|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  805 806 [807] 808 809   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
4.8.2011 9:01:10   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 20151
   RE: Bebe od 0 -1 godine
4.8.2011 9:49:32   
rose
IZVORNA PORUKA: Iman83

Pokušaj hvatanja urina je propao, kao i dvije kesice za urin....imam još dvije, jednu za večeras, jednu za sutra ujutro, pa kako Bog da!

Mamin cvjetiću, dobro nam došla nazad! Bravo za nove fazone našeg druga Eldina.
Jooooj, ja se hvalim s Imaninih 9 kg, a mi najmršaviji izgleda na temiuser posted image ...mada je meni ona potaman...user posted image

a da ipak probas s casicom...kad se probudi, daj joj da pije i nek lezi na ledjima...zabavljaj je i probaj uhvatiti u casicu?

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 20152
4.8.2011 9:50:43   
rose

Pokušaj hvatanja urina je propao, kao i dvije kesice za urin....imam još dvije, jednu za večeras, jednu za sutra ujutro, pa kako Bog da!

Jooooj, ja se hvalim s Imaninih 9 kg, a mi najmršaviji izgleda na temiuser posted image ...mada je meni ona potaman...user posted image

ma ona je taman...niko ne kaze da je debljina zdrava tako da se ja nekad brinem za svoju misleinku al valjda joj genetika takva...ne moze ova moja biti sitna kad smo i mm i ja ko bebe bili masala user posted image

Neposredna veza do poruke: 20153
   [Obrisana poruka]
4.8.2011 9:51:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 20154
   [Obrisana poruka]
4.8.2011 9:56:55   
Brisani uporabnik

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 20155
4.8.2011 9:58:43   
vila_7
Iman uradi kao sto ti je Skvo rekla a ako ne uspije piskiti,stavi je na tutu cim ustane poslije dnevnog spavanja.
A za debljinu,ja se brate ne brinem - imala 9 kg sa 10 i po mjeseci, a kazu da je zdravo da utrostruci porođajnu , tako da ce garant dogurati do 10 sa godinom,al i da nece ne sekiram se jer raznovrsno jede i voli da jede kad joj se jede a kad nece nema sanse a ni ja necu da joj omrzne pa da je tjeram.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 20156
4.8.2011 10:05:09   
amiboj
Dobro jutro i od nas. Ja se nista nisam naspavala, iz nepoznatih razloga nisam mogla zaspati do 3h user posted image ...jos jutros ovo vrijeme, bas vise ubi....
Evo malisa mrljavio sa doruckom pa se sada igra i gleda Pocoya, a mama pokusava da progleda....
Iman, bas se patite....sreca da malena nema temperature, a nadam se da cete uspjeti uskoro uhvatiti urin.
Pozdrav i svim ostalim mamicama i bebicama

14.10.10 - nas sin nam stigao u zagrljaj

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 20157
4.8.2011 10:12:15   
Super Beba
Dobro jutro i od mene. Ja sam se k'o još i naspavala...mali je imao prvo buđenje oko 6h, al je ponovo uspio da zaspe, pa sve tako do pola 9 :) Mada ga malo stomačić zeza, nije imao stolicu od jučer popodne (on inače ima min 3-4 dnevno)...al dobar je, evo igra se, nešto pjevuši i guguće...
Iman - nadam se da ćeš uspjeti sa tutom! Pa da i tu brigu riješite..
Nego, da vas pitam - da li znate koja krema za uganuća, istegnuća i sl. se smije koristiti (tipa voltaren mast, deepr relief i sl.) dok se doji? Otišla mi je lijeva ruka u helać, istegnula tetivu opasno, uštakla zglob..ne znam više ni sama šta joj fali, a šta ne...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu amiboj)
Neposredna veza do poruke: 20158
   [Obrisana poruka]
4.8.2011 10:13:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 20159
   [Obrisana poruka]
4.8.2011 10:15:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Super Beba)
  Neposredna veza do poruke: 20160
4.8.2011 10:29:52   
vjestica
super bebo smiješ kremu, ne smiješ tablete
ajo je istegnuće, slobodno možeš ledirati, to sigurno nee škodi, samo pazi led koristiš samo dok ti ne utrne taj dio, to je najviše 5 minuta
zaledi u plastičnoj čaši, stavi štapić od sladoleda, da ne držiš led rukom i samo pod toplu vodu da lakše izađe led iz čaše
ako je nešto hronično i dugotrajno onda možeš tople obloge koristiti, mada manje možeš pogriješiti sa ledom, nego sa toplotom
a ako si u nedoumici , probaj sa toplim, ako te još više boli, koristi led

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 20161
4.8.2011 10:37:05   
rose

Dobro jutro,
ni jutros urina ni na vidjelu...izludiću!
Nemam tutu, a i da imam, mora biti sterilno,, pa bi joj svejedno morala nataknuti onu vrećicu, a kako da to uradim na tuti, kad su im one ljepljive trakice skroz slabe, pa bi još gore spadale!user posted image user posted image user posted image

Iman je isto, curi nos, bale usta, kašljuca, hvala Bogu pa makar nema ture.

Lady, ja Iman uvijek dajem jogurt svježe iz frižidera, nikad joj ništa nije bilo, ne znam ni šta bi joj bilo, misliš da im to može nasmetati?user posted image

HaHa, drago mi je da se drugu grad svidio, a ja se nadam da ćemo se idući put moći vidjeti...jučer je baš bilo užas s Iman.

Eno je nešto kenka, bjegam!
Puse svima!

sterilno treba samo za urinokulturu...imas opciju da u tutu stavis casice i nju da sjedi pa piskit ce valjda u neku...i za obicnu analizu urina ti je dovoljno i 10 ml...tako se ne opterecuj kolicinom...vrecice su totalno unfriendly..ako mozes kupi tutu, operi i dezinfikuj alkoholom...poredaj nekoliko onih sterilnih casica i nafatat ces valjda u neku...spoji u jednu ako ih je vise popiskila i nosi...e vec kod urinokulture treba biti sterilno mada mozes i ovo...ja sam svojoj hvatala u epruvete...pije sok, vodu i piski ...cekala je 2 sata ali sam uspjela

Neposredna veza do poruke: 20162
4.8.2011 10:38:30   
rose

IZVORNA PORUKA: rose

ma ona je taman...niko ne kaze da je debljina zdrava tako da se ja nekad brinem za svoju misleinku al valjda joj genetika takva...ne moze ova moja biti sitna kad smo i mm i ja ko bebe bili masala user posted image

Ma da, ona je meni baš taman, ma malo mi je i buci kad je gledam...
Što je najvažnije, zdrava je.
A, vidiš i ja i mm smo bili oboje krupne bebe(mm 4500gr a ja 3900gr)...user posted image

ne mislim na ru porodjajnu kilazu nego u prvih nekoliko mjeseci razvoja...do godine dana

Neposredna veza do poruke: 20163
4.8.2011 10:41:27   
vjestica
ima pitanje, zašto vam pedijatri traže urin?
koja je indikacija za to?
kako kod bebe posumnjati na urinarnu infekciju?
šta ste porimjetile kod svojih beba pa treba analiza urina?
sad vidjeh da je to par pitanja, a ne jedno user posted image user posted image
ja sma na moru curu pokušala staviti na tutu, ali ona odmah ustaje sa tute i u nju stavlja igračke user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 20164
4.8.2011 10:43:51   
rose
IZVORNA PORUKA: vjestica

ima pitanje, zašto vam pedijatri traže urin?
koja je indikacija za to?
kako kod bebe posumnjati na urinarnu infekciju?
šta ste porimjetile kod svojih beba pa treba analiza urina?
sad vidjeh da je to par pitanja, a ne jedno user posted image user posted image
ja sma na moru curu pokušala staviti na tutu, ali ona odmah ustaje sa tute i u nju stavlja igračke user posted image user posted image

u mom slucaju je malena imala neke kao potkozne bubuljice u pelenskoj regiji...pod rukom kuglica i kad sam je odvela na bocu mada sam znala da je nece dobiti kaze dr. da ipak uradimo analizu urina cisto da ioskljucimo neki upalni proces...rezulata 5-6 leukocita...kaze hajd nije stranso, da je urinarna infekcija bilo bi ih vise i bilo bi puno bakterija (kod nas bilo malo)...elem 3 urinokulture i sve 3 bile sterilne a bubuljice se povukle, istopile, nestale nakon pranja hipermanganom i obloga od rivanola ...inace su nam se pojhavile nakon jednog jako vruceg dana provedenog vani...dijete se potparilo u peleni

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 20165
4.8.2011 10:54:01   
vila_7
Iman ma i ja tebe pratim po forumu a bebe jedna drugu s rastom! user posted image A koliko se sjecam i tvoja je povisoka kao i moja...svi se sokiraju kad kazem da nema ni godinu,jos sad kad prosetamo do kafica a ona sama hoda,ma ko velika cura!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 20166
   [Obrisana poruka]
4.8.2011 10:55:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 20167
4.8.2011 11:52:15   
ladyblue RR
evo i mene...
N se probudila u pola 9 i nije htjela nikako da spava. tek sad sam je uspjela staviti na spavanje. ustane, drži se za ogradicu i dere se. sva se od huje izujedala. koji je ovo živac?! istjerat ću ja njoj huju samo da hoće malo porasti!
neće više ni u hodalicu, neće da sjedi u hranilici, hoće gospođica da je se drži za ruke i da hoda. pa nisam ja leđa na ulici našlauser posted image
jučer sam je odvela kod mame i tamo je bila mirna...puže, nešto devera, pokušava da ustane za šta god se uhvati...baš je postala živa.
tačno se vidi na njoj da je porasla i da se mijenja. postala je baš aktivna i sve živo je interesuje. nadam se da će joj biti dobro u jaslicama, tamo ima svega za njuuser posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 20168
4.8.2011 11:54:07   
ladyblue RR
Iman, kupi tutu i probaj. Ja N stavljam na tutu i super nam ide. odmah poslije spavanja je stavim i ona sve obavi. naravno, nije svaki put tako ali koliko god, ja sam zadovoljna.

pogledaj na mojim slikama kakvu tutu imamo. ova je super. ona se zabavi i u neznanju sve obavi.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 20169
4.8.2011 11:55:30   
Anoniman
Iman83 kad stavljas kesicu moras ju drazati malu ne pustiti da puze ide jer su slabe kese ako piski prosu se malo fali.
Znaci ujutro pre nje ustani, stavi kesu pempu kad usnae nosaj se daji tecnosti da pije nemoj cesto zavirivat zna se i tako odlepiti.
Nadam se da cete uloviti urin netreba puna kesa dovoljno nekoliko kapi sretnouser posted image

Neposredna veza do poruke: 20170
4.8.2011 11:59:46   
amiboj
Bas sam vas htjela pitati kakve ste tute kupili? Mi se spremamo da kupimo pa me zanima je li ima kakva preporuka user posted image

14.10.10 - nas sin nam stigao u zagrljaj

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20171
4.8.2011 12:13:00   
ladyblue RR
mi imamo ovu i super je:

user posted image

(odgovor članu amiboj)
Neposredna veza do poruke: 20172
4.8.2011 12:17:15   
ladyblue RR
ja sam tražila tutu koja ima neke ručke jer ona tada još nije znala da sjedi samostalno. ovaj krug u sredini se vrti i ima neke kuglice u sebi pa zveči i njoj je to interesantno. ona sjedne, vrti ovaj krug i u neznaju sve obaviuser posted image

Neposredna veza do poruke: 20173
4.8.2011 12:39:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Leena

Btw, sad znas sto sam tu govorila da mi se Murtezic ne sviđa. Kako se ti osjecas sada? Otices li?

Ma cijeli pregled nije trajao pet minuta... pogledao na UZ pola minute i rekao plodove vode dovoljno, protok kroz pupcanik odlican, posteljica dobra, lako ces se ti poroditi nisi masna, nemas sala, zavrsicemo mi to zacas i za zeljezo to sto mi je rekao, jos kaze u ponedjeljak uradi ctg, u cetvrtak da legnes u bolnicu i u petak se vidimo... to je sve... Valjda ja navikla na svoju dr pa mi ovo sve cudno, ja kad sam izasla mm se prepao nesto nije ok pa odmah izlazim, ma reko gotovo je user posted image . A kad sam dosla ja mu govorim Alma me poslala, a on meni kao sacekajte me imam vizitu, ono ostro i podje da ide, te se okrenu i govori je li ono bi Jelena i za (pokazuje rukom po dnu stomaka, kao carski, reko jeste, povrati se pa kao joj ja "smetnuo" prosti, molim te sacekaj me par minuta.

JA sam super generalno, spavam kao top, a sa Anom nisam deveti nikako oka sklopila. Kako su one vrucine prosle mene sve bolje popustile. Hvala Bogu ne oticem nikako, imam lažica cesto, a ostalo ok. Cak i onaj bol u gospodji sto me cijeli osmi i deveti mjesec pratio sa Anom sad nemam, imala svega par dana.

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 20174
4.8.2011 12:53:18   
vila_7
IZVORNA PORUKA: ladyblue

Ja N stavljam na tutu i super nam ide. odmah poslije spavanja je stavim i ona sve obavi. naravno, nije svaki put tako ali koliko god, ja sam zadovoljna.

user posted image user posted image   a vjeruj sad koliko mi je drago sto je skoro pa naucila na tutu,,,pogotovo sto cim je vruce iznad pise se malo zacrveni kao neki osip i cim zahladi,prođe

Neposredna veza do poruke: 20175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  805 806 [807] 808 809   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  805 806 [807] 808 809   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

namirnice

da li kupujete namirnice jednom sedmicno i sa tim sve sto treba ili ste svaki svaki-drugi dan po prodavnicama

1x sedmicno (57%)

svaki dan mi nesto treba (38%)

zaboravna sam pa svaki dan po nesto (6%)

Broj svih glasova: 88

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *