Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Chuci tvoja teta pune ruke posla ima, ja sa ovom jednom jedva na kraj izadem kada je uspavljivanje u pitanju. Zadnjih dana ne spava ni navecer ni po danu, sve zajedno mozda 2 sata... Pitam se kada da se zabrinem
a nije dvoje moje djece. nego nam privremeno dolazi i unuk od moje tete, jer mu je druga nana koja ga čuva u bolnici, nešto joj morali operisati, pa ga ujutro dovedu kod nas u stan dok mu mama ne dođes posla oko 2. kaže njega u kolica a ajša legne sama, njoj se samo mora ruka dati kad hoće da spava. a teta na dvije strane ko đuro u nadrealistima. ''samo'' ruka. ali ne pušta dok dobro ne utvrdi.
zato kad se jutros komešala ja i mm se spremali na posao na smjenu. prvo on ustao, ja ležala a ona mi držala ruku, i ko fol spava. čim pomaknem ruku ona otvori oči i kaže daj mama tuku ajši. (tuku - ruku). kad se on spremio legao, brzo zamijenili ruke pa se ja spremala
Na zalost nisam na fakultetu, ali sam vezana za studente trece i cetvrte godine FF. Iako uredno imaju asistente za predmete koje ja drzim opet svi meni dolaze tako da mi dode kao puno radno vrijeme, bez prijave
da vas pitam...kako vas klinci doruckuju? mislim na ove od 2 god...posto moj nece odmah da jede kad se ustane, ja njemu stavim u dnevnu na stolic dorucak...pa tako on jede kad hoce i gdje stigne...sto me nervira jer nema "zdravu" naviku da jede fino za stolom...nego se recimo kao sad valjuta po podu i jede...ma mislim...haos ..a cim bi ga stavila u stolicu...vriska...pa sad ne znam da li da pocnem ispravljati odmah...strah me da ne pocne i sa doruckom zaje...nisam vise pametna
Mi nemamo 2 god ali to izgleda ovako Cim ustane flasica mlijeka, oko 10,30 dorucak iskljucivo u hranilici, drugacije nece.
Nadam se da ce neko dati pametniji savjet, neko ko ima starije dijete jer ga ja nemam, jede u hranilici od 9tog mjeseca....sad nece drugacije, to mi je problem kad nismo kuci...
Evo i nas poslije mnogoooo vremena. Nismo imali sta za prijavit pa se nsimo javljali,mrsko mi svaki dan isto pisati. Danas smo isli na vakcinu,onu sa 18 mjeseci,sad ne moramo razmisljati o vakcinama skoro 3 godine. Nadam se da nece imati nikakvih reakcija na ovu vakcinu,do sada je dobro podnosila. ABd od slijedece sedmice Hana ide u vrtic na par sati,od 8-12.Danas smo i ljekarski radili,u ponedjeljak ce biti gotov.Valjda ce brzo naviknuti i nadam se da necemi imati mnogo frke oko ostojanja,inace je jako drustvena,voli djecu i ne pravi frku kad je negdje ostavimo.Malo mi je zao ali vec cemo naviknuti.
da vas pitam...kako vas klinci doruckuju? mislim na ove od 2 god...posto moj nece odmah da jede kad se ustane, ja njemu stavim u dnevnu na stolic dorucak...pa tako on jede kad hoce i gdje stigne...sto me nervira jer nema "zdravu" naviku da jede fino za stolom...nego se recimo kao sad valjuta po podu i jede...ma mislim...haos ..a cim bi ga stavila u stolicu...vriska...pa sad ne znam da li da pocnem ispravljati odmah...strah me da ne pocne i sa doruckom zaje...nisam vise pametna
buđenje bocica pa onda obiđem 100 krugova oko kuce da pojede ono sto sam joj napravila zato ja imam liniju da je ispravno nije al kad je ona sita ja sam presretna
ma i moj je u hranilici normalno jeo kad je bio manji...a sad nam hranilica sluzi kao ukras kontam, majkemi, da je prodam...jest da pojede u hranilici one coko pahuljice s mlijekom...bez problema sjedne...jer se radi o cokoladi...a to mi je spas...jer, naravno, mlijeka bude svugdje
buđenje bocica pa onda obiđem 100 krugova oko kuce da pojede ono sto sam joj napravila zato ja imam liniju da je ispravno nije al kad je ona sita ja sam presretna
znam da su njih dvoje isti 16-17.03 je mjesec bio pun
Zvala sam tetu, Lana spava, jela tako-tako (pola porcije, kolika god ta porcija bila ), temp 37... Ja govorim super kad nema temperature, kaze teta nista se ne brini ona je super, vesela i bitno je da nije puno visoka temp (a ona 37) Meni se cini ona bi joj i na tu dala nesto za skidanje, kao prosli put na 37,3 dala joj dalsy, kaze da ne bi rasla dalje
dadada moja ručak jede u hranilici teti sve jede u hranilici a vikendom kad smo i mi kući na doručku neće u hranilicu nego mora sjediti na kauču pored nas, pa ustati, pa ići do sobe, pa se vrati, pa sjede na fotelju, pa hoće u hranilicu, pa se popne na sto od hranilice, pa stoji u hranilici. pojede nešto malo, ali nema onog pravog obroka. prije toga popije mlijeko, nekad čašu, nekad dvije, pa pretpostavljam da zato ne može puno pojesti. onda mi fino hB pojede kad se probudi poslije prve ture spavanja. eto dešava se to i drugima. korisnih savjeta nemam. kod moje pali ona ješće kad bude gladna. kad bi manje jela onda bi nešto smišljala
ff jel to farmacija? a jel im ti držiš instrukcije, mislim ne kontam kad kažeš ''za predmete koje ja držim''? ili si ti prof a dolaze tebi umjesto asistentima?
nako ja pitam neću da te prijavim ili nešto ne moraš odgovoriti ako ne želiš
Hihihi ne moras me prijaviti, profesori i asistenti sami daju moj broj studentima. Nas fakultet ti je haos sa organizacijom, ali meni dobro Ff je filozofski fakultet, predmeti statistika i psihometrija
Zvala sam tetu, Lana spava, jela tako-tako (pola porcije, kolika god ta porcija bila ), temp 37... Ja govorim super kad nema temperature, kaze teta nista se ne brini ona je super, vesela i bitno je da nije puno visoka temp (a ona 37) Meni se cini ona bi joj i na tu dala nesto za skidanje, kao prosli put na 37,3 dala joj dalsy, kaze da ne bi rasla dalje
ja preko 37 dajem paracetamol recimo 37,5 . Eventualno i za bolove ako ga zubi recimo muce , dam pola kasikice parac. ( tako mi rekla i ped. ) da smijem.
Dadada ma ko mi te to "nakrivo nasadio" (sto bi Jelena rekla) od jutros, juce si bila happy....jel to jos stoji?! Evo nemam ja fakultet - jel ti lakse, ali cu morati aBd cim prije upisati
lady...to ti je old school ...tako i moja mama...njoj je 37,3 temp....mada kad skontas...ta 37,3 je puno gora nego ona 38...barem se gore osjecas...barem ja...bas sav slomljen...pa ne znam sta bih ti rekla...nisu sirupi za skidanje temp. toliko opasni...niti mozes na njih navici organizam...za razliku od antibiotika....imala sam ja tetku farmaceuta
Dadada ma ko mi te to "nakrivo nasadio" (sto bi Jelena rekla) od jutros, juce si bila happy....jel to jos stoji?! Evo nemam ja fakultet - jel ti lakse, ali cu morati aBd cim prije upisati
bilo bi mi mozda da ja nemam odslusano 4 god. da nisam sve u roku davala i da mi nije ostao jos jedan ispit koji vucem vec 5 godina
dadada moja ručak jede u hranilici teti sve jede u hranilici a vikendom kad smo i mi kući na doručku neće u hranilicu nego mora sjediti na kauču pored nas, pa ustati, pa ići do sobe, pa se vrati, pa sjede na fotelju, pa hoće u hranilicu, pa se popne na sto od hranilice, pa stoji u hranilici. pojede nešto malo, ali nema onog pravog obroka. prije toga popije mlijeko, nekad čašu, nekad dvije, pa pretpostavljam da zato ne može puno pojesti. onda mi fino hB pojede kad se probudi poslije prve ture spavanja. eto dešava se to i drugima. korisnih savjeta nemam. kod moje pali ona ješće kad bude gladna. kad bi manje jela onda bi nešto smišljala
ma oni nas ascare zahebavaju ide on meni u vrtic...o kako ide...trceci ce ici
ady...to ti je old school ...tako i moja mama...njoj je 37,3 temp....mada kad skontas...ta 37,3 je puno gora nego ona 38...barem se gore osjecas...barem ja...bas sav slomljen...pa ne znam sta bih ti rekla...nisu sirupi za skidanje temp. toliko opasni...niti mozes na njih navici organizam...za razliku od antibiotika....imala sam ja tetku farmaceuta
Zena je toliki panicar Boze sacuvaj...pa sto da dijete kljukam s tim? Radije je izmasiraj sircetom....istusiraj i sl....A lana je super vesela, samo se malo vise mazi...znaci nema potrebe za sirupom, pogotovo Dalsy koji je jako za tako malu temp...