|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  493 494 [495] 496 497   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
18.1.2010 23:39:12   
Sonja
user posted image user posted image user posted image user posted image
za prvu rijecuser posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 12351
18.1.2010 23:48:17   
MinaMM
pozdrav zenice moje drage. ja sam vam nocas imala pravu dramu u kuci. oko 3 sata probudila me strasna glavobolja i temperatura od 38.7. grlo me bolilo i groznica me tresla. mada je meni strasno hladno bilo i kad sam otisla u krevet ali nisam se sjetila da izmjerim temperaturu. ja sam se isplakala i onda dosla na RR da trazim savjet sta da radim. istusirala se, popila caj sa medom i jos puno vode i konacno oko 6 legla da spavam. ustala sam bez temperature ali crvenih dojki. sad ne znam da li je od dojki sve to bilo ili je crvenilo posljedica velike temperature.
uglavnom A je OK, fino doji i nem anikakvih simptoma. danas mi je bio vruc (panika!) ali se ispostavilo da mu je samo vruce a ne da ima i temperaturu.

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

Neposredna veza do poruke: 12352
18.1.2010 23:51:25   
Hanady RR
Mina ja sma imala groznice kad mi je mlijeko nadolazilo u noći sve do njenog trećeg mjseca čim bi mi mala spavala duže od 2 sata što je bilo rijetko al se znalo desit. Moraš paziti, ako imaš puno mlijeka u ovim situacijama može doći do mastitisa, kad se to dešava ili se izdoji malo ili stavi tople peškiriće na grudi da malo procuri i da ih omekša.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 12353
19.1.2010 8:18:13   
marinčii
marinci...vise ni sama ne znam jesam li cestitala zeki ...ako nisam izvini
hvala draga,ma mislim da jesi al nije loše utvrditi gradivouser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 12354
19.1.2010 8:20:35   
marinčii
jutro generaciji,mi se budili dva puta,odspavali do 7..kaže mm pa treba on još šta jest ije se nikad ovako često budiouser posted image user posted image ,a reko je često 2 puta šta bi da se budi po 5 puta..ah i ovi muški baš,,jučer smo opet probali mrkvu al neće uzeo jednu kašikicu i posle više neće ni da usta otvori,ja neznam šta ću s njim valjda krene jesti i to povrće

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 12355
19.1.2010 8:24:16   
mnn
jutro, alex loš spavao budio se dva puta i od 6 h broji..a nije mu ništa..ja koma od umora...neznam više što bi izmislila..
marinči kako si ti? probaj mu dati mrkvu i krompir..meni isto nije htio jesti alex samo mrkvu..ako neče ni to ima još povrča..ne brini krenuti če on..

< Poruku je uredio mnn -- 19.1.2010 8:25:39 >

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 12356
19.1.2010 8:29:32   
Mya_81 RR
Jutrooooo user posted image it's good to be back user posted image

Ah, jest lijepo ovako početi jutro jest da jedva gledam...noć je bila standardno loša, a budjenje previše rano u 7...user posted image ....kod nas nema nikakvih riječi tj. slogova, mi vam samo vrištimo i vrištimoooooo...ujutro posebno...vrišti iz petnih žila dok ne ustanemo...

Srculence, i mi pijemo Zinat, ali nisam joj davala kapsule mada sam se opet bojala proljeva jer od prošlog sirupa je dobila...i sad nekad ima proljevastu stolicu, ali ne tako često i puno kao prošli put tako da sad ne dižem nikakvu paniku...a mogu misliti kako je babari s upalom, pa to takooo boli user posted image user posted image user posted image ... i idući put nadamo se da ga neće biti user posted image ) kad plače a da ne znaš šta je ispipaj mu uši jer kad je upala u pitanju to jako boli i onda ćeš odmah znati šta je...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 12357
19.1.2010 8:50:13   
marinčii
mnn uf i ja sam koma još me nešto glava boli a i dobilauser posted image ,al ajd izdrži se,evo matej ko kmeza dok ga voza,m u kolicima šuti čim ja stanem on počne kmezatiuser posted image mala lopuža,joj vidim ima još bolesni bebica ,nek mi što prije ozdrave duše male baš mi je žao,ne mogu ni zamisliti kako se sekirate,al bit će to dobro..
mya baš te lijepo čuti,nek ste nam se vratile...a kakvu bakteriju ima minjica,u mokrači ili?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 12358
19.1.2010 9:02:09   
Mya_81 RR
Marinčii, ima klebsiella bakteriju u urinu, a mali postotak se nalazi i u nosu i u grlu user posted image Najgore mi je što ne znam kad smo je pokupili jer postoji mogućnost da nam je ona prouzrokovala upalu pluća, a postoji i mogućnost da smo je dobili u bolnici user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 12359
19.1.2010 9:05:26   
dafri
jutro,
Mya
drago nam je što ste opet sa nama,nadam se da ćete se brzo riješiti bakterije
felix,to ste Anela osunetili,čestitam,za par dana će ga proći
marinčii,ješće povrće,polako,i Una ne poručka puno i ne sviđa joj se

Otkada spava na stomaku svaku noć se budi oko 2-3 i ja je onda prebacim kod nas i nekako preživimo noć, jutros smo do pola 8 spavali

Mi smo takođe u fazi vrištanja koja je bila prestala pa se opet juče vratila sa još jačim,višim i dužim tonovimauser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 12360
19.1.2010 9:08:42   
ivanak
E bok svima.
Moj maji antonio se nešto posebno budio noću, ko da je mala beba. Nije gladan, a opet plače....
Negdje sam čitala da beb od 6 do 9 mjeseci imaju buđenja noću, jer su njihovi snovi aktiviji i mogu nešto loše sanjati pa ih je strah ili pak zubi....
Baš mi je žao draga za Miju....neka ona nama ozdravi i druži se sa ostalim bebicama.... ti se drži...
Evo ne znam šta da radim, baš mi je nekako dosadno...

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

Neposredna veza do poruke: 12361
19.1.2010 9:10:20   
Srculence
Mi jutros isto,malo nervozni malo pačemo.Slabo mi je jeo pojeo samo 30 ml ....valjda će biti bolje drugi put...

Mya pipala sam ja njemu uši (jer je jesnom već imao upalu uha kad mu je bilo ja mislim 1 i po mj) i to više puta al ništa nije se mrštio niti je plakao.Samo bi ga uhvatio eto taj iznenadni plač 2 ili 3 puta dnevno kad ga ni s čim nisam mogla smiriti i trpao rukice u usta i sve što dograbi:-(...i ja po tome kontala da su zubići.
Najgore što ja baš znam kako to boli jer sam više puta imala isto upalu uha :-(.
Marinči čestitamo i mi zekiciuser posted image user posted image user posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 12362
19.1.2010 9:15:36   
marinčii
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Marinčii, ima klebsiella bakteriju u urinu, a mali postotak se nalazi i u nosu i u grlu user posted image Najgore mi je što ne znam kad smo je pokupili jer postoji mogućnost da nam je ona prouzrokovala upalu pluća, a postoji i mogućnost da smo je dobili u bolnici user posted image
ja koliko sam upoznata ta bakterija se najčešće dobije u bolnici,al ne brini draga riješit ćete vi to,malena od moje sestre je isto s pola godine zbog ešerihije ležala 7 dana u bolnici i riješila je se i evo sad će joj 3 godine i nije se više vraćala,znam da je sestra od jedne doktorice iz zagreba naručivala neke bilje kapi pa je i to povremeno koristila

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 12363
19.1.2010 9:19:15   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: ivanak
Negdje sam čitala da beb od 6 do 9 mjeseci imaju buđenja noću, jer su njihovi snovi aktiviji i mogu nešto loše sanjati pa ih je strah ili pak zubi....

Ja znam da kod nas nisu zubi...može biti da sanja pa se prepadne, a znam bogami i da je postala svjesna svoje svjesnosti user posted image pa me zajuser posted image ...ali nije meni nikakav problem čekati do tog 9 mjeseca samo da to prestane jer nekad mislim da više nikad neću spavati 6 sati u komadu user posted image tako da mi još 3 mjeseca uopće ne zvuči strašno user posted image

Srculence, kako otkriju upalu uha? Je li samo pregledom? I ja sam jednom u srednjoj imala upalu oba uha i uopće se ne sjećam ničega osim da me je strašno bolilo...

Apotekarka, čestitamo vam na prvim slogovima.....jooooooooj, kad nam prvi put kažu 'mama' sa značenjem user posted image evo me sad sam se sva raspekmezila...user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 12364
19.1.2010 9:25:09   
Mya_81 RR
Marinčii, je li te kapi mogu i za bebice? Ja šta god znam od tih prirodnih stvari ne može ispod godinu dana, a jedva čekam da joj mogu početi davati matičnu mliječ...user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 12365
19.1.2010 9:49:41   
Anoniman
jutroo
mi smo se toliko sinoc isplakali,ispatili boze mili dusa me boli od 7 do pola 1 je plakao,ma nije plakao vrisato,kocenio,se treso se uzas user posted image user posted image svako menjanje pelena je bilo uzasss,i za mene i njega ja sam pretrnila od brige jadnik se treso poceo se gubit srce mi mal nije stalo.zaspo jedva u 1 i do pola 4.ustao namazala mu i opet zaspo nisam nista spavala nista.a hebes mene ,manje vise briga me zao mi svog sina nadam se danas boljem

Neposredna veza do poruke: 12366
19.1.2010 9:54:54   
noaa
felix bit ce bolje danas evo mi vam drzimo palceveuser posted image user posted image user posted image user posted image joj mogu mislit kako ti je sve se izdrzi al kad znas da ih nesto boli a nemozes pomociuser posted image user posted image ufff kako se jadno osjecas.

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12367
19.1.2010 9:57:11   
Mya_81 RR
Jooooooooj, Felix, a miša mu ... i ja se stvarno nadam da će od danas biti bolje user posted image user posted image user posted image kisić za slatkiša...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 12368
19.1.2010 10:02:09   
Anoniman
ee,moja mya nikad u zivotu za ovi 6,5 mjes.nije ovoilko plakao nikada,mos mislit koceni se ma nemogu ti opisat ja nosam a on se umiri sek.pa opet jakooo zaplace i ja sam snjim zao mi ga pomoc mu nemogu,neznas sta bi u tom momentu uradio ..
Kud je umoran podbuho od placa,pa dusa mila skonntala da nesmije none dizat pa se od straha ukociouser posted image nemice nonama .
Eno,spava hb.hranila sam ga na snu nije puno jeo al bolje ista nego nista
samo da nam danas bude bolja,da cunica mamina prizdravi
Kako,mi je minjica spavala.

Neposredna veza do poruke: 12369
19.1.2010 10:02:47   
LUNA4
dobar dan.....ljepotice kako li ste mi??kako bebe?nisam imala puno vremena za rr selili smo se pa sam krepana....ali nadam se da cemo se sad cesce druzit.....pusaaa

mama i tata imaju dva Anđela kraj sebe i najsetniji su na svijetu!!!!
LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.
nase najvece bogatsvo su nase dvije prekrasne princeze!!!

Neposredna veza do poruke: 12370
19.1.2010 10:04:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noaa

felix bit ce bolje danas evo mi vam drzimo palceveuser posted image user posted image user posted image user posted image joj mogu mislit kako ti je sve se izdrzi al kad znas da ih nesto boli a nemozes pomociuser posted image user posted image ufff kako se jadno osjecas.
da uzas,nedo bog nikom da djete bude bolesno,ili sta nek su zdravi i zivi pa makar nikad uvecer nespavao samo da neplace.

(odgovor članu noaa)
  Neposredna veza do poruke: 12371
19.1.2010 10:04:26   
LUNA4
FELIX STA JE SA ANELOM???user posted image

LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.

(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 12372
19.1.2010 10:29:25   
Mya_81 RR
Felix, mogu misliti kako ti je...ali samo si ponavljaj da će za par dana izgledati kao da ništa nije ni bilo user posted image ... mi smo dobro...curka spava pa onda idemo kod bake i dede malo na druženje user posted image

Luna4, jeste li se smjestili? Nisam skužila jest li još u Karlovcu ili ste negdje drugo selili? I nadam se da si mi sad boljeg raspoloženja nego što si bila user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 12373
19.1.2010 10:35:06   
LUNA4
ma ostali smo u Karlovcu....poludila bi da nismo....
boljeg sam raspolozenja...dijagnosticirana mi je depresija pa sam bila tablete..malo blesavo zvuci ali eto dogodilo se meni...sad je ok i nadam se da ce tako ostat user posted image
daj mi reci kako si mi ti kako cura???kako inace stvari ne rr-u??nema me pa nisam u toku!!

LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.

Neposredna veza do poruke: 12374
19.1.2010 10:37:44   
marinčii
Marinčii, je li te kapi mogu i za bebice
mogu jer znam da ni njoj nije bila puna godina kad ih je uzimala,mi zvali tu doktoricu u zagreb i naručili reki joj nalaz ono koliko je bakterija(10 na 7)i pitali je jeli smije ona to uzimati i eto smila,pa joj sestra kapala u čaj i pomoglo je  hvala bogu

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 12375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  493 494 [495] 496 497   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  493 494 [495] 496 497   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *