Lady26
|
IZVORNA PORUKA: Sulty Cao svima, Ja odlucilla da se usunjam na ovu temu malo ranije. Mojoj Vegici je 1. rodjendanko za 13 dana, pa smo sad vec u nekim pripremama za proslavu. Nadam se da me primate malo ranije . Htjedoh pitati mamice koje djeci daju hapu: koliko mlijeka treba davati bebi nakon godinu dana (ona sad ima obicno tri,a nekad i cetiri mlijecna obroka)? Hocu li joj poceti davati obicno mlijeko (znam da se obicno daje ono sa dodatnim vitaminima)? I mislim da je vrijeme poceti joj davati i vodu iz cesme? Koliko obroka? Moja Vegica sada ima tri obroka, a nekad dobije i neku vocku (pa je to ko lafo cetvrti). Inace, ona nije bas neka izjelica. Drzi zalogaj u ustima po pola sata. Tu je na mene. Meni mama kaze da me posalje u skolu sa zalogajem, a ja se vratim iz skole sa istim tim zalogajem u ustima . Vidim pisete o vrticima. Djeca moje sestre su isla u Skerlicevu u drzavni vrtic i ona je bas bila zadovoljna. Ja imam srecu da ce mi mama za pocetak cuvati Vegu, a kasnije je mislim i ja upisati u vrtic, radi druzenja. Eto, pozdrav svima... Dobro nam dosle.... Moja od 1 rodjendana ima 2 flasice, ujutro i navece (obicno mlijeko, tetrapak+neki lino ili plazma), mada je mlijeko probala davno, sa mozda 9-10mjeseci....A ako jos pije hapu, ja joj ne bih mijenjala, mislim da nema potrebe, moja je odbijala pa sam presla na obicno mlijeko, a njega bas ako zelis daj sa grizom, purom, cokolinom i sl.... Lana ima 3 obroka, i jos svasta izmedju pojede, voca, grickalica, vocni jogurt, puding, smoki, stapice, keksica, zavisi kako je raspolozena... Vodu iz cesme pije odavno i prije 1 rodjendana...kuham samo kad joj pravim caj... Ovako i moja curica ali tek od skoro, ne voli vise jesti sve kao prije ...mama gubi zivce lagano ali dobro