|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  421 422 [423] 424 425   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
5.4.2011 12:37:46   
Lady26
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ja sam nemilosrdna sto se tice hrane skroz...gora sam i od tebe Lady user posted image ...ja kuvam posebno Ani vecinom, mada kad mi jedemo pojede i sa nama po malo onoga sto mi jedemo. Kuvam posebno jer ja nisam ljubitelj povrca, a mm voli, tacnije obozava povrce ali dosta, dosta zacinjeno. Posto sam kuci nije mi problem praviti posebno, na jedno kolo jedna serpica, na drugo druga user posted image . Mm kod mene nece nista sa kasikom nema sanse, on i pasulj dinstani jede. Ja sto zacrtam ona mora pojesti pa na glavu da se popnem i ona i ja user posted image , zato sto sam skontala da je to neka njena mjera otprilike i ako ne pojede, onda za sat vremena kmeci da je gladna, a ja ne planiram cijeli dan provesti u hranjenju, tako da kad se ruca sve se mora pojesti. Ona stisne usta i nema sanse da ih otvori, ali ja joj zacepim nos ili stisnem obraze i ubacim, ona vristi ali ja to en fermam...bas sam nemajka user posted image

Sestroooo user posted image user posted image user posted image , mora da smo sta u rodu....
I ja sam nemajka.... user posted image
A ovo podvuceno, ja joj stisnem nos a ona se pocne smijati smijesno joj user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10551
5.4.2011 12:37:50   
mama75
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ja sam nemilosrdna sto se tice hrane skroz...gora sam i od tebe Lady user posted image ...ja kuvam posebno Ani vecinom, mada kad mi jedemo pojede i sa nama po malo onoga sto mi jedemo. Kuvam posebno jer ja nisam ljubitelj povrca, a mm voli, tacnije obozava povrce ali dosta, dosta zacinjeno. Posto sam kuci nije mi problem praviti posebno, na jedno kolo jedna serpica, na drugo druga user posted image . Mm kod mene nece nista sa kasikom nema sanse, on i pasulj dinstani jede. Ja sto zacrtam ona mora pojesti pa na glavu da se popnem i ona i ja user posted image , zato sto sam skontala da je to neka njena mjera otprilike i ako ne pojede, onda za sat vremena kmeci da je gladna, a ja ne planiram cijeli dan provesti u hranjenju, tako da kad se ruca sve se mora pojesti. Ona stisne usta i nema sanse da ih otvori, ali ja joj zacepim nos ili stisnem obraze i ubacim, ona vristi ali ja to en fermam...bas sam nemajka user posted image

Koristimo iste metode. Znaci ima nas 2 nemajke user posted image S tom razlikom sto moja nikada ne trazi da jede!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10552
5.4.2011 12:37:58   
megi
user posted image user posted image  sretan rodjendan Rianauser posted image user posted image

Lady vidim opet problemi sa hranom, ni mi bas ne jedemo ovih dana
jucer rucku ja joj napravim makarone jer ih voli kao i vecina djece, ali ona je to nesto mrljala nece
kad u neka doba ma reko daj da vidim zube jer su odavno trojke krenule kad vidim jedna sasvim malo probila, znaci da je bole desni, tako da je i ne tjeram
kasnije je sam trazila krisku, ja joj namazala abc sir, usput i ona malo jela sira samog kasikom, kasnije je dobila i puding
mislim nista to nije onoliko koliko ona moze i zna da pojede, ali zubi su uzasni

i evo od juce opet joj malo guza crvena znaci zubi, i kad god hoce kakiti pocne plakti i trazi da je nosam, nesto kontam mozda je i stomak muci, od jutros je na cajevimauser posted image

pozzzz

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10553
5.4.2011 12:38:58   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Amani12

Ja sam skoro pravila makarone sa sirom i naravno moja poguzija bi da proba.
Toliko su mu se svidjele da ih je opet sutradan trazio.I tako naucismo i jos jednu novu rijec :maka noneuser posted image
A on ih je jeo cijele i to prsticima user posted image user posted image user posted image

Mozda glupo pitanje, ali me fakat intersuje, koliko znas da mu je dovoljno?! Mislim da se najeo i da mu je to rucak?
Ja imam problem, vjeujem samo kad kasikom pojede/tj varivo user posted image user posted image user posted image a da nabode koji makaroncic i pojede... ne znam, de me razuvjeri user posted image

pa valjda izvadis u njegov tanjir odgovarajucu porciju i vidis koliko ce pojestiuser posted image

I sta, pojede 5 komada i dosta joj?! Ma hajde....

Ja sam svojoj izblendala bas pozamasnu kolicinu spageta sa fiasiranim i ja joj davala kasikom i sve je pojelauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 10554
5.4.2011 12:39:53   
mama75
Ja imam 2 djece i na zalost nemam vremena da glumim klovna da bi se pojeo rucak. A obje su pegle kada je jelo u pitanju user posted image  

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 10555
5.4.2011 12:40:00   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: chuci

a lady koliko ona ima kg

ja jučer baš moju mjerila visoka je 84,5 cm
ima jedva 11 kg

mi imamo 11.500gr samo 500grama tezi od vas al tu je to po nogamauser posted image
Duzinu ne znam, ali ima 10,200 ( u nedjelju je vagala navece)

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 10556
5.4.2011 12:40:59   
chuci

a lady koliko ona ima kg

ima jedva 11 kg

ma nije to malo uopšte, pogotovo za aktivno dijete. moja vazda tanca okolo. ja se ne sikiram oko hrane. kad neće da jede ne mora, onda poslije pojede više. ne opterećujem se s tim. a kad je dojila na početku brojala sam minute i vraćala je jer joj je ''malo'', a ona neće najede se heeej kako se čovjek mijenja.
još je moja starija od lane par mjeseci. njoj je sad 18,5 mjeseci
ne sikiraj se. user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 10557
5.4.2011 12:40:59   
mama75
jelena moracemo Lady i ja i tebe malo "pod svoje". Cuj ne jedes povrce, c c c user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 10558
5.4.2011 12:41:18   
Lady26
BLENDAS ali ja ne blendam, gnjecim viljuskom povrce....u tome je poenta....
Ja Lani izblendam nekad bananu+jabuku+narandzu i dodam zitarice a hajd da to pojede bez blendanja?!! MA nema sanse...ne mogu ni ja...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10559
5.4.2011 12:43:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama75

Ja imam 2 djece i na zalost nemam vremena da glumim klovna da bi se pojeo rucak. A obje su pegle kada je jelo u pitanju user posted image  
ja imam jedno a kao da imam dvoje toliko me nervira kad nece da jede da pojede , cak sam jedno vrijeme krila caj samo vice kajku, kajku kajku, nema reko nes jest nes ni caja .
On se dere place kajku naspem na dnu mrvu boziju samo cug nema vise opet se dere kajku kajku nema reko nemoj da dodje baba roga dobro je .
Usuti ak je tvrdoglav uzas, da me tko vidi da stojim pored sudopera a djete sjedi i jede rekao bi ova je ludauser posted image user posted image user posted image al sta cu kad moram kad god zub ili grlo upitanju mi smo na sudoperuuser posted image

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 10560
5.4.2011 12:44:06   
bebacha
Ja sam mozda za vas nemajka al nikad djecu netjeram da jedu.ja samo zovnem da sjede za sto,u vecini slucajeva je stavim da sjedne jer joj je mrsko dociuser posted image ako nece da jede samo joj fino kazem da ustane s stolica i da prosetauser posted image user posted image tako je uvjek bilo.znala je danima jesti mizerne kolicine hrane i onda pocne jesti normalno.mislim da se tjeranjem mogu stvorit i traume u vezi hrane.tako je i s Alenom.ako se desi da za dorucak pojede bas malo ja odustanem od hranjena,ako on hranu odbija al nema mu jest do rucka,osim donjenja naravno.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10561
5.4.2011 12:45:08   
Anoniman

Ja Lani izblendam nekad bananu+jabuku+narandzu i dodam zitarice a hajd da to pojede bez blendanja?!! MA nema sanse...ne mogu ni ja...

ja isto Blendam , rizu sa povrcem , krompir s meso meso pogotovo
spagete s umoakom mesom .
samo makarone ne blendam i bananu .
Ovo sve skoro blendam user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 10562
5.4.2011 12:46:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha

Ja sam mozda za vas nemajka al nikad djecu netjeram da jedu.ja samo zovnem da sjede za sto,u vecini slucajeva je stavim da sjedne jer joj je mrsko dociuser posted image ako nece da jede samo joj fino kazem da ustane s stolica i da prosetauser posted image user posted image tako je uvjek bilo.znala je danima jesti mizerne kolicine hrane i onda pocne jesti normalno.mislim da se tjeranjem mogu stvorit i traume u vezi hrane.tako je i s Alenom.ako se desi da za dorucak pojede bas malo ja odustanem od hranjena,ako on hranu odbija al nema mu jest do rucka,osim donjenja naravno.
e ovo mislim da je najispravnije...i jedva cekam da A. bude toliko odrastao da razumije sta znaci da mu nema nista do vecere...pa ce, ja sam sigurna, nako 4 dana sve jesti sto mu se servira

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 10563
5.4.2011 12:46:37   
teacher75

a lady koliko ona ima kg

ima jedva 11 kg

i moja je tako nesto

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10564
5.4.2011 12:46:47   
mama75

Na zalost ova metoda kod mene nije upalila. Moje dijete (starije) jednostavno nema potrebu da jede. Ni slatko ni slano. Ona jede samo zato sto mora user posted image A obrok se oduzi po sat vremena. Pokusala ja tako, sklonim tanjir, kontam ogladnice, ali nista user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 10565
5.4.2011 12:47:01   
bebacha
jesil sigurna da radis pravu stvar s blendanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10566
5.4.2011 12:48:15   
chuci
ma ja
naše curice zgodnice a mi da budu buce user posted image user posted image e ne može

Neposredna veza do poruke: 10567
5.4.2011 12:48:33   
bebacha
meni je dosta pomoglo sto ona punooo voli slatko.ima svoju ladicu s slatkisima i ako pocne zezat s jelom mrak odnese slatkise.i nedam joj ni mrvicu slatka dok ne ruca jer zna da slatka bez rucka nema

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 10568
5.4.2011 12:49:00   
teacher75

moja pojede bananu, narandzu i jabuku u komadu, izrezem na male komadice i vremenom sve pojede, jedno po jedno, ne u isto vrijeme

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 10569
5.4.2011 12:49:04   
chuci
ja vas lijepo pozdravljam imam nastavu za 10 min pa furam

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10570
5.4.2011 12:49:11   
Lady26

a lady koliko ona ima kg

ima jedva 11 kg

ma nije to malo uopšte, pogotovo za aktivno dijete. moja vazda tanca okolo. ja se ne sikiram oko hrane. kad neće da jede ne mora, onda poslije pojede više. ne opterećujem se s tim. a kad je dojila na početku brojala sam minute i vraćala je jer joj je ''malo'', a ona neće najede se heeej kako se čovjek mijenja.
još je moja starija od lane par mjeseci. njoj je sad 18,5 mjeseci
ne sikiraj se. user posted image

Svaka na neki nacin imate pravo...
Ja chuci kazem ako hoces jedi ako neces ne moras i pustim je....i to me drzi 1h onda bih sjela i plakala...
Ali morat cu mlo poravniti, evo 2 dana ni ja skoro ne jedem, juce doruckovala na poslu neku salatu, i jutros kocku pite...jednostavno nemam volje...tuga me hvata, svako malo problem sa jelom....
A popila bi Boziju kisu....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10571
5.4.2011 12:50:23   
teacher75

ja vas lijepo pozdravljam imam nastavu za 10 min pa furam

hahaha, i ja se spremam da furam na posao. cao svimauser posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10572
5.4.2011 12:50:45   
mama75

meni je dosta pomoglo sto ona punooo voli slatko.ima svoju ladicu s slatkisima i ako pocne zezat s jelom mrak odnese slatkise.i nedam joj ni mrvicu slatka dok ne ruca jer zna da slatka bez rucka nema

Ja svoju petogodisnju kcerku i dan danas molim da pojede cokoladu. cak ni sltkise ne voli. Samo pita i pizza, to je ono sto ona voli, ali to za mene nije rucak, nego moze za neki medjuobrok

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 10573
5.4.2011 12:51:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama75

Na zalost ova metoda kod mene nije upalila. Moje dijete (starije) jednostavno nema potrebu da jede. Ni slatko ni slano. Ona jede samo zato sto mora user posted image A obrok se oduzi po sat vremena. Pokusala ja tako, sklonim tanjir, kontam ogladnice, ali nista user posted image

znas kako su to nase dede i babe radile...tj. njihovi starci...na spavanje s praznim stomakom...pa vidis kako je...pa nema vise zaje...znas li ikog iz onog doba da je izvoljevao hoce ovo...nece ono...ne znas...nije ni cudo...jer ljudi znaju sta je glad

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 10574
5.4.2011 12:52:26   
Lady26
IZVORNA PORUKA: teacher75

moja pojede bananu, narandzu i jabuku u komadu, izrezem na male komadice i vremenom sve pojede, jedno po jedno, ne u isto vrijeme

Ovo je mojoj nekad dorucak...i sve do posljednjeg zrna pojede....Ali samo zato sto je blendano...ne bi drugacije mogla ovoliko pojesti, zato sam pitala npr za makarone koliko bi joj bilo dosta...ne racunam blendanu hranu tako ce uvijek vise pojesti nego neblendanu....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 10575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  421 422 [423] 424 425   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  421 422 [423] 424 425   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *