|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: noci bez budjenja
16.9.2009 14:32:41   
emma.L
I ja sam mama koja ustaje noću, doduše ne zadnjih dana, jer pijem Flonidan pa se onesvijestim. Ali recimo noćas- prvo buđenje, samo sat nakon što je legla, sam je morala dići i utješiti, upalila joj muziku i polako je vratila. Drugo buđenje, vidim da je tata davao čaj. Kasnije sam je čula, ali nije plakala nego kenjkala u snu. Nisam je provjeravala uopće, nego samo osluškivala, i nakon par minuta je prestala i spavala mirno do jutros. Samo sam otišla kad se smirila i pokrila je. I to sve češće radim- pustim da vidim hoće li se smiriti ili se rasplakati do kraja. Nekada doziva i po 10 minuta, ali zaspi na kraju.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 251
   RE: noci bez budjenja
16.9.2009 21:38:09   
Amrino
IZVORNA PORUKA: Nadja08

Pa, super onda. Ako nekome ne smeta da se ustaje po noci, ne treba ni dijete pustiti da place. Meni je smetalo, pa je mi postepeno odvikavali. I ja se fino sada naspavam, ne probudi se nijednom user posted image .


Naravno da mi smeta sto se budim nocu i sto mi je san isprekidan (to nikome normalnom ne moze ne smetati) ali mi mnooogo vise smeta da moje dijete place.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 252
   RE: noci bez budjenja
17.9.2009 8:24:39   
mamina princeza
Pa naravno da smeta kao sto amrino rece kako i pomisliti da nekom ne smeta.
Ipak i meni vise smeta kad mi djete vristi i place ... ne samo zato sto me dusa boli nego zato sto od toga budem jos puno umornija i duze mi treba.

Nisu ni kod nas sve noci iste ...sinoc je npr hB bilo malo bolje. Budila se 2-3 puta i ujutro za flasicu.

Jeste do zubica je 99 %. 

Ma hajde da su zivi izdravi sta cemo sta je tu je :))))
Amrino ti si se seda pravo navikla pa ces zacas i to drugo .... heheh u duetu abd:)


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 253
   RE: noci bez budjenja
17.9.2009 9:08:32   
tweety
Da se meni naspavati barem jednu noć,ono da se ja sama probudim a ne da me curetak probudi user posted image Ja je ne mogu pustiti da plače.Sinoć se budila 4 puta a noć prije 10 puta pa vi zamislite kako je meni.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Onako ne naspavana moram učiti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Valjda će i ovo brzo proći.Kod nas nema noći bez 3-4 buđenja,ne kontam zašto.Vjerovatno su zubi ali ovako je bilo od samog rođenja.Blago onim mamama čije bebe spavaju u komadu po nekoliko sati.

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 254
   RE: noci bez budjenja
17.9.2009 9:32:35   
Nadja08
Amrino RR, dugo mi je trebalo da se odlucim da se uclanim na ovaj forum.

Prije toga sam iscitavala neke engleske, njemacke i puno, puno korisnih stvari procitala, posebno u vezi sa spavanjem bebe.

Po svojoj bebici sam uocila da od dana zavisi kakva ce biti noc, da od toga kad je sta jela zavisi koliko ce se puta buditi i koliko ce jesti, od toga kada je i koliko spavala zavisi hoce li prespavati 5 sati u komadu nocu itd. Uvidjela sam, i to sam vidjela kod drugih mama na tim forumima, da se sve to moze pratiti i izvuci neka statistika i, na kraju, nauciti bebu da spava bolje i duze. Nije to puko pustanje da beba place, ali nije sada ni bitno. Ja sam se predano posvetila pravljenju dnevnog ritma i on se polako prenosio na nocni ritam. Mene je stvarno zanimalo kako jos pomoci. Kako nama kao porodici pomoci.

Medjutim, kad sam dosla na ovaj forum, nikad nisam imala utisak da se zaista neko udubljuje u neke savjete, niti da su savjeti bas dobrodosli. Kao da svima treba neka stranica gdje ce je drugi saslusati, i to je to. Tako, i kad sam prepisala onaj dio iz knjige o spavanju, mogla sam pretpostaviti kakva ce uglavnom reakcija biti. Ne shvatam zaista. Cita li ovdje iko ista ili smo tu da samo kukamo jedna drugoj? Milijarde zena prije nas su prosle sve ovo, a mnoge su i pametnije i iskusnije od nas nesto i zapisale.

Kod nas je, kao i u svim sferama zivota, sve svedeno na moto "neka nam je zivo i zdravo, proci ce i ovo","neće ni ovo vjecno trajati", "nije lako biti mama". itd, itd. Meni forum ne treba za to, nego da dobijem pomoc kad mi zatreba putem dijeljenja iskustva i savjeta.  

Ja sam i mislila da forum sluzi da jedna drugu nasavjetujemo, a ne da svaki put mislimo kako imamo pravo da ocitavamo bukvicu jedna drugoj misleci kako je jedna bolja mama od druge.

< Poruku je uredio Nadja08 -- 17.9.2009 9:34:24 >

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 255
   RE: noci bez budjenja
17.9.2009 9:38:02   
tweety
Nadja08 potpuno si u pravu.Svak ima pravo na svoje mišljenje ali se na ovom forumu jako slabo uvažavaju tuđa mišljenja.

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 256
   RE: noci bez budjenja
17.9.2009 9:51:31   
cicana
Moja Sara ima 4. mjeseca i  vec od 2. mjeseca spava 6-8 sati nocu, ali zato danju spava samo 2. sata i to ponekad. Ja se hB fino naspavam po noci ali mi je dan pravo naporan,ona je puno vezana za mene i kada je ostavim s muzem da bih nesto uradila ona odma place, a kada vidi mene odvali se smijatiuser posted image user posted image user posted image user posted image lopina jedna. Pa neka mi neko kaze da je jos mala i da nezna nista!?

_____________________________

..jer vidis sve te vise volim,
svakog dana, svakog jutra ,
danas vise nego juce, mnogo manje nego sutra...

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 257
   RE: noci bez budjenja
17.9.2009 11:17:05   
mamina princeza
draga Nadja08 slazem se s tobom da je forum namjenjen upravo tome da jedne druge savjetujemo o nekim stvarima i ja se zahvaljujem na svakom savjetu koji mi je i pomagao i koji nije a da sam ga dobila na ovom forumu. Jako jako puno ih je bilo korisnih.
Imam osjecaj da si se malo nasla uvrijedjenom sto se neko u potpunosti ne slaze sa onim sto si ti napisala. Ne vidim razlog.

Znam da imas dobru namjeru i zato si nam napisal ovo o spavanju i sigurno ce nekome pomoci. Ali moras znati da nije sve u zivotu  po knjigama. Zivot zna biti drugaciji nego mnoge knjige pa tako i u ovom slucaju. Nije ni svaki covjek isti nije ni svako djete isto i jednostavno ne moze kod svakog isto "proci".

Sama sam napisala nek su oni nama zivi i zdravi jer meni je to naj naj najvaznije.
Ne dao dragi Bog nikom da ima bolesno djete .... i to je moj stav u vecini zivotnih sfera i tako ce i uvijek biti. Imam priliku gledati razvoj djetata sa posebnim potrebama i nekad se uopste nine usudim kukati o svojim problemima kad to imam u vidu. I naravno da cu reci neka je ziva i zdrava sve ce ovo abd proci. i hoceee.....
zelim sebi olaksati toje ocito jer i pisem na ovu temu al ako nesto ne pomaze jednostavno ne pomaze. Znam jer sam probala v njeno spavanje poboljsati  prema savjetima  iz mnogih knjiga. Jednostavno nije pomoglo i ja sam bivala jos umornija i umornija a meni moj posao to ne dopusta. I dan dans pronadjem nesto sto mi pomaze i u vezi spavanja i u vezi ostalog sto mi neko eto onako slucajno savjetuje upravo na ovom forumu. Zato i pisem o problemu ako ga imam.

Sto se citanja tice.... procitala sam i ja puuno toga i na drugim forumima i u drugim knjigama nesto mi je pomoglo nesto nije. Da ne citam ne moze se reci. Kao i vecina nasih forumasica.

sad mozda je u meni problem jer napisem nesto onako "malo ne vezano" poput toga - nek je ona meni ziva i zdrava -  al ja se jednostavno nekad na forumu osjecam kao "kod kuce" da mogu napisati eto tako nesto obicno mada nemam neki savjet islicno.
Mozda je do mene i ako je tako promjenicu to ubuduce.

Hvala na svakom savjetu .



_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 258
   RE: noci bez budjenja
17.9.2009 12:02:54   
Nadja08
Mamina princezo, naravno da nije život po knjigama. Nije ni kod nas sve po knjigama, niti hoću da bude. I nisam uvrijeđena jer neko ne poštuje moje mišljenje. Moje mišljenje je ionako bilo izneseno u minimalnom "iznosu".
Sve ostalo je bio savjet sa neutralne strane. Ali, jasno je, ženama je teško uzdržati se od komentara, pa makar i suvišni bili. Evo, i ovaj moj post je dokaz tome user posted image .

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 259
   RE: noci bez budjenja
3.10.2009 22:09:05   
Majčica
Evo da se i ja pridruzim mamama cije bebe se po noci bude 3 i vise puta. Kod nas je to bilo ok negdje do 7. mjeseca sa 1-2 budjenja, ali kad je navrsio 7 mjeseci poceo se buditi svako sat-sat i po da bi do jutra znali izbrojati i 7-8 budjenja. Sad mu je 10 mjeseci i budi se u prosjeku 4-5 puta, s tim da legne oko 8.30-9 i vec oko 10.30 je prvo budjenje. ja ga onda "priheftam" na siku i on podoji i nastavi spavati. Prije smo ga mogli malo pronosati da nastavi, ali sad samo trazi siku i bez  nje nece da nastavi spavati. Ja sam se vise na to navikla, samo ne znam kako cu kad pocnem raditi, ali mi je jedna stvar cudna a to je da se svako jutro probudi oko 5-5.30 i bude u nekom polusnu, podoji, baca se po krevetu i jako cesto se probudi iako mu se spava jos, da bi bio budan nekih sahatak-dva i opet zaspe. Ne znam zasto se budi ako mu se spava?! Ako ustane kasnije, oko 7-7.30 tad je obicno naspavan, mada se u zadnje vrijeme stalno budi oko 5-6 i to se budi pospan.To nikako ne kontam. Inace ne voli spavati, po danu jako slabo spava, tako da ja imam obicaj reci da je vjecito pospan, a nikakako se nenaspavati. Nazalost od te nenaspavnosti bude prilicno nervozan, pogotovo predvece.

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 260
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 10:55:55   
sporty mamaa
Noci bez budenja... Pitam se vec par mjeseci sta je touser posted image Dobro u stvarno sti ne izgleda smijesno, nego otprilike ovakouser posted image user posted image user posted image Niti ja niti muz se ne mozemo naspavati, nazalost nakon toliko plakanja ja sam popuetila i pocela je prenositi u nas bracni krevet(jednostavno nisam mogla vise izdrzati da je po 5 puta prenosim iz bracnog u njen i obrnuto).... Ne zelim muza izbaciti u dnevni, bojim se da bi da nije njega ona jednostavno u tijeku noci otpuzala i pala na pod, a i kad spava s nama ukocim se doslovno, niti se mogu namjestiti niti naspavati. Ja stvarno vise ne znam sta da radim, znam da ste vecinom protiv metode "pusti neka place malo", ali vjerujte da sam ja s tom metodom naucila prvo dijete da spava cijelu noc, a ovu ne mogu nikako. Ona otprilike vecera ok 8, zaspe oko 9 i 30, doji oko ponoci i do ujutro se ponovo budi sto puta. Ja je prenesem u nas krevet, pa onda doji, jednom, dvaput, triput, ma ko mala beba. Vjerujte dolazim u iskusenjeda joj dam ad, jer ni mlijeka kako ne doji po danu vise nema dovoljno. Caj nece, isto kad joj ponudim vodu nece, dudu ispljune. Ako je probam ne dizat iz krevetica vplace, vrti se, udara nogama, rukama od resetke krevetica. Savjet???

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 261
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 11:07:45   
škorpija

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Noci bez budenja... Pitam se vec par mjeseci sta je touser posted image Dobro u stvarno sti ne izgleda smijesno, nego otprilike ovakouser posted image user posted image user posted image Niti ja niti muz se ne mozemo naspavati, nazalost nakon toliko plakanja ja sam popuetila i pocela je prenositi u nas bracni krevet(jednostavno nisam mogla vise izdrzati da je po 5 puta prenosim iz bracnog u njen i obrnuto).... Ne zelim muza izbaciti u dnevni, bojim se da bi da nije njega ona jednostavno u tijeku noci otpuzala i pala na pod, a i kad spava s nama ukocim se doslovno, niti se mogu namjestiti niti naspavati. Ja stvarno vise ne znam sta da radim, znam da ste vecinom protiv metode "pusti neka place malo", ali vjerujte da sam ja s tom metodom naucila prvo dijete da spava cijelu noc, a ovu ne mogu nikako. Ona otprilike vecera ok 8, zaspe oko 9 i 30, doji oko ponoci i do ujutro se ponovo budi sto puta. Ja je prenesem u nas krevet, pa onda doji, jednom, dvaput, triput, ma ko mala beba. Vjerujte dolazim u iskusenjeda joj dam ad, jer ni mlijeka kako ne doji po danu vise nema dovoljno. Caj nece, isto kad joj ponudim vodu nece, dudu ispljune. Ako je probam ne dizat iz krevetica vplace, vrti se, udara nogama, rukama od resetke krevetica. Savjet???

baš sam o ovome jučer pričala sa dvije prijatejice, one kažu nema pomoći dok god doji, jedna je nedavno odviknula dvogodišnju djevojčicu od sike, kaže tek se sad napspavala, mala nije dojila danju nikako, a po čitavi noć je visila na njoj, nažalost nemam pametan savjetuser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 262
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 11:10:11   
animagical
ne budi se ona zbog gladi...savjet nemam, i kod mene je sto faza proslo, a sam Bog zna koliko ce ih jos proci..imamo noci kad se ne pomaknemo do ujutru, do onih kad ne legnem na jastuk kako treba...zadnjih 7 dana se moje dijete stalno vrti i pocinje plakati, jedino sika pomaze,ali me cudi sto se i od nje okrece, odgurne, prevrne na drugu stranu, pa opet prema meni, pa opet od mene... on jednostavno nikad ne miruje, razbudi i sebe i mene i mm... pa u neka doba ustane, pa me preskoci, pa skoci na mm, da se igra, cupa nas za kosu, cak i ode s krevetauser posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 263
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 12:17:50   
smajli80

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Noci bez budenja... Pitam se vec par mjeseci sta je touser posted image Dobro u stvarno sti ne izgleda smijesno, nego otprilike ovakouser posted image user posted image user posted image Niti ja niti muz se ne mozemo naspavati, nazalost nakon toliko plakanja ja sam popuetila i pocela je prenositi u nas bracni krevet(jednostavno nisam mogla vise izdrzati da je po 5 puta prenosim iz bracnog u njen i obrnuto).... Ne zelim muza izbaciti u dnevni, bojim se da bi da nije njega ona jednostavno u tijeku noci otpuzala i pala na pod, a i kad spava s nama ukocim se doslovno, niti se mogu namjestiti niti naspavati. Ja stvarno vise ne znam sta da radim, znam da ste vecinom protiv metode "pusti neka place malo", ali vjerujte da sam ja s tom metodom naucila prvo dijete da spava cijelu noc, a ovu ne mogu nikako. Ona otprilike vecera ok 8, zaspe oko 9 i 30, doji oko ponoci i do ujutro se ponovo budi sto puta. Ja je prenesem u nas krevet, pa onda doji, jednom, dvaput, triput, ma ko mala beba. Vjerujte dolazim u iskusenjeda joj dam ad, jer ni mlijeka kako ne doji po danu vise nema dovoljno. Caj nece, isto kad joj ponudim vodu nece, dudu ispljune. Ako je probam ne dizat iz krevetica vplace, vrti se, udara nogama, rukama od resetke krevetica. Savjet???



Draga moja...
Imam kćerku od 4.6god koja je prvi put prespavala cjelu noć kad je imala 4.godineuser posted image .Do tad najmanje jednom,i ako je tako onda je user posted image .
Sad imam sina juče mu bilo punih 8 mj.i još ni jednom nije prespavao noć u komadu.Budi se najmanje 4x i onda definitivno ustaje u 6.30h.
Noćas sam ga prenosala i na kraju se probudio u 5.30huser posted image
Ne mogu više normalno da razmišljam i funkcjonišem.Sama sa njima dvoma ,mm radi po cjeli dan ,nemam svoje mame a sveki živi 4km od nas.Bukvalno sam prepuštena sama sebi.Sreća pa ova mala ide u vrtić i barem sam do 15h rahat što se nje tiče.
NEznam dokle ću tako izdržati.
Dojim ga po nekoliko puta u toku noći pošto ništa ne jede od krute hrane i još da mu ukinem i dojenje bukvalno ne bi ništa jeo.
Po danu odspava 2-3x po 20 min i to je sve.

Uopšte nisam pametna šta da radim i kako da ga odviknem od ustajanja po noći...

Kad neko kaže stavim user posted image u 10h naveče i spava do 6 ujutro onda opet jede i spava do 8h ja user posted image ...i opet se žale kako im je teško odma bi ih ha-sauser posted image



_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 264
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 16:11:12   
sporty mamaa
Animagical, ma i moja se tako baca po krevetu, udara nogama muza u leda, on jadan nesto mrmlja a ja mu nedam spavati na kaucu... Pravi podoj je oko 12 a ono ostalo meni se cini sve nesto po par minuta i onda to trzanje... Evo ja kontam danas kupim nestle junior, i za koji dan prestati s dojenjem. Stvarno me iscrpilo vise, da doji po danu, pa hajde, ali ovako cini mi se samo vuce na prazno, osjetim ja da vise nije to to.... Pa kontam bolje sad nego kad jos malo naraste. i probat cu da je ne dizem iz krevetica, ili da je uzmem, proljuljam i vratim ponovo. Oni bas znaju osjetiti nasu neodlucnost.

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 27.9.2012 16:12:38 >

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 265
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 16:21:46   
Ninushka
Evo i moje iskustvo... Mom su dječaku dvioje godine, i on svojim prvih 15 mjeseci nije uopšte prespavao noć. Budio se po dva (najmanje) puta i više u noći. Međutim, čim sam ga prestala dojiti, sa punih 15 mjeseci on je počeo spavati po cijelu noć, tako je i sada. Eto to je moje iskustvo, ali nisu sva djeca ista, tako da je i svaka priča drugačija. ...a prođe i to, ja sad uživam :)

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 266
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 16:51:32   
Super Beba
Mom malom su godina i 7 mjeseci...Još uvijek nemamo prospavanu noć iza sebe :))
Prestao je dojiti sa godinu i 2 mjeseca i tad sam se ponadala da će početi spavati u komadu...Ali jok...Pa su onda krenule četvorke, pa trice, pa eto ponovo belaja...Haj rekoh, kad izbiju zubići, biće to OK..Zubi na broju, ali i milion buđenja tokom noći (i dalje)...

U zadnje vrijeme da bih se naspavala i funkcionisala na poslu, počela sam malog u neka doba noći (obično oko 4 ujutro) prebacivati između MMa i mene (i briga me šta drugi kažu za to spavanje sa roditeljima, jer je to moj "problem" i ničiji drugi)...
I mogu vam reći da se fkt uspijem naspavati...

Mada se iskreno radujem onoj noći kad neće uopće biti buđenja, nego kako navečer zaspe, tako se ujutro i probudi - u svom krevetu :))

_____________________________

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 267
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 22:14:27   
ena23
ja sam sinoc plakala, veceras sam opet blizu plakanja, ja snage vise nemam.. molim mame sa iskustvom, sa bilo kakvim savjetom, da nam se obrate. ja imam iskustva sa prvimd jetetom, kod ovog drugog ne pali nista, budi se, dere se, place po citavu noc, te malo cucla sisu t e jede pravo, te se baca pa opet urlice. 14 mu je mjeseci.

znaci bilo kakv savet i kritika je dobrodosla

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 268
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 22:25:03   
InLove
Draga Ena ja jedino sto bi ti mogla savjeovati jeste da prestanes dojiti, i da ne ucis na flasicu po noci ni pod razno... Ako se budi dadni vode iz case malo i spavanje, budit ce se i derati mozda 5-7 dana.. al proci ce i to. Ne znam sta bi drugo mogla. Znam kako ti je ,i samoj mi je bilo isto,tako da ti pisem svoje iskustvo.

_____________________________

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 269
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 22:27:23   
škorpija

IZVORNA PORUKA: ena23

ja sam sinoc plakala, veceras sam opet blizu plakanja, ja snage vise nemam.. molim mame sa iskustvom, sa bilo kakvim savjetom, da nam se obrate. ja imam iskustva sa prvimd jetetom, kod ovog drugog ne pali nista, budi se, dere se, place po citavu noc, te malo cucla sisu t e jede pravo, te se baca pa opet urlice. 14 mu je mjeseci.

znaci bilo kakv savet i kritika je dobrodosla

koliko spava po danu, ako ima dva spavanja ukini mu jedno

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 270
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 22:31:01   
ena23
jaga podojim i onda mu dam do znanja da sise vise nema, znaci on zaspi sam nakon deranja i plakanja (NEKadt raje 10mina nekada 2 sata to uspavljivanje) ZA to vrjeme ja lezim pored njega. ima panican strah od krevetica,zato spava na duseku na podu. ali u pravu si, i ja sam oslucila da sutra mazem bradavice biberom ili paprikom i onda definitivno prestaje dojiti jer ovakva kakva sam sad ne valjam nijednom od njih. ne znam hoce li imati ikakvog efekta na spavanje to sto cce prestati dojiti,vidjet cemo.

hvala na savjetu u svakom slucajuuser posted image

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 271
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 22:31:58   
sporty mamaa
Moja ima dva spavanja po danu, od 11 do 12 i onda od 16 do 17, jednostavno ako je ne spustim da spava nervozi po kuci, baca se po podu, tako i znam da je vrijeme za spavanje. Kako da joj ukinem to jedno spavanje? Ajd ja ne radim, pa obicno odspavam po danu jednom kad i ona(ako uspijem),al po noci meni stvarno treba sna.... Ja ne mogu vjerovat izmedu nas spava ko malo mace, ma cim je prebacim u njen krevet nakon 15 minuta slijedi plac i vriskauser posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 27.9.2012 22:32:29 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 272
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 22:34:33   
ena23
skoorpija, ima jedno spavanje, oko sat vremena, nekad manje nekad vise.

jesu li vasa djeca pocela sama spavati duze kako rastu? kenan od kako se rodio pa do dana danasnjeg samo gore i gore spava, ni jednom do sadanije spavao duze od tri satauser posted image

i je li iko probao ostaviti djete da otplace, ona neka cry-it-out-metoda? ja sam sa emirom bila izuzetno protiv te metode ali vjerujte sad mi zvuci jako primamljivo.

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 273
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 22:36:59   
InLove

IZVORNA PORUKA: ena23

jaga podojim i onda mu dam do znanja da sise vise nema, znaci on zaspi sam nakon deranja i plakanja (NEKadt raje 10mina nekada 2 sata to uspavljivanje) ZA to vrjeme ja lezim pored njega. ima panican strah od krevetica,zato spava na duseku na podu. ali u pravu si, i ja sam oslucila da sutra mazem bradavice biberom ili paprikom i onda definitivno prestaje dojiti jer ovakva kakva sam sad ne valjam nijednom od njih. ne znam hoce li imati ikakvog efekta na spavanje to sto cce prestati dojiti,vidjet cemo.

hvala na savjetu u svakom slucajuuser posted image



Ovo sam isto radila starijoj,jer je postala nemoguca. Sto kazes nisam valjala nikome od nas. Uvest ce red i mir samo polako. Dovoljno mu je dnevno 2-3h da odspava. I idealno vrijeme je izmedju 12-15 . Ti njemu pokusaj nametnuti svoj ritam,dosta si se ti prilagodjavala njemu.
Sretno,nadam se da ces uspjeti user posted image

_____________________________

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 274
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 22:39:30   
ena23
sporty mama ja sam izbacila jedno spavanje postepeno, tako sto sam jutarnje spavanje pomjerala malo-pomalo prema podnevu.

moj nigdje ne spava ko mace. nece ni da ga nosam ni da ga ninam na jastuku, ni da spavam porednjega ni da ne spavam porednjega. ma ne znam ni ja vise sta hoce. sta god mu radim samo prouzrokuje jos veci plac i deranje. joj jesam se stala kadati ali stvarno je tako, iscrpljena sam a grize me jaka savjest sto emiru ne mogu ni upolaposvetiti paznje kao ovom dreci drecavom,jadnik je bas zapostavljen. moram nesto mjenjati pod hitno i stvarnonisam tu samoda se jadam, bilokakav savjet i iskustvovjerujte jakodobro cu procjenutu,iuzvagati,primjeniti.

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *