|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  293 294 [295] 296 297   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
15.3.2011 10:28:56   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: MALA1994

a jeli ti muzek cestitao rodj. na kraju?

Kad je dosao (oko 22,30) ja vec zaspala u dnevnoj, probudio me svjetlom, kaze daj mi kljuc od auta i eto me za 10min, cekaj me user posted image user posted image , pa gdje ces, kaze do Cengic Vile brzo cu...
I dodje stvarno brzo, donio mi omiljeni slatkis - minjon kocke user posted image user posted image , isao maksuz u prodavnicu na C.Vilu koja radi cijelu noc....

znala sam ja da ti njega kudiš bezeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7351
15.3.2011 10:30:31   
Malenaoduvijek

ma znas sta, previsoka mi je za zubica.
evo dali smo jutros urin opet na analizu da vidimo da nije baja neka opet.

a njemu rastu cetvorke vec duze vrijeme, znas kolike su ogromne.

ako mu bude i danas i sutra vodicu ga svakako, a pio je antibiotik prije 10 tak dana, nece njemu njegova dr dati opet bez nalaza.sacekat cemo svakako.

A meni ne daju da vadim Lani nalaze user posted image user posted image , prosli put kad je bila bolesna, kazem dr da mi da uputnicu za nalaze, urin i krv, kaze nema potrebe grlo je jako upaljeno...
A mi smo lezale u bolnici kad je imala 6mj zbog upale mokracnih kanala i svaki put kad ima turu ja se ucvikam....Nije imala baju hB ali bas se bojim nesto toga, mislim baja u mokraci, nagledala sam se svega tih 6 dana...
Nadam se da nije baja u pitanju user posted image

ja mogu samo reci hB ja sta god trazim od svoje pedijatrice ona meni da, (neda lovu ali eto). pa sto ne kazes da se brines i da hoces da prekontrolises ne kontam.znaju da je bila u bolnici budalastina.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7352
15.3.2011 10:31:30   
Anoniman
Mene je moja sestra strpala u rernu i upalila je jer joj je bilo krivo sto nisam brat vec sestra user posted image , srece bio sporet iskljucen iz struje user posted image

Ma ova Lady ne bi bila ona da ne kritikuje, jadan covjek, kako li tek njemu zvoca user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 7353
15.3.2011 10:32:37   
Hanady RR
neće se jelan švrljati ne brini...al zato hoće ujedati, čupati, mlatiti šakama...gađati igračkama i plakati u isto vrijemeuser posted image

al nema veze....
sve bude i prođe....

ja sam sa starijom bila nekakav operzna...sve pazila u gram u trenutka...a sa dvije sve je lakše...
evo sad su velike djevojčice...ja djecu za ruku i na kraj svijeta mogu...

ovaj teški period sa početka bude i porđe...al kasnije...nema ljepših trenutaka nego kad se takmiče ko će prije mamu zadiviti da pokupi igračke, da presvuče se u pidžamu, da opere zubiće , namiriše ruke itd....

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 7354
15.3.2011 10:33:07   
Anoniman
Lady uzmes joj urin i odneses u Sanasu i platis 5KM i ne treba ti uputnica, cisto zbog sebe da prekontrolises ako hoces.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7355
15.3.2011 10:33:56   
Anoniman
sheriuser posted image user posted image user posted image sta ti sestra uradi.
Jelana imam i ja jednog harambasu mogao bi sa anom pod ruku zajedno user posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 7356
15.3.2011 10:36:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Mala, ipak se nadam da nisu baje u urinu u pitanju.... user posted image user posted image da nam igor ozdravi što prije...

i ja se nadam iskreno, lakse bi mi bilo da su zubici, a on je dva puta bronhitis imao u januaru samo da mu se ne vrati.

zao mi ga pravo, a onako mrljav mi je skroz. slabije jede on je inacee pravi zdero ali juce popodne nije htio supu, ja sad jela kolac i njemu dajem nece.

hvala  puno user posted image user posted image

Pa, možda je onda i grlo u pitanju user posted image

Felix, jesi ti ovo mene pitala za urin?
Nisam mila vec te potpisala za Malu pitam jer znam da im je jos jedan haman osto.
Al kad vec pitas jel M. dobro nam od one konvuzije ??

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 7357
15.3.2011 10:38:39   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Lady uzmes joj urin i odneses u Sanasu i platis 5KM i ne treba ti uputnica, cisto zbog sebe da prekontrolises ako hoces.

i ovo stoji...

jelena
ali ja to gledam ovako sto su mladji bolje ce prihvatiti sestru/ brata.izmedju mene i moje sestre je 5 godina razlike i to se meni ne svidja nikako, a to kako je ona bila ljubomorna kad sam se ja rodila malo je reci.

lady samo se ti sali, ne bi valjalo da smo svi ozbiljini.

felix bio kontaminiran nalaz i zato smo sad ponovili.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7358
15.3.2011 10:39:05   
Lady26

Nisam to znala, mislim da mogu bahnuti tako...cuj 5KM...
To cu i uraditi fakat...hvala puno....
Jos sebe nikad nisam "odvela" na pregled....no money no pregled user posted image uvijek nesto prece...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7359
15.3.2011 10:41:14   
Malenaoduvijek

Jos sebe nikad nisam "odvela" na pregled....no money no pregled user posted image uvijek nesto prece...

jedna UK jeste, mi smo kod njih radili nalaz stolice kad nam se zurilo.
a ja sam svojevremeno rarila Uk u kristalu, bile su tri 30 Km+ antibiogram je bilo ukupno 40 KM.
ali jedna se isplati uraditi.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7360
15.3.2011 10:41:36   
Anoniman
I kod nas je privatno 5km nal da odneses i bude za 5min gotov user posted image
Mala, sretno mila nadam se da ce nal. biti dobar abd.
Moj anel je dobro samo eto naleti mu kasalj pa nesmije ga voditi na vakc. jos a mislila sam .
Lady, ja sam mislila sutra ici a mrsko mi boze dragi .....

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 7361
15.3.2011 10:42:42   
Malenaoduvijek
Jos sebe nikad nisam "odvela" na pregled....no money no pregled uvijek nesto prece...

ja sam rekla idem u aprilu odmah na pocetku mjeseca, moram nema odgadjanja.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7362
15.3.2011 10:44:13   
Mya_81 RR

jedna UK jeste, mi smo kod njih radili nalaz stolice kad nam se zurilo.
a ja sam svojevremeno rarila Uk u kristalu, bile su tri 30 Km+ antibiogram je bilo ukupno 40 KM.
ali jedna se isplati uraditi.

Čekaj, govorite o običnom urinu? Ili UK?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 7363
15.3.2011 10:45:44   
Lady26

jedna UK jeste

Sad sam im nasla cjenovnik, URIN je 5KM a Urinokultura je 15KM
Pa sta da joj radim, urin ili UK? user posted image
Zbuniste me, a ja mlada i neiskusna user posted image user posted image user posted image
Mya citas mi misli user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 15.3.2011 10:46:20 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 7364
15.3.2011 10:47:07   
Anoniman
Lady posto ti radis preventivno, tj samo da sebe rasteretis odneses joj bicni urin, posto kazes ona nije imala bakterija vec samo upalu, onda se u urinu vidi veliki broj leukocita koji oznacavaju upalu, a i u urinu ce ti pisati ima li i bakterija, pa da znas trebas li urinokulturu raditi i nositi tri dana.

Mala ma i ja sam zato odmah drugo odlucila, posto ne volim veliku razliku, ja imam dvije sestre jedna starija devet, druga sedam godina. One su uvijek bile kao nokat i prst, a ja im dolazila kao trinaesto prase user posted image

Neposredna veza do poruke: 7365
15.3.2011 10:48:53   
Anoniman
Ja ti pricam o urinu Lady, citaj sta pisem user posted image , juce si sika Vuka Karadžica spominjala user posted image . I da dr ti da uputnicu prvo ce urin, pa tek ako ima potrebe urinokultura.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7366
15.3.2011 10:51:07   
Anoniman
jelenauser posted image user posted image user posted image ......ma da najbolje je ublizu razlike godina dvije .Ja sam sa sekom 2 god razlike a od mladje 12 god starijauser posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7367
15.3.2011 10:52:39   
Lady26
user posted image user posted image user posted image user posted image citam i skontala sam te odmah ali me ova teta Mala1994 zbunila... 

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7368
15.3.2011 10:53:26   
Lady26
IZVORNA PORUKA: felix

jelenauser posted image user posted image user posted image ......ma da najbolje je ublizu razlike godina dvije

Pa hajde sta cekas, vakat ti je user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7369
15.3.2011 10:53:47   
Anoniman
Lady hajde ti sa mnom na remont kod mehanicarke, tebi izgleda osim para u džepu fali i cvrsta ruka user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 7370
15.3.2011 10:55:47   
Malenaoduvijek
LADY
uradi joj obicni urin kao sto ti savjetuje jelena, pa onda mozes vidjeti dalje.

sory i ja sam presumila, pa te zbunismo.

< Poruku je uredio MALA1994 -- 15.3.2011 10:56:22 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7371
15.3.2011 10:57:41   
Malenaoduvijek

user posted image user posted image user posted image user posted image citam i skontala sam te odmah ali me ova teta Mala1994 zbunila... 

ne vidi se mora se druga dioprtija uzimati, koliko pisete dobro ja u svojim godinama ista pofatam.user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7372
15.3.2011 11:00:04   
Lady26

Lady hajde ti sa mnom na remont kod mehanicarke, tebi izgleda osim para u džepu fali i cvrsta ruka user posted image

Citas me kao knjigu, vidovita Dzemila i saradnici user posted image user posted image user posted image ili gledas u kasike i viljuske user posted image ....
user posted image

Bez zezanja....mm kasni plata ali aBd cim bude moram otici...hoces li me odvesti za ruku user posted image user posted image user posted image ?! Hocu i da se konsultujem da pilule (sarene pilule za lilule user posted image ), da ne brigam svaki mjesec...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7373
15.3.2011 11:02:29   
Malenaoduvijek
sad cu vam postaviti sliku kako mi je dijete zaspalo dok ja s vamma ovdje mahalam

< Poruku je uredio MALA1994 -- 15.3.2011 11:04:24 >

Neposredna veza do poruke: 7374
15.3.2011 11:04:20   
Mya_81 RR
Eh, pošto ste upućene dosta u urin i Uk imam jedno pitanjce...

S obzirom da se rade obično 3 UK, jer baje šetaju, pa tako jedna može biti loša, a dvije sterilne, je li onda u običnom urinu uvijek bude pokazano ima li leukocita ili i tu može 'šetati'....hoću reći, je li jedan može pokazivati leukocite, a drugi ne?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 7375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  293 294 [295] 296 297   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  293 294 [295] 296 297   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Prirodni ili gazirani sokovi
Leptiri

Prirodni ili gazirani sokovi

Prirodni (78%)

Gazirani (8%)

Ne volim sokove (14%)

Broj svih glasova: 49

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *