|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  226 227 [228] 229 230   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
25.2.2011 14:36:48   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: felix

pise ovo je od urinokulture bak.
broj bakt 10 sa 5
Sta ovo znaci na antibiogramu S-osjetljivi
I-intermedijalan
R-rezisent
sad poovim slovima su poredani sirupi antib daj kazi koji od ovi slova pase da vidim jel cefalaxsin pod kojim slovom

Mila, polako, smiri se. Popij nešto za smirenje ako te toliko potreslo. Budi svjesna da sada znaš šta je u pitanju, i zašto je toliko bolešljiv u poslednje vrijeme. Sada kada znate šta je u pitanju možete i izliječiti. Kada se riješite baja sigurno će biti bolje! Nego pored antibiotika vi se bacite u akciju sa čajevima, dosta čaja neka maleni pije, obavezno često pranje piše, mada sigurno to i radiš. Puno tečnosti uglavnom da to sve izlazi iz njega. user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5676
25.2.2011 14:38:14   
Anoniman
NE perem cesto pisu sad kako je hladnije vrijeme bilouser posted image user posted image koza sam ja eto reko prehladice se.....

(odgovor članu Lulu_08)
  Neposredna veza do poruke: 5677
25.2.2011 14:39:17   
Anoniman
cefalaxsin je po dA R

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5678
25.2.2011 14:42:04   
Malenaoduvijek

moj anel zaspo,user posted image ja gledam tv i malo virkam jest vani hladno brrr a neprestaje padat snijeg.
Nadam se da ce sledeca sed biti bolja jer moramo anelu provjeriti bris a i ja moram po svoj nal.kod ginica papa test ..
Joj tako su mi boln.se ogadile vise i hodnjauser posted image sam kad pomislim na to.
Mala koji ce te vi to sirup nastaviti davat , ..?Bas mi je zao

on sada pije pancef, ali cemo od pon na injekcije (geramicin).
a boze sad ga jos i to napalo moja ti, pa kako radi opet urin ako je dijete pod antibioticima.!!!!meni neko rece da bakterije pod antibioticima mutiraju i da uopste nije pouzdan nalaz dok je dijete pod terapijom kao i krvna slika e ja sad ne znam stvarno.

cuvajte se i nemoj plakati bice to dobrouser posted image user posted image .

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5679
25.2.2011 14:43:14   
Anoniman
neznam mala neznam nisam  pametnauser posted image al nisam ni dobro

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 5680
25.2.2011 14:44:39   
Anoniman
Draga ne bih da te prepadam, ali po antibiogramu bakterija u urinu je rezistentna na cefalexin. Sacekaj do ponedjeljka pa fino kod dr, a u medjuvremenu pranje pise redovno, posle velike nuzde obavezno i to sa dosta vode i blagog sapuna, niposto nemoj vlaznim maramica brisati kad se ukaki, vec odmah ukakanog pod tus. Proteus se prvo nakoti u debelom crijevu sto je vrlo moguce da je otuda dosao do urina. Dosta, dosta caja, brusnicu mu kuvaj i nalijevaj ga bukvalno. Isto tako mozes kupiti brusnicu pa mu kuvati kao kompot i davati one bobice da jede i izbaci obavezno sve slatkise iz upotrebe sem voca. Limunada ako voli dobra je da poremeti urinarnu floru pa bakterijama ne odgovara izmokravanje prilikom konzumiranja limunade. Ako nece limunadu ti mu fino izblendas jabuku, bananu ili bilo sta od voca i iscjedis jedan limun u to i daj mu na kasiku, ja tako ani radim sa narandzom i limunom, jer ona sok nece nikako da pije, a nece pametnica narandžu da zvace.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5681
25.2.2011 14:45:57   
Anoniman
Da i tacno je da nalaz urina kad je osoba pod antibioticima ne mora uvijek biti onakav kakav se pokaze prilikom analize.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5682
25.2.2011 14:48:56   
Hanady RR
felik potoje gram pozitivne i gram negativne bakterije...
ona koju si prvu rekla je gram pozitivna i na nju ovaj natibiotik koji pijete djeluje...
a druga je gram negativna i na nju možda ne djeluje...
al nemoj da brineš...

bakterije ne vole kiselo....
pa pokušaj sa limunom i dosta tekućeine da ih otjeraš....

u svakom slučaju moguće da budete na inekcijama ali nije ni to strašno mila...morate rješiti...

i ne brini se toliko, sva djeca nešto porlaze mša mu, ono jest žao nam je al da kako možemo mi bi sebi bolest uzeli...
al ti moraš biti jaka i paziti na sebeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5683
25.2.2011 14:49:32   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Da i tacno je da nalaz urina kad je osoba pod antibioticima ne mora uvijek biti onakav kakav se pokaze prilikom analize.

e sad ovo htjedoh dodati, jer bitno je i ovo da znaš...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5684
25.2.2011 14:51:37   
Anoniman
tek sad vidim da sam JA SVE KRIVA user posted image user posted image STO SE OVO DESAVA NIKO DRUGI slabo sam ga prala kad kaki i piski , ajd reko nahladicu ga izbrisem ga dobro samo....koja sam ja koza koozajedna eto mi ga sad
Do juce je kakio same klikere sinoc se dobro pokakio tad sam ga oprala ma strah me jer sam ovu baju ja imala u trudnoci teskom mukom je rijesila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5685
25.2.2011 14:53:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ona koju si prvu rekla je gram pozitivna i na nju ovaj natibiotik koji pijete djeluje...
al nemoj da brineš...

u svakom slučaju moguće da budete na inekcijama ali nije ni to strašno mila...morate rješiti...

i ne brini se toliko, sva djeca nešto porlaze mša mu, ono jest žao nam je al da kako možemo mi bi sebi bolest uzeli...

hvala hanady al meni suze nece da stanu nikako , od brige  poludicu do ponedeljka

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 5686
25.2.2011 14:54:14   
Anoniman
mani se toga ti si kriva, nisi ti kriva, da djetetu nije opao imunitet mogla si ga ukakanog dan noc drzati ne bi doslo do toga, tako izbij sebi to iz glave da te ne bih bila ja user posted image

ps. imas pp

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5687
25.2.2011 14:55:34   
Hanady RR

tek sad vidim da sam JA SVE KRIVA user posted image user posted image STO SE OVO DESAVA NIKO DRUGI slabo sam ga prala kad kaki i piski , ajd reko nahladicu ga izbrisem ga dobro samo....koja sam ja koza koozajedna eto mi ga sad
Do juce je kakio same klikere sinoc se dobro pokakio tad sam ga oprala ma strah me jer sam ovu baju ja imala u trudnoci teskom mukom je rijesila user posted image user posted image user posted image

ma nisi kriva....

felix ti moraš znati da pretjeranjim pranjem također dolazi do oštećenja spoljnjeg omotača zaštite i tada dolazi do upla i infekcija mnogo češće...
ja djecu perme samo kada kake...ali samo vodom nikada sapunima...

nisi kriva šta je sa tobom...

ova druga bakterija se mogla razviti zbog česte upotrebe antibiotika u posljednje vrijeme...njegov trakt je bio pogodan da se ona razvije jer je sluzokoža suha od antibiotika bila....

daj molim te ne krivi ni sebe ni nikoga...bakterije zanju doći niodakle...
mogu s ei hranom unijeti a mi ni krivi ni dužni....

nisi ti ništa zgrješila...
a doktori će rješiti sve , postoji terapija za sve dansa...smao polako...pojačaj te unos tečnosti, kuhaj mu čajeve, daj limuna

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5688
25.2.2011 14:56:02   
rose 87

stvarno mi je zao sto prolazite kroz to,ali nemoj duso sebe kriviti,nijedna mama nece uraditi nista sto nije dobro za svoje dijete a sve mi nekad u necemu pogrijesimo,nego se ti smiri i ljubi svoje pile malo,pazi ga,a hB to je izljecivo,pa rijesicete se vi toga aBd samo polakouser posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5689
25.2.2011 14:58:14   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

al nemoj da brineš...

hvala hanady al meni suze nece da stanu nikako , od brige  poludicu do ponedeljka

felix ne smiješ tako....
tvoje suze njmu su veća bol od ove bakterije...
šta je sa tobom...

imaš dijete...i moraš biti jaka...
nedo Bog i većih porblema...kako bi se sa tim nosila...
Mila moraš se smiriti...teško jeste...al šta bi na mjestu naše Ma ti radila...

pa za njegovo dobro budi jaka i maksimalno staložena...i okani se te filozofije da si ti za nešto kriva...
kako bi ti mogla biti kriva svome djetetu nešto...
ta ženo nema na dunjaluku d ako svoje voli ko ti...felix nemoj da se sikiraš....

poslušaj me...tako ne pomažeš mila ni sebi ni njemu....user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5690
25.2.2011 15:17:52   
Malenaoduvijek

neznam mala neznam nisam  pametnauser posted image al nisam ni dobro

hajde fino se smiri samo polako, tvoje suze nece ni tebi pomoci, a i njemu samo ce ti se i on uznemiriti.evo i mi cemo od ponedjeljka na boce pa sta cu sad da ja mogu za njega da odradim odradila bih ali ne ide.
pazi se i budi jaka jer te takvu treba tvoj mali anelcic.
a nisi ti kriva izbij to sebi iz glave, kakva krivica budalastina, vjeruj izdrzo je mujo i gore.
pozz i veliki user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5691
25.2.2011 15:22:21   
bojana86

IZVORNA PORUKA: marinčii

IZVORNA PORUKA: MALA1994

Nalaz UK
eserihija 10 na 7, poluuuddiiicccuu.zvala doktoricu kaze nastavite sa antibiotikom pa u pon na kontrolu da vidimo za boce, samo mi je jos to trebalo.
moje pile malo u januaru primao inekcije za disanje 2x dnevno 8 dana,a sada jos treba i ovo bas mi se place user posted image user posted image user posted image user posted image

baš mi je žao mila,nadam se da će antibiotik pomoći i da će te baje više nestati,ja sam isto imallla ešerihiju u naručivala sam čaj i kapi od jedne doktorice iz Zagreba i pomoglo mi je evo već 3 godine mi se nije vratila 

Mislim da ces uspjeti to antibiotikom rijesiti,al se raspitaj za neke cajeve,jer se eserihija najbolje cajevima izljeci... Moj sin je dobio eserihiju sa svojih 6mj. i ostali smo u bolnici na nefrologiji,imao je povisen CRP krvi pa je primio infuziju i 10 garamicina,a posto je imao po rodjenju suzen jedan kanalic od bubrega,radili su mu sve zive pretrage da vide da li postoji refluks,al srecom sve je ok...al zato svako vece pije cefaleksin evo sada ce puna godina dana,i vjerujem da mu je imunitet skroz opao zbog antibiotuka zato ti preporucujem da pokusas cajevima,a mozes i ponoviti UK mozda nije sve bilo sterilno...samo bez sikiracije bice to sve ok!!!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5692
25.2.2011 15:46:59   
mala mu

user posted image user posted image  a zar i ovo da ga uhvati pa šta je to pobogu...
nemoj sebe kriviti dušo draga jer kad se nešto hoće desiti desit će se,a kad su  nam i djeca osjetljiva pa kad bi ih pod staklenim zvonom držale opet bi ih nešto uhvatilo...pravo mi je žao malenog a i tebe
user posted image  za našeg druga

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5693
25.2.2011 15:53:31   
marinčii

mogu sebi odc od placauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image anel ima izolovanu bak u urinu PROTUS Vulgaris   oj boze pa sto na njega sve  ide 
a joj draga baš mi je žao e baš vas je uvatilo svašta nešto odjednom,mi smo imali  bakteriju u urinu i nama su savjetovali da ne koristimo nikako vlažne maramice tako da ja stalno Mateja perem i po 5 puta dnevno ,znam da si sad nasekirana al ne brini mi smo je se riješili samo jednom turom antibiotika i eto nije se više vraćala,nadam se da će tako biti i kod vas

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5694
25.2.2011 16:02:48   
Anoniman
koje ste pili antibiotike secas se

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 5695
25.2.2011 16:15:34   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: bojana86

IZVORNA PORUKA: marinčii

IZVORNA PORUKA: MALA1994

Nalaz UK
eserihija 10 na 7, poluuuddiiicccuu.zvala doktoricu kaze nastavite sa antibiotikom pa u pon na kontrolu da vidimo za boce, samo mi je jos to trebalo.
moje pile malo u januaru primao inekcije za disanje 2x dnevno 8 dana,a sada jos treba i ovo bas mi se place user posted image user posted image user posted image user posted image

baš mi je žao mila,nadam se da će antibiotik pomoći i da će te baje više nestati,ja sam isto imallla ešerihiju u naručivala sam čaj i kapi od jedne doktorice iz Zagreba i pomoglo mi je evo već 3 godine mi se nije vratila 

Mislim da ces uspjeti to antibiotikom rijesiti,al se raspitaj za neke cajeve,jer se eserihija najbolje cajevima izljeci... Moj sin je dobio eserihiju sa svojih 6mj. i ostali smo u bolnici na nefrologiji,imao je povisen CRP krvi pa je primio infuziju i 10 garamicina,a posto je imao po rodjenju suzen jedan kanalic od bubrega,radili su mu sve zive pretrage da vide da li postoji refluks,al srecom sve je ok...al zato svako vece pije cefaleksin evo sada ce puna godina dana,i vjerujem da mu je imunitet skroz opao zbog antibiotuka zato ti preporucujem da pokusas cajevima,a mozes i ponoviti UK mozda nije sve bilo sterilno...samo bez sikiracije bice to sve ok!!!

hvala, ma dajem ja njemu brusnice dosta i fino pije hoce bez icega da je pije, e moram jos probati limunadu jer sa narandzom nije bas odusevljen, a nabavicemo mu ove kapi cranactin na bazi brusnice,a i dobila sam preporuku i za neke cajeve jos pa cemo vidjeti. a ultrazvuk bubrega smo radili i sve je ok hvala Bogu samo je dr rekao da se moramo rijesiti bakterije...nema druge nego se boriti, ja sam i sama imala dugo eserihiju i bas sam se napatila, eni jos otisla na jajnike ali srecom sve je proslo ok.

(odgovor članu bojana86)
Neposredna veza do poruke: 5696
25.2.2011 16:19:59   
Malenaoduvijek

felix duso vi cete dobiti terapiju u skladu sa antibiogramom kako ti je jelena objasnila, svaka bakterija ima svoj antibiotik na koji reaguje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5697
25.2.2011 16:26:08   
marinčii

mi smo pili amoksicilin

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5698
25.2.2011 16:33:14   
Anoniman
 ja bi rekla prije da ce boce ukljucitiuser posted image jer sirup na sirup boze ode mu stomak bio bi treci po reduuser posted image vise volim boce ...ja sam se smirila malo, kako sam se bila sokirala i jedva cekam abd poned. e sad neznam dal ce ona cekat drugi nal kad izvadim u poned. pa ce ukljucivat posle njega ili ce odma ukljuci prema ovom nal.sto smo danas dobili sta vi mislite u poned. ce i bris raditi

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 5699
25.2.2011 16:39:31   
Malenaoduvijek

ja bi rekla prije da ce boce ukljucitiuser posted image jer sirup na sirup boze ode mu stomak bio bi treci po reduuser posted image vise volim boce ...ja sam se smirila malo, kako sam se bila sokirala i jedva cekam abd poned. e sad neznam dal ce ona cekat drugi nal kad izvadim u poned. pa ce ukljucivat posle njega ili ce odma ukljuci prema ovom nal.sto smo danas dobili sta vi mislite u poned. ce i bris raditi

jeste vi samo jednu urinokulturu radili, kod nas se moraju tri uraditi da bi dr vidio da li je stvarno ta bakterija u pitanju ili je nesto drugo u pitanju.mi smo radili 6 urinokultura da bi bili sigurni jer nije dr htjela da mu odmah daje antibiotik.
po meni ti vidi s njom da vi najmanje jos dvije uradite mozda ne bude tako veliki broj bakterija.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  226 227 [228] 229 230   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  226 227 [228] 229 230   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *