|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  450 451 [452] 453 454   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
1.1.2010 22:21:35   
iv@ncica
DRAGE MAME I BEBE SVIMA SRETNA I VESELA TE NASPAVANA NOVA GODINA OD MENE I ANDREJA

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I mi smo bili kući za novu sa mojim sestrama i njihovom djecom te prijateljima..ja i moja mlađa sestra smo rodile bebače u razmaku od 2 mjeseca..tako da imamo generaciju uvijek u kuči hehhehehhe....
Anderej je za čudo bio dobar za doček, zaspao oko 9,30 pa se budio tek oko 12,30 i dojio te spavao do 4, pa do 6,30 pa smo jo malo pajkili i mazili se do 7,30 i onda na noge...meni je to odmor iako se još često budi, ali kad sastavi tri sata ja naspavana, i čudi me da ga buka i petarde nisu budile sva sreća--
Inače sve mi manje doji po danu jel se to kome od vas događa, a noć je standardna...po danu više voli kašikom i i on je kao i Zara počeo iznenada piti i uzimati bočicu pa čak vodu i sokića pomalo...samo što nismo propuzali..ali će prije prohodati izgleda..
Apotekarko- imali smo i mi tih faza sa 15-20 min spavanja po danu jedno vrijeme, sve dok nisu počeli zubi izbijati, sad ih imamo 6..samo se ja mod svog bebača koliko toliko pokušavam držati njegova reda...tako da on uvijek zna kad mu šta ide, iako je sad lakše kad sam ga naučila kad je šta, a bome se prije nije znalo ni kad se jede ni spava ni ni ništa, ali ipak su to bebači koji sve moraju naučiti....ja sam muku mučila dok svog nisma naučila spavati i danas je to borba...hhehehe

nego mi jedemo fino sve..osim glutena...pa kontam sad na kontroli da pitam da ga uvedem dok još imalo doji jer mi je sklon alergijama, mensečini da će se ovaj moj sam odvikavat od sike ..jel se to kome još događa_??

< Poruku je uredio iv@ncica -- 1.1.2010 22:28:52 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11276
1.1.2010 22:33:57   
Apotekarka
Joj zene imam umalk isti problem kao felix ova 2 bebimil nije nesto u redu zgrudava se i ni kroz jednu rupicu nece da ide probala sam i S I M I L a mali se isplakao kao nikad malo mi fali da i ja zaplacem...jer super mu odgovara bebimil navikao na njega e sad sta mu promjeniti kako ce prihvatiti...uf sva sam u brigama...je li netko od vas daje bebimil 2 upomoc zene...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11277
1.1.2010 23:09:49   
škorpija
jooj ne znam što se peglate s tim bebimilom, ako vam je aptamil 2 dobar, očigledno je bebimil nekvalitetan, mi koristimo hipp 2 i nikad se nije zgrudvao

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 11278
2.1.2010 3:19:00   
Ella_H
Poz mamice i bebe evo citam vasa zbivanja s tim bebimil hapicama
hm bas mi cudno ovdje recimo nema 1 i 2 koristi se uvijek jedna formula
do 12 mjeseci i one dopunske ako neko zeli poslije 12 mjeseci su 2
ako vidite da vam jedna odgovara nemjenjajte je ili koristite tu aptamil 2
jer dosta vas kaze da je kvalitetnija a ja sam ionako zbunjena hehe
Ammar ruca li ruca voce voli pravo mrkvicu tu i tamo ali navikava se
ljubim sve bebice nek su nam zdrave i zive

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 11279
2.1.2010 8:55:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Joj zene imam umalk isti problem kao felix ova 2 bebimil nije nesto u redu zgrudava se i ni kroz jednu rupicu nece da ide probala sam i S I M I L a mali se isplakao kao nikad malo mi fali da i ja zaplacem...jer super mu odgovara bebimil navikao na njega e sad sta mu promjeniti kako ce prihvatiti...uf sva sam u brigama...je li netko od vas daje bebimil 2 upomoc zene...
ovako napravi pa toga nece biti,nisam ni ja znala kao ti pa sad ide ko ista  mila ovako,nemoj da hranu zalijes vrelom kljucavom vodom vec mlakom skroz,nesmije se bas zbog tih grudvica .Napravi mlakom onom vodom sto jede hapu normalnom i dobroooo izmuckaj,ako bude grudvica ti onda hapu procjedi kroz cjediljku mora moc ja sam tako uspjela rekla mi teta u apoteci tako je ona svoju hranila kaze da nije bilo problema ili,ako neide slobodno naspi vise vode nece nis biti da bude redje .Ili ako neide tako ti naspi u flasu 130ml vode a vamo u posudi izmjesaj,bebimil s vodom dobro saspi u flasu i bit ce rijesto 100 posto.Zao mi sto nevidi prije post da ti pomognem.
Nisam ni ja znala kako,mila al rece mi teta u apoteci,i moja tetka ona je hranila unuka s bebimilom cuvala ga pa mu pravila tako hapu.
Eh,da nije do rupiceuser posted image user posted image nebrini,jest ce na norlmalnoj rupici  nisam ni ja znala pa meni moji napravili ozonsku rupu na dudi,heheh a ono ustavari dodje do pola  dude i zalijepi se bas je masna i gusta puno,hapa.
Javi jesil uspjelauser posted image

< Poruku je uredio felix -- 2.1.2010 8:57:41 >

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 11280
2.1.2010 10:08:56   
marinčii
jutro generaciji,mi se noćas samo jednom budili ,a ustali u 6 h..nešto mi od jučer rijeđe hoće da doji pa me strah da nije zbog kašica al samo mu jednom dam oko podne kašicu ,nadam se da je to ipak samo fazauser posted image ,puse za sve bebice

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11281
2.1.2010 10:11:15   
Mya_81 RR
Jutro generacijo user posted image

Je li vama spor forum ovih dana user posted image Mene izludi, tako mi sporo sve otvara da nekad i odustanem od čitanja user posted image

Ja sam jutros malo duže spavala (bar sam pokušavala), MM bio s Minjom, a ona se vještica mala stalno nešto derala kao da me namjerno budila (mali nam stan pa je čujem kad se dere čak i s čepičima za uši user posted image ma, ona je mamina operna pjevačica user posted image ) ...baš me čudi što je bila takva jer je jutro naš najdražio dio dana...

Evo je spava, a ja u miru pijem kafu s mm user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11282
2.1.2010 10:20:34   
DOR@

želim da vas pozdravim dok bebač spava, izgleda da mu godi kiša i tmurno vrijeme. čitala sam vaše probleme sa hapicama, mi koristimo hipp 2 od bebinog 6. mjeseca i nema nikakvih problema, ne stvaraju se grudvice i nelijepi se na dudu zbog masnoće. ali imamo drugi problem, bebač jede super 5-6 puta dnevno, ali se na kilaži to baš i ne primijeti. dr. kaže sve ok. s obzirom da je rođen sa 2700.  

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 11283
2.1.2010 10:29:46   
Nellica
Da Vas  pozdravimo moja Ančica i ja, doduše ona pajki, juče smo imali buran dan.
Nevjerovatno je koliko male bebe osjete svaku našu nervozu, ljutnju, užurbanost...

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu DOR@)
Neposredna veza do poruke: 11284
2.1.2010 10:31:05   
Mya_81 RR
Dor@, dobro nam došla user posted image user posted image user posted image

A koliko to dobiva mjesečno? I koliko sad beba ima?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu DOR@)
Neposredna veza do poruke: 11285
2.1.2010 10:33:32   
Mya_81 RR
Nellica, dobro nam došla i ti i tvoja bebara user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 11286
2.1.2010 10:35:26   
marinčii
Nelica i Dor@ dobrodošleuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 11287
2.1.2010 10:37:46   
DOR@
ima 8. mjeseci i 7200, dok druge bebe koje poznajemo njegove dobi već imaju oko 10. kg. bebač je jako aktivan, dali je to možda razlog?

DARIS LJUBAV MAMINA-05. 05. 2009.

Neposredna veza do poruke: 11288
2.1.2010 10:38:47   
Nellica
Hvala na dobrodošlici drage moje :))

5.12.2009.

(odgovor članu DOR@)
Neposredna veza do poruke: 11289
2.1.2010 10:44:59   
Anoniman
Sretna Nova godina svim bebacama i mamiticimauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jucer je isto katastrofa spavao, posto je na Otoci bilo ratno stanje, do negdje 3...da sam mu ja na kraju stavila vate u usi i tek onda je zaspao

A mi smo proslavili bas pravo penzionerskiuser posted image uz bingo listiceuser posted image user posted image user posted image ...a nismo ni 5 dobiliuser posted image

(odgovor članu Nellica)
  Neposredna veza do poruke: 11290
2.1.2010 10:48:09   
Nellica
Evo smo se probudili , pa sad mamin tigrić doji : )

i od nas SRETNA NOVA GODINA!!!!!!!!!!!!!!!!

5.12.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11291
2.1.2010 11:03:34   
Mya_81 RR
Dor@, naravno da aktivnost može utjecati na to...pa i oni mogu gubiti kalorije...ali nekako mislim da nemaš potrebe da se brineš oko toga jer nisu sve bebe iste...pa i geni na to mogu utjecati...moja sestra je bila bucmasta beba poput moje curice, a ja sam vječito bila mršava, kod mene si doslovno mogao brojati rebra...danas kad gledam slike bila sam užasno mršava kao da sam došla iz Afrike user posted image , a sasvim sam normalno jela. Kilice su se na mene počele lijepiti tek kasnije...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 11292
2.1.2010 11:18:26   
Anoniman
danas kad gledam slike bila sam užasno mršava kao da sam došla iz Afrike user posted image
user posted image user posted image sto me nasmija,nisam ni ja bila buca bila sam skoro poput tebe hehehe,onda je mala na tetu buckastauser posted image
Ja imam tanke kosti,ne jake do je seka i veca i deblja od mene a u faci ista ja razlika jedino kg.ona ima krupniju kost a bome i veca je sve su prije mislili da je ona starija a ja mladjauser posted image
Anel spava sinoc je bio,dobar moram mu noktice odrezat ostri su kao igle gdje supa ostaje oziljak
Mi u utorak idemo na vakcinu,jedva cekam aBd nismo dva mjeseca bili,zanimame i kg.najvise zadnji put smo imali 7.200gr.
Samo nikad nas nemjere neznam koliko porastemo

Neposredna veza do poruke: 11293
2.1.2010 11:22:38   
škorpija
bogami ja svog bebija sam izmjerim kući i bilježim sebi podatke i o težini i visini svaki mjesec. to će mi trebati da poredim sa drugim djetetom aBduser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11294
2.1.2010 11:24:19   
Anoniman
user posted image user posted image nije losa ideja skorpijauser posted image dobro si se sjetila....

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 11295
2.1.2010 11:43:14   
iv@ncica
marinči  evo  ja  sam  baš o  tome  gore  pisala i  moj  manje  doji  skroz,  ali  je  stariji  i    samo  kašikom  po  danu  hoče,  vjerojatno  ga  bole  zubići   kad  doji pa  mu  je  kalše  kašikom,  ali fino  mi  je  i dojio  do sad....pa  se  ne  mogu zaliti,  još  po  noči  hoće,  ali  čim  je  aktivan  i  budan  gutljaj  dva  i  to  je  sve...znam  da  mi  je  gornji  post  dug  i  nikom  se  ne  čita,  ali  šta ču  nije  me  bilo  duggooo  user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11296
2.1.2010 11:54:50   
mojbebac
kako ste mi .... moja anjica zaspala, pa da vidim sta sam propustial ovde user posted image  ..... ovih dana nikako da se javimo, sve neka frka ..... za docek je bila sa bakom, super je spavala, s obzirom na silnu pucnjavu, nije se budila nikako ....
ivancice i moja beba je smanjila broj podoja, a to sam primjetila prije par dana, doji ujutro kad se probudi, pa oko 11. 30 kad ide na spavanje ( izmedju ova dva podoja ima vocni obrok ), kad se probudi oko 14. - 14. 30 jede slani obrok, pa oko pet - sest nesto malo calabrcne,popije po flasicu sokica ( razblazenog sa vodom ) ili caja u toku dana, popije po jedno 30 ml prokuvale vode, i oko sedam uvece doji i spava.... po noci se nekad budi nekad ne .l.... tako je zadnjih sedam dana ..... to jue otprilike cetiri podoja dnevno .... meni je dr rekao da je to super, i sasvim dovoljno, pa ne znam ...... user posted image ....
mi smo se vagale prije prije tri dana i ravno 10 kg, masala, 75 cm dugacka mamina cura, ni nas nikad ne bi izmjerili da ja ne trazim ....
dora mislim da nemas razloga za brigu s obzirom na porodjanu tezinu, sa sest mjeseci bebe treba da udvostruce svoju porodjajnu tezinu, s obzirom da je rodjen sa 2700 mislim da je to ok ....
kod nas puzanja jos uvijek nema, neki pokusaji unazad ali nista, ali pravo sjedimo .,.... user posted image

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11297
2.1.2010 12:36:16   
dafri
Sretna Nova i od mene,mi smo bili kod kumova i nije bilo loše,večeras smo kontali malo u grad ja i mm,ali Una mi se od preksinoć po svu noć vrti,hoće da spava na stomaku,pa na boku,pa se vrati na leđa,usput izgubi dudu,hiljadu puta se probudi.
Do sada je spavala na leđima ali evo u 2010 nema šanseuser posted image valjda će skontati sama te položaje

Dor@ i Nellica dobro došle

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 11298
2.1.2010 13:23:33   
Mya_81 RR
I ja pratim Minjinu težinu i visinu, onu kad idemo na vakcinu, uvijek ista vaga pa mi je tako lakše pratiti...ali nismo dugo bili na vakcini user posted image baš smo u zaostatku...

Recite mi je li vakcine idu 3, 4 pa 6 mjesec? Nema s 5 mj.?

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 11299
2.1.2010 13:33:14   
reallove
Evo da se i mi javimo na brzinu,mama ima punooo posla...Emin super spavao,naspavali smo se,odmorili itd..pozz za sve mamice  i bebice

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 11300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  450 451 [452] 453 454   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  450 451 [452] 453 454   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *