|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  565 566 [567] 568 569   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
2.2.2010 21:29:03   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: bumbalu

drage moje mamice mojoj je curici danas 5 sedmica,dosad nismo imali problema osim grcica,i sad kad sam joj mjerila temperaturu ona je 37,8,sta vi mislite da li dajoj stavim paracetamol cepic plizzzzzzzz pomozite mi

Nema potrebe za čepićem na tako niksu temperaturu, čepić se preporučuje na temperaturama iznad 38 čak se čeka i do 39. razlozi za temperaturu mogu biti razni pogotov kod male bebice al svakako mislim da nije pokupila neku bakteriju već da je riječ o virusnom oboljenju. Temperaturu skini sa paracetamol sirupom i to na 4 puta podjeli dozu koja piše na pakovanju za djete toga uzrasta i težine. malo je raskomoti nemoj da bebi bude puno vruće i nemoj je puno uz sebe prislanjati. Vodi računa da glavica nije vruća puno a nogice i rukice hladne bitno je da temperaturica seđe iz glave. e sad pošto je beba malena morat ćeš paziti cjelu noć na tu temperaturicu i stalno joj mjesri svako 45 min čak i kad spava jer temeprature znaju biti brze. ja ti sugerišem da se ujutro obratiš pedijatru jer beba je ipak mala a ova visina temperature treba pregled pedijatra.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bumbalu)
Neposredna veza do poruke: 14151
2.2.2010 21:29:04   
škorpija
i slažem se s miom, kad su t ko male bebe u pitanju najbolje se posavjetovati sa doktorom jer ipak noć ide a tad obično temperatura raste, ako je dojiš češće je doji, a ako ne, daji joj čaja ili prokuhane vode da ne dehidrira

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 14152
2.2.2010 21:29:32   
Mya_81 RR
Nikita, baš mi je žao user posted image  user posted image

Inače, i mi smo u procesu urinokulture koja me više ne izludjuje jer nam sad ide super u skupljanju iste user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 14153
2.2.2010 21:30:20   
bumbalu
ma to sam tek sad skontala,kad se probudila pa ajd reko da vidim joj temperaturu kad ono37,8,a zvala bi ja doktora,al oni su malo ovdjeuser posted image user posted image cudni,isto kazu ako nije preko 38,5 i ako pije dovoljno da nedolazimo,eh sad stvarno neznam sta da radim

Neposredna veza do poruke: 14154
2.2.2010 21:32:24   
Hanady RR

ma to sam tek sad skontala,kad se probudila pa ajd reko da vidim joj temperaturu kad ono37,8,a zvala bi ja doktora,al oni su malo ovdjeuser posted image user posted image cudni,isto kazu ako nije preko 38,5 i ako pije dovoljno da nedolazimo,eh sad stvarno neznam sta da radim

ako doji doji je cjelu noć ako ne daj djetetu ponudi malo čaja od komorača i on je dobar za temepraturu, noćas budi oprezna naravno a ujutro u matični dom zdravlja. mislim da nema potrebe za panikom, možda je beba topla nakon spavanj, kaži jel to temperatura iz guze ili ispod pazuha.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bumbalu)
Neposredna veza do poruke: 14155
2.2.2010 21:35:02   
Hanady RR
Niki ja bih na tvom mjestu to sma pokupila, dečki je pa će ti biti lako, operi mu ćunu fino i stavi kesicu i eto ga...bolje nego da djete koje je slabo još nosaš po laboratorijama. žao mi je miša malog...biće to OK. Uzmi mu  onaj HIPP  2000 sok od mrkve za proljev.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 14156
2.2.2010 21:35:34   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Inače, i mi smo u procesu urinokulture koja me više ne izludjuje jer nam sad ide super u skupljanju iste user posted image

vi se uštelile user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 14157
2.2.2010 21:35:57   
Mya_81 RR
Poslušaj Hanady i večeras budi u pripravnosti (meni je pedijatrica rekla kad beba ima temperaturu ona smije spavati, ali mama ne smije) znači, prati stanje da vidiš na vrijeme bilo kakvu promjenu. 

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 14158
2.2.2010 21:36:33   
bumbalu
iz guze je temperatura i evo zasad ne raste,a dojim i dans je cijelo vrijeme sve bilo ok user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 14159
2.2.2010 21:36:53   
Hanady RR
joj mojoj malenoj neki zub raste danas je nemoguća misija...sve kontam donje trice valjda je na njih red al zaplakuje se svako 5 min evo trčim kroz kuću do sobe tamo ko lujka kakvauser posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 14160
2.2.2010 21:38:00   
marinčii

iz guze je temperatura i evo zasad ne raste,a dojim i dans je cijelo vrijeme sve bilo ok user posted image user posted image
pa mislim da je to onda normalna temperatura,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu bumbalu)
Neposredna veza do poruke: 14161
2.2.2010 21:38:57   
Hanady RR

kad u guzi mjeriš temperaturu odbija pola stepena  draga moja... znači da tvoja beba ima tempretauru 37,3 što je normalno kod malih beba koje su spavale i koje su obučene u kući. ma nemoj paničit noćas budi u pripravnoszi a ako nastavi rasti tura odnda ujutro doktoru.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bumbalu)
Neposredna veza do poruke: 14162
2.2.2010 21:40:02   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Hanady

vi se uštelile user posted image user posted image user posted image

Ma, pravo i baš sam ponosna user posted image user posted image user posted image

user posted image

Nikita, i meni nije jasno što bi ga bezveze vodala po doktorima jedino ako su mislili da mu uzmu uzorak s kateterom (čitala sam da znaju često tako raditi kod beba da se uzorak ne bi kontaminirao). Mi smo se opskrbili sa vrećicama, gazama, posudama i špricama pa sve radim sama doma.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 14163
2.2.2010 21:41:03   
Hanady RR

mamice moja draga moraš naučiti svašta nešta kad se mala beba ima...mila moja razlika između temperature u guzi i ispod pazuha je velika.

Ljubim, ja mislim da ovdje nam mejsta brizi.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bumbalu)
Neposredna veza do poruke: 14164
2.2.2010 21:41:11   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Hanady

kad u guzi mjeriš temperaturu odbija pola stepena  draga moja... znači da tvoja beba ima tempretauru 37,3 što je normalno kod malih beba koje su spavale i koje su obučene u kući. ma nemoj paničit noćas budi u pripravnoszi a ako nastavi rasti tura odnda ujutro doktoru.

Eh, eto user posted image user posted image user posted image

Ako nisi oduzela 0,5 bebica ima normalnu turicu user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 14165
2.2.2010 21:41:57   
bumbalu
hvala vam drage moje,ja se nadam da nije nista,nego panicarim jer mi je muz nocna smjena ja sama sa djecom i sto je najveci problem zivim u holandiji,a ovdje su doktori malo blesavi,a najbliza mi je hitna udaljena 45min automuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 14166
2.2.2010 21:43:24   
nikita
bumbalu nemoj mjeriti na guzu nego ispod pazduha probaj, moj je imao 37 sa 8 na guzu a za 45 min 36 sa 8 ispod pazduha, malte ne dzabe isli u bolnicu..ja sam odma nazvala svoju pedijatricu jer sam se prepala jer ima mali 9 tj i ona nas je poslala da vadimo krv i urin, i ostali u bolnici 2 dana...aj probaj sad ispod pazduha da bebi izmjeris pa vidi

a ja cu ujutru nazvat dr da pitam moram li dolaziti...

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu bumbalu)
Neposredna veza do poruke: 14167
2.2.2010 21:43:30   
Hanady RR

hvala vam drage moje,ja se nadam da nije nista,nego panicarim jer mi je muz nocna smjena ja sama sa djecom i sto je najveci problem zivim u holandiji,a ovdje su doktori malo blesavi,a najbliza mi je hitna udaljena 45min automuser posted image user posted image user posted image

ma kakv hitna...uživaj.

I moj je noćna...djecu na spavanje i user posted image user posted image user posted image user posted image ringeraja.ba

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bumbalu)
Neposredna veza do poruke: 14168
2.2.2010 21:45:42   
Mya_81 RR
Ma, samo polako i najbitnije je da ne stvaraš paniku...a s obzirom na temperaturu koju ima mislim da ne trebaš brinuti. Naravno, bit ćeš noćas na oprezu za svaki slučaj ali bez ikakve panike jer nije ništa strašno. user posted image

A sigurno ti nije lako sad biti sama, ali mame uvijek izvuku neku snagu iz sebe koliko god se to nekad čini nemoguće user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu bumbalu)
Neposredna veza do poruke: 14169
2.2.2010 21:47:09   
nikita
Nikita, i meni nije jasno što bi ga bezveze vodala po doktorima jedino ako su mislili da mu uzmu uzorak s kateterom (čitala sam da znaju često tako raditi kod beba da se uzorak ne bi kontaminirao). Mi smo se opskrbili sa vrećicama, gazama, posudama i špricama pa sve radim sama doma.

a ne znam moja mia, muka je vise, i sama si lezala citavu trudnocu i brinula se, i onda cim se rodio bili 2 puta u bolnici radi zutice pa opet radi ove navodne temerature jos uz to nismo uspjeli dojiti...a masu tableta smo popile i hB donijele na svijet djecu zivu i zdravu i voljela bi da sam bar dojila, nego mu dajem ovu smrdljivu hranu...od bebimila mu bila tvrda zuta, od novalaca zelena a sad od aptamila zuti proljev...vala fuj

EI 16.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 14170
2.2.2010 21:51:17   
Hanady RR
niki moja draga...nemoj toliko brinuti...ma sve je to normalno. ja sam evo mlađu dojila pa se sa brohitisom borimo od 4 mjeseca...sad će joj godina a ona ni vakcine nije isprimala. samo hrabro...i nemoj da te to deprimira...sve su bebe bebe ia traže puno puno pažnje...dok izgurate 7-8 mjesec sve će biti puno puno lakše.

probaj sa Humanom od banane, to se daje umjesto AD mlijeka i rješava problem proljeva. Vidi ujutro sa dokoricom pitaj je šta misli o tome..al ja mislim da proljev trebate rješit.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 14171
2.2.2010 21:53:49   
Mya_81 RR
E, Nikita, sve znam, nažalost user posted image Ja sam samo htjela da s trudnoćom prodje sve OK, a sad nas je zapelo sve što je moglo. OK, nije ništa strašno i naravno da je sve super dok se da riješiti, ali kad počnem nabrajati šta je dosad imala k'o da mi dijete ima 5 godina...

Ali ne damo se user posted image Nije ovo kraj svijeta....a sve je to dio odrastanja i proći će...

Nego, koliko ima stolica dnevno i jesu li baš jako vodenaste?

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 14172
2.2.2010 21:59:56   
Anoniman
vece žene moje,nisam pisala cak 2 dana i vec mi puno faliteuser posted image  kod nas je sve 5,sredjujemo djecaku sobu(igraonicu) ,svaki dan mi majstor radi pa nemam bas vremena tipkati al proci ce i to,kad budemo gotovi stavim slicice..iv@ncice draga a gdje mi ti radis, skužila sam s djecom  posebnim potrebama jel? svima pusa velika

Neposredna veza do poruke: 14173
2.2.2010 22:01:42   
nikita
ima 2 dnevno, ova zadnja je bas bila jakoo vodenasta a ove prije pomalo, vidjet cu kakva ce biti sljedeca...
nije nista sto se ne moze izdrzat hB ali kolika je svakodnevna briga pa to je ej....treba svakoj majici spomenik dignut

EI 16.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 14174
2.2.2010 22:04:04   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: nikita

ima 2 dnevno, ova zadnja je bas bila jakoo vodenasta a ove prije pomalo, vidjet cu kakva ce biti sljedeca...
nije nista sto se ne moze izdrzat hB ali kolika je svakodnevna briga pa to je ej....treba svakoj majici spomenik dignut

e moja niki a šta mi mame sa dvije bebe u kući...hej pa kod mene jedna ozdravi druga se razboli i samo u krug...ja kad nisma sa onim virusom H1N1 poludila...tačno sam mislila starija mi ga ima...a i ona mrva 3 i po godine. lječiš jednu druga bolesna...ma katsatrofa živa...al zato ja njima sve kamerom snimam da one vide kad porastu kako se mama žrtvovala za njih pa da im za čas u tinejdžerkim danima bubice iz glave izbacim.user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 14175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  565 566 [567] 568 569   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  565 566 [567] 568 569   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ime za dječaka :)
lady_bubamara

Koje ime izabrati hmmmm... Šta vi mislite ? :)

Viktor (24%)

Sergej (38%)

Filip (37%)

Broj svih glasova: 99

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *