Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Dadada citam juce mm tvoj post, sta treba raditi....kazem da probam i ja sa lanom, kad ce : Sto bona, iovako vidis da se ne gasi po cijeli dan sta bi tek onda.... Ja budale cojka u mene .... Al fakat nije zgoreg, bar nek to voce grize (mislim grize, tj. ujeda ali ne jede) i te slamke uvesti
mi skoro usli u kucu . I to jedva danas je prvi put citko rekoa NECU Juce je govorio nete danas ja vicem ajmo anele idemo a on pobejeze cucni i vice necu ko fol sakrio se neznam kako sam ga unijela u kucu E jbg, sad i anel dosta iskasljava ikad stavim usi na njegova ledja cujem kad dise unutra hropti sad se zabrinu dal da ga vodim dajem prospan al kazem to mu naleti al ovo mi lici ko na neki hronicni kasalj jer na dan se 3puta mozda nakaslje . tako svaki dan . CUDNO MI ...
i kod nas ista situacija samo Matej viče ne,ne
a nemoj se zahvaljivati, meni je drago da ti sada znas sta trebas raditi da ne dumas vise..bitno je samo da ti neko da smjernice ko ima iskustva i odmah je lakse
a jesi vidjela kako je prijatna irma, ona mog Luku izljubi i izgrli kad ga vidi, prava ljubav izmedju njih dvoje, rekla sam ostavicu ga heftu kod nje da ga ona malo tretira . a ima ona curicu 3 i po godine
lady i ja sam M odlučila kupiti tu električnu četkicu vidim i mala je hvali pa što da ne ne može škoditi,on izgovarapuno riječi al nikako da počne rečenice sastavljati ,a isto za dosta riječi koje nezna do kraja izgovoriti kaže samo prvi slog neznam jel to normalnoevo npr:komoda on kaže ko ,ili kutija ,ku?
lady i ja sam M odlučila kupiti tu električnu četkicu vidim i mala je hvali pa što da ne ne može škoditi,on izgovarapuno riječi al nikako da počne rečenice sastavljati ,a isto za dosta riječi koje nezna do kraja izgovoriti kaže samo prvi slog neznam jel to normalnoevo npr:komoda on kaže ko ,ili kutija ,ku?
a ja kupila cetkicu jer jedino tako uspijem oprati zube obojici, inace vriska posebno kod Luke kad je zena rekla treba ja samo kupila one dodatke bas se isplati
Pa polako, ima vremena za recenice, a izgovara rijeci... Lana vise nema tih skracenica tj da kaze prva 2 slova, ako zna reci ce a ako ne smrmlja nesto ... jedino je go go lopta i nema sanse da kaze lopta, navikla...ali zna sta je lopta ali nece da kaze... Neki dan nam bili prijatelji i on se zove Adis i lijepo je izgovorila Adis sa "s" na kraju, a ona je Lejla - jeja...MM je Mario i kaze Majo , a "nana" ima vise znacenja A kad je pitas kako se ozve zna odgovoriti, kaze Nana
a ja kupila cetkicu jer jedino tako uspijem oprati zube obojici, inace vriska posebno kod Luke kad je zena rekla treba ja samo kupila one dodatke bas se isplati
Koja je ustvari svrha te cetkice, naravno osim pranja zubica, mislim na govor? Ja Lani uzela obicne cetkice, i prvo joj ja malo istrljam zubice a ona se nakezi pa ondaona preuzima stvar i zvace je...koliko toliko skinemo naslage sa zubica
anel od neki dan zove mm imenom isto i to smjesno ga vice menjoooo, menjooo kaze mm nisam ja menjo ja sam tata a on opet nje nje menjooo!!! Al zna rec opta-lopta ebote nije od mene cuo Majka, zove paka ....koka-koka , traktor neki dan prodje a on ce kakooo Konjo onjo, tinkivinki -tikitiki lala-jaja
Koja je ustvari svrha te cetkice, naravno osim pranja zubica, mislim na govor? Ja Lani uzela obicne cetkice, i prvo joj ja malo istrljam zubice a ona se nakezi pa ondaona preuzima stvar i zvace je...koliko toliko skinemo naslage sa zubica
masaza desni, jezika i svega ostalog u ustima da bi se podstakao govorni aparat za oralnu motoriku kada djecica ne pricaju. kod mog Luke je to sve bilo dosta kruto i masazom se to "olabavilo" dosta
Ja njega kad pitam kako se zove odgovri Tej ,a čudno mi da recimo k na početku riječi fino izgovara,al na kraju ga izostavi,npr,ja ga pitam šta je M ,on odgovara moma(K)(momak),on znači to k na kraju izostavi
hej ja neki dan reko odoh popisati riječi koje mi dijete do sada zna, čisto da imam evidenciju koliko i koje riječi je znao do svog drugog rođendana nekada kada poraste, i tako ja sto sam se sjetila naberem na cca 100 riječi (sto razumljivih sto nerazumljvih, sto zvukova tipa vav,vav, mjau, kva kva, mu i sl. - sve su to ipak riječi molim lijepo ) i odem na neki portal reko baš da vidim koliko je normalno za taj uzrast u prosjeku da dijete zna - misleći kako je moj Rafael wunderkind sa 100 riječi u vokabularu, kad ono tamo piše oko 200 riječi je prosjek od 18-24 mjeseca, s tim da svaki dan navodno dijete treba da usvaja cca 10 riječi..ma dajte molim vas...ne valjda nista taj portal
Rafi sam sebe zove uglavnom "beba" ili deeko (dečko) ili jedno vrijeme čiko a inače kada ga pitaju kako se zove on je mali Asi (Rafi - niđe veze)
< Poruku je uredio pocahontas -- 30.3.2011 14:27:38 >
uuu pocy dobri ste vi pravo, ja bih teško nagurala na 30 riječi
on sad sebe zove ajna (ajdin), macka-maka, majka-kaka, kamion -kamon, i uglavno govori samo zadnji slog riječi, tako da mu je nema-ma, duda-da i tako dalje
on sad sebe zove ajna (ajdin), macka-maka, majka-kaka, kamion -kamon, i uglavno govori samo zadnji slog riječi, tako da mu je nema-ma, duda-da i tako dalje
umirem..suze mi na oči izivini majke ti, ali nema simaptičnija dva stvorenja od vas dvoje...
Ovo me asociralo Ucim ja Lanu da kaze baka, i neeeeema sanse, kaze : kaka, pa ja opet ba ka a ona ka ka....i ja odustanem, kazem to sveki a ona ce : hajde da je ucimo nek kaze baba dok ne nauci pricati
pa jest smješno , moja mama, (koju A. zove majka) pokušala je okrenuti da je zove barem maka, ali nema šanse jer njemu je maka već zauzeto i znači mačka, a za majku je ostalo kaka i gotovo
dva sata se borim da zaspi al on nece nece vise nikad spavat do 10 eh,ovo mi je dobra lekcija danas ...
ovo je kod mene redovna pojava sa L., ja ga i ne stavljam da spava kada se probudi poslije 8, a jutros momak poranio mama isla negdje pa mora on da se budi
a nalazi su mi dobri barem mi tata tako kaze, samo kao i kod jelene holesterol i urin ima svega u nejmu ali to sam i ocekivala a ovo ostalo je ok. znaci ne treba mi jos rodni list da privijem jos nisam za baciti
ovo je kod mene redovna pojava sa L., ja ga i ne stavljam da spava kada se probudi poslije 8, a jutros momak poranio mama isla negdje pa mora on da se budi
a nalazi su mi dobri barem mi tata tako kaze, samo kao i kod jelene holesterol i urin ima svega u nejmu ali to sam i ocekivala a ovo ostalo je ok. znaci ne treba mi jos rodni list da privijem jos nisam za baciti
Sta ga ne stavljas da spava, cijeli dan ili?
A za nalaze bas mi je drago , ja nisam radila urin a morala bih, mada me strah, Bog zna sta bi nasli tamo....i zivih ljudi....
dva sata se borim da zaspi al on nece nece vise nikad spavat do 10 eh,ovo mi je dobra lekcija danas ...
U cemu je problem, sto nece da spava? Pa jel spavao ikako danas?
nije spavao jednostavno nece i nece dzaba galamim , i sve dzaba kad jednostavno nece ... Al necu da mi kasno veceras legne ionako mi uvecer kasno lijeze ma, danas sam luda vise sve mi se nesto skupilo sjela bi i plakala ko godina ,,mm radi nema ga neznam do kad nebi niko reko daj ga da ga cuvam malo niko .... Nemogu nista raditi od njega vise mi omrzlo sjediti prekrizeni ruku . Pa posle kad zaspi ja nemogu ni na sta stici kako treba a dje sam ja tu nigdje .