|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  422 423 [424] 425 426   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
5.4.2011 12:53:06   
chuci
pročitah ovo pa da odgovorim

možda se ni njoj ne jede ništa kao ni tebi
možda je meteoropata pa joj ne godi promjena vremena.
nije ona više toliko mala pa da je moraš tjerati satima da jede ako neće. već zna sebi ako ne može, ne jede i gotovo

tako ja kontam za sovju.
jer ona kad neće da jede slano neće ni slatko ni ništa. kontam nije gladna. jede za par sati i eto

hB nisam se susrela sa djecom koja od početka neće ništa da jedu pa ne znam šta bih u tom slučaju. ali ja kako skontah ovo je lani tek par dana. možda su zubi ili nešto.
sad stvarno odoh

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 10576
5.4.2011 12:54:11   
Lady26
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: mama75

IZVORNA PORUKA: bebacha

Ja sam mozda za vas nemajka al nikad djecu netjeram da jedu.ja samo zovnem da sjede za sto,u vecini slucajeva je stavim da sjedne jer joj je mrsko dociuser posted image ako nece da jede samo joj fino kazem da ustane s stolica i da prosetauser posted image user posted image tako je uvjek bilo.znala je danima jesti mizerne kolicine hrane i onda pocne jesti normalno.mislim da se tjeranjem mogu stvorit i traume u vezi hrane.tako je i s Alenom.ako se desi da za dorucak pojede bas malo ja odustanem od hranjena,ako on hranu odbija al nema mu jest do rucka,osim donjenja naravno.

Na zalost ova metoda kod mene nije upalila. Moje dijete (starije) jednostavno nema potrebu da jede. Ni slatko ni slano. Ona jede samo zato sto mora user posted image A obrok se oduzi po sat vremena. Pokusala ja tako, sklonim tanjir, kontam ogladnice, ali nista user posted image

znas kako su to nase dede i babe radile...tj. njihovi starci...na spavanje s praznim stomakom...pa vidis kako je...pa nema vise zaje...znas li ikog iz onog doba da je izvoljevao hoce ovo...nece ono...ne znas...nije ni cudo...jer ljudi znaju sta je glad

Postujem i slazem se sa ovom metodom, ali dok su mali ne razumiju....moja sva stretna kad je izvadim i hranilice...i ona ode svojim poslom....mm pokusao pa nema tomice, nema mede ako ne jedes bla bla bla ona ga samo blijedo gleda, ko veli o cemu ti to user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10577
5.4.2011 12:54:49   
Honey3
evo i nas malo,pozdravcicuser posted image mi ne blendamo hranu odavnooooo a jede dijete sve zivo kad hoce a kad nece nema tog nacina da je prevarim,ni kozmetika ni crtani ni pjesmice.......i vecinom jede sama zato sto ona tako hoce,jedino nesto corbasto kad je ja joj dajem i ovako po nesto ja joj ubacim u kljun ali zato i sama pojede dva kolutica pite,tanjiric makarona ili mesa a sto voli mesooooo ma pravo a pogotovo ovo nezdravo:salamu,sudjuku,suho,kobasicu a sta cu sve to imam na jelovniku ne cesto ali se nadje jer imam i ovo dvoje starijih sto jedu to pa moraju kriti user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10578
5.4.2011 12:56:01   
mama75
IZVORNA PORUKA: chuci

nije ona više toliko mala pa da je moraš tjerati satima da jede ako neće. već zna sebi ako ne može, ne jede i gotovo

tako ja kontam za sovju.
jer ona kad neće da jede slano neće ni slatko ni ništa. kontam nije gladna. jede za par sati i eto

hB nisam se susrela sa djecom koja od početka neće ništa da jedu
pa ne znam šta bih u tom slučaju. ali ja kako skontah ovo je lani tek par dana. možda su zubi ili nešto.
sad stvarno odoh

Blago tebi! Vjeruj mi, ko nije imao ovaj problem nema pojma kako je sretan. Na zalost, ja sam bila grozno dijete po tom pitanju, znala sam satima drzati zalogaj u ustima, nista nisam jela, ni slatko ni slano... Sada mi se sve to vraca i to x2

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10579
5.4.2011 12:57:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: dadada

Ja sam mozda za vas nemajka al nikad djecu netjeram da jedu.ja samo zovnem da sjede za sto,u vecini slucajeva je stavim da sjedne jer joj je mrsko dociuser posted image ako nece da jede samo joj fino kazem da ustane s stolica i da prosetauser posted image user posted image tako je uvjek bilo.znala je danima jesti mizerne kolicine hrane i onda pocne jesti normalno.mislim da se tjeranjem mogu stvorit i traume u vezi hrane.tako je i s Alenom.ako se desi da za dorucak pojede bas malo ja odustanem od hranjena,ako on hranu odbija al nema mu jest do rucka,osim donjenja naravno.

Na zalost ova metoda kod mene nije upalila. Moje dijete (starije) jednostavno nema potrebu da jede. Ni slatko ni slano. Ona jede samo zato sto mora user posted image A obrok se oduzi po sat vremena. Pokusala ja tako, sklonim tanjir, kontam ogladnice, ali nista user posted image

znas kako su to nase dede i babe radile...tj. njihovi starci...na spavanje s praznim stomakom...pa vidis kako je...pa nema vise zaje...znas li ikog iz onog doba da je izvoljevao hoce ovo...nece ono...ne znas...nije ni cudo...jer ljudi znaju sta je glad

Postujem i slazem se sa ovom metodom, ali dok su mali ne razumiju....moja sva stretna kad je izvadim i hranilice...i ona ode svojim poslom....mm pokusao pa nema tomice, nema mede ako ne jedes bla bla bla ona ga samo blijedo gleda, ko veli o cemu ti to user posted image

znam...i ja cekam da postane svjestan svega...tj kazne...pa da uvedem ovu metodu...da vidimo onda kako ce pomfrit cekatuser posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 10580
5.4.2011 13:00:52   
Anoniman

meni je dosta pomoglo sto ona punooo voli slatko.ima svoju ladicu s slatkisima i ako pocne zezat s jelom mrak odnese slatkise.i nedam joj ni mrvicu slatka dok ne ruca jer zna da slatka bez rucka nema

Ja svoju petogodisnju kcerku i dan danas molim da pojede cokoladu. cak ni sltkise ne voli. Samo pita i pizza, to je ono sto ona voli, ali to za mene nije rucak, nego moze za neki medjuobrok

od cega sit...od toga debeo
rijeci moje none
ja sam ti bila takva ko tvoja curica
pocela sam jesti tek kad sam se udala...citaj sa 27 god.user posted image

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 10581
5.4.2011 13:01:21   
bebacha
hajde se malo preselite

http://www.ringeraja.ba/forum/m_313692/mpage_4/key_/tm.htm#892641

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10582
5.4.2011 13:01:26   
Lady26
IZVORNA PORUKA: chuci

tako ja kontam za sovju.

hB nisam se susrela sa djecom koja od početka neće ništa da jedu pa ne znam šta bih u tom slučaju. ali ja kako skontah ovo je lani tek par dana. možda su zubi ili nešto.
sad stvarno odoh

Ovo je svako malo otkako smo poceli sa dohranom, vecinom je ne mogu lagati bilo zbog prehlade, grla zubica...i sad se nadam da su zubici....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10583
5.4.2011 13:03:56   
Anoniman
Ja tjeranjem Ane da jede nisam dobila kontraefekat cak naprotiv, kad ja vrisnem ona se mene boji i pojela bi i troduplu porciju. Moja sreca sto ona voli zdravu hranu, prije ce mrkvicu malo kuvanu grickati nego cokoladu, jednom joj mm pokusao dati salamu, ona ga pljunula, stvarno nista sto nije zdravo nece, povrce svo obozava, meso, sir, kajmak, pavlaku, voce svo moguce...jedino imamo problem sa mlijekom, ali zato jogurt bi litrima. Dok npr ja evo u ovim godinama jos radije cu biti tri dana bez ista da pojedem nego da pojedem nesto sto ne volim, nema sanse da bi mene glad natjerala, mada ja i ovako matora nikad ne osjetim neku glad vec jedem sto znam da mora da se jede user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10584
5.4.2011 13:06:38   
Lady26
Evo ja se izvinjavam na zacatavanju teme.... ne ide mi se tamo na odbijaci jer mislim da ne spadam jos uvijek tamo...a ovdje su sve "moje" zenice, i djeca su nam tu negdje...osim ovih sto ne pripadaju vise ovdje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10585
5.4.2011 13:07:19   
Anoniman
ma ja se na A. mogu do sutra derati...ja mu mogu i u usta ubaciti al ce on sve ispljunuti...toliko je tvrdoglav da kod njega sila ne pali...a tuci ga da bi jeo...to ne mislim

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10586
5.4.2011 13:08:40   
Anoniman

Evo ja se izvinjavam na zacatavanju teme.... ne ide mi se tamo na odbijaci jer mislim da ne spadam jos uvijek tamo...a ovdje su sve "moje" zenice, i djeca su nam tu negdje...osim ovih sto ne pripadaju vise ovdje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
iznenadjena sam i uvredjenauser posted image user posted image user posted image user posted image ...nikad vam vise necu nista napisatiuser posted image user posted image user posted image neka...neka...pozelicete vi nasuser posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 10587
5.4.2011 13:11:33   
Lady26
Ti si meni neizmjerno draga i nekad mi popravis dan.... ne idiii user posted image user posted image a svakako nemas gdje, ukinuli su vam temu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10588
5.4.2011 13:18:49   
Anoniman
 anel se budio plakao ninala ga pa zaspo dokle user posted image neznam , .
Nego sta da radim, pomagajte mi anel vec 3. dana kako nece carape na noneuser posted image ajd po noci al on ih skida po dani place sjedne fino i skine sam sebi pa hoda bos, majkemi izludi me vise sa "nekim" svojim novim forama .
Najprije sam na lijep nacin pokusala objasniti da ne skida vidi kod nas imamo svi carape, doce ciko dobices drugu bocu.
Pa kad nije palilo na ruzan, ruzim ga galamim na silu obucem place dere se usuti za 5min opet isto i sve tako u krug.
Jel se kome desavalo to,i sta da radim?

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 10589
5.4.2011 13:21:02   
Lady26
Obuci mu stramplice i gotovo...njima ne moze nista....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10590
5.4.2011 13:21:16   
Anoniman
mos do sutra...ja se selim na "faze dvogodisnjaka"user posted image ...a povlacim sa sobom tajru, nou, breskvu, saharu,hanady, ivancicu,nunichi...a uskoro i ostalu ekipuuser posted image user posted image user posted image user posted image ...eto vam teme beeeeeeebe...mi smo sad Velikiuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 10591
5.4.2011 13:22:17   
Lady26
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Idi, idi moja vilo, dok se srce nije prevariloooooooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10592
5.4.2011 13:23:35   
Anoniman

Obuci mu stramplice i gotovo...njima ne moze nista....
vidis nije mi ovo na um palo hvalaaaa . Mada ja njemu ne nosim strampe vec samo helankice one toliko ne srklete inace ne oblacimo vise dvoslojnu odjecu .
Al ako vidim da i dalje tjera po svom ,obucu mu same strample user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 10593
5.4.2011 13:23:53   
bebacha
a zasto doce ciko i dace drugu bocuuser posted image user posted image user posted image i onda se svi cudimo sto se djete boji doktora.
obuci mu strample

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10594
5.4.2011 13:26:26   
Lady26
Ja Lanu ne plasim, cikama, tetama, doktorima, psima, macama, mrakom i sl....jednostavno mi to nije ok...ne znam........i nikome to ne dam...
Sutra ce se svega i svacega bojati....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 10595
5.4.2011 13:26:58   
emi7908
dadada gdje ćemo to?? user posted image user posted image  pa zar nam nisu dali crveni karton ?

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 10596
5.4.2011 13:28:31   
Anoniman

a zasto doce ciko i dace drugu bocuuser posted image user posted image user posted image i onda se svi cudimo sto se djete boji doktora.
obuci mu strample

Pa neznam scim da ga prepadnem da poslusa vise ne pali baba roga user posted image a boce se boji ionako, cim stupimo u boln. place .... inace nebi to ni spomenila da boce ne dobija toga se eto sjetiuser posted image

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 10597
5.4.2011 13:29:45   
Amani12

Ja Lanu ne plasim, cikama, tetama, doktorima, psima, macama, mrakom i sl....jednostavno mi to nije ok...ne znam........i nikome to ne dam...

Isto ovako.user posted image
Zato ganja pse lutalice po ulici da ih ljubi user posted image user posted image user posted image
A doktora se odskora boji samo tako...
Zasto,ne znam,ali bas se boji...user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 10598
5.4.2011 13:30:34   
Lady26
PA nemoj ga uopste prepadati.... user posted image
Ne vidim svrhu, osim sto ce dijete imati vjeciti strah od otga....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10599
5.4.2011 13:31:00   
Anoniman

eto bas ce se sjecati .
I kad smo vani on se ne boji cuki igra se snjim al kad vidi da cuko ide prema njemu trce on dodje meni , trci ...
Mislim pa moras valjda s necim mu zaprijetiti . necu ga plasiti do te mjere da , place u snuuser posted image svasta.
Vec kad dira nesto sta cu rec diraj stuju nece ti nista biti .
Vec kazem ne diraj ubice te struja .
Pec dira vicem ne ziga ziga vruce. on ne vjeruje reko izvoli gospodine pipni pipne vruce i vise ne leti peci.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 10600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  422 423 [424] 425 426   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  422 423 [424] 425 426   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *