|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Pokloni koje mame zaista žele nakon rođenja druge bebe

Uredništvo Ringeraja, 18.5.2024
Pokažite svoju podršku, ohrabrenje i ljubav poklonima za drugu bebu koje bi svaka mama voljela...
Ključne riječi:

image
Obaveze oko novorođenčeta, uporedo sa brigom o starijem detetu, iziskuju puno vremena i energije, zbog čega mama uglavnom nema vremena za sebe >Image by freepik
/11


Možda vam se čini da je lakše razmišljati o poklonima za mame koje su rodile svoje prvo dijete, ali i rođenje drugog djeteta pruža mogućnosti za neke posebne ideje. Istina, najbolji poklon koji možete dati mamama i tatama kada proslavljaju rođenje svoje druge bebe je dodatni set ruku - jer uskoro će žonglirati ispunjavanjem potreba za dva mala bića, a užurbana porodična dinamika donijeće uzbudljive i izazovne trenutke.

 

Pokažite svoju podršku, ohrabrenje i ljubav poklonima za drugu bebu koje bi svaka mama voljela:

 

1. Grickalice i domaća jela

Svakoj mami dobro je poznata borba sa nedostatkom sna, oporavkom od porođaja i upoznavanjem svoje nove male osobe. Kuhanje je posljednja stvar koju nova mama želi da radi. Naročito kada oko nje trči jedno ili više mališana! Zato je donijeti joj domaći obrok i neke zdrave grickalice, vrlo praktičan poklon za novu mamu.

 

2. Pažnja prema starijem djetetu

Period nakon rođenja druge bebe može za mamu biti posebno zahtjevan, jer pored brige o novorođenčetu, treba da zabavlja i starijeg mališana (ili više njih). Kreativni kompleti, knjige, naljepnice i igračke za mališane su od velike pomoći! Na ovaj način nova mama može svu svoju pažnju da usmjeri na bebu, dok se mališan osjeća uključenim i posebnim jer dobija poklon samo za sebe.

 

3. Čišćenje kuće

Kada imate novorođenče i malo dijete, kuća vam vjerovatno izgleda kao da je na nju pala bomba. Mami koja je nedavno rodila drugo, sigurno bi značilo ako joj poklonite vaučer za jedno lijepo čišćenje cijele kuće!

 

 

4. Masaža ili odlazak kod frizera

Obaveze oko novorođenčeta, uporedo sa brigom o starijem detetu, iziskuju puno vremena i energije, zbog čega mama uglavnom nema vremena za sebe. Složit ćete se da bi joj prijala relaks masaža u trajanju od sat vremena, ili možda odlazak na frizuru. Ponudite se da za to vrijeme preuzmete brigu o mališanima, i priuštite mami mali odmor, koji će joj puno značiti.

 

5. Reči ohrabrenja - podsjetite je da je sjajna mama

Ako želite da učinite dobro djelo, obavezno recite novoj mami da radi fantastičan posao, odgajajući svoje mališane. Iako se čini da ona to već zna, nježan podsjetnik da je to što ona radi nevjerovatno može biti upravo ono što treba da čuje.

 

6. Društvo prija

Kada imate malu djecu nije lako isplanirati skupove ili neplanski otići na kafu sa prijateljicom. Nekada se čini kao da nas prijatelji brišu iz imenika, nakon što postanemo mame. Zato novoj mami pažljivo ponudite svoje društvo, prijaće joj da se uz šoljicu čaja i razgovora, poveže za dešavanjima.

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nutrino ljetna igra – Otvori, zatvori, spo...
Vrijeme je da ponovo aktivirate svoje sive moždane ćelije! Nutrino i Ringeraja vas pozivaju da otkrijete parove i trenir...
27
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
3
Vaša beba odbija hranu!
Brine vas vaša "nejelica"!? Isprobajte neke trikove!
3
Gnojna angina grla
Simptomi kod odraslih i djece
3






Anketa

Odvikavanje od pelena.
пеперутка16

Šta ti najviše odgovara?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *