Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
moja mama je nazalost imala spontani kad sam imala 5 godina tek puno vremena kasnije rekla mi je to... onda sam cest zamisljala kako bi bilo da imam 5 god. mladjeg brata ili seku. jedino pozitivno sto sam jedinica je da sam taj nedostatak kompenzirala velikom brojem prijateljica, dosta im vremena i ljubavi posvecivala. sada me tuga uhvati kad pomislim da jedinci nakon smrti roditelja nekako ostanu sami dijete odraste i ode svojim putem, muz je ipak "tudja kost" i nikad ne znas sta ti zivot nosi, a krv je krv, nije voda...
ja želim troje djece,valjda cu uspjeti ostvariti želje,ali polako,dok malo djecak poraste.. sebicno mi je ostati na jednom djetetu ako ne postoje pravi razlozi za to..
i ja bih rado troje djece kad bi postojali materijalni uslovi za to ,veliki stan ili kuca, da mi neko moze pomoci itd... ko moze, blago njemu
mene najvise usporava to sto mi nitko nije pomagao s nikolom, prvi i jedini put kad sam izasla s mm otkako se djecak rodio je bila nova godina, i znam da kad rodim drugo opet cu sve sama s dvoje djece, neka da malo fax privedem kraju pa cu onda u akciju
moja mama je nazalost imala spontani kad sam imala 5 godina tek puno vremena kasnije rekla mi je to... onda sam cest zamisljala kako bi bilo da imam 5 god. mladjeg brata ili seku. jedino pozitivno sto sam jedinica je da sam taj nedostatak kompenzirala velikom brojem prijateljica, dosta im vremena i ljubavi posvecivala. sada me tuga uhvati kad pomislim da jedinci nakon smrti roditelja nekako ostanu sami dijete odraste i ode svojim putem, muz je ipak "tudja kost" i nikad ne znas sta ti zivot nosi, a krv je krv, nije voda...
ja želim troje djece,valjda cu uspjeti ostvariti želje,ali polako,dok malo djecak poraste.. sebicno mi je ostati na jednom djetetu ako ne postoje pravi razlozi za to..
i ja bih rado troje djece kad bi postojali materijalni uslovi za to ,veliki stan ili kuca, da mi neko moze pomoci itd... ko moze, blago njemu
mene najvise usporava to sto mi nitko nije pomagao s nikolom, prvi i jedini put kad sam izasla s mm otkako se djecak rodio je bila nova godina, i znam da kad rodim drugo opet cu sve sama s dvoje djece, neka da malo fax privedem kraju pa cu onda u akciju
mi jos nijednom nismo izasli navecer sami, mm i ja moja mama i sveki se nude da je ostavim kod njih al ja je ne mogu ostaviti navecer jer ne bi mozda mogla zaspati i stalno bih razmisljala, pa kako bi je onda prenijela kuci da je razbudim itd... a ne zelim da ih opterecujem da dolaze i cuvaju navecer, preko dana naravno uskoce ponekad... mm puno radi a kad ne radi onda odmara tako da od njega nemam nikakve pomoci a jos i radim, tako da znam da ce biti guravo sa 2. djetetom ali valjda cemo nekako pregurati, nisam jedina...
Srculence, ja sam ponovo pocela da pasiram hranu kada se razbolila. ali tako mi jedino pojede rucak. I dajem zajdeno sa jogurtom, tako da mi rucak super pojede. Probaj i ti tako. Uh, utjesim se kada procitam da nisam jedina koju dijete muci svojim (ne)jelom
noa i ja sam došla do zida zato sam i pitala danas kad smo bili na kontroli da mi da neki savjet ili da mi kaže šta da kupim...Ona mi je napisala na papir kako se zove sirup...nije na recept,svi ti sirupi za imunitet i apetit se kupuju.Problem je samo da u nekim apotekama neće da daju sirup ako doktor to nije napisao...ili ti oni nešto preporuče,ali opet se moraš s pedijatrom posavjetovati...tako da sam ja danas dr.pitala da mi propiše ono špto ona misli da je dobro za njega...da ne kupujem na pamet.Ona kaže da je imala dobro iskustvo s ovim sirupom.Mi sutra počinjemo,pa ćemo vidjeti.
Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009 Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013
ja bi nikolu ostavila, nije problematican al da imam kome ovako sve sama,fax,dijete,kuca ma da mi nije vrtica ne znam sta bi,barem tad s mm popijem kavu u miru i,
nego mame generacije-kakve ste po pitanju drugog bebaca,kad planirate?
No, no, no
Nema takvih planova kod mene!!!
ja planiram za par mjeseci u akciju necu da lana ostane jedinica kao ja...
BRAVO BRAVO BARVO.... n eradi godina koje samoje take gledišta nisu neke da se žuriti mora ali ovaj dio da lana ne bude jedinica pozdravljam... I svakoj do vas kažem, koliko god vi mislite nema ljubavi prema drugom ko što ovo volim, neću moći sa dvoje, slomio me, bojim s epodoa, trudnoće...grijeg je i egositično da im ne podarite brata ili seku....
ja sam inače ona koja sve razumije ali zaista na jednom djeetu ostaje onaj kome su medicinsku razlozi tako rekli...ostalo za mene nije opravdanje... I sve se može...sve... nemojte svojim pilićim uskartiti tu ljubav
ja sam egoista...volim i sebe...jako..meni je jasno o cemu pricate...ali nismo svi isti...a konacno, uvijek postoji i mogucnost usvajanja
a šta to ako rodiš drugo dijete ne voliš sebe jel
ja bogami sebe volim, volim se još više kako dvoje imama...a kad budme troje imala još ću sebe više da volim
mene i dadadu dotukose ovi martovski monstrumi ja imam brata i sestru i volimo se najvise,oni su moj oslonac i moji iskreni prijatelji aliiii znam dosta brace i sestara koji nemaju uopce osjecaja jedni za druge i jos mnoge ruzne stvari al necu ni o tome ja zaista nisam spremna na drugu bebu ne znam ni kad cu biti i ne znam hocu li uopce biti sad mozete reci da sam egoisticna ili takve neke ruzne stvari
mama75,on i neće ništa drugo sem pasirane hrane,ja njemu još uvijek pasiram,jer ima problema s trećim krajnikom i od toga teško guta..tako da ako je nešto malo čvršće on se zagrcne i prepadne se i onda odustane skroz.Ali sad je problem to što neće ni to pasirano da mi jede .Samo klima glavom tamo ovamo i bježi...nema šanse da ga natjeram da jede...sve sam probala i davala u rukice sve da ga zabavim nebi li išta pojeo...ali on neće,na kraju se svaki obrok završi suzama,njegovim pa mojim
nekako mi baš postalo jezivo neće pa neće... a opet kontam možd aoni tkao unesu štonim treba...pa evo ni noa ni anderj nisu bili bolesni nepamtim...aova moja jede ko tajfun kakav...a eno nos porcurio i kašljuca opet smo u fazi...eto brohitisabuaaaaaaaaaaa mama
mene i dadadu dotukose ovi martovski monstrumi ja imam brata i sestru i volimo se najvise,oni su moj oslonac i moji iskreni prijatelji aliiii znam dosta brace i sestara koji nemaju uopce osjecaja jedni za druge i jos mnoge ruzne stvari al necu ni o tome ja zaista nisam spremna na drugu bebu ne znam ni kad cu biti i ne znam hocu li uopce biti sad mozete reci da sam egoisticna ili takve neke ruzne stvari
ma bit ces spremna za drugo,polako, vidjet ces kad jos mrvicu poraste kako ces se poželjeti jedne male bebice
mama75,on i neće ništa drugo sem pasirane hrane,ja njemu još uvijek pasiram,jer ima problema s trećim krajnikom i od toga teško guta..tako da ako je nešto malo čvršće on se zagrcne i prepadne se i onda odustane skroz.Ali sad je problem to što neće ni to pasirano da mi jede .Samo klima glavom tamo ovamo i bježi...nema šanse da ga natjeram da jede...sve sam probala i davala u rukice sve da ga zabavim nebi li išta pojeo...ali on neće,na kraju se svaki obrok završi suzama,njegovim pa mojim
kod nas to zabavljanje uvijek odigra ulogu, nema sta joj ne dajem: kozmetiku, puzzle, olovke, sve slikovnice pregledamo, itd... ona se zabavlja a ja ubacujem hranu ko u pekaru i sve na kraju pojede
Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009 Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013
joj jeste osjetljive...e čuj takve ružne stavri.....
pa bolan šta je tu ružno majketi...
pa nisma vam rekla gadosta kakvu miša mu.... čuj ružno....
samo sma rekla da rodiet bebu, da vas pogleda onim okicam malim zamotuljak, da vam kuća miriše na bebu, da vam starije dijete dođe kad hranite i akež vidi mama beba, da je radost kroz kuću, igra i smihe...šta je ružno u tome žibotati.
eto nemojte rađat...nmorate...ne moraju imat ni brata ni setru. ustavri nemoj slučajno koja d aje rodila drugo dijete fino vam kaežm jeste čule
hihihih...ja nisam se mislila ni udavati moji su planovi bili daleko od ovih danas...pa evo do 30-sete sam sve obavila, cak i vise , ali dobro sam ja to stigla...i rodila cak , a prije toga sam se i naputovala i nazivila, nalumpovala, zavrsila fax, i kredite i stan i posao, i autic..i onda se udala ...i nakon 5 godina dobila Andreja..tako da necu da planiram vise nista ...vec kako zivot bude vodio tako nek ide...jer me ocito moji planovi ne slusaju ..a kad pogledam neplanski sam postigla sve i zadovoljna sam.....i nista mi ne moze Andreasa moga da zamjeni ..i ne zalim za svim propalim idejama i planovima..iako ima dana kad bi ga iznajmila nekome na cuvanje..pogan moju
hihihih...ja nisam se mislila ni udavati moji su planovi bili daleko od ovih danas...pa evo do 30-sete sam sve obavila, cak i vise , ali dobro sam ja to stigla...i rodila cak , a prije toga sam se i naputovala i nazivila, nalumpovala, zavrsila fax, i kredite i stan i posao, i autic..i onda se udala ...i nakon 5 godina dobila Andreja..tako da necu da planiram vise nista ...vec kako zivot bude vodio tako nek ide...jer me ocito moji planovi ne slusaju ..a kad pogledam neplanski sam postigla sve i zadovoljna sam.....i nista mi ne moze Andreasa moga da zamjeni ..i ne zalim za svim propalim idejama i planovima..iako ima dana kad bi ga iznajmila nekome na cuvanje..pogan moju
i kod mene je bilo nesto slicno samo sa par godina zakasnjenja u odnosu na tebe
nekako mi baš postalo jezivo neće pa neće... a opet kontam možd aoni tkao unesu štonim treba...pa evo ni noa ni anderj nisu bili bolesni nepamtim...aova moja jede ko tajfun kakav...a eno nos porcurio i kašljuca opet smo u fazi...eto brohitisabuaaaaaaaaaaa mama
ma ja sam mislila u pocetku da su zubi al odulji ovo stanje pravo ona bali nenormalno.. Srculence javi ima li napredka od tog sirupa mada cu i ja na savjetovanje kod pedijatra slijedeci tjedan.
nego mame generacije-kakve ste po pitanju drugog bebaca,kad planirate?
No, no, no
Nema takvih planova kod mene!!!
ja planiram za par mjeseci u akciju necu da lana ostane jedinica kao ja...
BRAVO BRAVO BARVO.... n eradi godina koje samoje take gledišta nisu neke da se žuriti mora ali ovaj dio da lana ne bude jedinica pozdravljam... I svakoj do vas kažem, koliko god vi mislite nema ljubavi prema drugom ko što ovo volim, neću moći sa dvoje, slomio me, bojim s epodoa, trudnoće...grijeg je i egositično da im ne podarite brata ili seku....
ja sam inače ona koja sve razumije ali zaista na jednom djeetu ostaje onaj kome su medicinsku razlozi tako rekli...ostalo za mene nije opravdanje... I sve se može...sve... nemojte svojim pilićim uskartiti tu ljubav
ja sam egoista...volim i sebe...jako..meni je jasno o cemu pricate...ali nismo svi isti...a konacno, uvijek postoji i mogucnost usvajanja
a šta to ako rodiš drugo dijete ne voliš sebe jel
ja bogami sebe volim, volim se još više kako dvoje imama...a kad budme troje imala još ću sebe više da volim
ne...nisam rekla za tebe...govorim o sebi...meni je jako bitno da sam stabilna, zdrava i jaka...mozda nisam dovoljno jaka kao ti da bih mogla izaci na kraj s jos jednim...jer kako se sad osjecam...ja sam na rubu svojih snaga...svi smo mi razliciti...ne postoje dva ista covjeka...pa cak ni ako su u rodu...a kamoli ako nisu...jednostavno..sad kako stvari stoje...nema teorije...ne razmisljam o tome...i nikad nisam posmislila da ne mozes dvoje, troje, petero djece voliti kao jedno...to mi je apsurd...ja imam brata i sestru...volim ih najvise na svijetu...sve znam...ali opet kazem...nismo svi isti
Hanady nisam ja mislila na tebe imam ja ''vamo neke koji se mjesaju u moj sexualni zivot a i jednom prije na forumu ovakav stav je bio popljuvan sa svih aspekata moralnih,vjerskih itd znas kako to ide
ja sve kontam žene da su zubi kod djece u pitanju pa jelo bokjotuju
ma ja sam mislila u pocetku da su zubi al odulji ovo stanje pravo ona bali nenormalno.. Srculence javi ima li napredka od tog sirupa mada cu i ja na savjetovanje kod pedijatra slijedeci tjedan.
ne znam stavrno... otiđi pedijatru...al mi nešto d aje vodaš sad sa ovim virusima samo da šta dijete pokupi...t me strah... al kontam zubi su...nema druge...
il da vidite da nisu djetetu uvećani krajnici al opet nema ona česte upale grla ... kod malenog od srculence drugije sučaj...ona njemu mora psirati da bi šta pojeo...pasiraj srculence i hrani...nakon treće rejšavajte krajnike...
mene samo interesuje sta bi se desilo da njih spojimo...lom
ja nisam na izmaku ničega... hej jeste vijdle sliku juče sa onog sportskog druženja...kako smo igrale pa fotografisali nas u ''zaletu'' od mene samo sjena ostala...kaže muž e moja ženo eto kako si smržala smao sjena do tebe ostala
ma sve sroji...al ja se opet nadam da sve nedaće porđu i svi strahovi i sve napetosi i da svako ima bracu ili seku...ne sutra ne za 2 mjeseca ali moža i za 5-6 godina
A ako ne ...ionako to dvoje ništa ne jedu...biće im moje seke...vamo ćemo na sedreniku otvorit vrtić kad ja treće rodim abd pa nek se sestraju i brataju koliko hoće...al ima da jedu