Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
mi skoro dosli jaooooo kako je anel samo plakao derao se i histeriso na sisanju.Cim sam stupila na vrata salona poceo je plakati ja mislim kao sto i jest da je moje djete istraumirano doktorima , pa se zato boji misli da ce ga neko dirati.. Neznam kako ga osisala bit ce nejednakosti kad ga okupam i osusim ....jer nije dao stojeci ga sisala ja ga drazala ma nista ne pali kod njega mrzim sisanje Bogami moga da se ne znoji koliko se znoji nebi ga odvela sisat neka je kosica do guzice . Stvarno se izdero da se bojim da grlo ne podere i +mokar skroz.... Sad je zaspo..
ja jesam rekla da ću te izbjegavati ali rekla pa porekla. šta ću kad nisam zlopamtilo
moradoh napisati. ovako se isto ponašao mali od moje zaove. gulilo se dijete kad su ga htjeli šišati, bukvalno. ostajao je bez daha od plakanja. i onda ga je počela čuvati moja svekrva i ja pitam zaovu da ga ja šišam na spavanju. ona kaže može bilo šta jer joj ga je bilo zao koliko se bojao šišanja. on je bio toliko osjetljiv da je u snu sklanjao moju ruku kad sam mu šišala oko ušiju. znala sam ga šišati po sat vremena jer se vrtio kad osjeti makaze ili čuje ne znam ni ja šta. uglavnom potrajalo je to šišanje u snu neko vrijeme i kad su opet probali da ga odvedu frizerki nije bilo problema hB jer je zaboravio te traume. i naravno taj prvi put se šišao i njegov babo i brat i dedo da on vidi da to nije strašno. eto iskustvo moje. nadam se da će i anel prevladati strah kao on
felix, od moje prijateljice mali koji je mjesec-dva mladji od lane ima skorz dugu kosicu, jedanput ga probali osisati i nije bilo sanse, sad svi misle da je curica, ima kosu do ramena!!! ja lani uspjesno odrezem siske a pozadi i sa strane moja mama, ne vrtiv se puno. nama je problem odrezati nokte, uvijek place i vristi a necu da joj rezem dok spava, bojim se da je ne probudim
mala selma bas mi je zao za djecaka
da se brzo oporavi
mala , ma ej znas koliko se derao rekla sam mm ja ga vise nikad necu odvest majkemi necu ebote koji god je djavo hajd ti felix ma daj vise mislim znala sam ja da ce sve biti ovako kao sto je bilo... Ja ga vise ne sisam od danas , neka kosa raste repic cu vezat al vise necu da patim ga zao mi ga sad se bojim nahlade jer je bio mokar i dero seeeee iz petni zila.
e moja felix pa nece muskarci sebi tog trvolja. kod mene gdje god treba ide mama s njima, nije bitno krene i mm ali on ostane vani najcesce nema da ih on drzi ili nesto. njega zivka pukne i on meni kaze evo ti ga ne mogu ja to i onda ja smirujem malenog. kad je L.isao onu resicu da reze on je stajao pored i gledao, kaze ti znas kako ga treba drzati, a mene dusa moja zaboli ali sta ces to je izgleda nas posao.
Mi smo Anu do sada sisali 5-6 puta, prvi put sa nepuna 4mjeseca i tada je super bila, onda sa nepunih sest i tada je super bila, ali onda su krenuli problemi sa usima i hodanje po doktorima i tacno se dijete istraumiralo tako da je to sada bas kao kod vas felix. Ali od mm je tetka frizerka dugo godina pa ona njoj da onu "fajtalicu" i stavi je da sjedi pored ogledala pa ova prska vodom po ogledalu dok je ova sisa tako par puta makazama pa joj dosadi, pa je onda odnese za drugi pult gdje ima neke bubamare polijepljene i onda to ova dira dok joj ova par puta makazama prodje i tako sve u krug dok je ne osisa, zna sisanje trajati i po sat dva, a i Anuska ima bas dosta kose pa treba i vremena. Zadnji put kad joj sisala siske dala joj cetku i fen kao da sama sebe fenira pred ogledalom dok je ona osisala.
mm i ja smo jednom L.pokusali osisati i dijete je izgledalo katastrofa i od tada ga ja vodim frizeru, a I.se mora sisati jer se puno znoji iako mu duga kosica super stoji ali stalno je mokar kao Anelko.
teacher, a ja nokte rezem, nema kod mene puno price, prihvatim ih samo cvrsto za rukicu da se ne mogu povrijediti i brzinski to odradim.
ja kad ovako pogeldam ja sam stvarno prava nemajka, ja samo maltretiram svoju djecicu
felix, od moje prijateljice mali koji je mjesec-dva mladji od lane ima skorz dugu kosicu, jedanput ga probali osisati i nije bilo sanse, sad svi misle da je curica, ima kosu do ramena!!! ja lani uspjesno odrezem siske a pozadi i sa strane moja mama, ne vrtiv se puno. nama je problem odrezati nokte, uvijek place i vristi a necu da joj rezem dok spava, bojim se da je ne probudim
MA neces je probuditi odma prvi san kad zaspi grickalicu u ruke i rezi ja tako A. nema sanse kad gleda prste bi mu osjekla nebi se usudila. Al ovo me nasavjetova za sisanje ja ga necu voditi briga me vala , kome smeta nega ga nosi. Ma pati se dere al sto mi to treba. On se znoji puno kad trce spava glava mokra , bio van ili u kuci samo zbog toga sam nista drugo. I da evo vec danima sveki mi mozak popi moj vodi ga odvedi ga vidi jest kosica narasla, tako ga kao poklopio pa izgleda mrsaviji bit ce deblji kad ga osisa. Nikad vise necu usla sam na vrata ljuta ko ris.Ona ce jel plakao ne reko smijao se ..... A.ima kosicu isto kao mala Ana od Jelene kovrdzavu , istu potpuno ....I bas je bio ko curica , neki dan setamo kad ce u prolazu neke cure aj vidi kao lijepe curice ja nista samo se osmjehnu. Mala, ma da sve je na nama uzas mi je to bilo boce,ili inhalacije ili dokt.voditi ajd ti zeno , pa se ja borim snjim a lakse da muski oni su jaci za drzat i sl. al nece
teacherko i ajša se vrti kad joj režem nokte pošto se u zadnje vrijeme nafurala na onaj crtani tangled njega joj pustim i režem jedan po jedan. treba mi jedno 10-15 minuta. jedan odrežem pa je zapričavam da zaboravi da režemo nokte, pa drugi i sve tako
a kad joj šiške šišam tetka je zapričava a ja capnem. nazad joj ismo šišali osim jednom prošlo ljeto kad smo joj baš skratili, ali ljepše joj je ovako sa dužom kosicom.
mi se sad iz setnje vratili...vani je predobro toplo...fino...ma super a "ONO" sto cekam...jos se nije desilo ...valjda ce sutra...pa cu sutra skakati od srece odoh traziti cetkicu...boga pitaj gdje je on zastekao...moram je sterilisati...strah me male da me ne naruzi
mm i ja smo jednom L.pokusali osisati i dijete je izgledalo katastrofa i od tada ga ja vodim frizeru, a I.se mora sisati jer se puno znoji iako mu duga kosica super stoji ali stalno je mokar kao Anelko.
teacher, a ja nokte rezem, nema kod mene puno price, prihvatim ih samo cvrsto za rukicu da se ne mogu povrijediti i brzinski to odradim.
ja kad ovako pogeldam ja sam stvarno prava nemajka, ja samo maltretiram svoju djecicu
mi skoro dosli jaooooo kako je anel samo plakao derao se i histeriso na sisanju.Cim sam stupila na vrata salona poceo je plakati ja mislim kao sto i jest da je moje djete istraumirano doktorima , pa se zato boji misli da ce ga neko dirati.. Neznam kako ga osisala bit ce nejednakosti kad ga okupam i osusim ....jer nije dao stojeci ga sisala ja ga drazala ma nista ne pali kod njega mrzim sisanje Bogami moga da se ne znoji koliko se znoji nebi ga odvela sisat neka je kosica do guzice . Stvarno se izdero da se bojim da grlo ne podere i +mokar skroz.... Sad je zaspo..
ja jesam rekla da ću te izbjegavati ali rekla pa porekla. šta ću kad nisam zlopamtilo
moradoh napisati. ovako se isto ponašao mali od moje zaove. gulilo se dijete kad su ga htjeli šišati, bukvalno. ostajao je bez daha od plakanja. i onda ga je počela čuvati moja svekrva i ja pitam zaovu da ga ja šišam na spavanju. ona kaže može bilo šta jer joj ga je bilo zao koliko se bojao šišanja. on je bio toliko osjetljiv da je u snu sklanjao moju ruku kad sam mu šišala oko ušiju. znala sam ga šišati po sat vremena jer se vrtio kad osjeti makaze ili čuje ne znam ni ja šta. uglavnom potrajalo je to šišanje u snu neko vrijeme i kad su opet probali da ga odvedu frizerki nije bilo problema hB jer je zaboravio te traume. i naravno taj prvi put se šišao i njegov babo i brat i dedo da on vidi da to nije strašno. eto iskustvo moje. nadam se da će i anel prevladati strah kao on
mozda nebi bio, ovakav kao sto je danas al jbg. ja sam skroz zaboravila da je poskoro ozdravio i da i sad ima traume od bolnica, doktora vjerovale ili ne cim udjem u zatvoren prostor da sjednem snjim ide neko prema nama bila frizerka,ili konobar anel vriska ga stoji place boji se. Misli da ga nece neko dirati bost sta ja znam sta mu je u toj maloj glavici. Tako se prepao cim smo na vrata usli ja da skinem dux neda place konta da ce ga pregledati I bolnica se boji isto cim stupim na vrata bolnice taj se dere vice place ,samo pokazuje prstom van i vice toji toji da otvorim vrata da bjezi. Mama me moja ruzi nisi ga trebala voditi jos al kasno je sad sta cu ja.... Jer bas zbog toga. Ona kaze da je moju sestru na snu sisala bila je veca imala 3.god nije se dala dirunuti cim vidi makaze bjezi
ma i ja se trudim da sve odrezem, nekada stanem na pola, ne mogu je slusati kako se dere, suze frcaju
ista sam ti...nema cile mile
smjesne ste.... Ja ne mogu da ga bas "patim" i gledam da se dere ako se to moze na neki nacin izbjeci recimo kao te noktice sjeci. Olaksam i sebi a i njemu
teacherko i ajša se vrti kad joj režem nokte pošto se u zadnje vrijeme nafurala na onaj crtani tangled njega joj pustim i režem jedan po jedan. treba mi jedno 10-15 minuta. jedan odrežem pa je zapričavam da zaboravi da režemo nokte, pa drugi i sve tako
a kad joj šiške šišam tetka je zapričava a ja capnem. nazad joj ismo šišali osim jednom prošlo ljeto kad smo joj baš skratili, ali ljepše joj je ovako sa dužom kosicom.
lanu ne interesuje bas tv u zadnje vrijeme a cim vidi makaze ne skida pogleda s njih, djaba mi sva prica. a i ja jedva cekam lani da izravnam pozadi kosu, onaj gornji dio pozadi joj sporije raste i bude nekad kao vuna, zapetlja joj se dok spava a tanka joj kosa...
Ja se najezim kad cujem da bebe nesto ne da . Npr od mog rodjaka curica (starija od l 6mj) ima nokte pa bar 2,3mm duge, kazu ne da da joj se rezu...a onda se zale kako ih Emina grebe i sl....ma hajde....pa ko je koga rodio tu?! Ok kad nece da jede, znaci da ih nesto boli, zubici, grlo nebitno...
joj jelena mila bas mi je zao sto se toliko napatiste sinoc felix zato je moj filip cupo mali ne vodim ga na sisanje al je fen redovno ukljucen vazda mokar hahah.... ma njemu je danas toliko lijepo bilo u vrticu da je odmah zaspao u kolicima iskakao se izigrao..dosadilo vise i djetetu sa mamom biti po cijeli dan...neka ga malo
Mi nemamo sta sisati jedino da joj nadogradnju stavim
A nokte rezem bez problema, sjednem pored nje, ona gleda sta radim i jedan po jedan lagano....malo je sa nogama problem, ne da ih bas dirati ali uspijem i to...Pa moram, sta da se radi....
Ja se najezim kad cujem da bebe nesto ne da . Npr od mog rodjaka curica (starija od l 6mj) ima nokte pa bar 2,3mm duge, kazu ne da da joj se rezu...a onda se zale kako ih Emina grebe i sl....ma hajde....pa ko je koga rodio tu?! Ok kad nece da jede, znaci da ih nesto boli, zubici, grlo nebitno...
ma i ja na kraju odrezem i sprovedem svoje, al se naslusam vriske i nagledam suza
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
ja sam bas , A. od bezazlene prehlade, danas na kontroli su ustanovili upalu pluca sa lijeve strane i bronhitis, dobio je Pancef 1xdnevno, fluimukan 3x1 i inhalacije 3x, bas sam .ovo je prvi put da je bas bolestan i da pije antibiotik i to bas da bude upalu pluca, strasno, bas sam tuzna jakooo.U ponedeljak sam ga vodila dr., jer je imao predvece tem 38,7 i dr. mu da Ceklor jer je vdio da ima upau zdrijela, i hajd pio do danas i danas kontrola i evo sta nas snadje .Juce je poceo da kaslje jako, imao je i tem, ubrzano disanje i vidm ja nije nesto ok.Danas je bila druga dr. i hvala Bogu da je bila, jer sama kaze nazalost moam promijeniti terapiju svog kolege, koji nije ustanovio pravu dijagnozu strasno Eto nadam se da cemo biti bolje, prvi put se susrecem sa ovim stvarima i nadam se da cu moci doci u nedelju ipred BBI u 14,00 sati za nasu Nejricu
nemam rijeci....doktori i dijagnoze.... Nadam se da ce ta terapija brzo djelovati i da se sto prije ozdraviti
ista sam ti...nema cile mile
smjesne ste.... Ja ne mogu da ga bas "patim" i gledam da se dere ako se to moze na neki nacin izbjeci recimo kao te noktice sjeci. Olaksam i sebi a i njemu
na rukama... bez problema da...cak sam trazi...ali na nogama...e, tu ima svega...uglavnom za dva dana uspijem odrezati na obje noge
Da, ja isla u set_nju.....kako je lijep dan, baste pune, ne mozes proci od ljudi, kao da su se svi izvukli iz kuca....polizala jedan i na posao
ajd neka si polizala ti sta te briga bas je vani prevruceeeeeee uzasss ko u po jula.....uzas..... neznam jel zdravo ovo vrijeme ili nije ja u kratki rukav A. u dugi i dux ! kazite mi kako biti pametan na ovom vremenu? Sta djetu obuc??? Sta vi obucete kad idete sad van a przi vani ....