|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  445 446 [447] 448 449   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
29.12.2009 8:37:49   
marinčii
evo to već dva dana traje,nadam se da će danas biti bolje,da mami da bar malo odmori za rođendan,jeli vi dajete samo jedan obrok guste hrane ili?ja zasad samo jednom mu dnevno dam ostalo doji,a vode mi slabo pijre ma ni 10ml za tri dana neznam kako da ga naviknem

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 11151
29.12.2009 8:44:55   
R&T@
Pozdrav svima.user posted image
Pratimo vas redovno, i cestitamo sve novine.
Imam pitanje:

Kada beba nauci sama držati flašicu?

Ja se ne sjecam kad je starija pocela, a ovu nema šanse da naučim. samo pusti da joj ispadne iz usta, a rucice koristi da čupanje i grebanje.  sva se ukocim dok popije, a izgledam poslije kao da sam u ringu bila.

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 11152
29.12.2009 9:11:53   
gvendolina
pozz mamice i bebice

Nama se,nakon dana nespavanja,desila nevjerovatna stvar....Ajdin je zaspao u 6,a probudio se jutros u 8user posted image user posted image user posted image user posted image Spavao je 14 sati,nevjerovatnouser posted image

Ovih dana nas muce zubici i jakooo smo nervozni,tako da nemamo kad ni da se javnemo

Ljubimo vas sveuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 11153
29.12.2009 9:17:55   
Mya_81 RR
Marinčii, mi već neko vrijeme imamo dva obroka, ali računaj da smo mi krenuli s nadohranom od neka 4 i pol mjeseca...

Gvendi, baš mi je žao dečkića što se pati, a što se tiče spvanja...hm...ova neispavana mama neće ni komentirati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tajra
, ja već vidim da je moja zainteresirana za držanje bočice...čak nam nekad i uspije, ali mi koristimo staklene koje su poteške tako da s njima neće moći još baratati kako treba, ali da ima potencijala ima ga user posted image ... trebala bi joj nabaviti one kljun čaše, ali ne znam je li oni imaju i male rupice ili su samo velike jer mi čaj pijemo na najmanjoj rupici još uvijek user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 11154
29.12.2009 9:19:49   
R&T@
user posted image  za Ajdina!
Nama je rekord "suprotna" satnica: Spavanje od 8 do 6!
Jutros se probudila i šuti, nema plača, nema dozivanja, a ja odmah skočila. Rekoh da mi nije neko noćas zamijenio djecu user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 11155
29.12.2009 9:22:05   
Mya_81 RR
ZA NAŠU DRAGU MARINČII!!!!

user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 11156
29.12.2009 9:22:32   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: gvendolina

pozz mamice i bebice

Nama se,nakon dana nespavanja,desila nevjerovatna stvar....Ajdin je zaspao u 6,a probudio se jutros u 8user posted image user posted image user posted image user posted image Spavao je 14 sati,nevjerovatnouser posted image

Ovih dana nas muce zubici i jakooo smo nervozni,tako da nemamo kad ni da se javnemo

Ljubimo vas sveuser posted image

ovo se i nama desilo nedavno, bas sam pisala o tome..s tim da se budio samo da doji..tako da sam i ja opet nenaspavana mama..user posted image

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 11157
29.12.2009 9:32:08   
R&T@
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Tajra
, ja već vidim da je moja zainteresirana za držanje bočice...čak nam nekad i uspije, ali mi koristimo staklene koje su poteške tako da s njima neće moći još baratati kako treba, ali da ima potencijala ima ga user posted image ... trebala bi joj nabaviti one kljun čaše, ali ne znam je li oni imaju i male rupice ili su samo velike jer mi čaj pijemo na najmanjoj rupici još uvijek user posted image

Sjecam se da sam se prije nekoliko mjeseci pohvalila da beba sama pije mlijeko, ali sad nema šanse. Flašice su plastične nukove. Kad stavim one "ručkice" još gore, tad bi se samo igrala.
Mogla bih pokušati sa "kljunom", ali ona ne doji, pa ne znam kako ce prihvatiti da nema više sisanja.
 Baš me zanima kad dođe ona faza da joj dam flašicu, a ona sama popije.
Možda bih trebala pitati mame 2008, jer je ova mama 2006 to zaboravila.

Neposredna veza do poruke: 11158
29.12.2009 9:38:09   
reallove
Da se i mi javimo..sinoc smo fino spavali,jutros se probudili u 09:30user posted image user posted image ..sada idemo papati..pozdravljamo i ljubimo sve mame i bebice

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 11159
29.12.2009 9:42:27   
Mya_81 RR
Tajra, i ja baš noćas razmišljam kad će doći faza da sama pije jer noću joj dajem čaj, samo je to malo smiri...pa si razmišljam bit će super kad to sve bude znala sama odraditi user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 11160
29.12.2009 9:55:49   
Anoniman
jutrooo
mi smo sinco zaspali oko 23.20 zaspo oko 9 konatam nece se budit jest vraga usto oko pola 10 i dva sata se sam igrao u kreveticu.Bas sam mu se ismijala,ma samo pravi belaja prevrce se okrece,cupa s oradice naslonjace zastitne sto dodje na ogradici ma mislila sam slomit ce se sav se izvira lopouza.
U 2.se budili jeli,i jutros oko 6.pojeli samo malo i do 8.spavali
Eno skoro jeo kasicu pa zaspo malo.
kako ste mi viuser posted image

Neposredna veza do poruke: 11161
29.12.2009 9:57:51   
marinčii
mya hvala na lijepim željamauser posted image user posted image ,
ma ovaj moj nezna piti na flašicu samo je žvače dođe mu ko glodalicauser posted image ,dajem mu vodu na kašikicu al ne popije puno,kontala sam i ja uzet čašu s kljunom pa ćemo probat možda tako bude htio piti

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 11162
29.12.2009 9:58:36   
Anoniman
marinci,sretan rodjendanuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 11163
29.12.2009 9:59:57   
Hanady RR
Dobar jutar ženice i bebice.

Mi smo samo navratile da Vas pozdravimo, pa još malo i bježimo u grad ja i moja mala bebača, seku smo kod nane poslale da je nana po pakeićim voda...meni je već dosta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja i bebača idemo malo u šoping za novu godinu, mama bi nešto novo a da nađe u svom broju...što je naravno teko...no ako ne uspijemo u farah veličinama ima svega, samo ćemo preusmjerit lovu dok mama ne bude ponovo zgodna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11164
29.12.2009 10:00:22   
marinčii
IZVORNA PORUKA: felix

marinci,sretan rodjendanuser posted image user posted image user posted image
hvala draga,kako anel,vidim radi nered?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11165
29.12.2009 10:01:43   
Hanady RR
marinči mi smo ti poklon poslali na temi čestitki...a ovdje ti šaljemo i veliki poljubac user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 11166
29.12.2009 10:01:45   
Anoniman
mya,anel zna sam zaspat vidim minja nece sama jos uvijek.Znaci sinoc se sam dva sata igrao u kreveticu,gucao,vriskao ,cupao ja bila pored njega nesmijem ga ostavit samog nadzirala gauser posted image tako se sam i umorio.
Kad sam vidila da trlja okice,i slaze facu uzela sam dekicu kao i uvijek jednu sto imam vecu elasticnu stegnem mu rukice samo 5min.dam cucu da se smiri i za min.zaspo SAM i posle rukice oslobodim i ja idem lecuser posted image
Tako je skoro Svaku Noc

Jeste marinci,bas nemirko pravi al je jako ziva beba i jaka na moju srecu ,,kad je sad ovako lopov sve ga zanima cupa,vristi,damu je sve u usta ej,sinoc je uzeo gegice sve svukao stavljajuci u usta heheh
STA ce biti kad poraste malo AbD.

< Poruku je uredio felix -- 29.12.2009 10:03:53 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 11167
29.12.2009 10:09:22   
marinčii
hvala hanady ,idem sad na temu čestitki da vidim šta sam dobilauser posted image user posted image user posted image ,felix a i mi smo nemirni izujemo čarape koliko vučemo nogice ma fali nam još kij cenat i nogica će u usta,on sad oće da sjedi stalno neznam šta ću s njim,kad ga držim u sjedećem je položaju al još ga nisam samog stavljala neka napuni 6 mjeseci onda ćemo 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11168
29.12.2009 10:13:39   
R&T@
Hanady, da ne moram na posao "prišlepale" bismo vam se i nas dvije.
Ja još nisam izvela ekspediciju da ih sama povedem obje, a kad starija negdje ode sa dedama i nanama , meni krivo što nisam s njom.
Kupi nam svašta.......

Ja nisam uspjela izdržati da ova moja sama se uspava, pa sam je navikla da mora imati flašu u ustima ili da se ljulja. A toliko je udarala od drveni krevetac, da sam je prebacila u onaj putni.

P.S. Marinči, stretan rođendan. 

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 11169
29.12.2009 10:18:49   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: felix
mya,anel zna sam zaspat vidim minja nece sama jos uvijek.

Mila, zaspe ona sama poslije kupanja i klopanja...ali kad se probudi tamo nekad oko, 2,3,4 sata iza ponoći nam je problem....

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11170
29.12.2009 11:09:44   
škorpija
Evo i mi da se javimo u problematične bebe,  već 3 noći nije ajdin na kojeg sam navikla i bila ponosnauser posted image , zaspemo noramala u 22.30 poslije kupanja i papanja, a onda se probudi oko 1, jede i ponovo zaspe, e onda u 3 sata se probudi naspavan i veseo spreman za igru, budali jedno sati i po-dva, eonda ponovo jede i spava do 7user posted image . Dajem mu fore još večeras da se stabilizira, a ako ne onda će biti belaja i ostavljanja da plače u krevecu dpk ne zaspeuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 11171
29.12.2009 11:19:53   
Mya_81 RR
Ma, to Ajdin prati svoju curu user posted image

Vjeruj mi da nam je identično bilo i ja sam onda isto pokušavala da je ostavim da plače, ali kod nje to ne pali...sad prije nego se razbudi i počne pričati pa onda plakati dam joj čaja i to je smiri i onda opet zaspe...znam da vjerovatno ovo što radim ne vodi tome da se sama prestane buditi, ali znam kakva je i da kod nje zaista nema one ''ostaviti da plače'' user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 11172
29.12.2009 11:22:18   
škorpija
Mah i ja se nadam da nećemo morati primjenjivati te okrutne metode, al ako se ne popravi plakaćemo sve troje horskiuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 11173
29.12.2009 12:32:35   
bebita
Moj bebci odavno ustaje u 3h da bi se igrao, pa tako i nocasuser posted image .  Prije toga se budi da jede, ali 3-5 je igra i prica.  Onda pajki do 7 najkasnije i sve se bojim da ne ugrabi dovoljno sna.  Po nekim pravilima bi trebao da spava 14h u toku 24h, a on jedva i 10h sabere...  

Ove forumasice sto traze privatnog dermatologa u SA nek se jave na pp ako hoce preporuku. Znam jednu tetu za 10 user posted image .

Dean 07.08.09.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 11174
29.12.2009 12:37:28   
dafri
Una se do prije mjesec sama uspavljivala naveče ali kako je naučila dudu stavljati u usta čim je spustimo vadi je i stavlja i onda počne brbljati, igrati se i od spavanja nema ništa,ljuljamo je na pilates lopti oko 5 minuta.
Sad mi je problem iako se odavno okreće nije to do sada u snu radila a sad se počinje okretati u snu, kako spava u vreći to ide teže pa se razbudi,sinoć se dva puta razbudila
Ja je odavno ne hranim u naručju jer neće tako da pije već leži na podu pridržava flašicu a ja pomažemuser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 11175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  445 446 [447] 448 449   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  445 446 [447] 448 449   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *