Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Felix slažem se sa dadadom, dijete treba izvoditi svaki dan, pogotovo ako je sunčano, dobro ga natrpaj i u šetnju (ali ne prevuiše da se ne oznoji) što više strepiš sve će biti gore. Osimt oga mislimd a bi ti dobro došao baby vak, nama je skratio trajanje bolesti i dijete lakše podnese kad normalno diše,
a joj felix pa miša mu odakle više te prehlade baš mi je žao,dobro ti vele dadada i škorpija moraš ga izvoditi vani od hladnoće se neće razboliti upale izazivaju bakterije a ne hladan zrak kako nas uvjeravaju ovi stariji,a i ja čekam taj babyvac od mame 2009 naručila ,pa ga izgubili na pošti ,sad je mama 2009 rekla da dolazi u Mostar pa ćemo piti kavicu i usput će mi donjeti babyvac
isli smo opet antibotik dusa me boli kad ga prepisa i kapi za nos... Upala grla crveni se grlo pa odakle boze kaze da jos viroza hoda grla,proliva,povracanja..... Ama jesmo hafifni i baksuzi pa nista nas nemoze zabici ma fujj vise....
felix baš mi je žao ,pa kako odma antibiotik ,što mu nalaze nisu radili,da nije opet slabo željezo pa ga tako često viroze uhvate...ja Mateju dajem svaki drugi dan sirup za željezo preventivno ..dok ne odemo uraditi nalaze ...jer sad ga ne bi vodila ima puno viroza pa da šta ne ulovi
Tako sam i ja Lani mislila vaditi nalaze kad je bila prehladjena, imala upalu grla, i ja htjela da provjerim zeljezo, nisam nikad...nije mi dao uputnicu, kao nema potrebe...e dicu put ima da ima potrebe
felix duso, zao nam je druga, a i tebe ...ako je upala grla, mora popiti antibiotik, uz to ima ti i temperaturu, pa je neizbjezno...Anel ima slab imunitet, morate poraditi na tome...eh sad znam za jednu "imunitetsku bombu" koju je moja sveki pravila od zaove malom, koji je u tri mjeseca prelezao dvije upale pluca , samo ne znam tacno koliko cega ide...cim ona danas dodje sa posla, javit cu ti se...ljubimo nosic smrcavi...
Lady moja pa evo drugi mjesec za redom kako pije antib nije stomacic ni odmorio opet kljokam ga dusa me boli . Ja cu traziti od nase ped. kad ispije obavezno Mora dat inace cu da se posvadjam sa svima .ili cu nac nekog da nam da vec uputnicu. Joj bas sam !!!!
"imunitetsku bombu" koju je moja sveki pravila od zaove malom, koji je u tri mjeseca prelezao dvije upale plucauser posted image , samo ne znam tacno koliko cega ide...cim ona danas dodje sa posla, javit cu ti se...ljubimo nosic smrcavi...user posted image
AJD molim te ziva bila pitaj ju i zahvali u moje ime .... Ma jasta da je slabog imuniteta ....Vjerovatno zeljezo 100% sam sigurna jer nam se vec ovo desavalo dok nisam nal.provjerila ono zeljezo samo 5.bilo
Jos me pita: ocel pit abtib .Reko da oce mislim si ja znam kako trceci prosipajuci Reko sto. kaze ako nece pit da dam boce reko ne hvala pije on pije Nisam luda pit ce pa makar ga ganjala neznam kako samo boce no,no
ma bome ovi naši doktori znaju biti bezveze..koda ne razumiju ništa i sve shvaćaju ko napad na njih..pa valjda imamo pravo provjeriti sve i biti sigurni ,tekja ajde molim te stavi taj recept za imunitet na ovu temu i mi bi probali nije naodmet(i mi smo imali slabo željezo pa smo popravili al bolje to nekako održavat da ne bi opet palo),kako kažu bolje spriječiti nego lječiti..
ma bome ovi naši doktori znaju biti bezveze..koda ne razumiju ništa i sve shvaćaju ko napad na njih..pa valjda imamo pravo provjeriti sve i biti sigurni ,tekja ajde molim te stavi taj recept za imunitet na ovu temu i mi bi probali nije naodmet(i mi smo imali slabo željezo pa smo popravili al bolje to nekako održavat da ne bi opet palo),kako kažu bolje spriječiti nego lječiti..
ja se stvarno moram pohvaliti svojom pedijatricom, ja sta god sam joj trazila ona nije rekla ne moze i krv smo vadili i briseve i isli na pedijatriju, ona za sve da uputnicu cak mi je dala recept za singular koji je privatno doktorica prepisala. a meni je to opet normalno pa djeca su u pitanju ne trazi to niko onako, Boze doktora.ja njoj samo kazem sta vi mislite da uradimo to i to i ona kaze i ja sam mislila i da uputnicu hi, hi hi
Potrebno: 1kg limuna 6 jaja 0,5 kg meda staklena tegla od 3 kg sterilna gaza
Limun izrezati na kriske sa korom, na dno tegle redati limun, zatim jaja koja su potpuno oblozena kriskama limuna, na vrh staviti ponovo red limuna...zatvoriti teglu i drzati 8 dana na hladnom i mracnom mjestu. Deveti dan, drvenom kasikom dobro izmijesati smjesu, procijediti kroz sterilnu gazu i dobivenu sok izmijesati sa pola kg meda...staviti u manju staklenu teglu i cuvati u frizideru...piti 3 puta na dan po (drvenu ili plasticnu) kasikicu... Vazno je da su jaja friska, domaca kao i med...
tekja ,hvala na receptu i trudu Ja imam brigu kako A. dat sirup uvecer u toku noci jer prosli je bio na 12. sati znaci 2.put sam davala nastimala si vrijeme pa ga nisam nocu razbudjivala.Sad ovaj ide na 6. sati i moram dat veceras abd. oko pola 1. i ujutro u pola 7. Kako da dam oko pola 1. pitam se.... Plus ga ionako nece i jos, razbudicu ga joj .......Jest mi ga zao ....
nas opet muce zubi, imamo i malu temp...spavamo evo vec vise od 2 sata od muke...jel normalna stvar kad vec davno izadju zubi da iza zuba bude malo krvavo? danas kad je plakala vidjela sam da joj je na donjim zubima tako a gore je sve ok?
Felix da mu das u malo caja, vode? Ja sam Lani davala sirup u ponoc, vrlo malo caja (pri dnu flasice, koliko znam da ce popiti) i kasiku sirupa, sve super popije a ne probudi se, samo cucka u usta i gotovo...
nas opet muce zubi, imamo i malu temp...spavamo evo vec vise od 2 sata od muke...jel normalna stvar kad vec davno izadju zubi da iza zuba bude malo krvavo? danas kad je plakala vidjela sam da joj je na donjim zubima tako a gore je sve ok?
Ja to nikad nisam primjetila....mada moja spica ni ne da da vidim, 4 sam vidjela kad su vec odavno izasle, ni pojma nisam imala....
leona to su njoj upaljene desni mozda cak i aftice da ima, ako imas gengigel namazi joj.moja obojica su uz bronhitis i upalu krajnika imale i upaljene desni cak i afte idr dala genicianu i rekla ako imamo gengigel da njega stavljamo jer je odlican
Lady moja pa evo drugi mjesec za redom kako pije antib nije stomacic ni odmorio opet kljokam ga dusa me boli . Ja cu traziti od nase ped. kad ispije obavezno Mora dat inace cu da se posvadjam sa svima .ili cu nac nekog da nam da vec uputnicu. Joj bas sam !!!!
draga moja felix, izvini sto cu ti ovo reci, ali ti vasi doktori su Anelka nakljukali do sada antibioticima da ce dijete vrlo moguce postati imuno na lijekove... pa koji je to po redu antibiotik koji mu daju... ne znam duso, kako ti hoces i kako mislis da je najbolje, ali ja bih to malo ispitala nacisto da znam o cemu se radi i umanjila bih antibiotike a uvela bih mu malo vise domacu ljekovitu hranu, tipa domaceg voca, meda i probala bih malo vise ga lijeciti sa alternativom... al opet kazem ti najbolje znas...
dobar dan mamice ili bolje dobro vece...kako ste mi vi i ... mi danas nikako,cijelo jutro kmecka i skici,hoce kakiti a ne moze cvrsta stolica valjda jucer pretjerao sa slatkom...malo sam mu caja od kamilice uspjela dati i grozdje je jeo pa je pomoglo...al je dan grozan.
a felix draga ne moras ti cekati da se oni sjete dati ti uputnicu,imas na Jelahu privatnu lab. ja ahmeda vodila(doduse jesam sa uputnicom)malo ga u prstic bocnuli i za 15min dobila nalaz a nije bio ni skup samo 8KM..otidji pa vidi kod mene je rodica isla bez uputnice i isto joj uradili... a i moj ahmed ima slab imunitet a zeljezo mu dobro i sve one ostale stavke pa ni ja ne znam sta sa njim..dajem mu i taj za pojacavanje zeljeza povremeno a i pikovit mu dajem...a vani smo svaki dan dobro se zabundamo i mape(napolje)kako A kaze
brzinski .anel je lose usto nikakav plakao 1. sat anel ima turu 38 pa spadne al dobro je sad trenutno sta nocas ceka neznam mene zeludac rastura boli ,ma fuj plakala sam zajedno snjim jer sam i ja na izmak snage pusa svima na podrsci lady hvaala na savjetu uradicu tako bambi moja kako cu da lecim sama upalu jaku grla posle bi na boce zavrsio kad bi ja neku medicinu ukljucivala poznam anela a jos tura je tu nemoguce znaci nemoguce se bori protiv ture i jakog upaljenog grla mala mu,nije bila moja ped bila dr.znas koja da nepisem pa tako brzinski je sve bilo abd ja cu u danasnji dan na kont.pa cemo kod nje sve detaljno obaviti da istrazim do cega stalne upale grla ona je meni pravo fina al nebi jedanas pihhh annel nista nije jeo danas sem caja
mi smo danas bili na selu par sati,dan bio fenomenalan za setnjicu!Leoncek uzivo,trco po snjegu,na kraju se ugrijali kraj vatrice i kuci
inace smo ok,jedemo ko veliki!joj nakon one faze-kasica od mrkve i krompira kao glavno i jedno slano jelo,srce mi je ko kuca sad kad jede sa nama,ono sto i mi!danas tjesteninu-stavim mu u tanjiric,dam malu plasticnu vilicu i nabadam mu malo sam stavlja malo mu pomazem,ali uvijek vadimo jos jedan tanjir
guza mu se nesto crveni,taman prodje pa sutra opet,mazem bepanthenom pa vidjet cu
joj felix stvarno mi vas je zao ,bas ga krenulo,mogu mislit kako si umorna
neko piso o spavanju malca-glava na maminom jastuku,noge na tatinom ,i kod nas je tako,samo cujem u neka doba mm kako broji-joj mali ubi me nogama
Felix, joj, voljela bih da ti mogu nekako pomoći Nadam se da ćete imati mirnu noć...joooooj, ljubimo vas puno i izdržite Miša mu više i sve te bolesti, temperature i prehlade