|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  318 319 [320] 321 322   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
15.11.2009 21:59:25   
sheri
pocahontas, a kad si ti pocela davati tu hranu, koliko vec jede nesto drugo osim sike?
i koliko puta dnevno sad doji?
joj zene, ja kad pomislim na to, meni to ko nuklearna fizika zvuci

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 7976
15.11.2009 22:08:17   
pocahontas
uh draga sheri..

kod mene ti je to bas bilo na preskokce..prvo sam ja pocela na svoju ruku sa sokicima prije mozda 15-tak dana tj. samo sa sokom od jabuke domace cijedjene..par kasikica bukvalno..mozda 10 ml - jedna superna kasika...

eh onda sam tako jedno dva dana pa sam onda na prepuruku svoje mamite skuhala djetetu jabuku i izblendala i to mu davala jedno dva dana pa odmah poslije na isti fazon krusku domacu skuhala i izblendala i davala mix sa jabukom..

eh onda mi odemo kod pedijatrice i ona kaze ne ne ne niposto prije navrsenog 6 mjeseca..nema potrebe la la la la....i ja onda prestanem jedno 5 dana da ista dajem osim dojenja..onda opet kontam ja nece djetetu nista biti kada sam vec pocela, fino je podnio pa ne dajem mu biftek.voce je tako blago i nastavim dakle opet sa mix skuhana izblendana jabuka i kruska..fino popapa pa jedno 50 ml..malo bude i na siperku..ujutro mu dajem...eto..

sutra cu skuhati mrkvicu i mixati odmah sa jabukom i kruskom jer njih jede 10 dana vecuser posted image ma nije to nista tesko..svi govore da jeste ali ja se drzim nekih svojih princpipa i naravno ponekih tablica koje sam nasla na netu i ovdje procitala....nikako nemam namjeru davati teglice hipp ili neke druge..sve cu mu sama pripremati..to je bar za njih lako napravitiuser posted image

a prije tog jednog jedinog, sad za sad vocnog obroka, obavezno ga podojim - jedna sika, i onda dok to pripremim, nakon mozda 10-tak min mu to dam..odmah nakon sat bi on mogao opet siku tako da ti ja broj podoja nikada ne ogranicavam..kada vidim da se unervozi ja mu dam siki miki...user posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 15.11.2009 22:13:01 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 7977
15.11.2009 22:14:41   
Ella_H
Poz mamice i bebice pocahontas ti si to tako divno napisala
sve sam tako radila s Harunom ali jucer neka me pomama
na jedan savjet jedne osobe kao sta ima veze napredan je probaj, ufatila i dam Ammaru 2-3 kasikice male one hapice rizne za bebe
drage moj mali od sinoc slabo pije flasicu s mlijekom AD onda napinje
se nemoze da kaki srce drago pa skuhala caj od kamilice pa isjedila svjezu jabukicu
neznam sta mi bi , inace ni Harunu nisam pocela prije 4 i po mjeseca nista davati
i pocela sam bas sa sokicima i onda skuhati jabukicu pa kruskicu mrkvicu itd
stvarno me stid same sebe osjecam se ko budalauser posted image user posted image user posted image
kako god on place i meni se place odoh ga sad opet nosati :(

Neposredna veza do poruke: 7978
15.11.2009 22:17:02   
sheri
i mi jedemo nekad 3 puta u sat vremena, nekad jednom u 3 sata. kako se svidja drugariciuser posted image user posted image
morat cu ja to sa sobom prvo protabiriti, pa cemo se i mi poceti druziti sa vockama

Neposredna veza do poruke: 7979
15.11.2009 22:17:13   
Anoniman
Oooo pa i Rafa počeo papati, ja sam mislila da nećete prije 7-og mj., znam da si se ti "bunila" oko uvođenja hrane user posted image user posted image  Joj meni je šega bilo kad je B probao mrkvu, jedva mu guzu sredila, sva narandžasta user posted image  Što se te krute hrane tiče, mi još uvijek po malo isprobavamo, nismo niti jedan obrok zamjenili sa sikom. Ja sve izbjegavam mada nane predlažu da ga uobročim zbog povratka na posao al se meni nešto ne da....
Uh ljepote, djeca spavaju..... tišina user posted image ....... ja se istuširala, najela se i još malo na RR pa idem gledati Red Carpet. Sutra na novo, borba sa prdom malim user posted image  e da i teta nam sutra dolazi na razgovor ali poslije podne, čuvajte nam fige user posted image

Neposredna veza do poruke: 7980
15.11.2009 22:17:58   
pocahontas
Ammar dusa draga...user posted image

ja svakako necu davati rizu svaki dan..i ne znam stvarno sta fali ovoj obicnoj rizi sto je i im jedemo da damo bebicama kada dodje vrijeme za to user posted image

enisa pa nisam nikad cini mi se spomenula 7 mjesec? ja sam samo misljenja da ne bih nikad prije 4-tog ali par dana oko 6 mjeseca je sasvim ok....user posted image tako sam i tada nekada napisala mislim..never mind..user posted image   poceli smo pa prestali pa onda prije par dana opet poceli tako da smo zvanicno poceli prije par dana hahahahaha......user posted image

cuvamo fige da teta bude fina user posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 15.11.2009 22:26:10 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 7981
15.11.2009 22:19:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mnn
sahara pa ti samo to daješ malenoj? moj jede gotovo sve..teletinu sa mrkvom krumpirom obožava...sve pojede kad mu napravim...e zato ima skoro 10 kg...pedijatrica če nam opet brojati...user posted image user posted image user posted image

Pa mnn, sve je to individualna odluka, ja ti se drzim nekih strozijih tablica, polako ali sigurno, a ako se mene pita meso nece ni jesti, osim ribeuser posted image

(odgovor članu mnn)
  Neposredna veza do poruke: 7982
15.11.2009 22:21:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara

sahara pa ti samo to daješ malenoj? moj jede gotovo sve..teletinu sa mrkvom krumpirom obožava...sve pojede kad mu napravim...e zato ima skoro 10 kg...pedijatrica če nam opet brojati...user posted image user posted image user posted image

Pa mnn, sve je to individualna odluka, ja ti se drzim nekih strozijih tablica, polako ali sigurno, a ako se mene pita meso nece ni jesti, osim ribeuser posted image

odvesce nju Andrej na janjetinu kod gojkauser posted image user posted image user posted image (rece D)

ja mrzim janjetinuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7983
15.11.2009 22:24:12   
pocahontas
apro po mesa za bebice..kaze ova nasa doca da mali bubrezi nisu sposobni prije vremena toliko bjelancevina da preradjuju pa zasto ih opterecivati?

< Poruku je uredio pocahontas -- 15.11.2009 22:25:02 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7984
15.11.2009 22:25:08   
Mya_81 RR
Enisa, sretno sutra, da teta bude baš kako si ti zamislila user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7985
15.11.2009 22:25:13   
sheri
ni ja nisam neki mesaros, a janjetinu ni pod razno ne jedem. ona meni ne mirise fino, malkice mi midiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7986
15.11.2009 22:27:22   
Anoniman
Mya hvala ti punooooo a ti nemoj pretjerati sa pivom user posted image , treba sutra skakati oko Minje user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 7987
15.11.2009 22:39:05   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Mya hvala ti punooooo a ti nemoj pretjerati sa pivom user posted image , treba sutra skakati oko Minje user posted image

user posted image user posted image user posted image  Uh, toliko sam izašla iz štosa da me i ova jedna čaša ''ufatila'' user posted image user posted image user posted image ... ali Minja će me odmah sutra dovesti u red user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7988
15.11.2009 22:41:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

odvesce nju Andrej na janjetinu kod gojkauser posted image user posted image user posted image (rece D)

reci D da se ne zaHebava user posted image , nego bolje nek pusti taj cips ili nutelu ( sta je vec prifatio) da ga zena ne namlati user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7989
15.11.2009 22:43:28   
Ella_H
Pocahontas nefali nista ni rizi sto je mi jedemo moze i smedja riza
nisam nikad bila fan ovih uvoznih hapica hehe tako ih ja zovem
ko god moze uvijek cu preporuciti domace sto mamica ili nenica(bakica) napravi
ili tetica koja ih cuva ugh jesam to lijepo objasnila ko djete od 5 godina
ali znate sta mislim...Ammar je sad malo bolje izmasirala sam mu stomacic
izprdio se pravo fino ehhe izgleda lakse mu sad se ljuljuska i slusa pjesmice
prepala sam se pravo bila nesmijem ovo reci mami ni slucajno udavit ce me zena hahauser posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 7990
15.11.2009 22:44:01   
Anoniman
Enisa, sretno sa tetom, da to bude sudjena user posted image , i reci Benji ujutro da se ponasa pristojno, ne mora bas svaku otjeratiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7991
15.11.2009 22:48:27   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada

reci D da se ne zaHebava user posted image , nego bolje nek pusti taj cips ili nutelu ( sta je vec prifatio) da ga zena ne namlati user posted image

uvela zena restrikcije...ili ja ili cipsuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7992
15.11.2009 22:53:05   
Anoniman

Enisa, sretno sa tetom, da to bude sudjena user posted image , i reci Benji ujutro da se ponasa pristojno, ne mora bas svaku otjeratiuser posted image

user posted image user posted image  ej u pravu si! On k'o namjerno, kad neka teta dođe posebno bude nemiran cccc indijanac mali user posted image

Ella nemoj ti više eksperimentisati na Ammaru user posted image , hB pa je prošlo, sačekajte još sa krutom hranom. I mi sve pripremamo, s tim da ja svo povrće i neko voće izrežem na kockice i u male posudice zaledim tako da baš brzo spremimo a sokiće cijedimo, do sada smo probali 2 od Hippa a teglice ćemo kupovati da imamo kad krenemo negdje.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7993
15.11.2009 22:55:46   
Anoniman
dadada, ma nisam ni sumnjala, kad ti poludis mislim da svi stanu mirnouser posted image , osim Andrejauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7994
15.11.2009 23:04:17   
Anoniman

dadada, ma nisam ni sumnjala, kad ti poludis mislim da svi stanu mirnouser posted image , osim Andrejauser posted image

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7995
15.11.2009 23:07:59   
Anoniman
dadada user posted image  vidjela sam te na slikama trala la la laaaaaaa user posted image  - fejs ili ti cyber mahala

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7996
15.11.2009 23:08:11   
Hanady RR
Eto konačno moj ''indijanac'' tačnije indijanka spava.

Mi smo uveli čak dva čvrsta obroka dnevno.Ima svaki dan voćni i slani obrok. Njoj samo voće izmiksano ništa neznači pa ja fino malo prespem plazmom isčoperišem i tako to njoj bude kompletan obrok. A slana kaša uvjek je kombinirana sa mesom. Uglavnom piletinom i od jučer ribom ostalo meso nekako još pazim mada kako mi se čini ovaj moj usisivač super 700 nebi ni protiv janjećeg zaporka ništa protiv imala user posted image .  Siku jede poslije svega ona zalije sa sikom čak i sokić. Doduše ja baš sokiće i ne forsiram, ponekad iscjedim svježi sok od jabuke ali svaki dan joj napravim HIPP čaj od mješanog voća, on je od hibiskusa, šipurka i jabuke i obogaćen je C vitaminom, a i ona ga baš voli.

Ja pokušavam sa sikom da napravim mali pomak tačnije da malo smanjim broj podoja kako bi je navikla da na siki ostane i nakog 12 mjeseca samo ujutru, popodne kad dođem sa posla i navečer za spavanje no to nama teško ide. Njoj je sada 9 mjeseci a ona doji svala 3 sata kao mala beba i još ovo noću sa zubićima čak mi mlijeko iz dojki curi po pidžami koliko navuče, čini mi se da ga imam više nego kad je bila beba od mjesec dana.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7997
15.11.2009 23:10:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

dadada user posted image  vidjela sam te na slikama trala la la laaaaaaa user posted image  - fejs ili ti cyber mahala

ha ja...a ja im striktno zabranila...sad cu ih prijavitiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7998
15.11.2009 23:12:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady

još ovo noću sa zubićima čak mi mlijeko iz dojki curi po pidžami koliko navuče, čini mi se da ga imam više nego kad je bila beba od mjesec dana.

Isto....
Meni je B sad poremetio zbog ovog noćnog dojenja pa već danima ne pravim zalihe mlijeka user posted image  a nikad nisam prestala stavljati peškir na (.) (.) i dalje su kao na početku, posebno ujutro tvrde ko kamen. Ne "gine" mi da pumpicu ispod ruke ponesem kad krenem na posao..... šta ću, moram.....

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 7999
15.11.2009 23:12:30   
sheri
a jel bebe koje doje, a imaju zubice, jel grizu siku? jel boli?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  318 319 [320] 321 322   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  318 319 [320] 321 322   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *