|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  498 499 [500] 501 502   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
20.1.2010 9:37:07   
Mya_81 RR
Jutroooo user posted image

Pa, Sheri, ima li tebe igdje? Neka si nam se javila user posted image Ljubac za Noru Foru malu slatku user posted image

Delilah, nikako nije rano da se uvodi jedan obrok. I pored tog jednog obroka beba i dalje ima kao glavnu hranu dojenje. Nedavno sam upoznala jednu djevojku koja ima dječaka od 10 mjeseci, on i dalje samo doji, a pojede svega po nekoliko kašikica neke kašice. I samo zato jer ona to nije htjela forsirati, a  bebi od 10 mjeseci svakako treba i druga hrana osim mlijeka. zato to treba početi na vrijeme da se ne bi stvorili ovakvi problemčići user posted image

I mi smo krezubice, bez ikakve naznake da to uskoro nećemo biti...ali ne žuri nam se...

Naši pokreti ne znam spadaju li u puzanje, jer izgledamo više kao gusjenica koja ide samo unazad user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 12476
20.1.2010 9:41:12   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Bambi09

hvala Bogu pa sam dobila extra kapi protiv grceva iz DK... tri kapi razblazene sa par kapi mlijeka i grcevi prestaju u roku od petnaest minuta...

Koje su to kapi user posted image Drago mi je da pomažu user posted image

Joj, ja se još uvijek naježim kad čujem riječ 'grčevi' ....

Enisa, kako je s tvojom tetom....nadam se da nam Sahara nije imala tih problema user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12477
20.1.2010 9:53:55   
ivanak
Jutro svima, kako ste mi danas?
Moj mali Antonio se sve nešto u zadnje vrijeme oko 5 sati probudi, inače ne radi to. Spava po cijele dane. Nije da je gladan, ne može biti....

Apotekarka, tvoj mali može samostalno sjediti ili ga tek tako stavljaš u hodalicu?
Čula sam da tek kad samostalno bude sjedio da ga tek tad stavim u hodalicu, istu stvar i za hranilicu....
Moj još uvijek ne sjedi samostalno.

Bambi, e i mene zanimaju koje su to kapi?
Ima ih kupiti gdje, ima li u Hrvatskoj?

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 12478
20.1.2010 9:56:46   
LUNA4
jutrooooo!!!!kako su mame i bebe????
mis mo nocas nesto lose spavali tj.ja sam lose spavala i sa stalnim zvrndanjem probudila sam i cure koje sam onda jedva uspavala u 3 ujutrouser posted image
joj bambi bas mi je drago sto imas te kapi i sto ti naravno pomazu jel kod mene nije nista palilo....mi se isto najezimo kad cujemo rijec grcici...odma me zeludac zaboli...
nama viri jedan zubic...da se pohvalimo....jedva se vidi ali tu je .....user posted image
recite mi dali je imala koja problema sa tjemenicim???mi ju imamo i nikako je se rijesit.....sa LUNOM nisam imala tih problema....sad kad si vrtim film unazat moja Luna je bila blazeno djete.....

mama i tata imaju dva Anđela kraj sebe i najsetniji su na svijetu!!!!
LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.
nase najvece bogatsvo su nase dvije prekrasne princeze!!!

Neposredna veza do poruke: 12479
20.1.2010 9:59:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: LUNA4

jutrooooo!!!!kako su mame i bebe????
mis mo nocas nesto lose spavali tj.ja sam lose spavala i sa stalnim zvrndanjem probudila sam i cure koje sam onda jedva uspavala u 3 ujutrouser posted image
joj bambi bas mi je drago sto imas te kapi i sto ti naravno pomazu jel kod mene nije nista palilo....mi se isto najezimo kad cujemo rijec grcici...odma me zeludac zaboli...
nama viri jedan zubic...da se pohvalimo....jedva se vidi ali tu je .....user posted image
recite mi dali je imala koja problema sa tjemenicim???mi ju imamo i nikako je se rijesit.....sa LUNOM nisam imala tih problema....sad kad si vrtim film unazat moja Luna je bila blazeno djete.....

user posted image user posted image za zub

a evo tema za tjemenjacu
http://www.ringeraja.ba/forum/m_5336/mpage_1/key_/tm.htm

(odgovor članu LUNA4)
  Neposredna veza do poruke: 12480
20.1.2010 9:59:19   
Mya_81 RR
Mi ne sjedimo samostalno, ali koristimo hranilicu 2x dnevno. Zasad hodalicu neće nabavljati...vidjet ćemo do kojeg stupnja ludosti će me kasnije dovesti pa možda i budem user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 12481
20.1.2010 10:00:52   
LUNA4
Bambi, e i mene zanimaju koje su to kapi?
Ima ih kupiti gdje, ima li u Hrvatskoj?

ivanak moja najcesce sto kod njih ima za kupit kod nas u Hrvatskoj nema...user posted image
ja znam kad su moju mucili grcici isto su mi rekle na rr-u za neki caj i kapi (sad sam zaboravila imena toga)
pa sam brze zapisala i otisla u apoteku a kad ono zena me gledala u cudu i pite me odakle ti to....i ja joj kazem na sto mi je odgovorila da su to razliciti proizvodati i da je prava rijetkost da imamo nesto sto i oni....

LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.

(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 12482
20.1.2010 10:02:24   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: LUNA4

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bravoooooooo

A mi nismo imali tjemenjaču...čini mi se da kažu da je jestivo ulje bolje od baby ulja da se to maže...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 12483
20.1.2010 10:04:32   
Anoniman
Luna user posted image user posted image  za zubić!!!

sahara pa spavaj dok je teta tu user posted image  ili zbriši negdje na kafu. Joj ko ti kaže a ni ja niš od toga nisam radila. Ma ćuna je dobro, haman pa prava pionirska user posted image user posted image
Mya, teta je sad ok, kako sam pokazala zube user posted image  za ne povjerovati da je to ona ista žena. Dobro ima još tu sitnica al neću cjepidlačiti user posted image  Ljubac za drugaricu Minju!! :-*

(odgovor članu LUNA4)
  Neposredna veza do poruke: 12484
20.1.2010 10:04:48   
delly

IZVORNA PORUKA: Mya_81

Jutroooo user posted image

Pa, Sheri, ima li tebe igdje? Neka si nam se javila user posted image Ljubac za Noru Foru malu slatku user posted image

Delilah, nikako nije rano da se uvodi jedan obrok. I pored tog jednog obroka beba i dalje ima kao glavnu hranu dojenje. Nedavno sam upoznala jednu djevojku koja ima dječaka od 10 mjeseci, on i dalje samo doji, a pojede svega po nekoliko kašikica neke kašice. I samo zato jer ona to nije htjela forsirati, a  bebi od 10 mjeseci svakako treba i druga hrana osim mlijeka. zato to treba početi na vrijeme da se ne bi stvorili ovakvi problemčići user posted image

I mi smo krezubice, bez ikakve naznake da to uskoro nećemo biti...ali ne žuri nam se...

Naši pokreti ne znam spadaju li u puzanje, jer izgledamo više kao gusjenica koja ide samo unazad user posted image

neznam za to samo znam da ja necu jos , dajem joj kasice kao desert ,

25.07 -dosla je nasa princezica

Neposredna veza do poruke: 12485
20.1.2010 10:07:25   
LUNA4
evo bas sam procitala....ja joj upravi tako i radim namazem joj kosu sa bebi uljem i onda joj istrljam sa rusnikom pa malo iscesljam...ali nikako da ode....vidim da je visnja pisala za mustelin sanpon protiv tjemenice a za to sam vec cula da je jako dobar pa cu vidjet dali ga mi uopce imamo za kupit u apoteci....
hvala na user posted image za zubic!!!!
joj kako mi je nervozna zbog tih zubica to je strasno...po cijele dane je cendrava i nervozna...user posted image
kad ce to vise sve proci......

LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.

Neposredna veza do poruke: 12486
20.1.2010 10:09:00   
gvendolina
jutro svimauser posted image

mi smo u nekim obavezama pa ne stignemo na rruser posted image
Ajdin je juce bio uzasan,od kad se pobudio poceo je knjeziti i citav dan je plakao,izludila sam.Nije htio ni jesti kako treba,ma nista muj nije odgovaralouser posted image Evo danas smo jutro bolje poceli,raspolozen je ii igra se dok mama pije kafuuser posted image

dadada je li A propuzao? Ovaj moj lijenguz poceo je da radi jogu kao Andrej,pa reko da pitam jel slijedeca faza propuzavanje ili neka nova poza iz jogeuser posted image

cestitamo zubicuser posted image Nama od kad su nikla ona 2 sa pet mjeseci nema novih,neki zastojuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

Neposredna veza do poruke: 12487
20.1.2010 10:11:04   
Mya_81 RR
Delilah, ti najbolje znaš kako ćeš, i taj desert je OK, samo sam htjela reći da ne trebaš bježati od kašica jer se beba mora naviknuti da jede na kašikicu, a to kod nekih traje malo duže pa iz tog razloga treba početi na vrijeme.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 12488
20.1.2010 10:13:45   
ivanak
Mi imamo taj šampon od mustelle pa i nije da pomaže. Još malo ima na par mjesta tjemenice. Češljam, trljam, mažem, operem.... ma uvijek negdje malo ostane...
apa se onda snervam pa ne diram par dana pa opet isto...

Neposredna veza do poruke: 12489
20.1.2010 10:16:42   
LUNA4
mi vec sad papamo kasice a nemamo ni punih 5 mj....na zadnjoj kontroli dr je rekao da joj mogu uvodit i popapa mi izmedu dva obroka kasicu.... a za veceru joj dajem dvotrecinsko mlijeko i palentu i to pocucla na bocu i spava kao mali topic...sita i zadovoljna....
jedva cedkam da joj mogu pocet kuhati povrce...ali za to jos nismo dobili dozvoluuser posted image

LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.

Neposredna veza do poruke: 12490
20.1.2010 10:16:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gvendolina

dadada je li A propuzao? Ovaj moj lijenguz poceo je da radi jogu kao Andrej,pa reko da pitam jel slijedeca faza propuzavanje ili neka nova poza iz jogeuser posted image

ma daaaaaaaa...odavno...on ti je samo jedan dan stao, naravno pridrzavajuci se, i propuzao...sve u jednom danuuser posted image ...sada ga jedva uhvatimo koliko je brz...samo sto komicno puze...izgleda kao gorila...jedna noga nekako preklopljenauser posted image user posted image

(odgovor članu gvendolina)
  Neposredna veza do poruke: 12491
20.1.2010 10:19:08   
LUNA4
Mi imamo taj šampon od mustelle pa i nije da pomaže. Još malo ima na par mjesta tjemenice. Češljam, trljam, mažem, operem.... ma uvijek negdje malo ostane...
apa se onda snervam pa ne diram par dana pa opet isto...

i sama tako...trudim se a ono nista.....samo ja nisam jos probala sanpon...morat cu vidjet pa sta bude...

LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.

(odgovor članu LUNA4)
Neposredna veza do poruke: 12492
20.1.2010 10:19:33   
ivanak
A moramo se i mi pohvaliti da i moj puže. Malo se okreće u krug pa gori dolji..... ali mi još nismo toliko brz, nego lijepo sa noge na nogu....

A guzicu digne i odguriva nogama dok puže... smješan je cijeli....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12493
20.1.2010 10:26:53   
bebita
Pozdrav user posted image
user posted image je jutros rano ustao, oko 4h je brbljao i pricao na slogove, glasan je pravo, ali eto opet je zaspao do 6. Malo smo se igrali, ruckili, pa evo i sada pajki, smorila ga mama!

Nemamo jos punih 6mj a vec je zamijenio 3 obroka, fino rucki. Ujutro oko 6 doji, pa oko 9.30 rizine pahuljice, oko 1 voce, oko 6 povrce, pred spavanje doji, u toku noci 2 puta doji. Ima i kratki podoj oko 3h. Mislim da dobije dovoljno mlijeka i nije mi zao sto mu dajem kasice. Problem je sto i dalje nece vode, pocne se koprcati i zadrzavati dah kao da ga drzim pod vodom a ne da mu dajem da pije, lopov jedan. Sto se tice kolicine, pojede oko 200g kuhane ili gotove kase.

kviki - i moj user posted image ima suhu, ponekad crvenu kozu iznad nadlaktica, mislim da je zato sto je cesto na stomaku pa se odguruje i struze rukicama. Dermatolog je pregledao i rekao da ako se prosiri uzmem afloderm kremu. Bitno je da ga ne svrbi.

ivanak - neznam da moraju sjediti da bi u hodalicu. Zakocis je da ne mrda, i onda je u polozaju slicnom kengur nosalici koju smo mi koristili od 2.mjeseca.

Zene koliko izrasta taj prvi zubic? Pisala sam da sam napipala, ostro kao iglica, sad ja cekam da 'ziviri' pa neznam jeli to 5 ili 15 dana?

Dean 07.08.09.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 12494
20.1.2010 10:28:50   
ivanak
Mom je jako brzo izvirio vani, u roku 2 dana....
A sad nekome je duže, nekome manje....

A tako sam čula pa sad, vidjet ćemo...

(odgovor članu bebita)
Neposredna veza do poruke: 12495
20.1.2010 10:30:03   
Anoniman
jutrooo
mi smo zaspali oko 23.bez problema nije plakao.Al oko pola 3 place ne od boli,vec od gladi nije mi se to nikad desilo ,da place .Presvukla ga i nahranila .Vidim razbudio se stavim ga pored sebe ,jer nema logike svako malo ustajat za cucu.Pored mene 15min.smijao se i ko zakunja.Ja ga prebaci u krevetac on se probudi,jojj..
I ustajala do pola 4.cucu davala prevrtala ga ode niz krevetac.Kako ruzno spava samo,poprijeci krevetac.
Nahranila ga u 7.da mi se nebudi i do 10.spavaliuser posted image
Cuna,je maslallah kako fino zarasta,neboli ga vise i kad menjam pempu..
Samo je smijesna cuna,ko kakatus ...Okolo cune,konci pa se nastrsiliuser posted image
al bit ce poslije ljepsa.

Skorpija,ma bit ce to sve dobro abd.I anel se smijao nije imao pojma niocemu!!!

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 12496
20.1.2010 10:31:41   
bebita

IZVORNA PORUKA: ivanak

Mom je jako brzo izvirio vani, u roku 2 dana....
A sad nekome je duže, nekome manje....

A tako sam čula pa sad, vidjet ćemo...

ok, joj jesam nestrpljiva....

Dean 07.08.09.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 12497
20.1.2010 10:34:52   
reallove
Dobro jutro..kako ste nam danas..Mamin nestasko evo zaspao,odspava po 10 min  samo i tako po cijeli dan ,ali navecer spava super..poz

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu bebita)
Neposredna veza do poruke: 12498
20.1.2010 10:46:11   
marinčii
nama viri jedan zubic...da se pohvalimo....jedva se vidi ali tu je .....
user posted image user posted image user posted image BRAVO ZA ZUBIĆ...draga pa di si mi ti nije te dugo bilo?kako su curice,ljubi ih od mene i mateja 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 12499
20.1.2010 10:49:55   
Anoniman
Apotekarka, tvoj mali može samostalno sjediti ili ga tek tako stavljaš u hodalicu?
Čula sam da tek kad samostalno bude sjedio da ga tek tad stavim u hodalicu, istu stvar i za hranilicu....
Moj još uvijek ne sjedi samostalno.

i nama su,bas ovako rekli.Da nesmije u hodalicu dok neprosjedi jer bi se razbio.Nezna drzat ravnotezu,odnosno nezna se vratit u nazad sve leti naprijed.Jer,je njihova glava kaze teza od nase i njihovog tijela .
Cim ozdravimo,naucit cemo prvo sjedit pa tek onda u hodalicu.
A sve sto,oni sami kao smiju,i mogu pusti ih ako skakucu na none pusti ga nek skakuce.Pa ako moze i sam pjesice do carsije nek ideuser posted image user posted image nasalio  se dokt.!!
cestitamo,zubicuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 12500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  498 499 [500] 501 502   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  498 499 [500] 501 502   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *