|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Mala dobna razlika između djece
23.12.2012 14:38:04   
lana32
Pozdrav svim forumašicama
Jako me puno zanima iskustva mama s dvoje male djece između kojih je mala razlika u godinama,kako ste uspjele sve organizirati ,kako to funkcioniše,kako uspavljujete,da li je bilo problema oko ljubomore prvog djeteta i ostalo
Imam djevojčicu od godinu dana,u februaru se trebam poroditi ,tako da je između njih razlika 11 mjeseci .
iako se puno radujem prinovi ,malo me je i strah da li cu uspjeti sve to nekako uskladiti . Malena je strašno privržena meni ,tako da stalno noćima mislim kako ću ja to . Na svekrvu i mamu baš i ne mogu puno računati jer su to žene u poznim godinama i ne baš dobrog zdravstvenog stanja ,a i ne živimo u istom gradu .Voljela bi čuti i druga iskustva oko toga .
Hvala puno
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Mala dobna razlika između djece
23.12.2012 17:36:08   
bumbica
pozdrav lana32,kod mene je velika razlika,7 god,al imam prijateljicu koja ih je rodila troje u četiri god,i mislim da je puno bolje prošla nego ja koja sad idem ispočetka..mislim da je tvoja beba i suviše mala da bi bila ljubomorna,kroz nekoliko dana ona će prihvatiti novu bebu kao nešto što je oduvjek sa vama,sa njom.stariji to teže prihvate i osjećaju se ugroženim.jedino što ti trebaš biti spremna na to da te čeka puno posla oko dvije bebe,neće uvijek biti lako.al sav se trud na kraju isplati i neprespavane noći zaborave.pokušaj muža uključiti što više u poslove oko bebe,odvoji ponekad koji minut samo za sebe i bit će sve uredu..

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Mala dobna razlika između djece
23.12.2012 18:24:04   
AMELIC
evo još jedne mame koja će imati bebe s malom razlikom u godinama...termin je kraj maja početak juna i razlika će biti nekih 15 mjeseciuser posted image Nije da se ne brinem kako će sve to izgledati ali za djecu se izdrže i puno gore stvari...samo neka su oni nama zdravi,sve ostalo ćemo lakouser posted image

_____________________________

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu bumbica)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Mala dobna razlika između djece
23.12.2012 18:46:59   
Emica_sa
kod mene razlika 15 mjeseciuser posted image



Ziva sam,sve se moze kad se morauser posted image

_____________________________

Hello, it's me...

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Mala dobna razlika između djece
23.12.2012 19:34:30   
jasmin
Pozdrav lana32.
Moja curica je imala 7 mjeseci kada je mama ostala trudna drugi put. Kada se mali bato rodio,imala je 16 mjeseci,dakle i ona beba. Ali je jos tada spavala nocu kad i mi,uz svoju flasicu (jer je s 10 mjeseci odbila dojiti,valjda zbog trudnoce). Kad je maleni dosao,njeno spavanje se nije poremetilo. Doduse,Bog mi je podario tu srecu da je i bebac spavao po cijelu noc,bilo mu je bitno da je sit i presvucen. Takodjer,od prvog dana u nasem domu,curicu sam ukljucila u `zivot s bebom`. Tako je mami dodavala pelenu,bacala prljavu u kantu za smece,`drzala` bebu,mazila je i cim beba zaspi,ona bi ispunila moje narucje. Bilo je i scena ljubomore,ali nista strasno i nista alarmantno. Iskreno,svakoj zeni bih pozeljela ovakav nacin zivota s prinovom. I hB,nisu imali grcice,tako da sam i tu bila u velikom plusu. A poslije......kad beba prohoda i krene zajednicka igra,e onda sam rekla...aman sta je ovo user posted image ? Mada,ne smijem da se zalim,dobri su hB. Puno je bitno (ako to mognes izvesti,tj,ako bebino ponasanje dozvoli),da im uvodis postepeno (shodno rastu) neke navike. Recimo,isti dan ih kupas,otprilike skupa imaju obroke,kupis sa starijom igracke da se vremenom navikne sama. Mozda mislis da je mala,ali kap po kap-lokvica,polahko i sigurno. Poslije,kad bebac poraste,i njega ucis istome i onda ce ti dosta stvari biti olaksano. Davno je receno: Lakse je bunar iglom iskopati,nego dijete odgojiti. Tako je,ali hB pa ih imamo i uz malo (ili malo vise) truda,uspjecemo aBd. Puno srece vam zelim.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Mala dobna razlika između djece
23.12.2012 19:44:28   
Hanady RR
Nastavit ćemo na postojećoj temi...ima dosta iksutava , nisi sama :)
http://www.ringeraja.ba/forum/m_2395/mpage_37/key_/tm.htm
tu ću prenijti i ovo pitanje i postove, a evo i ova ti može pomoći u startu :)
http://www.ringeraja.ba/forum/Kako_pripremiti_dijete_na_dolazak_bebe%3F%3F/m_217701/tm.htm

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *