|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  438 439 [440] 441 442   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
8.4.2011 10:22:06   
Lady26
user posted image user posted image user posted image user posted image
Hajde nek ste bar dijagnozu rijesili...da znate s cim se borite....Sta vam je dala, koje kreme?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 10976
8.4.2011 10:28:36   
Anoniman
meni je prosto nevjerovatno koliko djece ima sa dijagnozom aduser posted image

od cegauser posted image ...evo samo sto ja znam iz prve ovako nabrojati to su anidla, nunichi, mama2009, milenium,emica...a sigurno bih se jos sjetila

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 10977
8.4.2011 10:30:09   
Amani12
Dobili smo neku kremicu koju su nam napravili u apoteci sa kortikosteroidima,
ali samo 3-4 dana da je koristimo i A-Derma Exomega i posebne sampone za kupanje,
odnosno tusiranje jer nam je kupanje zabranjeno.
i ne smije jesti paradajz,morske plodove,orasaste plodove,citruse i cokoladu te nista sto sadrzi ove namirnice dok se to ne smiri.
Nadam se da ce sve ovo pomoci,ako ne,onda idemo raditi alergo testove i bla,bla bla...
Uh,lice mu grozno izgleda,da samo vidis...user posted image

user posted image user posted image user posted image    za ruckalicu!

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 10978
8.4.2011 10:31:20   
Lady26
I moja Lana vjerovatno, samo sto ja to drzim pod kontrolom koliko toliko, ima samo iza koljena fleku koju mazem, ali dok ne skinemo strample nece proci...
Nisi mene ubrojala,i ja sam necije dijete, a sva sam ti od AD user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10979
8.4.2011 10:34:21   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Amani12

Dobili smo neku kremicu koju su nam napravili u apoteci sa kortikosteroidima,
ali samo 3-4 dana da je koristimo i A-Derma Exomega i posebne sampone za kupanje,
odnosno tusiranje jer nam je kupanje zabranjeno.
i ne smije jesti paradajz,morske plodove,orasaste plodove,citruse i cokoladu te nista sto sadrzi ove namirnice dok se to ne smiri.
Nadam se da ce sve ovo pomoci,ako ne,onda idemo raditi alergo testove i bla,bla bla...
Uh,lice mu grozno izgleda,da samo vidis...user posted image

Misha mu....nista slatko, nista SMOKI & co....jbg...povuci ce se to sa kremicama, a poslije drzite pod kontrolom....bas mi je zao, vidjela si mene....cim se nasekiram bukne na sve strane...rane sam napravila na ramenima i nadlakticama....
Sa strpljenja... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 10980
8.4.2011 10:34:22   
Amani12
Moj muz je kao mali isto imao ad,tako da tu ima i genetike.
Bronhitis koji moj djecak ima samo pogorsava stvari...
Slazem se,bas mnogo djece sa tom dijagnozom...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10981
8.4.2011 10:39:17   
chuci
IZVORNA PORUKA: tekja

Ma i V. jos od jesenas napolju hoda, kolica su nam se raspala nakon mjesec dana koristenja, dakle vec nekad u agustu...ali, on nije neka hodalica i kada zelim nesto da obavim, a ne samo da sa njim setam, to je haos...mali od prijateljice je u stanju pretrcati tri km pravolinijski i ona za njim, a moj zastane ispred svakog izloga, pa razgleda, stane ispred bankomata i fol razmislja, pa onda napravi tri koraka, pa stane ispred tete sto prosi i gleda u nju, pa se okrene i vrati nazad sedam koraka i sve tako u kruguser posted image  

isto ovako i moja

nema obavljanja posla s njom. krenuli mi jučer na sijelo, pa pješke jer je relativno blizu. do pola je šetala, dala ruku čak, a od pola je bilo. evo cuko pa nazad 10 m da vidi gdje je otišao. ma prođe maca, i po nesreći zastade, pa se njih dvije gledaju i gledaju, pa onda maca produži a ajša za njom. pa pored prodavnice, penje se stepenicama da uđe, pa se smije ženi u prodavnici. duplo viđe vremena treba s njom kad joj padne na um da razgleda.
a po gradu kad hodamo. kad naiđem opored onog izloga sa igračkama, zaboravih kako se zove radnja. blizu alipašine džamije. stane ispred i nabraja igačke, i po 10 min stoji. miki, miki (mini), tijo (šiljo user posted image ), medo, cuko, kamion, kamion, bageeeee (bager), pape (uvijek u izlogu imaju i neke cipele ili pape)...

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 10982
8.4.2011 10:39:59   
N_N
Hej raja B se sinoć budio samo 1x user posted image user posted image user posted image user posted image  Da, da, dobro ste pročitale, samo 1x user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 10983
8.4.2011 10:41:00   
Lady26
Mozes li doci sebi?! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ma bravo, jel to kao krenulo na bolje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 10984
8.4.2011 10:41:16   
Amani12
IZVORNA PORUKA: N_N

Hej raja B se sinoć budio samo 1x user posted image user posted image user posted image user posted image  Da, da, dobro ste pročitale, samo 1x user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 10985
8.4.2011 10:41:40   
Anoniman
cao zene user posted image kod nas sve po staromuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Noa ce za dorucak meko kuhano jaje meni je to bljak al njoj nijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image udrobim joj kruha,dodam pavlake i to spuca ko sretnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Amani i Lady jedna molbica ako imate br mob. od Nunny da joj samo kazete da mi se javi na pp i da mi posalje svoj br.trebam se cuti s njomuser posted image

(odgovor članu Amani12)
  Neposredna veza do poruke: 10986
8.4.2011 10:42:43   
N_N
IZVORNA PORUKA: Lady26

Mozes li doci sebi?! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ma bravo, jel to kao krenulo na bolje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ama ne mogu user posted image user posted image  sve se preispitujem da nisam sanjala user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 10987
8.4.2011 10:44:23   
Anoniman

samo da potrajeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bas smo sretni radi tebeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 10988
8.4.2011 10:44:50   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dok dodjem sebi pisacu pokusala sam ale nevidim od suza izvinite

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 10989
8.4.2011 10:45:17   
ena23

sta si mu to uradila prije spavanja? user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 10990
8.4.2011 10:45:37   
Anoniman

ja cu samo da kucamuser posted image

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 10991
8.4.2011 10:45:49   
chuci
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: chuci

mi smo odavno penzionisali kolica. neće koka, kaže maaaama ajša set_a (da sam šeta)
a kad se umori nosimo je. ko bi još i s kolicima deverao, dosta što trčimo za njom

ajsa bas puno prica, mashallah, ne znam jos ni jedno dijete njenog uzrasta da zna sklapati recenice, osim poneko sto zna dvije rijeci sastaviti. lana jos nije pocela sastavljati, ali zna nekih 20ak rijeci (u to je uracunati i oponasanje zivotinja i auta)user posted image a ja sam sa 13-14 mjeseci imala vokabular od najmanje 20 rijeci, moja mama zapisivala u radosnici. nije lana pricljiva na mene...

ja se nekad zijanim kakve rečenice sastavi mašAllah. neki dan je sama sastavila rečenicu od 5 riječi. kaže vidi deco ajša juja mamom (vidite djeco ajša se ljulja s mamom). mama malo guzu na ljulju parkirala ko fol dijete hoće user posted image
i ne mogu da se načudim kako već neke padeže sama potrefi, tipa ovo kad je rekla mamom, a ne mama. ili jučer mi govorimo njoj da idemo seki, pa je pitam kako se zove seka, zove se hena i ja njoj to ponavljam nekoliko puta i svaki put kažem seka hena.
idemo mi poslije ulicom i ona zastala s macom. kažemo mi njoj hajde idemo kod seke. kaže ona ajdeee ide ajša eni. kako zna mašAllah evo i sad se iskreno čudim.
doduše mi smo svi pričalice, ali opet ...
mašAllah

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10992
8.4.2011 10:47:07   
chuci
IZVORNA PORUKA: dadada

ja cu samo da kucamuser posted image

mašAllah da nastavi tako

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10993
8.4.2011 10:47:11   
N_N
Hvala, hvala user posted image  Vidjet ćemo hoće li potrajati. I ako ne, lijepo je bilo i ovo doživjeti user posted image
ena23, ništa! Uobičajno, kao i do sada user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10994
8.4.2011 10:47:53   
chuci
IZVORNA PORUKA: felix

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dok dodjem sebi pisacu pokusala sam ale nevidim od suza izvinite

šta je bilo
nadam se da nije ništa opasno za A

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10995
8.4.2011 10:48:05   
mala86

felix sta je bilo? user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10996
8.4.2011 10:51:29   
N_N

šta je bilo
nadam se da nije ništa opasno za A

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10997
8.4.2011 10:55:07   
chuci
ja se baš zabrinula.
ono kad imate čudan osjećaj u stomaku

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 10998
8.4.2011 10:57:20   
Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image jeeeeeeeee B samo tako nastavi
N_N u koji on vrtić ide ili se radi o igraonici, kako mi sviđa ono što rade, gledala sam slike na fb-faciniralo me što imaju toliko interakcije, jer to inače ne rade u vrtićima...
dadada znam da si spominjala da bi Andreja upisala u vrtić, mislim da je za A ovo pravi izbor, ženo oni "sami" prave da jedu i to pojeduuser posted image ...
Da sam bliže ja bi to obavezno posjetila

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 10999
8.4.2011 11:03:15   
Anoniman
ovako. sinoc zaspo normalno sve jel jeo sve 5. oko 5 ujutro se anel budi plakajuci ja ustanem kontam gladan da dam mlijeko popije ajd reko lezi nece komesa se kenka, neda obuc carape noge led boziji neda se pokritii tako je bilo citavu noc otkriven bos. Mene neka huja nervoza uzela pocnem ja se derat galamitiuser posted image user posted image jednostavno razumite me zivci mi popustili ovi dana , Nista anel se smiri 5min opet isto .
Usten mm sta je reko neznam samo ja cu vas obadvoje ostaviti ja vise ne mogu jednostavno ne moguuser posted image user posted image
anel place 6, sati ja ninam smiri se i opet u plac. Oko 7 sati skoro svanulo anel ne usucuje meni se srce poce stezat strah sta je sad majko mila.
Zakaslja se povrati sve , ja anela dajem mm idem ja trcim u kupatilo zgadilo mi se od svega povracam ja sebi anel sebi.
Odvedem ga dok. anel ne usucuje 8 sati je dodje kao nagdaja sta je hajd uho ,kod dokt. da pregleda i hirurgu stomak.
Odem nema doktorice odem hiruhrgu u viziti anel ne usucuje znaci djete podbuhlo meni se manta ja sam snjim.
Naz. mm reko dodji ili ja idem kuci sama ne mogu anel nece u bol. da bude samo van nosat .
Dodje mm naz. hirurga prijatelja primi nas odma , (sta ti je veza) .
Nista sve uredu hb .
Odem ponovo ped. anel ne usucuje opet bolnica PUNA PUNCATA nabilo do vrata
Udjem bez pitanja , dam nal. ukljuci nam jos boci za olaksavanje disanja , zinat sirup od sutra kapi nisita
Nal. slajma uredu.
Ode primi inhalaciju djece vec na izmaku snage user posted image user posted image ..
Nemaju boci penc. ko fol nestalo mm morao do apoteke kupiti cekaj ga sad ja znaci padam vise s nogu
Dobije bocu i kuci evo zaspo sjedeci bez mrve u sebiuser posted image user posted image user posted image
Vadili mu nal. krvi koliko krv izvukose a ja ocima tu krv nadoknadjujem user posted image user posted image
sav izbocan, istraumiran, preplasen .
Ma ja sam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .koliko god pokusavam biti jaka nemogu .

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 11000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  438 439 [440] 441 442   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  438 439 [440] 441 442   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *