|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
27.1.2011 23:16:52   
mama75
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Srculence

mama75,on i neće ništa drugo sem pasirane hrane,ja njemu još uvijek pasiram,jer ima problema s trećim krajnikom i od toga teško guta..tako da ako je nešto malo čvršće on se zagrcne i prepadne se i onda odustane skroz.Ali sad je problem to što neće ni to pasirano da mi jedeuser posted image .Samo klima glavom tamo ovamo i bježi...nema šanse da ga natjeram da jede...sve sam probala i davala u rukice sve da ga zabavim nebi li išta pojeo...ali on neće,na kraju se svaki obrok završi suzama,njegovim pa mojimuser posted image user posted image user posted image

kod nas to zabavljanje uvijek odigra ulogu, nema sta joj ne dajem: kozmetiku, puzzle, olovke, sve slikovnice pregledamo, itd... ona se zabavlja a ja ubacujem hranu ko u pekaru i sve na kraju pojedeuser posted image

I ja moram da je "animiram" da bi jela. I to nakon 3 kasike moram naci nesto novo, jos nevidjeno. naravno nista od toga nisu igracke, nego sve ono sto joj u normalnim okolnostima ne dam. Ali samo da pojede, pa kako bilo. I jogurt me je spasio. Preko svakog jela prelijem jogurt, pa onda par kasikica toga, pa 1-2 jogurta da je zavaram, pa tako u krug. Uh smori me sama prica o ovome. user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3826
27.1.2011 23:17:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noa

moja Noa osim trodnevnog virusa i konjuktivitisa nikad nije bila bolesna evo sad ce joj 2 godine..a planirala sam privatno otici kod pedijatra pa ako u cekaonici bidne iko bolestan--rikvercuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jezik pregrizi...ja nakon jucer i zahebavanja enise...vise nikad necu nis reciuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3827
27.1.2011 23:17:57   
Hanady RR

moja Noa osim trodnevnog virusa i konjuktivitisa nikad nije bila bolesna evo sad ce joj 2 godine..a planirala sam privatno otici kod pedijatra pa ako u cekaonici bidne iko bolestan--rikvercuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa to ti kažem...
dijete nije bolešljivo a slabo jedeuser posted image user posted image user posted image
ni andrejević nije bolestan...ja ne znam jel jednom ožda imao samo turu i to lagodno je tuširanjem srediliuser posted image

ma unose oni šta im treba time što jedu i kako jedu...pa fakat logika mi nekakouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3828
27.1.2011 23:18:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja nisam na izmaku ničega...user posted image
hej jeste vijdle sliku juče sa onog sportskog druženja...kako smo igrale pa fotografisali nas u ''zaletu'' od mene samo sjena ostala...kaže muž e moja ženo eto kako si smržala smao sjena do tebe ostalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ma sve sroji...al ja se opet nadam da sve nedaće porđu i svi strahovi i sve napetosi i da svako ima bracu ili seku...ne sutra ne za 2 mjeseca ali moža i za 5-6 godinauser posted image

A ako ne ...ionako to dvoje ništa ne jedu...biće im moje seke...vamo ćemo na sedreniku otvorit vrtić kad ja treće rodim abd pa nek se sestraju i brataju koliko hoće...al ima da jeduuser posted image
ja bih svakako voljela da mi ga odgojis da bIdne ko Hanadiuser posted image user posted image ...onakvo dijete zeliiiiiiiiiimuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 3829
27.1.2011 23:18:58   
iv@ncica
noa-  ja  nisam  mogla  naci  natura  mix  sto  mi  je  hanady preporucila   nedavno....meni  je  A. stalno  bolestan  bio  od  vrtica..pa  sam dok  ne  dođe  natura  uzela  dr.Taysa..meni  andrej  dobro  jede  mislim  i  on  nesto  bolje  jede,  nestgo  nece...pa  ima  dana  kad  sve  jede..pa  onda  pauza  kad  po  nekoliko  kasika samo  uzme...sve  su  to  faze...nije  ljubitelj  voca i  svjeze  cijeđenog  pogotovo....ali   kako  pije  ovaj  sirup..tare  sve  po  reduuser posted image ....i  nadam  se  da  ce  barem  malo  ojacati..evo on  jede  pa  opet  svako  malo  bolestan...a  ne mogu  ni  zamisliti  sto  bi  bilo da  ne jede  kad  je  ovakav ;)

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 3830
27.1.2011 23:20:55   
Anoniman
dadada haj da ja i ti uzmemo hanady i farah na par dana a njoj da odvedemo ovo dvojeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3831
27.1.2011 23:21:13   
mama75
A sto se tice izlazaka Ticerko i ja sam tako sa 1. djetetom. Sve mi nesto zao da je ostavim, pa zao mi da joj remetim, pa zao ovo, zao ono... Sada mi lijepo izadjemo bar 1x mjesecno zajedno (mm i ja). Djecu odvedemo kod moje sestre, veca ostane do ujutro, a malu moram vratiti jer jos uvijek doji u toku noci. I vala se ne sekiram previse sto je malo probudim dok je prebacim. Nadoknadi to ona. A svakako ima noci kad se tako sama od sebe probudi, pa place po sat-dva, zubi, sta li... E onda moze 1x mjesecno i za moj cejf da sam poremeti. Grozna sam, jelde? Nemojte me soc. radnicima prijaviti user posted image   

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 3832
27.1.2011 23:21:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: iv@ncica

noa-  ja  nisam  mogla  naci  natura  mix  sto  mi  je  hanady preporucila   nedavno....meni  je  A. stalno  bolestan  bio  od  vrtica..pa  sam dok  ne  dođe  natura  uzela  dr.Taysa..meni  andrej  dobro  jede  mislim  i  on  nesto  bolje  jede,  nestgo  nece...pa  ima  dana  kad  sve  jede..pa  onda  pauza  kad  po  nekoliko  kasika samo  uzme...sve  su  to  faze...nije  ljubitelj  voca i  svjeze  cijeđenog  pogotovo....ali   kako  pije  ovaj  sirup..tare  sve  po  reduuser posted image ....i  nadam  se  da  ce  barem  malo  ojacati..evo on  jede  pa  opet  svako  malo  bolestan...a  ne mogu  ni  zamisliti  sto  bi  bilo da  ne jede  kad  je  ovakav ;)

ja odmah sutra uzimam nesto za imunitet,definitivno.

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 3833
27.1.2011 23:22:58   
Lejla Ka
Ja sam sa oboje djece van ove starosne kategorije ali bih voljela reči svoje mišljenje po pitanju planiranja porodice (znam, profesionalna deformacija, radim u konsultantskoj firmi, jednostavno moram biti svakom loncu poklopac user posted image )

Po meni je pogrešno rađati djecu zbog druge djece, u smislu "da mi Z ima brata ili sestru". Djecu treba rađati sebi, jer su ona naša odgovornost za cijeli naš život, i treba ih roditi onoliko koliko osjećaš da želiš. Bolje i nijedno nego imati dijete zbog toga što to tako treba a osjećati se zarobljen u neželjenoj situaciji. To djeca, ma kako se mi ponašali, osjećaju, i to ih ubija.

U ovom momentu, da mi neko ponudi da rodim četverogodišnje dijete ja bih odmah pristala, ali trenutno ne želim ponovo proći kroz sve izazove i ograničenja moje slobode prve godine bebinog života (osim dojenja, to bih mogla user posted image , ali bez svega ostalog user posted image ). I jesam li ja zbog toga hedonista ... jesam, i to jako svjesno.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3834
27.1.2011 23:23:15   
Hanady RR

dadada haj da ja i ti uzmemo hanady i farah na par dana a njoj da odvedemo ovo dvojeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

e hajde ja bih vljela...
znate šta zvale bi vi mene za 2 sata da vam djecu vašu vratimuser posted image user posted image user posted image

al pazi prvo kod noe obe zajedno...pa kod dadada obe zajedno...
user posted image user posted image user posted image user posted image

joj samo ovo bi vam isksutvo tek ubilo želju za drugim djetetomuser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3835
27.1.2011 23:24:26   
muaaa
Ma kad sam ja zatrudnila s drugim djetetom ja plakala ko godina bilo mi krivo,malenoj bila godina i9 mjeseci.rodim ja niko sretniji od mene i malene dobila brata.Ni dan danas necu sebi oprostiti one suze jer sta se god desi sve mislim da je zbog toga.A nije mi bilo lako dvoje male djece sama sam ih odgajala jer je muz bio po terenu non stop.Evo sve proslo oni porasli ja nikad bolja i psihicki i fizicki(nije da se hvalim)ali tako jeuser posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

Neposredna veza do poruke: 3836
27.1.2011 23:25:06   
Apotekarka
Multivitamol od Dr.tajsa garantiram da je dobar ako se redovno uzima isprobajte poslusajte savjet ljekarnikauser posted image user posted image user posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

Neposredna veza do poruke: 3837
27.1.2011 23:26:11   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ja sam sa oboje djece van ove starosne kategorije ali bih voljela reči svoje mišljenje po pitanju planiranja porodice (znam, profesionalna deformacija, radim u konsultantskoj firmi, jednostavno moram biti svakom loncu poklopac user posted image )

Po meni je pogrešno rađati djecu zbog druge djece, u smislu "da mi Z ima brata ili sestru". Djecu treba rađati sebi, jer su ona naša odgovornost za cijeli naš život, i treba ih roditi onoliko koliko osjećaš da želiš. Bolje i nijedno nego imati dijete zbog toga što to tako treba a osjećati se zarobljen u neželjenoj situaciji. To djeca, ma kako se mi ponašali, osjećaju, i to ih ubija.

U ovom momentu, da mi neko ponudi da rodim četverogodišnje dijete ja bih odmah pristala, ali trenutno ne želim ponovo proći kroz sve izazove i ograničenja moje slobode prve godine bebinog života (osim dojenja, to bih mogla user posted image , ali bez svega ostalog user posted image ). I jesam li ja zbog toga hedonista ... jesam, i to jako svjesno.

e lejla nećemo sad pretjerivat...čuj odmah od 4 godineuser posted image user posted image user posted image user posted image

a ovo rodi da ima brata il sestru je samo ''sovijala''....ionako ih natjerati nećemouser posted image user posted image user posted image

Ja sma rodila jer sam ih željala i želim ih još...al u pravu si sa jedno 4 godine da izlaze super bi bilo...ih ja bi onda baš fubalski klub na sedreniku nabešalauser posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3838
27.1.2011 23:27:04   
Anoniman
Hanady izdrzale bi mi nekako al bi ti niz Sedrenik u priglavkama trcalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image danima se smijem onom shejlinom komentaru o priglavkama potpecenim cipelama i mantilu preko pidžameuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3839
27.1.2011 23:27:20   
Anoniman

e hajde ja bih vljela...
znate šta zvale bi vi mene za 2 sata da vam djecu vašu vratimuser posted image user posted image user posted image

joj samo ovo bi vam isksutvo tek ubilo želju za drugim djetetomuser posted image user posted image user posted image
pik tito ja cuvam Hanadi...eto Noa tebi Farahuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3840
27.1.2011 23:27:34   
myb@by
Ja sam mislila da nikada vise necu roditi drugu bebu, međutim sada bi se odmah upustila u tu avanturu, Mene samo koci moja nezaposlenost user posted image user posted image user posted image user posted image . Znam da su djeca najveca radost i blago ali ja ako jos koju godinu budem nezaposlena poludicuuuuuuuu.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3841
27.1.2011 23:27:54   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: muaaa

Ma kad sam ja zatrudnila s drugim djetetom ja plakala ko godina bilo mi krivo,malenoj bila godina i9 mjeseci.rodim ja niko sretniji od mene i malene dobila brata.Ni dan danas necu sebi oprostiti one suze jer sta se god desi sve mislim da je zbog toga.A nije mi bilo lako dvoje male djece sama sam ih odgajala jer je muz bio po terenu non stop.Evo sve proslo oni porasli ja nikad bolja i psihicki i fizicki(nije da se hvalim)ali tako jeuser posted image

eh meni fali ova faza...
i ljela i muaaa je imaju...meni samo još mlao fali samo malo...ds as eove faze dograbimuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 3842
27.1.2011 23:28:16   
Srculence

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 3843
27.1.2011 23:29:18   
Anoniman

user posted image

(odgovor članu muaaa)
  Neposredna veza do poruke: 3844
27.1.2011 23:30:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

kako ja volim tebe kad kazes sve fino sto ja mislim a ne znam da REKNEMuser posted image user posted image

a sad odoh se unesvjestiti...valja sutra dan pregurati

noa...dobar ti je ovaj prijedlog...ali basuser posted image user posted image ...ja bi ih samo hranilauser posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 3845
27.1.2011 23:30:47   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dadada

e hajde ja bih vljela...

pik tito ja cuvam Hanadi...eto Noa tebi Farahuser posted image user posted image

što je sigurno sigurno je jel...nećeš ovu iz gerecaije 2009user posted image user posted image user posted image user posted image

noa...ja se smijem 5 godina tome...al ne pomaže....još sam ja lik koji ne zna kontrolisat kad mu je nešto ono smješno...ja se msijem zanju se ljdui i naljutit na mene la šta ću takva sam....
ja se 5 godinama smijem ženama u granapu i u komšiluku ( i mlađim9 što u priglvakama i šlavruku idu u pordavnicu...al haman se i one meni smiju što im se msijem ne kontaju šta mi jeuser posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 3846
27.1.2011 23:32:12   
Srculence
Ja budem li ostala još malo na ovoj temi odoh večeras u akcijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Hajd fax i sve ostalo riješt će se...malo mi fali da prevagnem.Neka nam pilićauser posted image user posted image user posted image .Ja sam uvijek za djecuuser posted image .

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 3847
27.1.2011 23:32:23   
Anoniman
muaaa jesi li sigurno psihicki OKuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image imas li napismenouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja sam fizicki 'nako a psihickiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zrela za kakve ustanove polu otvorenog tipauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

myb@by i mene kuca ubiuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3848
27.1.2011 23:32:27   
Apotekarka
Ja sam mislila da nikada vise necu roditi drugu bebu, međutim sada bi se odmah upustila u tu avanturu, Mene samo koci moja nezaposlenost user posted image user posted image user posted image user posted image . Znam da su djeca najveca radost i blago ali ja ako jos koju godinu budem nezaposlena poludicuuuuuuuu.
A moja mybaby meni ako mm ne nadje posao jos malo ja cu da poludim ionako sam nasla 3 sdjede a tek mi 24...
On studirao ja radila....
On se zaposlio ja zatrudnila i rodila
On bez posla ja opet radim....
Kako mi se cini morat cu ja zatrudniti odmah ako mislim da on posao badjje dobro sam i tad ujagmila da mi on ne probusi cistu u to doba vjeroivatno bi sad na trudilicama bilauser posted image user posted image user posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3849
27.1.2011 23:33:19   
muaaa
Hanady jos samo malo izdrzi,nedaj se user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

Neposredna veza do poruke: 3850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *