|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  975 976 [977] 978 979   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
13.9.2011 18:27:13   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: lejla80

Ima li Medi gdje zive, bas danas nesto kontam o njoj?

medi se prestala javljati na ovu temu. zašto- pojma nemam. javlja se na drugim temama ali ovdje je nema.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 24401
13.9.2011 20:22:22   
amiboj
Drage zenice dobro vece. Javnem se kasnije cim stignem malo procitati sta se desavalo. Pocela sam raditi pa trka-frka.
Maleni mi danas ima proljev, do sada je imao osam stolica. Dala sam mu onu hipp tekucinu ors pa se nadam da ce smanjiti. Inace je dobrica osim sto vidim da je malkice izmoren.
Nego me zanima, kakvu jos tekucinu smijem da mu dam. Voda?

14.10.10 - nas sin nam stigao u zagrljaj

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 24402
13.9.2011 20:30:31   
rose
IZVORNA PORUKA: amiboj

Drage zenice dobro vece. Javnem se kasnije cim stignem malo procitati sta se desavalo. Pocela sam raditi pa trka-frka.
Maleni mi danas ima proljev, do sada je imao osam stolica. Dala sam mu onu hipp tekucinu ors pa se nadam da ce smanjiti. Inace je dobrica osim sto vidim da je malkice izmoren.
Nego me zanima, kakvu jos tekucinu smijem da mu dam. Voda?

voda svakako, me znam jel dojis ili dajes AD, rizu, bananu da zgusne stolicu...

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu amiboj)
Neposredna veza do poruke: 24403
13.9.2011 20:35:55   
amiboj
Doji jos uvijek ali uglavnom pred spavanje. Popapao je bananu kada sam se vratila sa posla i evo jos sada jede sa rizom.
Znaci smije vodu normano piti... i ne znam koliko ste davale kolicinski one ORS tekucine da piju?!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24404
13.9.2011 20:37:38   
rose

Doji jos uvijek ali uglavnom pred spavanje. Popapao je bananu kada sam se vratila sa posla i evo jos sada jede sa rizom.
Znaci smije vodu normano piti... i ne znam koliko ste davale kolicinski one ORS tekucine da piju?!

ladyblue je bas nedavno prosla jedan dugotrajni proljev sa svojom curicom pa ti ona to najbolje zna reci...moja S jos uvijek hvala Bogu nije imala proljev

< Poruku je uredio rose -- 13.9.2011 20:38:48 >

(odgovor članu amiboj)
Neposredna veza do poruke: 24405
13.9.2011 20:49:09   
vila_7
oj zene samo da semalo javnem stomak i ledja me cudno bole garant sam se isprehladjivala...a kako i ne bi kad oni moji iz ureda klimu naviju da ni Sibir nije ravan!

Lady zao mi je sto je pocela sa jaslickim virozama,al sva djeca kad tad prodju sve - neka u jaslicama neka u vrticu a neka u skoli. Bolje bi bilo da nije dok je skroz mala,al sta ces kad nemas drugu opciju. Ja sam bila u vrticu od 4-te godine i stalno bolesna,al zato kad sam u skolu krenula dok su druga djeca bolezljiva bila-ja nikad izostala nisam. Cak i kad su svi fasovali ospice ja NAZALOST nisam jer mi je bio do tad stvoren jak imunitet.

Cickolini
...kako su vjezbice prosle? Neko je pisao da ce plakati , al nek te to ne zabrinjava pa svaka bi beba plakala kad joj radis nesto sto se njoj u datom trenu ne radi! user posted image

amiboj...Lady ce ti najbolje reci...ja znam samo da svi hvale rizinu sluz.

lejla
bona ma kako je krenulo pricekat cemo mi i tebe...sad ces i ti! user posted image

rose ko tebi sad cuva S. jel muz cijelo vrijeme?

ostale user posted image user posted image user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24406
13.9.2011 20:56:23   
rose
IZVORNA PORUKA: helena_7

rose ko tebi sad cuva S. jel muz cijelo vrijeme?

ostale user posted image user posted image user posted image

daaa...mi imamo tAtu cuvalicu...trenutno je moja smjena a on je na poslu user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 24407
13.9.2011 21:16:47   
vila_7
ma to je najbolje jedino nije bas za vas dvoje,ne vidjate se jelde?  user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24408
13.9.2011 21:21:02   
rose

ma to je najbolje jedino nije bas za vas dvoje,ne vidjate se jelde?  user posted image

mi se srecemo svaki dan oko 6 sati user posted image a vikende provodimo zajedno s tim da on pola dana prespava..elem nadam se aBd na proljece jaslicama a njemu promjena smjene ili posla user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 24409
13.9.2011 21:34:01   
tukica
hvala taurus na inf. Bilo me je bas prpa da joj nisu nesto preskocili dati, a da ja ne odreagujem user posted image
dakle, mala mi je bila danas za 10, igrala se, smijala, spavala - naravno uz mene, nikako drugacije, i zaspala bez problema oko 20 i ture nema...jos... sve se nadam da, ako je nije imala dosad, da nece ni imati... dr.nam je rekla kao do petka nema izlazaka po danu, osim predvece, oko 7... ima da se ucrvam u kuci, ja navikla da tandrkam sa bebicom po cijeli dan...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24410
13.9.2011 21:35:38   
ladyblue RR
amiboj, daj svaki dan po jednu flašicu Hipp ORS-a, obavezno baby linex 1X dnevno, kuhaj rižu, krompir, možeš davati i one gotove kašice jer u njima nema masnoće, po kašičicu šipkovog čaja daj svakih 20-ak minuta. sretno draga, ja sam se ispeglala s tim proljevom samo tako. ako ne stane za 2-3 dana, kupi Humana HM. to ti je AD ali isključivo sekoristi kod beba koje imaju dijareju. može se praviti i kao kašica. mojoj je samo to na kraju pomoglo.

Nađa gori od temperature. imala je 38,5 i dam joj Diprol ali ne spada nikako. ne može ni da spava od temperature a ne smijem joj staviti čepić najmanje 4 sata. mogla bi biti duga noć. sreća ne plače, samo leži i cucla palac.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24411
13.9.2011 21:40:02   
rose
IZVORNA PORUKA: tukica

hvala taurus na inf. Bilo me je bas prpa da joj nisu nesto preskocili dati, a da ja ne odreagujem user posted image
dakle, mala mi je bila danas za 10, igrala se, smijala, spavala - naravno uz mene, nikako drugacije, i zaspala bez problema oko 20 i ture nema...jos... sve se nadam da, ako je nije imala dosad, da nece ni imati... dr.nam je rekla kao do petka nema izlazaka po danu, osim predvece, oko 7... ima da se ucrvam u kuci, ja navikla da tandrkam sa bebicom po cijeli dan...

ja sam imala slicnu situaciju...prije su bila 2 uboda i popije jednu...i kad smo otisli na trecu dozu diteper, polio i hib samo upratim 2 uboda...kuci u knjizicu pise i polio...i nazovem ih i pitam i kazu sad je u sklopu jedne od vakcina koje dobije inekcijom

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 24412
13.9.2011 21:42:00   
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue

amiboj, daj svaki dan po jednu flašicu Hipp ORS-a, obavezno baby linex 1X dnevno, kuhaj rižu, krompir, možeš davati i one gotove kašice jer u njima nema masnoće, po kašičicu šipkovog čaja daj svakih 20-ak minuta. sretno draga, ja sam se ispeglala s tim proljevom samo tako. ako ne stane za 2-3 dana, kupi Humana HM. to ti je AD ali isključivo sekoristi kod beba koje imaju dijareju. može se praviti i kao kašica. mojoj je samo to na kraju pomoglo.

Nađa gori od temperature. imala je 38,5 i dam joj Diprol ali ne spada nikako. ne može ni da spava od temperature a ne smijem joj staviti čepić najmanje 4 sata. mogla bi biti duga noć. sreća ne plače, samo leži i cucla palac.

a da joj stavis malo sirceta na noge ili izriban krompir u carapice?

Neposredna veza do poruke: 24413
13.9.2011 21:43:35   
amiboj
Hvala vam puno zene. Evo jos jedna stolica...uh. Bas sam sada prepadnuta. Popio je oko 70 ml ORS tekucine i sada je nesto dojio i uspavljuje se.
Lady, sta je sa Nadjicom? Je li to vec iz vrtica dusa pokupila? Uh, nedajte se....

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24414
13.9.2011 21:45:08   
vila_7
Lady pa bas je uhvatilo....probaj ovo sto ti je rose rekla!

(odgovor članu amiboj)
Neposredna veza do poruke: 24415
13.9.2011 21:46:31   
ladyblue RR

Hvala vam puno zene. Evo jos jedna stolica...uh. Bas sam sada prepadnuta. Popio je oko 70 ml ORS tekucine i sada je nesto dojio i uspavljuje se.
Lady, sta je sa Nadjicom? Je li to vec iz vrtica dusa pokupila? Uh, nedajte se....

malo je to tekućine, kljukaj ga stalno da ne dehidrira

(odgovor članu amiboj)
Neposredna veza do poruke: 24416
13.9.2011 21:52:58   
rose

Lady pa bas je uhvatilo....probaj ovo sto ti je rose rekla!

mislim da je cak ribani krompir bolja opcija

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 24417
13.9.2011 21:54:17   
tukica
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: tukica

ja sam imala slicnu situaciju...prije su bila 2 uboda i popije jednu...i kad smo otisli na trecu dozu diteper, polio i hib samo upratim 2 uboda...kuci u knjizicu pise i polio...i nazovem ih i pitam i kazu sad je u sklopu jedne od vakcina koje dobije inekcijom

i ja sam cula da popije jednu, a znam da danas nije nista popila... ali eto ok je, kao da mogu vise upratiti sta je ok, a sta njihov propust...
I kad vec pricaju o MRSI, danas na boci sretnem poznanicu koja se porodila na CR taman kad sam ja izasla iz bolnice, i to je ona legla bas u moj krevet i kaze pokupila tu mrsu i to na ili u dojci, nisam sigurna... uzas... brrrrr.... jeza me uhvati... to je gore na jezeru kao ruski rulet, ko ce je pokupiti...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 24418
13.9.2011 21:55:52   
ladyblue RR
a moja prijateljica se porodila sedmicu poslije Jelene i porodio je isti doktor isto na CR i kod ne hB, ništa.

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 24419
13.9.2011 22:32:20   
Anoniman
Lady brzo ozdravljenje malenoj princezici, bas mi je zao sto je muci tura. Ljubi je od nas...

Helena i ostale, stvarno u trenutnom stanju kakvom smo, prevenstveno ja nemam ni snage ni zivaca za novinare i ostalo, mozda nekad ako bude potrebno kad se izborimo sa svim ovim. Sutra idem ujutru kod dr, moguce da ce trebati i dreniranje rane, a trebala bih i kod infektologa tako da bez obzira sto je to par minuta razgovora sa nekim novinarem nemam ni kada, a ni volje i zelje.

Neposredna veza do poruke: 24420
13.9.2011 22:33:50   
Leena
Drage moje,
ja maloprije s posla dosla... Esma me cekala, zaspala je tek kad smo se pomazileuser posted image
Umorna sam kao pas....
Malo sam citala sta ste pisale...
Jelena, a kad bi taj antibiotik trebao djelovati po njihovom?! Meni to sve predugo traje, a nije bezopasno... Bas me sekira...
Lady, je li spala tura?
Iman, kako mi je cura strinina?

Helena, slazem se sa tvojim prijedlogom, ali iz drugih razloga... Cisto zato sto niko nema vremena po 4 sata iscitavati sta je ko napisao. Isla sam ja malo na temu 1-2 i zenice su divne, kao i vi, sve je super, samo ih je previse (isto kao sto ce i nas uskoro biti ako svi budemo ostajali i nakon sto bebe napune godinu), i onda dok procitas sve ne mili ti se pisati... Ili odustanes vec na pola. Svako po 1 post i eto 5 novih stranica dok si trepnuo.
Uglavnom, ja mislim da, pored savijeta koji se dobijaju na RR bitno je i ovo druzenje, i ne bih voljela da mi ovo ukinu.. Mislim neko je pisao na sugestijama nesto u stilu: boli me briga kad ste spavale, jele, kakile... kome se ne cita, nek ne cita...

Mislim da smo jedne drugima bitna podrska i drugarice u pravom smislu te rijeci. Moje trudnice sa treceg tromjesecja su nasle novi nacin komunikacije, jer su ovdje svi ignorisali dugo zahtjeve vecine... Mislim, ipak je portal tu zbog nas, ipak je vazna svaka posjeta, ipak je vazna svaka forumasica i glupo je sto zbog istih stvari jedna po jedna odlazimo iako je taj problem vrlo lako rjesiv, kao sto su na nas zahtjev otvorena ova tema umjesto bebe 2009/2010 i kako su se vec prije zvale... tada su one bile besmislene, jer je bila velika razlika između bebe rođene u januaru 2009 i decembru 2010... i opet nas je bilo previse. Ne znam zasto svi "sugestije" shvataju kao kritike...

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 24421
13.9.2011 22:40:50   
ladyblue RR
Leena, eno je spava. počela joj je spadati tura i zaspala je. mjerila sam prije malo više od pola sata i bila je 37,8. nadam se da je još pala. sad ću ja tamo kod nje u sobu pa ću joj mjeriti...i ja sam nekakva umorna. ne mogu više ovu vrućinu da podnesem. baš je bilo loše vrijeme u junu i prvu polovinu jula ali ovo je postalo nepodnošljivo...više sam i nervozna od ovih vrućina.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 24422
13.9.2011 22:44:50   
Anoniman
Vidjecu sutra Leena sta dalje, ali najvjerovatnije ce morati mijenjati antibiotik, ali nek rade vise sta hoce samo da ovo pocinje da se smiruje, meni se cini i otrova bih popila jer vise neizdrzivo postaje stvarno.

Bili maloprije malo u setnji i vidjela sam Dženanu... super izgledauser posted image

Neposredna veza do poruke: 24423
13.9.2011 22:48:51   
Leena
na zalost, svi moraju proci tu fazu privikavanja na vrtic i te prehladice, viruse i ostalo... ali eto kazu sto ranije to prođu, bolje je... Ljubi nam novog mangupčića i izvjestavaj o turi..
A za toplinu, ja je vise podnosim od zime, stvarno mi muka kad pomislim na one silne dzempere, kapune, salove, kape-bljack! ali zato, kao svaka prava skorpija, volim jeseeen... ono ni toplo ni vruce, ponekad kisica, po nekad suho, pa setas, a lisce suska... romantika cista:) Odoh sebi "odvrnuti" november rain user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 24424
13.9.2011 22:50:23   
Leena
jelena, zeno, pa ti i setas! Ne znam, vala, samo nek vise krene na bolje!
A gdje si vidjela dzenanu? smrsala je pravo, pa je bas zgodna, da je i meni koju kilu sletiti viseuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 24425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  975 976 [977] 978 979   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  975 976 [977] 978 979   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

RR

Da li vam je nekad dosadno na RR?Mislim umrtve se svi,uvijek iste teme se koriste,i bude baš nekako glupo i javljati se.Ili je to samo meni tako,ponavljam nekad.

da,dosadi mi nekad (89%)

ne,uvijek mi je zanimljivo (11%)

Broj svih glasova: 112

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *