Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
dajem ja A. sljive, marelice, smokve, grozdjice i ono...kako se zove...sto se daje umjesto uvinog caja...sada hit zaboravih
Brusnica, ne spominji odmah mi nije dobro...koliko sam je popila u trudnoci...
Moram jos malo ofirati mm , ja ga skoro poslala da kupi jednu kasicu od kajsije da pomijesam kuci sa bananama i jabukom, zove om mene iz mercatora i nabraja sta sve ima....bla bla bla, marelica, bla bla bla, kaze nema ti te kajsije moze li nesto drugo, ja Voljem ja svog muzeka
sta ce covjek i ja se nekad izgubim jesu li marelice = kajsije. nedavno ja tatu poslala u dm da mi kupi za djecu par stvari i kaze on kupio sokice koje si kaze on razne.hajde dobro.dodje on i ja vaidm iz kese a on umjesto sokova kupio velike babylove kasice od raznog voca, e reko pa u sta si ti gledao. kaze jbg meni to isto, pa ti posalji musko u prodavnicu
a ja brusnicu obozavam sto kaze dadada pravi su hit a ja u caj stavim jos plod i kusam kasikom, srecom pa ih ima jer ja uvu ne mogu poirisati a patim se sa bajama.
evo ideja za večeru ja svojoj pravila pravo joj se svidjelo
skuhala griz na mlijeku bez šećera (može ali je dovoljno slatko bilo od mermelade)
onda dodala kašiku mermelade od šipa, ona kao domaća, malo je tečnija nije skroz čvrsta. pošto ja uvijek skuham više nego što ona može pojesti babo je jedva dočekao višak
evo ideja za večeru ja svojoj pravila pravo joj se svidjelo
skuhala griz na mlijeku bez šećera (može ali je dovoljno slatko bilo od mermelade)
onda dodala kašiku mermelade od šipa, ona kao domaća, malo je tečnija nije skroz čvrsta. pošto ja uvijek skuham više nego što ona može pojesti babo je jedva dočekao višak
super ideja ali odakle mi domaca mermelada samo
ja u griz dodajem krusku i bude isto ukusno...
< Poruku je uredio MALA1994 -- 31.3.2011 10:35:12 >
mi smo u ratu sušili jabuke i kruške bude fin kompot
ne znam za banane šta će mi suhe kad uvijek ima svježih nekako mi banana i kompot ne idu u istu rečenicu
i meni je sega, kao ono za grickanje kao cips, cak sam u dm-u vidjela mijesaju to suho voce sa indijskim orascicem, bademima i zove se studentski mix kao za koncentraciju je dobro . a meni i jabika ljepsa svjeza, ima je uvijek isto tako da nisam ni probala to
mi smo u ratu sušili jabuke i kruške bude fin kompot
ne znam za banane šta će mi suhe kad uvijek ima svježih nekako mi banana i kompot ne idu u istu rečenicu
i meni je sega, kao ono za grickanje kao cips, cak sam u dm-u vidjela mijesaju to suho voce sa indijskim orascicem, bademima i zove se studentski mix kao za koncentraciju je dobro . a meni i jabika ljepsa svjeza, ima je uvijek isto tako da nisam ni probala to
taj studentski mix je ekstra...to sam ja zderala u pragu...nisam ni znala da ga kod nas ima
Ja il ne znam skuhati griz ili ne znam sta je....jednom Lana zamalo da se udavi, ispovracala se ziva, to se toliko zgusnulo boze sacuvaj....od tada griz nix....
Ja il ne znam skuhati griz ili ne znam sta je....jednom Lana zamalo da se udavi, ispovracala se ziva, to se toliko zgusnulo boze sacuvaj....od tada griz nix....
kako bona ne bila, fino na dvije dece mlijeka stavis jedno dvije supene kasike i na laganoj vatri mijesas. jesi joj davala one pahuljice ikako ?
evo nas .... Moj anel imao turu citavu noc do 39 .Odvedem ga ujutro pregleda kaze auuu, pa on ima bronhiju bronhitis pun slajma nos pun sekreti a suh tj ne curi. Ostavljala nas u bol reko nemoj molim vas mozel ikako da ne ostanemo. Ajd kaze neka stoji kod nas lista , ta kao da se svodim na bol i da ne placam nista. Vazda neki nalaza anel gori pod turom i dalje , idemo slika pluca cekali na cekali se anel zaspa. Posle bris grla,bros nosa urin ur.kul. I onda najgori dio srce mi se cjepalo nedozivio niko da gleda tu bol, anel na inh. se gubi od placa sestra ga drzi jedva izvija se koceni , jedva to zavrsili onda jos gori dio ciscenja nosa onom , cjevcicom i grla moj anel se poceo gubiti sestra ga samara da dodje sebi ja trnem od straha poceo se tresti sve od straha djete se trese , a sluzi zena nemoza da nakupio koliko ima 10 dugi minuta je cistila kao 10 sati dugi meni bilo. Kad je zavrsila boca ,anel se koci jedva dala. Dodjem kuci anel nemoze na nogu da stoji strah me jel to od boce jednostavno ukocena noga nemoze na nju Stavila sam oblogu spava Bas me strah boze Kud cekam da piski to mi je gore nego ista na svjetu ,... eto toliko, boze mili sto se mom djetu neda Dala boce nije dala antib jer ima proliv jer se boji da bi od sirupa jos vise izazvala proliv dala pro life,i linex .
felix nogu je sigurno ukocio bice to ok. a ja rasplaka se rasplaka na ovaj post.bas mi je zao sto ste to sve morali proci. evo i mi da se ovdje pozalimo(mi se skroz preselili na ovu temu a vrijeme nam nije) Allen kaslje i slini nema temp.kasalj onaj dosadni,najgore kad zaspi.nadam se da ce nam i ovaj put pomoci domacu lijekovi.jos ga nebi vodila doktoru
dala penciline ako nebude urin dobar ukljucice geramucine produziti 7 boci ima . Bebacha nemoj ga zapustat ja sam anela vise od 15 dana slusala kako kaslje i vidi dobio bronhitis . pun slajma oni najbolje znaju kako ces i stas davati meni je pored prospana dala i Ontril sirup za neki kasalj . Kad mu je stala onom cjevcicom izvlaciti iz nosa i grla ja toliko se u njemu skupljalo sad me brine kakvi su nal pluca doce njima gore na ped. danas nekad . Toliko hropti ko starac neki. Odakle mu gnojni krajnici boze jos sve pazim, ne pije hladno nikad cucu perem toplom vodom i dzaba ah svasta boze dragi svasta .sto vise cuvam sve mi ide na gore