|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  653 654 [655] 656 657   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
23.2.2010 23:05:05   
noaa

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Vidi nje sto se naljuti. user posted image user posted image user posted image user posted image
Nemoj ici spavati, a ljuta na nas, ruzno ces sanjati. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I meni bi bilo zao svih ovih uspomena ispisanih, ja znam citati stare nase postove i sva se raznjezim.
Ali sta je tu je, ja sam svakako na odvikavanju od rr, pa se plaho i ne bunim. user posted image

Vala posalji mi br.mobitela,posto nas dvije nemamo facebook i jos ode s RRuser posted image user posted image user posted image sta cu ja bez tebe

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 16351
23.2.2010 23:05:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

A citajuci nase postove gdhje je zene nestala KAKTUSCICuser posted image

i ja se pitam gdje nestadose mnoge zenice s kojima smo se druzili u iscekivanju djece user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 16352
23.2.2010 23:06:14   
cija

IZVORNA PORUKA: Hanady

IZVORNA PORUKA: dafri

IZVORNA PORUKA: Hanady

IZVORNA PORUKA: dafri

Bolovanje pred porod se drugačije vodi nego porodiljni dopust,drugačija je i doznaka.Sigurna sam jer sam provjerila kod svoje Pravne službe prije poroda.

Pravna službauser posted image

Da ali je meni moj gin.pitao i otvorio bolovanje  kao čuvanje trudnoće a porodiljno mi je otvoreno na dan rođenja moje curice.
Kod nas svi koriste punu godinu od rođenja bebe

vodi se drugačije ali 28 dana prije termija ulazi u porodiljsko od 12 mjeseci nažalost.

dafri ti si pametno postupila kad si krenula na porodiljsko i tvoj ginekolog je divan pa ti je izašao u susret...u posljednje vrijeme baš insistiraju pri otvaranju porodiljskog na tih 28 dana prije...i meni je sve bolovanje za očuvanje trudnoće bilo do dana poroda...i to se plaća 100% plate po zakonu zbog dijagnoze. Upravo to sam i rekla unaprijed.user posted image

mene je moja firma zeznula....čuvanje trudnoće mi nisu plačali 100 %,nego 80% ... jao kako bi ih smlomila tamo sve...kako sam bijesna.

Naša bebica Ajlin-Annam je na svijet došla 19.06.2009 u 17.25h

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 16353
23.2.2010 23:06:30   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: iv@ncica

opet me na ignore..fino..pa nek nas brisu onda imaju pravo, bar pogledajte o cemu je rijec na str. prije hoce da nas brisu , laku noc

Izvini ali nema nista gore nego kad neko cita nesto sto nigdje ne pise... razmisli o tom malo i ne unosi na forum frku kad je nema
HVALA...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 16354
23.2.2010 23:08:49   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: Bambi09

pa mislim stvaaaaarnoooooo!!! prvo si nas ostavila u neizvjesnosti kad si rodila a sada nas ostavila i nekoliko mjeseci poslije... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  zenska bas mi drago sto ti vidim nick...
sta ima kako si kako napreduje Abdulah, jeli porastao veliki momak???

ma znam ja da ste vi to meni oprostile.... bila sam u bolnici zadnjih 5 dana trudnoce, jer sam prenijela.... pa poslije trka frka oko djeteta jednostavno sam bila nizasta.... a tek ona postporodjajna depresija.... o svemu smo pricale a o tome nismo.... a to mi je bilo najgore od svega....
pa sam onda morala 15 dana da idem u Beograd i da ostavim malog od 2.5 mjeseca user posted image user posted image user posted image user posted image ....  ali sve se to preguralo i sad sam opet s vama.... nadam se da cu biti redovna he he he

Abdulah masallah napreduje.... 7 kg... pravi momak veejiiikiii.... vidim da je i kod tebe veselo.... a i kod ostalih mamica user posted image user posted image user posted image

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16355
23.2.2010 23:11:58   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: noaa

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Vidi nje sto se naljuti. user posted image user posted image user posted image user posted image
Nemoj ici spavati, a ljuta na nas, ruzno ces sanjati. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I meni bi bilo zao svih ovih uspomena ispisanih, ja znam citati stare nase postove i sva se raznjezim.
Ali sta je tu je, ja sam svakako na odvikavanju od rr, pa se plaho i ne bunim. user posted image

Vala posalji mi br.mobitela,posto nas dvije nemamo facebook i jos ode s RRuser posted image user posted image user posted image sta cu ja bez tebe

user posted image user posted image user posted image Izroda dva.
Poslacu ti svakako, mada necu ja skroz otici, nego pocinjem raditi i sumnjam da cu stizati. Ali ko zna, mozda nas sve iznenadim. user posted image user posted image user posted image

Ljubi mi cujicu... user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Nunichi -- 23.2.2010 23:12:22 >

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 16356
23.2.2010 23:12:28   
Hanady RR
cija baš idemo OT...ali traži retroaktivnu naplatu za te mjesece...dijagnoza gravidas po zakonu se plaća 100% iako nakon 42 dana idemo na komisju i ono bolovanje do 42 dana tako se plaća. 

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 16357
23.2.2010 23:13:49   
iv@ncica

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

opet me na ignore..fino..pa nek nas brisu onda imaju pravo, bar pogledajte o cemu je rijec na str. prije hoce da nas brisu , laku noc

Izvini ali nema nista gore nego kad neko cita nesto sto nigdje ne pise... razmisli o tom malo i ne unosi na forum frku kad je nema
HVALA...

sorrryyy nisam milsila panicarit vec sac im htjela skrenuti pAznju..i da im svima napomenem a i sebi da skinemo sto nam je vazno..nisam protiv brisanja..samo volim biti upozorena i imati malo vremena , a i druge upozorit ako im je sta trebalo, a sto ces pa ni kuci ne drzim toliki sadrza , brisem ga..

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 16358
23.2.2010 23:14:33   
Anoniman
eh bas mi je drago da tako fino napreduje drug Abdulah... a nisam znala da te bila ufatila ta depresija... zao mi je sto to citam evo kod dosta zenica taj problem i u pravi si kad kazes o svemu smo pricale samo o tome ne... nadam se da je sada puno bolje i da je sve to iza tebe...

(odgovor članu frenkoza)
  Neposredna veza do poruke: 16359
23.2.2010 23:15:07   
noaa
Vidi vidi sto mi se drugarica Hanady priprema za povratak na posaouser posted image user posted image user posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

Neposredna veza do poruke: 16360
23.2.2010 23:16:00   
Hanady RR

opet me na ignore..fino..pa nek nas brisu onda imaju pravo, bar pogledajte o cemu je rijec na str. prije user posted image , laku noc

sabur mila...nemože prije zore svanuti.user posted image

copy-past i problem rješen...imaš dnevnik svoje bebe samo za sebe...a i ništa nije definitvno...to se samo savjeti daju i prijdlozi...eto svoje mišljenje ot tome na temi sam postavila pa stavi i ti i biće ti lakšeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 16361
23.2.2010 23:23:19   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: Bambi09

eh bas mi je drago da tako fino napreduje drug Abdulah... a nisam znala da te bila ufatila ta depresija... zao mi je sto to citam evo kod dosta zenica taj problem i u pravi si kad kazes o svemu smo pricale samo o tome ne... nadam se da je sada puno bolje i da je sve to iza tebe...

jeste hvala Bogu... sve je proslo.... nije bilo ni malo lahko.... a onda kad sam taman stala na svoje noge onda me taj beograd zakacio, a morala sam otici.... mogla sam ja njega povesti sa sobom ali zao mi bilo toliki put, ja se slomim a kamoli on.... tamo jos ona epidemija H1N1.... ma kad nisam precrkla.... ali bilo mu je lijepo u njegovoj kuci.... tu su mu bili babuka... obje nane i ostatak svijeta.... titrali oko njega svi i nagadjali mu.... jedino je meni bilo kao da mi je neko srce raspuko na 2 dijela.... al brzo je proslo i sad smo opet zajedno...

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16362
23.2.2010 23:25:17   
Anoniman
Dobro veče raja!! Mi dobili 6-ti zubić user posted image user posted image  Mama ga malopije vidjela. Gonja desna dvica. Sada imamo gore 4 zuba i dole 2 user posted image . Zato je pile onoliko juče bilo nervozno user posted image . Mi pajkili poslijepodne onda oko 19:30 sveki pokupila djecu i bili kod nje do 22h. Sad evo pajke, ma ljepota, tišina, divnoooooooo user posted image

iv@ncice, glede brisanja postova, ma neka brišu samo neka nam temu ne diraju user posted image . Mislim da je ilhana u pavu, ko bi se vraćao i isčitavao 650 str. user posted image  kad svakako friško i nanovo dajemo savjete ko god pita ili ako se nama nešto novo dešava. Svakako se ponavljamo user posted image
S toga ne sekiraj se previše. Mislim, šta se može. Meni bi stvarno bilo žao da se tema izbriše (ali koliko sam shvatila do toga neće doći, i hvala adminki i moderatorima na tome user posted image ) a postove...... ma ima ih more bezkorisnih (kao npr. moje store user posted image ).

Eh sad u vezi porodiljskog odsustva, slažem se sa hanady, upravo tako kako je napisala. U zakonu o radu je sve jasno definisano po tom pitanju eh sad sve ko kako računa odnosno tumači zakon mada opet kažem sve je tačno i jasno navedeno. A škorpija, tišu i uživaj sa našim dugom do 1. rođ. user posted image

< Poruku je uredio enisa_sara -- 23.2.2010 23:26:53 >

Neposredna veza do poruke: 16363
23.2.2010 23:33:51   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image user posted image za B zubić.

i tvoje store nisu OT...neka ih ovdje da vide nove mame kako se stigne uštirkat kuća i pored malog bebača.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16364
23.2.2010 23:48:06   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

HVALA...

sorrryyy nisam milsila panicarit vec sac im htjela skrenuti pAznju..i da im svima napomenem a i sebi da skinemo sto nam je vazno..nisam protiv brisanja..samo volim biti upozorena i imati malo vremena , a i druge upozorit ako im je sta trebalo, a sto ces pa ni kuci ne drzim toliki sadrza , brisem ga..

mrsko mi crtati ali bih da imam vremena user posted image
nema brisanja teme... ali vise pisati na postojecim temama...
hanady sredi ove svoje zene user posted image user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 16365
23.2.2010 23:50:25   
Apotekarka
Bravo Benjouser posted image user posted image
Antonio i Andrej se spremaju da prime nobelovu nagradu jer nemaju nijedan zubic....
Ja vise izludi s njegovim zubima kako stariji sve gore podnosi a nista ne izbija morat cu ga povesti u cetvrtak zubarici da mu jedan socijalni stavi makaruser posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

Neposredna veza do poruke: 16366
23.2.2010 23:51:59   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
''moje'' žene su najbolje mame na svijetu...
a naše bebe plaho brzo rastu...zato nas panika hvata ako nam izbrište jer se jadne više i nesjećamo kako su nam majušni bili kad smo ih iz bolnice donijele...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 16367
23.2.2010 23:59:13   
Anoniman
Apotekarka user posted image user posted image user posted image user posted image  jao dobra si, čuj socijalni user posted image user posted image  srce slatko, a ja sve mislim da je lakše kad kasnije dobiju zubiće user posted image  ono, stariji lakše podnose.... Ja sam opet zadovoljna kako ima djece koja se pate sa izbijanjem zubića te proljev te temperatura... user posted image  opet B je super, nervozan bude i češće ima kakicu al nema proljeva i temp. hB!!
hanady, ti si moj vjetar u leđa user posted image user posted image  hvala ti što postojiš!!!

Neposredna veza do poruke: 16368
24.2.2010 0:12:09   
Hanady RR
user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16369
24.2.2010 0:25:16   
cija
user posted image user posted image user posted image za Benju i njegov 6.zubić!

Moja je večeeras toliko brbljala...crkavali smo joj od smijeha....i na kraju kad reče TATA ..mm se sitopio,ma bio je gori od mene kad je ona rekla "mama" user posted image user posted image

inače moja Ajlin kad brblja,ista je patak Dačo...user posted image

Naša bebica Ajlin-Annam je na svijet došla 19.06.2009 u 17.25h

Neposredna veza do poruke: 16370
24.2.2010 1:00:56   
malena_t
Veče drage mojeuser posted image user posted image user posted image Moj bebo i ja smo se danas baš fino družili. Šetali za rukicu, igrali se svega i svačega, bili kod bake i dede...Sladak je skroz na onim svojim nogicamauser posted image Jedino što mi u kući izgleda nekako velik, a napolju mrva Božija. Da se još ovo vrijeme hoće proljepšati....Mada kad izađemo vani ja se samo okrećem kao luda, toliko nam se cuka lutalica namnožilo da je to strahota....Bem ti državu.
Benjamin brsli po cijeli dan. Zna mama, baba, deda, vidi, ajde, ali tata neće preko jezika nikako, a kad mi spomenemo samo nas gleda i smije se lopuža mala.

Čestitam nove zubićeuser posted image user posted image user posted image Mi još stojimo na četiriuser posted image  

Za porodiljsko odsustvo koliko znam nije moranje da se otvori 28 dana pred termin. Ja sam recimo čuvala trudnoću, išla svaki mjesec na komisiju i imala 100 posto platu. Onda sam iskoristila starog godišnjeg što mi je ostalo, pa iskoristila 12 dana novog, pa bila još tri dana na običnom bolovanju, i otvorila porodiljsko s danom poroda. Ističe mi 21. marta, pa ću onda još pet dana na godišnji...Ako mi ne dadnu otkaz user posted image user posted image user posted image
Inače sam danas sva kao na iglama. Muž mi sutra ide na razgovor za posao, pa smo user posted image user posted image user posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 16371
24.2.2010 8:17:01   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: cija

Gdje je Mya danas??

E, u ova doba kad se vi ovdje skupite i brbljate ja spavam...valja meni ustati u 6 user posted image I jutros je sva sreća slijedila svoj divni običaj i počela pričati ni više ni manje nego u 6 i 10 user posted image user posted image user posted image Ne bi ja ustajala u 10 ujutro ni da mi platite, a ne daj bože kasnije, tako da sam presretna ovakvim razvojem naše situacije. Ma, baš mi uljepša dan tako rano ujutro user posted image user posted image user posted image Blistam od sreće i u full sam raspoloženju user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 16372
24.2.2010 8:18:31   
Nellica
Drage moje dobro jutro,

Vidim da ste pretresle temu oko porodiljnog, meni je moja dr. otvorila bolovanje sa 37 - om nedjeljom trudnoće, ja je molila da mi otvori obično bolovanje , a porodiljno od datuma poroda, nije htjela,
rekla mi je da mi po zakonu od 37-e n. mora otvoriti porodiljno, a ja znam da nije tako.

I tako je ona meni ukrala jedan lijepi mjesec sa mojom bebomuser posted image user posted image user posted image , po rješenju, na posao se moram vratiti tačno na dan kada moja cura napuni 11 mjeseci user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 16373
24.2.2010 8:19:18   
škorpija
miaaaa pomagaj, smijelm li ajdinu dati da jede, a moramo sad da idemo vaditi krv z analaizu

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 16374
24.2.2010 8:28:58   
Anoniman
Smiješ. I moj B je dojio prije vađenja nalaza. Prije toga sam pitala i dr. tako da .... prijatno user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 16375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  653 654 [655] 656 657   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  653 654 [655] 656 657   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *