Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
ady...to ti je old school ...tako i moja mama...njoj je 37,3 temp....mada kad skontas...ta 37,3 je puno gora nego ona 38...barem se gore osjecas...barem ja...bas sav slomljen...pa ne znam sta bih ti rekla...nisu sirupi za skidanje temp. toliko opasni...niti mozes na njih navici organizam...za razliku od antibiotika....imala sam ja tetku farmaceuta
Zena je toliki pamicar Boze sacuvaj...pa sto da dijete kljukam s tim? Radije je izmasiraj sircetom....istusiraj i sl....A lana se super vesela, samo se malo vise mazi...znaci nema potrebe za sirupom, pogotovo Dalsy koji je jako za tako malu temp...
Dadada ma ko mi te to "nakrivo nasadio" (sto bi Jelena rekla) od jutros, juce si bila happy....jel to jos stoji?! Evo nemam ja fakultet - jel ti lakse, ali cu morati aBd cim prije upisati
bilo bi mi mozda da ja nemam odslusano 4 god. da nisam sve u roku davala i da mi nije ostao jos jedan ispit koji vucem vec 5 godina
Eh to je druga prica, sad bi ja tebe ono puc puc ali jaaaaaaaaaako po gu ... Pa stvarno....ja moram sve ispocetka pa se kanim ali ti...nemas opravdanje definitivno.... Jel ti umjetnicki i fakultet
Dadada ma ko mi te to "nakrivo nasadio" (sto bi Jelena rekla) od jutros, juce si bila happy....jel to jos stoji?! Evo nemam ja fakultet - jel ti lakse, ali cu morati aBd cim prije upisati
bilo bi mi mozda da ja nemam odslusano 4 god. da nisam sve u roku davala i da mi nije ostao jos jedan ispit koji vucem vec 5 godina
ako će te utješiti i to se nekad završi. moje dvije tetke s mamine strane jedna mašinstvo jedna građevinu odslušale sve prije rata (starija odslušala mislim '85 a mlađa čini mi se '88 zadnje godine fakulteta). jedna završila '96 ili '97 ne sjećam se tačno(ova mlađa tad joj je bilo 32-33 god) a druga diplomirala kad i ja 2008. (to je starija i imala je tad 47 god).
ako će te utješiti i to se nekad završi. moje dvije tetke s mamine strane jedna mašinstvo jedna građevinu odslušale sve prije rata (starija odslušala mislim '85 a mlađa čini mi se '88 zadnje godine fakulteta). jedna završila '96 ili '97 ne sjećam se tačno(ova mlađa tad joj je bilo 32-33 god) a druga diplomirala kad i ja 2008. (to je starija i imala je tad 47 god).
jest samo sto ja nemam toliko vremena...meni sad radi bolonje moze sve u havu otici ...cini mi se do 2014 da moram zavrsiti...inace...baj, baj ...ko da nikad studirala nisam
Eh to je druga prica, sad bi ja tebe ono puc puc ali jaaaaaaaaaako po gu ... Pa stvarno....ja moram sve ispocetka pa se kanim ali ti...nemas opravdanje definitivno.... Jel ti umjetnicki i fakultet
i ja bih sebe...vazda sam kontala ko su te budale koje ostanu na jednom ispitu...a evo ko...ja ...ma ispit je pravo tezak...slusa se 4 semestra...jako puno podataka...cisto bubanje napamet...koje meni bas ne ide od ruke...znaci ne mogu se na logiku osloniti ...a nisam od onih koji smeljaju ispit...niakd nisam bila takva...svi mi govore...izadji...nauci 60%...a ja tako ne mogu...jace od mene...kad nisam sigurna u svoje znanje...ne volim ni izlaziti
30.9.2015. je rok do kada moraš diplomirati po zakonu o visokoškolskom obrazovanju
ako do tada ne diplomiraš, po onome kako sada stoji u zakonu, moraćeš preći na bolonjski sistem. tada bi se radila ekvivalencija, po predmetima koje si ti ispolagala, i koji sad postoje. najgora varijanta je da oni na prvoj godini imaju neki predmet koji ti nisi polagala. tada bi morala ponovo upisati drugu godinu, kao da si taj predmet prenijela sa prve pa njega položiti, i ostale predmete razlike ispolagati. ali tada bi morala potrošiti još npr 3 godine jer moraš biti upisana u treću poslije druge, pa u četvrtu, barem jedan puta (po sistemu po kojem studiraš, tada ti ne bi vrijedilo što si npr već odslušala i imaš sve predmete položene sa treće i četvrte). ali ovo je najgora varijanta. vjerovatnije je da bi te upisali na zadnju godinu studija i da bi morala položiti predmet koji ti nedostaje i uraditi završni rad.
isto tako postoji mogućnost da će opet u zakon unijti neke odredbe pa produžiti rok za završavanje antebolonjskim studentima.
uglavnom ne razmišljaj o varijantama, nego položi taj ispit i uradi diplomski ako ima to kod tebe na fakultetu. (jer neki nemaju)
ovo sve 100 % provjereno (osim ovih nagađanja šta kad istekne rok, jer to nije još definisano)
Evo i nas malo ovdje da se prijavimo .D je dobro fino jede (Kuc kuc),Jede sve što ja napravim ...i pogodite šta ne blendamo više hranu .Ja mu umačem hljeb i tako jede Ne pojede Bog zna šta ali ja sam zadovoljna.Konačno je počeo da žvače .
IZVORNA PORUKA: Meri29
Jeste A i ja sam upisala taj fakultet jer sam mislila da nema matematike, a vidi me sad (da ne bude opet zabume u pitanju je pedagogija-psihologija)
Heheheh mene statistika čeka ...blage veze nemam a na pedagogiji sam na FF druga godina.Et reko samo da se zna .
i ja bih sebe...vazda sam kontala ko su te budale koje ostanu na jednom ispitu...a evo ko...ja ...ma ispit je pravo tezak...slusa se 4 semestra...jako puno podataka...cisto bubanje napamet...koje meni bas ne ide od ruke...znaci ne mogu se na logiku osloniti ...a nisam od onih koji smeljaju ispit...niakd nisam bila takva...svi mi govore...izadji...nauci 60%...a ja tako ne mogu...jace od mene...kad nisam sigurna u svoje znanje...ne volim ni izlaziti
ista sam ti. ja prvo naučim sve pa izađem na ispit. studenti mi se smiju kad me pitaju kako da polože. reko naučite sve i položićete. iiiiih. e reko onda ne znam može se desiti da položite, a može i da padnete. pa ja
Bravo za djecaka, i zvakanje Jel i tebi manje pojede rucka sad kad jede hljeb? Moja je prepolovila porciju (ono kad je htjela jesti ) ali pojede sredinu jedne kriske uz to...i bila sam zadovoljna...
30.9.2015. je rok do kada moraš diplomirati po zakonu o visokoškolskom obrazovanju
ako do tada ne diplomiraš, po onome kako sada stoji u zakonu, moraćeš preći na bolonjski sistem. tada bi se radila ekvivalencija, po predmetima koje si ti ispolagala, i koji sad postoje. najgora varijanta je da oni na prvoj godini imaju neki predmet koji ti nisi polagala. tada bi morala ponovo upisati drugu godinu, kao da si taj predmet prenijela sa prve pa njega položiti, i ostale predmete razlike ispolagati. ali tada bi morala potrošiti još npr 3 godine jer moraš biti upisana u treću poslije druge, pa u četvrtu, barem jedan puta (po sistemu po kojem studiraš, tada ti ne bi vrijedilo što si npr već odslušala i imaš sve predmete položene sa treće i četvrte). ali ovo je najgora varijanta. vjerovatnije je da bi te upisali na zadnju godinu studija i da bi morala položiti predmet koji ti nedostaje i uraditi završni rad.
isto tako postoji mogućnost da će opet u zakon unijti neke odredbe pa produžiti rok za završavanje antebolonjskim studentima.
uglavnom ne razmišljaj o varijantama, nego položi taj ispit i uradi diplomski ako ima to kod tebe na fakultetu. (jer neki nemaju)
ovo sve 100 % provjereno (osim ovih nagađanja šta kad istekne rok, jer to nije još definisano)
HVALA TI PUNO
ma obecala sam i didi...to me najvise motivise...on je star...a toliko se radi mene sekira da moram...ako nista radi njega
a imamo mi i diplomski...to mi je najmanji problem...rade se skulpture(u mom slucaju...posto sam ja kiparski odsjek)...ja ga vec imam "gotov"...moras to naravno i obrazloziti...kao i zasto...al haj...radis zajedno s mentorom pa i nije toliko tesko
Bravo za djecaka, i zvakanje Jel i tebi manje pojede rucka sad kad jede hljeb? Moja je prepolovila porciju (ono kad je htjela jesti ) ali pojede sredinu jedne kriske uz to...i bila sam zadovoljna...
ma ne tražim štelu nego reko eto samo da se zna . Jeste i meni D pojede pa sigurno u pola manje nego kad sam blendala i nasam hljeb davala.Valjda ih hljeb zasiti .Ma samo nek jedu pa koliko bilo.
vidim vi se rapisale Chuci i koncentracija nula bodova Dadada se zadeverala oko fakulteta pa i mene baci u brige ja cu malo u vezi svog fakultete ispitat Meri,danas na kafi.Meri ko ti je kriv pa pises po forumu profesiju
vidim vi se rapisale Chuci i koncentracija nula bodova Dadada se zadeverala oko fakulteta pa i mene baci u brige ja cu malo u vezi svog fakultete ispitat Meri,danas na kafi.Meri ko ti je kriv pa pises po forumu profesiju
Heheheh i ja bi rado na tu kaficu al tek sad vidjeh da je to u tuzli znači da nije na mom faxu ...đaba se nadala .Al hajd ti je bome ispitaj pa možda nešto i bude...hehheheh
taraaaaaaammmmmmmmm .. moje dijete danas uzelo cuclu za flasicu i cucla li cucla ..pisti kroz kucu i vice MAMA KUPI DUDUUUUUUU .... e nema od te ljubavi nista ..... jutos se uneredio u pelenu i zavukao ruku dole ..i onako sav umeljan trci kroz kucu i vristi.. .. vristi on ,vristim ja ...od smrada .... tuta ...
Ja sam popustila... rekla da necu Majdi dati vise siku, ali sad pred spavanje morala sam joj opet dati. Nemam pojma kako ce ovo odvikavanje teci. Negjde sam ovdje citala da je neko mazao papriku ili biber, nisam sigurna ni da li je to bilo rijec o cuci ili o siki A opet kontam gdje cu joj to napraviti
moja cura je prestala dojiti sa 14 mjeseci, a juce me uzala za majicu i zaviruje i govori daj adni malo sise reko ja njom ma sta ti je a ona se samo smije smiejsni su pravo, a ona se nesto vezala za mene ovih dana, ne da mi na posao, place po danu kad se probudi i vidi da me nema, opet neka faza
sto se tice dorucka moja popije mlijeko ili caj kad suatne i sigurno narednih sat dva nece nista da jede a juce isto slabo rucala, ja radila drugu, dosla s posla oko 10 i tek je sa mnom tad jela zeljanika, reko smucice joj se pred spavanje ali jok ona se nabubala ko velika
svima veliki
Meni prosto muka kad pomislim na jelo....sta da joj spremim kad dodjem kuci... juce sam joj pravila makaroncice sa abc sirom i jogurtom, pojela sakicu - sama i to je to bilo, sva se umeljala (mm nije mogao vjerovati da je odmah nisam brisala i pazila hoce li se uprljati , imam fobiju od toga inace) ali je tako slatko jela - malo ali slatko....nisam je silila vise, 2 griza banane, doooooooosta caja i jedan puding, i oko 21h mlijeko...
taraaaaaaammmmmmmmm .. moje dijete danas uzelo cuclu za flasicu i cucla li cucla ..pisti kroz kucu i vice MAMA KUPI DUDUUUUUUU .... e nema od te ljubavi nista ..... jutos se uneredio u pelenu i zavukao ruku dole ..i onako sav umeljan trci kroz kucu i vristi.. .. vristi on ,vristim ja ...od smrada .... tuta ...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
joj A. sad vrisnuo...'nako...iz cista mira...kad mi bubnjici nisu pukli...ima visoki zlj