|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  527 528 [529] 530 531   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
25.1.2010 21:40:03   
Anoniman
dobro nam dosla user posted image user posted image user posted image

A za kaku...ja bih probala toplomjerom ili mu dala malo caja od komoraca

ja ne znam kako mozete toliko cekati...ja sam vec ludila ako mi jedan dan ne kaki i odmah potezala za pomagalimauser posted image user posted image

(odgovor članu scarlett)
  Neposredna veza do poruke: 13201
25.1.2010 21:45:28   
Anoniman
I ja fakat ne bih mogla toliko cekati da kaki, mislim da nema nista neprirodno u toplom caju od kamilice,nama djeluje, ali bitno je samo da ne bude hladan jer to ima kontra efekat.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 13202
25.1.2010 21:50:49   
scarlett
Ma nisam primijetila da njega to nešto posebno muči, više mene sikira, a malo sam i radoznala šta se krije iza toga user posted image

Ali evo primjetim da mi je svaki dan sve teži i teži, nije valjda da mu se sve prima user posted image Ne otpadaju moja leđa uzalud user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13203
25.1.2010 21:51:49   
scarlett
PS: hvala na dobrodošlici user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 13204
25.1.2010 21:52:17   
Schecherlemica
A joj sta je to sa malim guzama pa ne kake...user posted image
I moj nije kakio dva dana,dusa mala kako mi ga je zao...
Sto kaze Ena,napreze se,sav pocrveni,ali hvala Bogu ne place ,ali spavat ne moze ,a okice se same sklapaju...
Eh onda se mali isprdio,da prostite,pa je zaspao oko 7h i evo ga spava k'o beba...user posted image user posted image user posted image
Nadam se da ce se napokon pokakit sve male guze nekakalice...
I dala sam mu malo caja od kamilice,toplog i na kasikicu...user posted image Poslusala savjet,hvala zenice...
Enchi ljubi mi Mikija...
i SVIM OSTALIM LJUBAC OD NAS...

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13205
25.1.2010 21:53:39   
teacher75

IZVORNA PORUKA: dadada

dobro nam dosla user posted image user posted image user posted image

A za kaku...ja bih probala toplomjerom ili mu dala malo caja od komoraca

ja ne znam kako mozete toliko cekati...ja sam vec ludila ako mi jedan dan ne kaki i odmah potezala za pomagalimauser posted image user posted image

ja sam cekala maximalno 4 dana, pa sam posegnula za toplomjerom, znala je kakiti svaki 3. dan prosli mjesec, a sad ovaj se hvala bogu stabilizovalo, pa kaki uglavnom jednom dnevno, nekad i dva- tri puta a nekad preskoci jedan dan, al nije strasno. dajem i ja njoj pomalo caja od kamilice kad vidim da je muci stomak, par kasicica

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13206
25.1.2010 21:57:30   
myb@by
Ni mi nemamo redovnu stolicu ali nam cajevi nista ne pomazu.Moju curicu to puno ne muci.Doktor nam je rekla da ne koristimo toplomjer jer bi se moglo desiti da beba vise nece da kaki bez njega.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 13207
25.1.2010 22:01:55   
teacher75

IZVORNA PORUKA: myb@by

Ni mi nemamo redovnu stolicu ali nam cajevi nista ne pomazu.Moju curicu to puno ne muci.Doktor nam je rekla da ne koristimo toplomjer jer bi se moglo desiti da beba vise nece da kaki bez njega.

ne treba pretjerivati, mi smo samo jednom upotrijebili toplomjer, i to na preporuku pedijatrice kad nije kakila 4-5 dana, a poslije nije bilo potrebe

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 13208
25.1.2010 22:03:47   
myb@by
Ova moja kaki jednom sedmicno,međutim dr smatraju da beba koja doji ne mora kakiti ni dvije sedmice.Njima je to normalno meni iskreno i nije normalno ali eto oni su strucnjaci.Bitno je samo da se bebe ne pate pa ako je toplomjer spas treba ga primjeniti.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

Neposredna veza do poruke: 13209
25.1.2010 22:14:43   
teacher75

Ova moja kaki jednom sedmicno,međutim dr smatraju da beba koja doji ne mora kakiti ni dvije sedmice.Njima je to normalno meni iskreno i nije normalno ali eto oni su strucnjaci.Bitno je samo da se bebe ne pate pa ako je toplomjer spas treba ga primjeniti.

jeste, normalno je kod beba koje doje da kake po nekoliko puta na dan a isto tako da ne kake danima, al kad vidim da se nateze i muci, moram joj pomoci

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 13210
25.1.2010 22:21:18   
Schecherlemica
Bas tako.
I ja sam procitala da bebe koje doje ne moraju kakiti i po desetak dana,ali
meni nije normalno da se ovoliko muci i napreze.
Bas mi ga bude zao,pa trazim nacin da mu pomoognem.
On mora kakiti bar jednom dnevno da bi bio ok,tako sam uspjela upratiti.
Dusa mala,sutra idemo i na bocu i prvi pregled kod pedijatra...
Nadam se da smo dobro napredovali i da necemo puno plakati...

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

Neposredna veza do poruke: 13211
25.1.2010 22:26:47   
salmy
IZVORNA PORUKA: Schecherlemica

Bas tako.
I ja sam procitala da bebe koje doje ne moraju kakiti i po desetak dana,ali
meni nije normalno da se ovoliko muci i napreze.
Bas mi ga bude zao,pa trazim nacin da mu pomoognem.
On mora kakiti bar jednom dnevno da bi bio ok,tako sam uspjela upratiti.
Dusa mala,sutra idemo i na bocu i prvi pregled kod pedijatra...
Nadam se da smo dobro napredovali i da necemo puno plakati...

Normalno je za dr.da beba nema stolicu po 8 dana!!!!!!! ali ja sam hvala Bogu uspjela sa hippom da regulisem stolicuuser posted image user posted image user posted image dok je pio aptamil nije imao po 5 dana,i to su bile muke i za njega i za mene

(odgovor članu Schecherlemica)
Neposredna veza do poruke: 13212
25.1.2010 22:28:30   
salmy
cak sam mu sa dva mjeseca davala kompot od sljiva da bi imao stolicu!!!!!!!
i procitala sam u knjizi dr.Spok da se moze maloj bebi dati malo kompota radi stolice

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 13213
25.1.2010 22:44:14   
Apotekarka
Vecer napokon i mi zaspali valjda necemo oboriti rekord od 14 buđenja,joj mali zafrkant je bas pravi postao...Prevrce se,vristi,buni,a kad ga podignem sam se odupire i stoji uspravno ali sjedenje nam malo slabije ide valjda teska guzara...s kakom nema problema triput dnevnouser posted image
marinci Matej je bas sladak,porastao...
skorpija ebemu misa i cune vise...
Ja vam ujutro idem zubaru,a evoi jedan zub me dobro poboljevauser posted image user posted image user posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 13214
25.1.2010 22:55:36   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: marinčii

user posted image evo jedna slikica

Preslatki maleni lutak! user posted image Ma odusevljena sam fotkicom, kako je samo meden i vedar. user posted image

Skorpija draga, bas mi je zao zbog vas dvoje. Nadam se da ce sve biti ok, drzimo vam fige. A drugu saljemo veliku pusu. user posted image

Dadada, jedno strucno pitanje user posted image , dok mi je naumpalo. user posted image Cime zabavljas Andreja dok je na tuti? Ja Zaricu stavim i zanimljiva joj je promjena 2,5 sekunde, a nakon toga se prevali i stavi tutu sebi na glavu. user posted image user posted image
Nikako da malo posjedi na njoj...bas je nemirna. user posted image
A cini mi se da sam procitala da A sjedi sam dok se ti umivas i ostalo... Kakoooooooooooooo? user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 13215
25.1.2010 23:06:20   
Hanady RR
mašalh ove djece na slikama...a i vas jeste se raspisale nemogu pofatat.

joj ja sam ko pas umorna...em kuća...em gosti...em ova djeca...em sam neki projekt radila i to baš sutra mi rok...crkla sam. A mm em radi državno em privatno, em sad pored fudbala teretanu uveo pa još upisao 1 godinu fakulteta nek mu se nađe...tačno mi dođe da mu glavu rascopam kad stane hrkat ovdje na uglu.user posted image user posted image user posted image user posted image

I ima obraza da mi kaže ...šta to toliko kuckaššš...pa da nekuckak bih poludila ako već nisam.

Elem ona moja mala fol juče sline stle večeras opet počele...eno je tamo malo i kašljuca...neću da prizivam bolest al ovo mi već na blagi spazam liči...sutra ko zna il kod doktora il smo u fazi guraj dalje tjeraj bronhitis. A ona žene drage slomi se hodajući doduše samo za ruke hfata da je vodam po kući...nije se pustila ahoće da hoda, uz sve se penje...izludih. Nebi čudo bilo da me leđa opet strefe.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 13216
25.1.2010 23:07:24   
*pcelica*
Jao i mi smo dva dana se borile sa stolicom, probali i cajeve od komoraca i od kamilice ali nista.Cak sam i sok od visnje pila ali i to bez uspjeha na kraju sam joj maloprije toplomijerom i uljem malo namazala guzu i ona napokon kakila.Stolica joj je bila gusta pa me zanima da li je rano da joj stolica bude gusca nego prije

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 13217
25.1.2010 23:09:34   
myb@by
Nije rano znas kakva je kod Ajse bila.Isto virsliceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Moram ti naletiti ovih dana.

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 13218
25.1.2010 23:09:37   
Hanady RR
uh jest men ta kak izmorila sa ovom bebom...čekali smo da sere ko ozeblo sunce...
normalno je da je stolica gušća kad djete nije kakilo određeno vijrme. na siki mogu da kake stalno il da nekake nikako samo da te šta ima glava bolit

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 13219
25.1.2010 23:11:00   
*pcelica*

Nije rano znas kakva je kod Ajse bila.Isto virsliceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Moram ti naletiti ovih dana.

Pozuri dok ima kolaca, dok ih Ajla nije pojela user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 13220
25.1.2010 23:12:46   
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: Hanady

uh jest men ta kak izmorila sa ovom bebom...čekali smo da sere ko ozeblo sunce...
normalno je da je stolica gušća kad djete nije kakilo određeno vijrme. na siki mogu da kake stalno il da nekake nikako samo da te šta ima glava bolit

Ma i mene izludi sa starijom curicom sam to rjesavala tako sto popijem sok od visnje ili pojedem narancu ili mandarinu a na ovu nista ne djeluje

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 13221
25.1.2010 23:13:35   
myb@by
Ajsi curi nosic pa moram ganjati muzica da je cuva da ja dodjem da vidim bebu.Elma dolazi sutra na par dana pa cu sa njom doci.user posted image user posted image user posted image user posted image kolaci.

Neposredna veza do poruke: 13222
25.1.2010 23:16:10   
Anoniman
škorpija user posted image user posted image user posted image e hebem mu miša!!! A joj više u puser posted image mačku!! i ćune i klinci i palci i vele nam doktori, i mame i nane i tetke i tate i amidže i daidže!!!!! user posted image user posted image baš sam ljuta user posted image user posted image user posted image user posted image
Nemoj se brinuti biće to aBd dobro. Je li ono vi idete u O Maslić? Nama su, doduše, svi dr, i Vuković i Bjrović i Gutošić pregledali testise ali "alatku" nisu.......
Ne daj se user posted image user posted image ljubi nam druga punooooooo a tebi će tvoj drug sutra poslati milku user posted image

Teta hanady i teta dadada samo da vas obavjestim da B sada samnom tipka user posted image , prikaza mala, nahranila ga prije spavanja, spavao čitavih 30 min. i evo ga sada user posted image Jedno veliko NIŠTA user posted image od klope.....

marincii, Matej me je oduševio, ko med je!!!!!!!!

Ljubac za drugarice i drugove!

< Poruku je uredio enisa_sara -- 25.1.2010 23:17:55 >

Neposredna veza do poruke: 13223
25.1.2010 23:20:19   
myb@by
Enisa-sara pomaze li ista ona krema?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13224
25.1.2010 23:22:51   
Hanady RR
Bogami teta enisa ti si djete razmazila...

nije više hrana u pitanju već skonto da može...konta on ti sutra od ena posao pa da te iskoristi dok može. Mjenjaj ritam draga moja...tih pola sata koje je spavao nisi mu trebala dati već ga zagovaraj nakon jela onog u 21,30 jedno sat vremena pa ga fino malo na siku i krevet a noću fino pripremi čajić malo malo vodice u fildžanu i cucu pa kad zakmeči ne vadi ga iz kreveta već mu cucu umoči i daj malo ljljni rukom preko dekice i spavanjac. E navike mu mjenjaj mila moja inače ...caspera će biti lakše naći no tebe .

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  527 528 [529] 530 531   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  527 528 [529] 530 531   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *