|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 22:40:27   
bambi7
Haj da se i ja ovdje prijavim
Maloj je 16mj i nikad jos nismo noc sastavile. budi se po dva tri puta obavezno, svaku noc i to samo mene zove i dok ne dam siku ne smiruje. Hajde i to sto se budi nekako duram,mada mi glava pada na poslu, al sto se ujeda,stipa ma to je vise nepodnosljivo...
prije tri dana sam namazala bradavice onom vodom od paprike, nije je htjela u usta staviti vise ali je cijelu noc plakala tempom pola sata dremne 10min place. oko pola 5 sam ustala istusirala se i dala joj da doji jer nas je sve digla na noge od vriske. i na kraju sta sam uradila-nista!
imam jos samo opciju da je posaljem kod nane na spavanjac, ali to mi nikako ne odgovara pa to cuvam ko plan kad bas vise ne budem mogla izdrzati.
A toliko smo uzivale u dojenju, mazile se..... ma bas predivan osecaj se pretvorio u moje mucenjeuser posted image

_____________________________

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 276
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 22:44:35   
sporty mamaa
Ena ja jedino rjesenje vidim u tom metodi koju spominjes. Ne znam, kontam je ostavit u kreveticu, tvoj se kazes boji krevetica, a ni moja ga bas ne obozavauser posted image Ja kontam staviti novu posteljinu(taman dobih divnu zelenu), staviti joj nekog finog medu, i kad place dati joj dudu ili caj, malo je proljuljati i izaci iz sobe. Ako place ponoviti postupak, i sve tako dok ne posustanemo ja ili ona. Ovako vise ne moze, majke miuser posted image user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 277
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 23:22:51   
škorpija
Drage žene ja sma protiv metode ostavljanja da plače, ali s jednim djetetom je jedna priča, ali s dvooje skrooooz druga, probajte i tu metodu, jer stvarno vjerujem da morate nešto poduzeti da se normalizira situacija, ja kad sam nenaspavana ujedam, i sigurno ne bih mogla biti dobra majka ni jednom, a kamoli dvoje djece, ali idite onom blažom kad se ulazi svakih nekoliko minuta, pomilki beba i mirno napusti soba bez obzira koliko se bebac dere

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 278
   RE: noci bez budjenja
27.9.2012 23:25:28   
sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: škorpija

Drage žene ja sma protiv metode ostavljanja da plače, ali s jednim djetetom je jedna priča, ali s dvooje skrooooz druga, probajte i tu metodu, jer stvarno vjerujem da morate nešto poduzeti da se normalizira situacija, ja kad sam nenaspavana ujedam, i sigurno ne bih mogla biti dobra majka ni jednom, a kamoli dvoje djece, ali idite onom blažom kad se ulazi svakih nekoliko minuta, pomilki beba i mirno napusti soba bez obzira koliko se bebac dere


Bit ce dobro dok ne iskoci iz kreveta. user posted image Odoh ja polako u krevet duga je noc, ko zna kako ce proc...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 279
   RE: noci bez budjenja
28.11.2012 23:56:34   
mukiluki
I ja zadnjih dana hodam kao zombie...
Do prije 4-5 dana sam mislila da je moje dijete andjeo,sa nekih 20-ak dana je vec spavala citavu noc,od 9h do 6-7h,cak sam ustajala da provjerim da li dise user posted image Ujutro se probudi da jede,ali nikad nije zaplakala,nego onako pocne rucicu sisati,ja joj dam siku i ona nastavi do nekih 7-8h.Ma bila sam presretna. Medjutim,ili je tome dosao kraj ili je trenutno,nadam se da nije razlog neki veci problem,ali moja bebi zadnjih dana prvi put zaplace pola sata nakon sto zaspi,onako kao u snu,samo zadreci i to tako jezovito zvuci,ja je umirim,i ona kao nastavi...onda opet nakon 5 min...pa opet...i to traje do nekih 12-1h,onda malo kao spava i onda oko 2 pocne setnja po sobi ili krevetu,ili je moram nositi da zaspi,u tom slucaju se probudi cim je spustim,ili joj dam siku i ona cefi tako,kao zaspi jeduci i onda se nakon 2min samo trzne i zmireci samo zine i okrece se prema meni i opet sika...i tako ja onda samo molim boga da svane konacno....
Sta da radim i sta bi mogao biti razlog?
Za 7 dana puni 8 mjeseci,nema zubica,ali ovaj poremecaj sna je jedini simptom koji ima.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 280
   RE: noci bez budjenja
29.11.2012 8:51:54   
Nellica
Tema za mene user posted image .
Moja mladja djevojčica počela je sa budjenjem sa punih 6 mjeseci, prosjek noćnih budjenja je bio 6, bilo je noći kada se u rasponu od 23 - 06 ujutro budila  i po 12 puta. To mučenj eje trajalo svo vrijeme dok je dojila.
Dojiti smo ptestale prije mjesec dana i tada sam prvi put prespavala cijelu noć u komadu. Ponekad se dogodi
da se probudi ali se brzo umiri i nastavi spavati.

Starija cura je počela spavati cijelu noć sa prvim rodjendanom, odnosno sa prestankom dojenja.
Tako da sam Vam ja drage moje jedna hronično neispavana žena, a to ne bih nikome poželjela.


_____________________________

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu mukiluki)
Neposredna veza do poruke: 281
   RE: noci bez budjenja
3.12.2012 13:24:03   
bubamara_
Drage mame,

inače ovo mi je prvi put da pišem na nekom forumu, obično ih samo čitam, ali nisam mogla a da vam ne stavim link koji sam pronašla i koji je meni dosta pomogao vezano za bebača i spavanje.
Naime, moj mali bebač je star 3,5 mjeseca i od samog početka jako loše spava. Dnevno dva do tri puta po pola sata (ako uopšte), noći su hajde nekako mogle i proći... Međutim, s vremenom je to postajalo sve gore i gore a moja beba sve neraspoloženija. Pročitala sam stranice i stranice na internetu, pregledala sve moguće forume, pitala pedijatra za savjet koji mi je rekao "takva beba". Međutim, ja se nisam mogla pomoriti sa činjenicom da "mi je beba takva", jer je on jadničak toliko pospan i plačljiv, treba mu san, a ne može sastaviti duže od 30 min. I kad se probuditi nema šanse da nastavi.

Ne može biti da za to nema rješenja.... Na dosta stranica će te pročitati da beba mora naučiti sama da zaspe, kod nas je bio problem uspavljivanje u rukama+duda.... I beba kad uđe u REM fazu sna (u koju ulaz skoro svkih sat vremena) ne zna sama opet zaspati, jer navikla da bude uspavana na određeni način. Noć je pogotovo teška kad morate 4-5 puta ustati uzeti bebu i nositi kroz stan da bi zaspala i to svaki put najmanje po pola sata (ali sve vi to već znate). Ja sam jednostavno postala premorena od grčeva, nespavanja, plakanja i nosanja bebe od  6 kg i odlučila da nešto moram poduzeti.... A on jadničak se isto pati i nema dovoljno sna.

Ja sam trenutno u fazi sprovođena "sleep traininga", tek 3 dana ali već ima pomaka. Doduše našla sam neku svoju metodu, ne ostavljam ga samog da se isplače, to kod njega nebi ni djelovalo, ali mora malo da plače.. Doduše uspavljujem ga sa dudom, jer drugačije ne bi moglo, ali zasad mi je bitno da može sam zaspati u krevetiću. Lakše mi je ubaciti mu samo dudu kad se probudi nego da moram ustajati i nositi ga po stanu.

Meni je link fantastičan, daje informacije o bebinom snu i neke male cake koje jako puno pomažu, meni bar jesu. Naravno svako sebi mora pronaći metod.
Kao što rekoh, i ja tek sprovodim neke od ovih stvari, nije da sam već uspjela, ali napredujemo.

Nadam se da će bar nekom pomoći.

http://community.babycenter.com/post/a5417415/how_to_successfully_teach_a_baby_to_sleep_-_3rd_ed.

Pozdrav mojim mamama :)

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 282
   RE: noci bez budjenja
5.12.2012 16:15:51   
ivannna
Draga bubamara, puno hvala na ovom linku, najbolji je koji sam do sada pročitala a da nije tipa ostavi bebu da plače, ima neke konkretne informacije o količini sna, max dužini budnosti po uzrastu...

Moja beba ima 10 mjeseci, doji stoga se budi po noći 2-3 puta od kako se rodila kada je sve ok, kada nije tj. kad je nešto muči taj broj buđenja se povečava, ali u zadnje vrijeme počela se buditi svako 1-2 sata redovno, a po danu svako 0,5 h i uvijek je moram douspavljivati što znači nosati, jer je to i dojenje jeeedini način da se smiri. Ostale metode nisu uspjele jer se uglavnom odnose na princip po kojem umirenu i pospanu bebu ostavis u krevetić da zaspe, a nju ne možeš uopšte smiriti do mjere da bi sama zaspala, otežavajuća okolnosst je i to što neće ni cuclu.
Mislila sam da su zubi al traje već malo predugo a ne niče niti jedan novi zub.
Kad sam pročitala ovo što bubamara je stavila kao link, ispade da ona ipak ima premalo sna i da je preumorna da bi mirno spavala, sto se i po njenom ponašanju vidi.

Zato ćemo sada pokušati pomaći za ranije noćno spavanje, a po danu ćemo se pokušati uspavati na prvi znak umora, dok nije postala razdražljiva, pa javim jel išta uspjelo.

:)

(odgovor članu bubamara_)
Neposredna veza do poruke: 283
   RE: noci bez budjenja
5.12.2012 16:52:54   
mamina princeza
po ovomi moj E ima malo sna. Ponekad ja jasno na njemu vidim nervozu trljanje okica al on nece d aspava na takva znakove..
koliko vase bebe tog uzrasta oko 9 mjeseci spavaju puta nadan. E spvaa oko dva puta na dan ponekad i treci put . Spvaanja mu traju od 1 h do 1:30 h s tim da kao sto ivanna rece imamo ta dospavljivanja cesto vise od jednom u toku jendog spavanja.

ccesto se desi da ga probudi starija kcerka tj on cuje njen glas i osmah otvara oci ....
navce ide na spavanje oko 8 sati sto je ok al se budi toliko puta da vam ja ne mogu to ni izbrojati. Prvo budjenje je uvijek oko sat iza uspavljivanja i tada jedino n ejede nego se samo malo "uljulja" ili pomilki.
A onda se budi savko 2 do 2,5 sata ... meni je to bas puno. uvijek doji nekad manje nekad vise al uglavnom mora jesti jer ako ne jede i smo ga uspavam eto ga za 5 minuta.

Bas vise nemam metoda. Ona metoda d aga pustim da place niti mi se svidja niti mi je primjenjiva jer on kad place gubi dah .

_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 284
   RE: noci bez budjenja
6.12.2012 10:55:13   
ivannna
E mamina princeza, nekako nam je slično to sa spavanjem. Moja curica spava dva puta po 40 min do 1 h, ujutro vec 2-3 sata nakon buđenja već je jako pospana i onda nekad oko 15 h je uspavljujem opet, kad se već unervozi jer joj se spava onda ne zaspe ni kada doji, nego doji pa još je nosam i i to sve uz negodovanje i jedva zaspe. A navečer je počnemo sa pripremama za spavanje oko 8.30 i zaspe negdje oko 9, no prema ovome ovo je očito malo i ona stalno izgleda pospano al treći put je ne mogu nikako uspavati po danu a očito joj fali još to jedno spavanje ili da ovo nočno drastično pomaknemo unaprijed, obzirom da se budi oko 7 ujutro onda prema ovome tekstu bi oko 7 navečer trebala na spavanje.
Jutros sam je pratila i uhvatila ono smirivanje i prve znakove trljanja okica i tad sam je uspavala prilično mirno bez negodovanja. I evo upravo se probudila nakon pola sata i opet sam je uspavala.
Nekad sa 3-5 mj ona je znala po noći spavati i po 5-6 sati u komadu a sad 3 sata ili vrlo rijetko 4 su praaava sreća. Krećem s predpostavkom da je preumorna i plus da je muče zubići pa ćemo vidjeti.
Sto se tiče ostavljanja da plače također ne dolazi u obzir jer gubi dah i toliko se uznemiri da je ne bih onda do ujutro uspavala ponovno.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 285
   RE: noci bez budjenja
6.12.2012 15:32:40   
KupusLivada
u vezi lika gore i "ostavljanja bebe da place" - cry it out metoda, CIO skraceno, koja se pomalo i tu spominje, (ostatak teksta je koristan), meni je to jezivo, da ne kazem zlostavljanje djeteta user posted image a vidim kod nas se sve vise to spominje kao dobar nacin brige o djetetu

evo pokoji link koji to isto kaze, uz istrazivanja koja pokazuju da ova metoda moze dovesti do ostecenja mozga

http://drbenkim.com/articles-attachment-parenting.html

http://www.drmomma.org/2009/12/crying-it-out-causes-brain-damage.html

ljubite bebe, budicemo mi njih topovima kad krenu u skolu :P

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 286
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 7:55:22   
ciciban26
Joj citam vas i smijem se mukama,jer isto prozivljavam. Mojoj curi je 14,5 mjeseci i jos nismo prespavale noc. Moja greska je sto sam je sa 6 mj prebacila kod nas u krevet jer nisam mogla ustajati po 100 puta. I sad je s nama u krevetu i stalno trazi siku. Nece i nikad nije htjela cucu,niti caj nocu. Jednostavno ne funkcionisem. Ovo da je mazim,ljubim,ceskam ne pije vode,ona se baca po krevetu sve dok ne dobije siku. Ako ko ima koju pametnu neka podjeliuser posted image

_____________________________

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 287
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 11:57:12   
ninuska

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Joj citam vas i smijem se mukama,jer isto prozivljavam. Mojoj curi je 14,5 mjeseci i jos nismo prespavale noc. Moja greska je sto sam je sa 6 mj prebacila kod nas u krevet jer nisam mogla ustajati po 100 puta. I sad je s nama u krevetu i stalno trazi siku. Nece i nikad nije htjela cucu,niti caj nocu. Jednostavno ne funkcionisem. Ovo da je mazim,ljubim,ceskam ne pije vode,ona se baca po krevetu sve dok ne dobije siku. Ako ko ima koju pametnu neka podjeliuser posted image


bebe su nam u par dana razilke i, nazalost, i kod mene je isti slucaj. Ni kos mene ne pomaze ceskanje, mazenje. Eh, moja kad zaspi, nakon sat se budi i tad joj dajem flasicu mlijeka, i opet nakon sat isto ponovim. Eh, u toku noci ima jos sigurno 5 budjenja, ali svaku noc bukvalno, i onda je na siki. Nista ne vuce vec bukvalno spava s njomuser posted image . Ja sam pokusala da je duze cuvam budnom ne bi li bolje spavala i onda mi se desi da se budi pola sata nakon sto zaspiuser posted image .
Ako probate sta novo i upali javljaj user posted image .

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 288
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 13:12:01   
Daliyah92
Moja beba se isto budi po noci svaka 2 do 2,5 sata. Navece ako zaspe oko 7 ili 8 obavezno se nakon sat vremena budi a onda ponovo oko 10 na spavanje. Od 10 navece pa do 8 ujutro se budi svaka 2 sata otprilike. U toku dana nemam problema sa njegovim spavanjem, spava 3 puta na dan po 1 ili 2 sata, zavisi. Ali u zadnje vrijeme probudi se jednom u toku noci pa place, malo ga smirim na par sekundi pa opet plac. Necu da ga nosam kad se rasplace tako u noci da se ne bi navikao. Tako place jednu 15-ak min i smiri se. A kad se probudi obavezno ga moram podojiti ili se nece smiriti. Nikakvo mazenje i sl. ne pomaze. Jos je to meni problem sto on nece da doji ako ja lezim, pa moram sjesti. Eto...Samo sto zaspem kako treba opet on pocne kenjati i hajd sve ispocetka user posted image Al ipak je on meni dobar u toku dana, nije zvrk i slusa svoju mamu user posted image

I da, on ima skoro pa 6 mjeseci i ja sve kontam ubrzo ce prestati a ovdje vidim i starije bebe isto rade user posted image

< Poruku je uredio Dalia92 -- 7.12.2012 13:16:10 >


_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 289
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 14:42:44   
ninuska

IZVORNA PORUKA: Dalia92

Moja beba se isto budi po noci svaka 2 do 2,5 sata. Navece ako zaspe oko 7 ili 8 obavezno se nakon sat vremena budi a onda ponovo oko 10 na spavanje. Od 10 navece pa do 8 ujutro se budi svaka 2 sata otprilike. U toku dana nemam problema sa njegovim spavanjem, spava 3 puta na dan po 1 ili 2 sata, zavisi. Ali u zadnje vrijeme probudi se jednom u toku noci pa place, malo ga smirim na par sekundi pa opet plac. Necu da ga nosam kad se rasplace tako u noci da se ne bi navikao. Tako place jednu 15-ak min i smiri se. A kad se probudi obavezno ga moram podojiti ili se nece smiriti. Nikakvo mazenje i sl. ne pomaze. Jos je to meni problem sto on nece da doji ako ja lezim, pa moram sjesti. Eto...Samo sto zaspem kako treba opet on pocne kenjati i hajd sve ispocetka user posted image Al ipak je on meni dobar u toku dana, nije zvrk i slusa svoju mamu user posted image

I da, on ima skoro pa 6 mjeseci i ja sve kontam ubrzo ce prestati a ovdje vidim i starije bebe isto rade user posted image


user posted image ovo sam i ja kontala. rekoh do godinu i sve ce biti lakse, ali meni se cini da postaje gore

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 290
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 15:43:33   
Teddy Bear
Moj sin ima 18,5 mjeseci i jos uvijek se budi, sanja, ili hoce da ga uzmem i narucje, pa hoce kod mene u krevet, elem, k'o da jos uvijek doji, i uvijek mi zavlaci rukicu pod majicu, navika... Ja sam se pomirila da ce se budit dok se ne ozeni. Kad nam dodje druga beba ako bog da, onda ce se mama vise budit,ili necu nikako ni spavat, al proci ce i to. I sto je najgore kad on spava po 5-6 sati u komadu ja se onda budim, valjda navika user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 291
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 15:48:56   
Bebica11
i moja mala se budi nocu po 100puta, ne znam...nisam je ni pokusavala odviknuti od dojenja nocuuser posted image

al hajd da ona doji vec cucla i smiruje se na sikiuser posted image

_____________________________

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 292
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 15:51:04   
amilacha

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Joj citam vas i smijem se mukama,jer isto prozivljavam. Mojoj curi je 14,5 mjeseci i jos nismo prespavale noc. Moja greska je sto sam je sa 6 mj prebacila kod nas u krevet jer nisam mogla ustajati po 100 puta. I sad je s nama u krevetu i stalno trazi siku. Nece i nikad nije htjela cucu,niti caj nocu. Jednostavno ne funkcionisem. Ovo da je mazim,ljubim,ceskam ne pije vode,ona se baca po krevetu sve dok ne dobije siku. Ako ko ima koju pametnu neka podjeliuser posted image

Moj mali ima 6 mjeseci, mene zanima kako da ostanem pri tome da bude u kreveticu. Moja seka zna mi reci da 1% djece ostane u kreveticuuser posted image a moj mali se sad budi 3 puta u noci i to da jede flasu i zaspi. rijetko kad da cesce, da se ne urekneuser posted image

_____________________________

zivot je neshvatljivo cudo, jer se neprestano trosi i osipa, a ipak traje i stoji cvrsto kao na Drini cuprija...
A 12.06.2012.

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 293
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 15:58:33   
canim
Samo da se prijavim na temu, 23 mjeseca i jos uvijek nijednu noc bez budjenja nismo imali. user posted image

(odgovor članu amilacha)
Neposredna veza do poruke: 294
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 16:11:44   
Ramona11
Sjecam se kad je nas bucko spavao u komadu noc od 2-6 mjeseca zivota. Koja je to milina bila user posted image Stavim dijete spavati oko 9, probudi se ujutro u 6, tura dojenja i nastavi do 9.
Otkako su zubi krenuli ja sam ko zombi user posted image a evo sad ce tom periodu budjenja ravno 6 mjeseci.
Tjesim se da cu odspavati kad niknu svi zubi user posted image ali tad ce mu ovo budjenje preci u naviku user posted image

< Poruku je uredio Ramona11 -- 7.12.2012 16:12:35 >


_____________________________

Nisam znala koliko je ljubavi u mom srcu dok me neko nije nazvao MAMA!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 295
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 16:19:54   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: canim

Samo da se prijavim na temu, 23 mjeseca i jos uvijek nijednu noc bez budjenja nismo imali. user posted image


22 mjeseca - situacija ista user posted image
Ja već navikla i oguglala user posted image

< Poruku je uredio Super Beba -- 7.12.2012 16:20:35 >


_____________________________

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 296
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 18:02:51   
ciciban26
Ja kontam da je sve do sike jer je zamjenila za cucu. Sad mi se onaj period do 6mj cini smjesnim u odnosu na derneke koje sad pravi. A kad vidim da imavas sa 20 i vise mj i jos ne spavateuser posted image

_____________________________

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 297
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 18:02:58   
ninuska

IZVORNA PORUKA: Super Beba

IZVORNA PORUKA: canim

Samo da se prijavim na temu, 23 mjeseca i jos uvijek nijednu noc bez budjenja nismo imali. user posted image


22 mjeseca - situacija ista user posted image
Ja već navikla i oguglala user posted image


Joj, zene drage, de me utjesite. Jel budjenje 1-2 puta ili mali milion? Ako je ovo prvo onda sam happyuser posted image .
Jel dojite? ja kontam da nije zbog sikeuser posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 298
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 21:18:17   
animagical
da i ja koga utjesim, A ima skoro 15 mj, doji, a budi se samo kada ruzno sanja i prica u snu, tj ako ga je taj dan nesto uzbudilo ili prepalo...a i tada doji minut... spavamo svi skupa, balkon sistem, i bas nam je fino

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 299
   RE: noci bez budjenja
7.12.2012 21:40:53   
ciciban26
user posted image bravo za Ajnura. Sad su zamjenili uloge user posted image . Kod nas sistem :cura u sredini pa se nas dvoje skvrcimo na kraju kreveta user posted image . Sad mi zao sto kupih krevetac bez balkona user posted image user posted image

< Poruku je uredio ciciban26 -- 7.12.2012 21:41:47 >


_____________________________

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *