|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  437 438 [439] 440 441   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
23.12.2009 12:52:13   
škorpija
Evo da svečanouser posted image obznanim svoju odluku: odlučila sam da kupim hodalicuuser posted image , ustvari naručili smo je da je dobijemo nu novogodišnjem paketiću u MM firmi. Sve sam pročitala, svjesna sam da nije najbolje rješenje, da će Ajdin možda kasnije prohodati, možda je i štetna, ali ja sam ipak odlučila da je kupim zbog svog mentalnog zdravlja i kako bi zaštitila svoje dijete da ga vlastoručno ne zadavimuser posted image user posted image .

On puže uveliko već 2 mjeseca, diže se iz namještaj, hoda oko stola držeći se za njega i mislim da neće imati prevelike štete od hodalice, a baš me briga hoće li ajdin prohodati sa 10 ili 15 mjeseci. Et toliko od meneuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10951
23.12.2009 13:00:38   
Mya_81 RR
Pocahontas, mila, hvala user posted image

Prije kako je baš puno bljucala sam i razmišljala o tom GER-u, ali sam ga odbacila. Sad kad opet čitam, nakon što je aspirirala i imala tu upalu, opet sam se zamislila user posted image user posted image Uskoro idemo na kontrolu urina pa ću porazgovarati sa doktoricom...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10952
23.12.2009 13:03:41   
Mya_81 RR
Škorpija, i ja razmišljam upravo kao i ti....i budem li došla do situacije kad više ne mogu izaći na kraj s M idem pravac u prodavnicu po hodalicu user posted image ...uostalom, toliko djece je bilo u njima prije naše male generacije tako da ne mislim da će mu mali boravak u njoj toliko škoditi...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 10953
23.12.2009 13:03:55   
škorpija
I da, hvala svim na rođendanskim čestitakama, internet nam nije radio 2 dana jer puše vjetaruser posted image ,

Neposredna veza do poruke: 10954
23.12.2009 13:05:43   
škorpija
mya preslatka su nam dječica, nek su živa i zdrava, al i mi smo ljudi od krvi i mesauser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 10955
23.12.2009 13:07:13   
Mya_81 RR
Pokušavam naći kakvo je ovo izvijanje vrata...malo me zbunjuje, a navedeno je kao simptom GER-a user posted image

• specifično izvijanje vrata, Sandiferov sindrom

Ljubav, 25.06.2009.

• Neposredna veza do poruke: 10956
    23.12.2009 13:07:57   
    mamica87
    A kad se moze beba stavljati u hodalicuuser posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu škorpija)
    Neposredna veza do poruke: 10957
    23.12.2009 13:08:35   
    Mya_81 RR
    IZVORNA PORUKA: škorpija

mya preslatka su nam dječica, nek su živa i zdrava, al i mi smo ljudi od krvi i mesauser posted image

Baš tako...i nama treba malo odmora...user posted image

Pretpostavila sam da te zato nema na RR, jer si već spominjala smetnje...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
    Neposredna veza do poruke: 10958
    23.12.2009 13:09:15   
    mamica87
    joj mya i ja sam pocela da razmisljam o tom GER-u al nadam se da nije.Moj mali bljucka cesce al svi govore da je to zbog zubica koje hoce da niknuuser posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu mamica87)
    Neposredna veza do poruke: 10959
    23.12.2009 13:18:29   
    Mya_81 RR
    Minja dok je samo bljucala nisam puno o tome razmišljala, jer u prvim mjesecima čak do nekog 8 mjeseca života jako puno bebica bljuca...ali sad kad sam pročitala sve one simptome, pa aspiracija, pa upala user posted image ... a da ne spominjem da mi često djeluje kao da ostane bez daha kad bljuca...svaki dan s njom imam neku situaciju kad mi se noge odsjeku user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mamica87)
    Neposredna veza do poruke: 10960
    23.12.2009 13:25:30   
    marinčii
    škorpija ma nek si ti odlučila da više ne razbijaš glavu time,neće malenom ništa biti ako dnevno pola sata provede u hodalici..i mi smo je koristili pa nas evo živi i zdravi...ma ponekad me ti znanstvenici i njihova otkrića tako na nerviraju da je to čudo jedno..ma svako malo nešto novo...te sad ne na stomak da spavaju a prije nekoliko godina ase preporučavalo,najnovije što sam pročitala bebe koje malo spavaju u prvm mjesecima života mogu razviti manično depresivni poremećaj kasnije u životuuser posted image

Matej 10.7.2009.
    Andrej 9.12.2014.
    Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 10961
    23.12.2009 13:35:10   
    mamica87
    Joj jest vala strucnjaci mjenjaju svake godine svoje misljenje al kao sto kaze jedna pedijatrica ti ces najbolje znati sama sta dijete moze a sta ne moze-osjetit cesuser posted image .I mislim da je upravu nas su roditelji odgajali savakako pa smo opet hvala Bogu svi citavi,ne kazem da se ne treba pridrzavati sta kazu strucnjaci ali ne treba ni pretjerivati.

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu marinčii)
    Neposredna veza do poruke: 10962
    23.12.2009 14:15:19   
    danis
    pozdrav mamama i bebama!
    mya- moj bebac ima GER , bili smo na ulrazvuku zelucica zbog toga sto on puno bljuca i sto nam je jednom ostao bez zraka usljed tog bljucanja i tada nam je ustanovljen GER.
    bebe ti izvijaju glavicu zbog toga sto ih muci kiselina koja se javlja uslijed vracanja hrane , moze doci do upale jednjaka ...
    moj je u pocetku bljucao i kada je spavao tako nam se i desilo da je ostao bez zraka spavao je na boku i ono sto je bljucnuo mu je otislo i u nosic tako da nije mogao disati , par min. smo ga lupkali po ledjima okrenuli ga naopako i tek onda je to izaslo van i on je prodisao od tada ga po preporuci ped. stavljam spavati na stzomacic i to nas se vise nije desilop .
    kada smo napravili ultrazvuk  i kasda je ipak ustanovljeno da ima GER dobili smo sirup ZANTAK koji neutralizira kiselinu , pije ga dva puta dnevno i nama je pomogao. mozes ga kupiti samo u Italiji i samo na privatni recept.
    On i dalje bljuca ali ipak manje nego prije ali je puno mirniji i mirnije spava navece jer ga vise ne muci ta kiselina...
    nadam se da sam ti bar malo pomogla user posted image
    pusa svim bebicamauser posted image

sve te vise volim svakog dana svakog jutra danas vise nego jucer a mnogo manje nego sutra
    k 13 01 2004
    d 09 07 2009

(odgovor članu mamica87)
    Neposredna veza do poruke: 10963
    23.12.2009 15:41:53   
    Honey3
    evo imene da se malo javnem na ovu temu...vidim imate dileme oko hodalice,ja sam oboje starije djece stavljala i to su bas maksimalno iskoristili i hvala Bogu zdravi su ,fino razvijeni i oboje se bave sportom a i ovo maleno cim udje u 6-ti mj.ako Bog da pocet cu stavljati po malo a sa punih 6mj.ganjat ce je pravouser posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu danis)
    Neposredna veza do poruke: 10964
    23.12.2009 16:02:23   
    mamica87
    Koliko je to pomalouser posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu Honey3)
    Neposredna veza do poruke: 10965
    23.12.2009 16:07:35   
    Honey3
    po malo ti je otprilike vise puta dnevno po nekih pet minutauser posted image user posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu mamica87)
    Neposredna veza do poruke: 10966
    23.12.2009 16:10:58   
    mudrost
    nadamo se da su bebice i mame dobro..
    sto se hodalice tice, mi je imamo i Sejma je koristi.. ispocetka je ni ja nisam htjela, ali kad sam vidjela dijete od mog rodjaka, kkoje je bilo u hodalici non stop i prohodalo u 11-om mjesecu, pa mogu i ja svoju vala stavit svaki dan pomalo.. jer ako nije u hodalici, onda bih ja bila svezana za nju svaku min.. a znam drugi slucaj gdje beba nije koristila hodalicu i prohodala poslije napunjene prve god. user posted image tako da tim nekim njihovim 'saznanjima' i ne vjerujem vise. mislim da sve zavisi od djeteta, na kraju.
    meni se isplati.. odmorim se i ja, a i onauser posted image

nasa dusa Šejma 22.2.2009

...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...

(odgovor članu Honey3)
    Neposredna veza do poruke: 10967
    23.12.2009 16:14:57   
    Nunichi
    I ja sam jedna od "groznih" mama cija beba bude u hodi. user posted image user posted image user posted image
    Uh kako me spasi par puta dnevno, da je nije kad bi se ja umila i otisla u wc. user posted image
    Ja sam nju stavila kad se sama pocela dizati i cupkati, a vec sad hoda uz namjestaj, samo se malo jednom rucicom pridrzava. user posted image Dusa mamina...

(odgovor članu mudrost)
    Neposredna veza do poruke: 10968
    23.12.2009 16:26:44   
    mudrost
    Zara je jedna beba, koja dokazuje da joj hodalica ne smeta. bravo Zarauser posted image user posted image

nasa dusa Šejma 22.2.2009

...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...

(odgovor članu Nunichi)
    Neposredna veza do poruke: 10969
    23.12.2009 16:31:51   
    bebita
    Ja sam dosta vremena provela u hodalici.  Kazu da sam prohodala sa 10mjeseci, ali na prsticima user posted image .  Nije bio nikakav problem, simpaticno skroz, a i danas kada sjedim, skvrcim nozne prste i naslonim se na njih. Nekako sam stabilnija tako.  Svog cu djecacica stavljati u hodalicu, vec smo je kupili i probali na 5 min da vidimo reakciju.  MM je kao beba proveo sate i sate u dubku, a prohodao je sa 8mjeseci.  Sve je individualno, ama bas sve user posted image

Dean 07.08.09.

(odgovor članu Nunichi)
    Neposredna veza do poruke: 10970
    23.12.2009 16:37:38   
    Mya_81 RR
    Meni se više uopće ne piše na ovoj temi...pogotovo jer kad nastanu promjene na temi beba koliko sam pročitala neće biti dozvoljeno začatavanje...user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu bebita)
    Neposredna veza do poruke: 10971
    23.12.2009 18:00:24   
    Anoniman
    jesam vas pozelilauser posted image nikad vremena da cavrljam s vama nema mira od anela nespava nista.Danas sam bila kod svojih,dosalo tajo po nas pa skoro nas mm.vratio kuci.Slusao je al nije nista spavao citav dan,evo i sad je budan nadam se da ce veceras rano leci umorna sam ko pas....
    Mi smo dobro,zdravi najbitnije user posted image ,malo zezamo al izdrzi se nekako.
    ljubimo vas....
    a vi to o hodalici,ja sam isto ZA hodalicu al ne jos rano je mislila sam ,,abd.tamo oko 7.8 mjeseca pomalo stavljati...

(odgovor članu škorpija)
      Neposredna veza do poruke: 10972
    23.12.2009 19:56:58   
    Mya_81 RR
    Felix user posted image vidim ja slabo ti na forumu...

Mi smo toliko nervozni...nije nikad bila ovakva...pomišljam da možda i na nju djeluje ova nagla promjena vremena user posted image ...samo odjednom počne toliko jako plakati kao da je nešto zaboli...svu sam je ispipala po 100 puta i nisam ništa otkrila...eeeeeeeee....

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
    Neposredna veza do poruke: 10973
    23.12.2009 21:29:13   
    Apotekarka
    Vecer evo i mene napokon crkoh pospremajuc,kuhajuci ali sam jako sretna jer nam je ovo prvi Bozic s Antoniom i nista mi nije mrskouser posted image user posted image user posted image
    MM nam je tu 10 danauser posted image user posted image user posted image
    Malo sam fulila temu ali dok nije zabrana...user posted image user posted image user posted image
    Antonio je rucao kasicu sa piletinom,a sinoc mi je spavao od 10:30-9:30,bas sam se iznenadila dok je mama nocas u 2 h izlazila vani i kupila njegov ves inace bi ga vjetar odnio u potokuser posted image
    I ja imam hodalicu pocela sam pomalo da ga stavljam pa za koji dan mu je 6 mj,a on je bas jak...Danas se nekoliko put pokrenuo u rikverc i dosao do palme i uhvati je da cupa pa se okrene da vidim sta cu ja,bas sam mu se ismijala,a jelka mu nistra nije zanimljiva kako smoi ocekivali...Veceras se kupao jos malo pa ce u krevetac..Postaje mi pravo interesantan...
    Sinoc sam ga ucila da kaze mama i rasplakala ga on namjesti usne kao da kaze ali glasa nigdje i poceo plakati,e nek mi sad namjerno kaze tata kad sam dosadnauser posted image
    Mya i Antonio bljucka pomalo,nekad vise,nekad manje ali sad kako jede kasice kazu da se to moze javiti dok se crjeva i zeludac priviknu na novu hranu...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
    Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

Neposredna veza do poruke: 10974
    23.12.2009 21:32:49   
    Anoniman
    eee,moja mya mene anel izvoza kao i mm.samo bi se nosao.Danas sam bila kod mame nije spavao nista,kad sam dosla kuci isto nervozan place,al citav bozij dan nespava pa je nervozan to sam primjetila cim odem mami na citav dan ja snjim belajim kuci.100 MILIONA PUTA SAM REKLA NECU VAM VISE,DOCI BITI DUGO I OPET PONOVIM GRESKU.
    Al sad stvarno necu.Evo mm.ga nosa jos,nespava....
    Gledala sam slikice,Minjica je preslatka fotogenicna,kao iz izloga beba......user posted image
    Sto,se tice bljucanja mi skroz malo bljuckamo,zacudo hmmm.inace pojede 150ml recimo kad nespava,gledam da odlezi bar pola sta i super.A zna i jest pa ospavat malo tada ni kapi nebljucne,inace skroz malo bljucama hb.

< Poruku je uredio felix -- 23.12.2009 21:35:11 >

(odgovor članu Apotekarka)
      Neposredna veza do poruke: 10975
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  437 438 [439] 440 441   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  437 438 [439] 440 441   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
    Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *