|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  378 379 [380] 381 382   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
30.3.2011 10:09:06   
Mya_81 RR
Hvala vam puno što mislite na nas user posted image

A imamo sad temp. Upravo je deda nosa i mijeri joj...ali mislim da ćemo ipak ići sad rektalno izmeriti pa da vidim ako bude visoka da joj dam voltaren jer joj dalsy ne mogu dati još 2 sata...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 9476
30.3.2011 10:10:40   
Anoniman
mya, dajes li ipubrufen ? 

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 9477
30.3.2011 10:11:33   
Lady26
Je li puno visoka tura??
A sto rektalno, mislis da je mjerodavnije? Da ne izmjeri fino pod pazuhom?
user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9478
30.3.2011 10:13:02   
teacher75
joj mya, pa zar opetuser posted image bas mi je zao minjiceuser posted image nadam se da ce se sto prije oporaviti. mene malo hvata prehlada, a mm taman malo bolji, nadam se samo da nece i lanu uhvatiti. odosmo se spremiti pa malo u setnjuuser posted image sunceeeeeuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 9479
30.3.2011 10:15:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Hvala vam puno što mislite na nas user posted image

A imamo sad temp. Upravo je deda nosa i mijeri joj...ali mislim da ćemo ipak ići sad rektalno izmeriti pa da vidim ako bude visoka da joj dam voltaren jer joj dalsy ne mogu dati još 2 sata...
a hebemu misauser posted image

user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 9480
30.3.2011 10:18:55   
Anoniman
Mya bas mi je zao user posted image , zelimo Minji sto brze ozdravljenje, nadam se da je od zubica i da nece rasti tura user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 9481
30.3.2011 10:46:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: felix

jestel vi vec polako pocele zimsku robu da sklonjate ili je jos u ormarima mislim na djecu user posted image . Jestel pribjerale kratki rukava i malo laganije majcice ili niste jos je rano .?
Moja roba ljetna je kod mame , sva u vrecama nemam gdje ostavljati pa cemo sredinom aprila otic po to a zimsku sam mislila njoj dat na cuvanje opet ,.

nisam jos oprala tanje stvari za proljece al planiram ovih dana. ovo sto joj je malo cu poslati kod mame, ja sve sto omali saljem kod mame, jer cuvam za abd drugo dijete

ja drzim isto kod mame jer nemam gdje Tolike stvari stavljati .
Pa cekam da se prijateljica /komsinica porodi pa cu njoj davati dzaba mi stoji .
Al mislim da ce nam moc prilicno od sledece god roba jer mu je prosle god bila malo veca.
myauser posted image user posted image

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 9482
30.3.2011 10:47:10   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: Lady26

Je li puno visoka tura??
A sto rektalno, mislis da je mjerodavnije? Da ne izmjeri fino pod pazuhom?
user posted image

Ma, ja nekako više vjerujem rektalnom mjerenju jer kad joj mjerim pod pazuhom zna se mrdati i često bude skroz nemirna. Baš je moraš zabaviti. A rektalno kad mjerimo ne buni se nimalo....

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 9483
30.3.2011 10:51:07   
Lady26
Moja curica ne da guzu user posted image user posted image user posted image user posted image ....
Kad mjerimo turu sama digne ruku i ja ga ni ne namjestim kako treba vec spusta ruku i stisne user posted image ....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 9484
30.3.2011 11:04:14   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: dadada

je li me neko traziouser posted image user posted image

eh ovako...za sve je kriv POMFRITuser posted image ...ovo sam ja izvukla iz onoga sto mi je logopedica ispricalauser posted image

njemu nisu dovoljno razvijenim facijalni misici...sto se vrlo lako i vrlo brzo moze korigirati...i to kuci...bez nje...rekla mi je vjezbe koje trebam raditi...ukratko da mu kupim spiralnu slamku, da mu dajem citavu jabuku da grize, da lize sladoled tj. ona mi je sad dala one spahtlice koje cu umociti u nesto tipa nutele pa da mu tu dajem tj. ja da drzim za stapic a on sto vise da se isplazi...rekla mi je da mu kupim vibrirajucu cetkicu (te vjezbe ce mi pokazati kad je kupim) onu puhaljku sa sapunicom...da mu dajem sto tvrdju hranu da zvace, lizala da vjezba jezik...da mu pritiscem na korijenu nokta jer se tu nalaze neki nervi...cini mi se...za govor...da ga sto vise "tjeram" da kaze sta hoce a ne "on okom, ja skokom" (ono sto mi je i breskva rekla)...da ga pustim u igraonama da se svadjauser posted image tj. da ga pustim ako mu neko nesto otme da sam vrati...da trazi...da ga oko usta umazem necim sto voli, da se oblizuje...sta jos...ma sigurno sam jos stosta zaboravila...dok se i meni slegnu utisciuser posted image ..eh da...i da gledamo da sto prije izbacimo flasicu...barem jednu

logopedica je superuser posted image user posted image HVALA TI MALA PUNOuser posted image user posted image ...vidi se da cura ima jako puno iskustva i da zna s djecom...Inace mi je nahvalila Andrejevica...a ja sam naravno user posted image ...koja majka to ne voli slusatiuser posted image user posted image

Na kraju je eto ispalo da mu se misici nisu razvili jer ne zvace tj. jako malo zvace...iako on jede voce u komadu, keks etc...ali eto...nije dovoljno...ascareuser posted image ...ne zvace meso... sve u svemu...pusti hranu da se otapa i guta...ili ako zvace...jako malo zvace...lijenguzauser posted image

nadam se da ce neko izvuci nesto iz ovog...dajte djeci da sto vise zvacu...ne gulite i ne sjecite voce...dajte u komadu...slobodnouser posted image i ne blendirajte samo zato sto vam tako brze jedu

pravo mi je drago da si zadovoljna, sad znas sta trebas raditiuser posted image user posted image user posted image

u dm-u su ti bile one vibrirajuce djecije cetkice, ali ih je nesto bilo nestalo, ne znam jesu dosle , oko 16 KM . a puhalo imas na pijaci najobicnije po 0,50 KM .

nemas pojma koloko mi je drago, ja sa te cekala do jedno 9 i onda nisam vise mogla otisla user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9485
30.3.2011 11:20:40   
tekja
dan...
V. jutros rekao pas...sa savrsenim suser posted image user posted image user posted image  i sto je najvaznije ponavlja kad god ga upitamuser posted image user posted image user posted image

Fino je spavao, cijelu noc ofkorsuser posted image ...divan dan, setamo poslije, sigurno...doduse ja user posted image za njim, al nekauser posted image user posted image user posted image

Joj Minjica nam opet pod turomuser posted image , nadam se da nece ici visoko i da ce brzo da spadneuser posted image user posted image  ...mi smo kupili onaj taktilni toplomjer, jest da je bio poskup, ali ja sa zivinim nisam mogla nikako da mu izmjerim, on nikad nije dao, vristi place, trza, ma haosuser posted image

A vidi ti Lane, cuj namjesti seuser posted image ...V. doduse mirno podnosi inhalacije (ovo da ne mislite da je i inace divljakuser posted image user posted image user posted image )

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 9486
30.3.2011 11:21:59   
Malenaoduvijek
gdje ste djevojcice moje

ja sam jutros ranom zorom isla krv vaditi, 3 litre su mi izvadili user posted image user posted image user posted image

vidjecemo danas u 2 treba li mi rodni list ili ne...

djecica su hB dobro samo jos malo sline

vidim da ima bolesnih bebica opet, Mya bas mi je zao sto minja opet ima turu, nadam se da ce brzo proci, kakva vam je UK?

ja svojima isto mjerim turu u guzi, isod pazuha je nikada ne bih uspjela izmjeriti ne zna se koji je gori

felix i nama se dizu male cunice redovno, sinoc ja Igoru nisam mogla pelenu zatvoriti kako se digla user posted image

lady gdje si kono, sto me to ignorises, ja sinoc pitam za tebe a ti nista, dobro dobro user posted image

tajra jeli se smirio prstic, hocete li na vakcinu?

moj luka ima neke dvije pikne na celu, nadam se da nije nista ali moram ga pratiti.

inace covjek spava do 9 pola 10, a jutros ja kad trebam da idem bez njih negdje on se probudio prije 7 i cijelo vrijeme svekrvi kmecao, ja kad sam se pojavila na vratima on prestade nevjerovatno razmazeno dijete cccuser posted image

Neposredna veza do poruke: 9487
30.3.2011 11:24:52   
Malenaoduvijek
jelena jutros sam mislila na tebe, imam ti ja trudnickih stvari a sve mi kod tate, ja njemu odnesem kad mi sta ne treba, a malene su onako, ima nekih hlaca.

ja bih ti to posudila pa da mi vratis za kumu ja to svoju cuvam, ali ti ja necu dolaziti na BB pa bi se morali drugacije organizovati

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9488
30.3.2011 11:43:24   
Anoniman
Mala hvala ti user posted image , ja sam spremna i kupiti ako ces ih prodati po onoj cijeni po kojoj si i ti placala, ne trazim poSpust user posted image , jer nema gdje nisam bila i gdje nisam trazila i probavala i sve mi veliko, a moja gardaroba mi moze, ali mi nekako neudobna. Sa Anom kad sam bila trudna mm bio u Americi na putu i kupio mi, ali ja cim sam se porodila dala jednoj prijateljici koja se nije udostojila vratiti, jbga. Tako da sam gola golcata user posted image user posted image .

Neposredna veza do poruke: 9489
30.3.2011 12:50:07   
marinčii
poz ženice
Mi već bili u šetnji i baš nam je bilo lijepo samo da ovo vrijeme potraje
felix i kod nas je čuno nauzgoruser posted image user posted image i meni baš čudno bilo a stid me bilo pitati,eto ti me riješi dileme
mya  nadam se da nije visoka temp,i da će brzo proći,ljubimo vas i čuvajte se
uh mala znači i ti vadiš nalaze,i ja ću u petak izvadila sam uputnicu ,valjda će biti ok

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9490
30.3.2011 12:51:07   
Apotekarka
Sto onda nasa nikad nije podignuta mislim n cunu je li to sad normalno,zabrinuste meuser posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 9491
30.3.2011 12:52:35   
Lady26
IZVORNA PORUKA: MALA1994

gdje ste djevojcice moje

ja sam jutros ranom zorom isla krv vaditi, 3 litre su mi izvadili user posted image user posted image user posted image

vidjecemo danas u 2 treba li mi rodni list ili ne...

djecica su hB dobro samo jos malo sline

lady gdje si kono, sto me to ignorises, ja sinoc pitam za tebe a ti nista, dobro dobro user posted image

i tebe bocali, neka malo....da ne bude da su samo mene user posted image user posted image user posted image
Ne ignorisem majke mi, sinoc sam bila vecinom na tebi BB...mm mi plakao od smijeha user posted image ....
Neka su djecica dobro hB...to je bitno a mi cemo lako....
Evo jedna pusa user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 9492
30.3.2011 12:55:04   
Lady26

lady nismo se danas pisale, bas mi nedostajes user posted image user posted image , imam ti ja jednostavnih recepata za kolace ali ne da mi se pisati ali ako si ti zainterseovana pisem odmah

ne moras, zasada user posted image user posted image nije hitno, nego svrljam po int, kopiram u word, onako da imam..u zivotu sam napravila svega 5x kolac, 2-3 bombice i koji put oblatne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 9493
30.3.2011 12:58:42   
marinčii
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Sto onda nasa nikad nije podignuta mislim n cunu je li to sad normalno,zabrinuste meuser posted image
pa ja mislim da su sve opcije normalneuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 9494
30.3.2011 13:01:45   
Anoniman
mi od jucer nemamo ture,kaslje i dalje ,kupila sam mu sirup za iskasljavanje.. e maloprije ga legla u krevetac kad vrisnu,ja u sobu otrcala kad on povraca,ispovracao sve ,jastuk ,deku ,jorgan, ma cak i na madrac proslo,nisam znala odakle poceti cistiti,sve slajm ma fuuujuser posted image e jedino pozitivno je da je izbacio slajm iz sebe,odmah je zaspao jadnicak,skupio se na mom jastukuuser posted image ne znam živa dal da ga vodim na pregleduser posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 9495
30.3.2011 13:03:07   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada

je li me neko traziouser posted image user posted image

eh ovako...za sve je kriv POMFRITuser posted image ...ovo sam ja izvukla iz onoga sto mi je logopedica ispricalauser posted image

njemu nisu dovoljno razvijenim facijalni misici...sto se vrlo lako i vrlo brzo moze korigirati...i to kuci...bez nje...rekla mi je vjezbe koje trebam raditi...ukratko da mu kupim spiralnu slamku, da mu dajem citavu jabuku da grize, da lize sladoled tj. ona mi je sad dala one spahtlice koje cu umociti u nesto tipa nutele pa da mu tu dajem tj. ja da drzim za stapic a on sto vise da se isplazi...rekla mi je da mu kupim vibrirajucu cetkicu (te vjezbe ce mi pokazati kad je kupim) onu puhaljku sa sapunicom...da mu dajem sto tvrdju hranu da zvace, lizala da vjezba jezik...da mu pritiscem na korijenu nokta jer se tu nalaze neki nervi...cini mi se...za govor...da ga sto vise "tjeram" da kaze sta hoce a ne "on okom, ja skokom" (ono sto mi je i breskva rekla)...da ga pustim u igraonama da se svadjauser posted image tj. da ga pustim ako mu neko nesto otme da sam vrati...da trazi...da ga oko usta umazem necim sto voli, da se oblizuje...sta jos...ma sigurno sam jos stosta zaboravila...dok se i meni slegnu utisciuser posted image ..eh da...i da gledamo da sto prije izbacimo flasicu...barem jednu

logopedica je superuser posted image user posted image HVALA TI MALA PUNOuser posted image user posted image ...vidi se da cura ima jako puno iskustva i da zna s djecom...Inace mi je nahvalila Andrejevica...a ja sam naravno user posted image ...koja majka to ne voli slusatiuser posted image user posted image

Na kraju je eto ispalo da mu se misici nisu razvili jer ne zvace tj. jako malo zvace...iako on jede voce u komadu, keks etc...ali eto...nije dovoljno...ascareuser posted image ...ne zvace meso... sve u svemu...pusti hranu da se otapa i guta...ili ako zvace...jako malo zvace...lijenguzauser posted image

nadam se da ce neko izvuci nesto iz ovog...dajte djeci da sto vise zvacu...ne gulite i ne sjecite voce...dajte u komadu...slobodnouser posted image i ne blendirajte samo zato sto vam tako brze jedu

pravo mi je drago da si zadovoljna, sad znas sta trebas raditiuser posted image user posted image user posted image

u dm-u su ti bile one vibrirajuce djecije cetkice, ali ih je nesto bilo nestalo, ne znam jesu dosle , oko 16 KM . a puhalo imas na pijaci najobicnije po 0,50 KM .

nemas pojma koloko mi je drago, ja sa te cekala do jedno 9 i onda nisam vise mogla otisla user posted image

Hvala tebi jos jednomuser posted image

vec sam mu slamke kupila...iskljucivo sad na slamku pijeuser posted image ...a tata mu je rekao trubu kupitiuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 9496
30.3.2011 13:04:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinčii

poz ženice
Mi već bili u šetnji i baš nam je bilo lijepo samo da ovo vrijeme potraje
felix i kod nas je čuno nauzgoruser posted image user posted image i meni baš čudno bilo a stid me bilo pitati,eto ti me riješi dileme
mya  nadam se da nije visoka temp,i da će brzo proći,ljubimo vas i čuvajte se
uh mala znači i ti vadiš nalaze,i ja ću u petak izvadila sam uputnicu ,valjda će biti ok

ma ja ba ko ce nego felixuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image se prva sramotiti i pitat user posted image user posted image user posted image (salim se )
I mene je to zanimalo i eto kazu mi evo zene da je o.k a vidim ima jos takihuser posted image pa mi je lakse malo. hahah.

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 9497
30.3.2011 13:05:17   
Lady26
IZVORNA PORUKA: marijanna

mi od jucer nemamo ture,kaslje i dalje ,kupila sam mu sirup za iskasljavanje.. e maloprije ga legla u krevetac kad vrisnu,ja u sobu otrcala kad on povraca,ispovracao sve ,jastuk ,deku ,jorgan, ma cak i na madrac proslo,nisam znala odakle poceti cistiti,sve slajm ma fuuujuser posted image e jedino pozitivno je da je izbacio slajm iz sebe,odmah je zaspao jadnicak,skupio se na mom jastukuuser posted image ne znam živa dal da ga vodim na pregleduser posted image

To ti je od sirupa, mora izbaciti slajm...Lana se prije mjesec dana ispovracala za cijeli zivot u roku 3-4 dana...i smrsala mi bila...
Ja bih ga odvela, neka ga poslusa, i pogleda grlo....
Dusa draga.... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9498
30.3.2011 13:05:36   
marinčii
marrijana ajde dobro je da nema više temp,joj jadničak mogu misliti kako se namučio al nek je on to povratio bit će mu lakše,ako ti baš bude puno kašljo odvedi ga nek ga preslušaju da buddeš mirnA,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9499
30.3.2011 13:05:47   
Anoniman
mi skoro usli u kucu . I to jedva danas je prvi put citko rekoa NECU user posted image user posted image Juce je govorio nete danas ja vicem ajmo anele idemo a on pobejeze cucni i vice necu ko fol sakrio se neznam kako sam ga unijela u kucu
E jbg, saduser posted image i anel dosta iskasljava ikad stavim usi na njegova ledja cujem kad dise unutra hroptiuser posted image sad se zabrinu dal da ga vodim dajem prospan al kazem to mu naleti al ovo mi lici ko na neki hronicni kasaljuser posted image jer na dan se 3puta mozda nakaslje . tako svaki dan .
CUDNO MI ...

< Poruku je uredio felix -- 30.3.2011 13:07:44 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 9500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  378 379 [380] 381 382   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  378 379 [380] 381 382   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *