|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  629 630 [631] 632 633   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
9.5.2011 12:53:44   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: Lady26

dje si lady, jesi se scipila neznas pozdraviti cccccuser posted image user posted image
Mi smo jos uvjek na 4 .

Ignorisem te user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Djes bona felix, ne das se vidjeti user posted image user posted image user posted image user posted image
A ove Lumpi pelene, su iz Mercatora, njihova marka, kao sto je Babylove od DM-a... 50 komada 19KM, a 80kom 24KM user posted image

e pa ako ne bude hafu probat cemo teuser posted image nadam se da cu ih naci ....
Eh da dati recem nesto Lady, dzaba sto moj A. ovoliko jede kad se nista ne primjetiuser posted image on to ili iskaki ili igrom ganjanjem  istrosiuser posted image
Tako da smo opet Jednaki !user posted image

felix legenda, a ja se bavim mislju da Luki pocnem davati opet pikovit, sa ovim redapinom on izgleda sve dobije pa nece da jede nista.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15751
9.5.2011 12:56:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Sulty

Cao svima,
Ja odlucilla da se usunjam na ovu temu malo ranije. Mojoj Vegici je 1. rodjendanko za 13 dana, pa smo sad vec u nekim pripremama za proslavu. Nadam se da me primate malo ranije user posted image .
Htjedoh pitati mamice koje djeci daju hapu: koliko mlijeka treba davati bebi nakon godinu dana (ona sad ima obicno tri,a nekad i cetiri mlijecna obroka)? Hocu li joj poceti davati obicno mlijeko (znam da se obicno daje ono sa dodatnim vitaminima)? I mislim da je vrijeme poceti joj davati i vodu iz cesme? Koliko obroka? Moja Vegica sada ima tri obroka, a nekad dobije i neku vocku (pa je to ko lafo cetvrti). Inace, ona nije bas neka izjelica. Drzi zalogaj u ustima po pola sata. Tu je na mene. Meni mama kaze da me posalje u skolu sa zalogajem, a ja se vratim iz skole sa istim tim zalogajem u ustima user posted image .
Vidim pisete o vrticima. Djeca moje sestre su isla u Skerlicevu u drzavni vrtic i ona je bas bila zadovoljna. Ja imam srecu da ce mi mama za pocetak cuvati Vegu, a kasnije je mislim i ja upisati u vrtic, radi druzenja.
Eto, pozdrav svima...
cao sulty
user posted image user posted image user posted image
Ja sam A. sa 12mjes. uvela tetrapak meggle 3,2 .Pije sa plazmom ili cokolinom kako kad.Imao je do 3 flase max i nekad cetvrtu ako se slucajno budio u toku noci jer nije htjeo caj,sok,vodu.
Ostalo hranu sam davala rucak , vecera i jedan vocni obrok (kasica vocna, nece svjeze voce).
Vodu vec odavno ne prokuhavam dajem iz cesme iz izvorauser posted image sto svekar donese.
Mada slabo vodu pije.

(odgovor članu Sulty)
  Neposredna veza do poruke: 15752
9.5.2011 12:58:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MALA1994

dje si lady, jesi se scipila neznas pozdraviti cccccuser posted image user posted image
Mi smo jos uvjek na 4 .

Ignorisem te user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Djes bona felix, ne das se vidjeti user posted image user posted image user posted image user posted image
A ove Lumpi pelene, su iz Mercatora, njihova marka, kao sto je Babylove od DM-a... 50 komada 19KM, a 80kom 24KM user posted image

e pa ako ne bude hafu probat cemo teuser posted image nadam se da cu ih naci ....
Eh da dati recem nesto Lady, dzaba sto moj A. ovoliko jede kad se nista ne primjetiuser posted image on to ili iskaki ili igrom ganjanjem  istrosiuser posted image
Tako da smo opet Jednaki !user posted image

felix legenda, a ja se bavim mislju da Luki pocnem davati opet pikovit, sa ovim redapinom on izgleda sve dobije pa nece da jede nista.

sta cu vam ja necu vise da pricam  , ja kazem DA mi Je Djete Masallah Projelo Kako pije PIKOVIT a vi nistauser posted image
znaci nema sta nisam probala al pikovit se POKAZO kao najboljim od  svih .user posted image
Pokusaj nije skup a nije na odmet user posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 15753
9.5.2011 12:58:32   
R&T@
Ne vjerujem ja nesto tim privatnim vrticimauser posted image

Pelene, kao pelene, da mi ih se rijesiti nakon skoro 5 godina...
bog dragi zna koliko sam im novca dalauser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 9.5.2011 23:46:28 >

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15754
9.5.2011 12:58:41   
Malenaoduvijek

a jedino nisam probala lumpi i one iz konzuma, probala sam i one iz hose, bile su dobre pa se pokvarile, one su bile malo jeftinije.

Lumpi ja koristim, bile su mi extra ali ima nekoliko jutara budi se mokra, i ne mogu vjerovati sam i uvijek na jednom strani....kad je odmotam, pelena se izvuce skroz, jesam li ja to na brzinu stavila pa nisam dobro ne znam...a bile su mi super, jedino da uzmem broj veci, a gdje cu 5, nesto mi zvuce veliko user posted image user posted image user posted image
Koji broj vi koristite?!

cetvorku smo koristili dugo, jedino pampersu ima 4+, a sada sam uzela violetu 5-cu jeste da mi zvuci veliko, ali ona je od 11kg.Igo ima bucmaste butine pa mu se ureze, a povoljnija je cetvorka radi broja komada.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 15755
9.5.2011 13:03:05   
Lady26

Cao svima,
Ja odlucilla da se usunjam na ovu temu malo ranije. Mojoj Vegici je 1. rodjendanko za 13 dana, pa smo sad vec u nekim pripremama za proslavu. Nadam se da me primate malo ranije user posted image .
Htjedoh pitati mamice koje djeci daju hapu: koliko mlijeka treba davati bebi nakon godinu dana (ona sad ima obicno tri,a nekad i cetiri mlijecna obroka)? Hocu li joj poceti davati obicno mlijeko (znam da se obicno daje ono sa dodatnim vitaminima)? I mislim da je vrijeme poceti joj davati i vodu iz cesme? Koliko obroka? Moja Vegica sada ima tri obroka, a nekad dobije i neku vocku (pa je to ko lafo cetvrti). Inace, ona nije bas neka izjelica. Drzi zalogaj u ustima po pola sata. Tu je na mene. Meni mama kaze da me posalje u skolu sa zalogajem, a ja se vratim iz skole sa istim tim zalogajem u ustima user posted image .
Vidim pisete o vrticima. Djeca moje sestre su isla u Skerlicevu u drzavni vrtic i ona je bas bila zadovoljna. Ja imam srecu da ce mi mama za pocetak cuvati Vegu, a kasnije je mislim i ja upisati u vrtic, radi druzenja.
Eto, pozdrav svima...

Dobro nam dosle....user posted image user posted image
Moja od 1 rodjendana ima 2 flasice, ujutro i navece (obicno mlijeko, tetrapak+neki lino ili plazma), mada je mlijeko probala davno, sa mozda 9-10mjeseci....A ako jos pije hapu, ja joj ne bih mijenjala, mislim da nema potrebe, moja je odbijala pa sam presla na obicno mlijeko, a njega bas ako zelis daj sa grizom, purom, cokolinom i sl....
Lana ima 3 obroka, i jos svasta izmedju pojede, voca, grickalica, vocni jogurt, puding, smoki, stapice, keksica, zavisi kako je raspolozena...
Vodu iz cesme pije odavno i prije 1 rodjendana...kuham samo kad joj pravim caj...
Ovako i moja curica ali tek od skoro, ne voli vise jesti sve kao prije user posted image ...mama gubi zivce lagano ali dobro user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 15756
9.5.2011 13:04:31   
Lady26

Hajde probaj pa javni....
Mislis da je fakat ovo moguce?!

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 15757
9.5.2011 13:04:53   
R&T@
Sulty, dobro dosla na temuuser posted image

Kad ti spomenu mlijeko, mi tek probali ono Dukatovo u boci i mlijeko kao mlijeko, ali mu super pakovanjeuser posted image

Za mjeru ti nismo dobri savjetodavci jer se mi porodicno "utapamo" u mlijekuuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15758
9.5.2011 13:07:28   
Lady26
IZVORNA PORUKA: tajra

Felix, znam ja da ti poludis kad ti nesto napisemouser posted image , ali pretjera ti s tim smoki, pa smokiuser posted image ...
cuj traziuser posted image
Ako to nemas u kuci ne moze ni uzeti...
Zar ces ga za godinu dvije hraniti salamama, hamburgerima i koka kolomuser posted image

Ja moradoh napisati, pa me ti sad napadni user posted image

Zasto Tajra?! Mislim na vrtice

Smoki - Ja sam jo isto pisala za smoki, i Lana ga pravo voli ali pojede svega 10-15 kom, ni sama nece vise a ne bih joj ni dala vise...ja uzmem kesu, sklonim i to je to, nema trazi...ja sam nju rodila, ne ona mene...ako fino ruca pocastim je...voli i stapice isto, pojede nekoliko i sklonim kesu....ha ja....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 15759
9.5.2011 13:09:49   
Anoniman

Felix, znam ja da ti poludis kad ti nesto napisemouser posted image , ali pretjera ti s tim smoki, pa smokiuser posted image ...
cuj traziuser posted image
Ako to nemas u kuci ne moze ni uzeti...
Zar ces ga za godinu dvije hraniti salamama, hamburgerima i koka kolomuser posted image

Ja moradoh napisati, pa me ti sad napadni user posted image

Smoki - Ja sam jo isto pisala za smoki, i Lana ga pravo voli ali pojede svega 10-15 kom, ni sama nece vise a ne bih joj ni dala vise...ja uzmem kesu, sklonim i to je to, nema trazi...ja sam nju rodila, ne ona mene...ako fino ruca pocastim je...voli i stapice isto, pojede nekoliko i sklonim kesu....ha ja....

nema kod njega 10-15 nema .....Nego ja naspem pola u zdjelu kad pojede oce oššš-Pa mu onda dam koji stapic, ili keksa....Jednostavno NECE DA sjedi bezz  za lap. da gleda crtic nece ....
Sad sam smanjila smoki kao sto sam vec rekla user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 15760
9.5.2011 13:10:25   
Malenaoduvijek
mislim, majke mi dijete kako pije ovaj redapin sve losije jede, moze biti da je slucajno se poklopilo ali ne znam.
a ima svega u njemu, jesi citala ti, od cvekle preko svih mogucih vitamina, ja kad sam pila sok od cvekle on bi mene zasitio.
a imam pikovit u frizideru pa cu probati.
a imami one granule b komplksa pa cu i to da mu dam, muzev rodjak se od toga projeo.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 15761
9.5.2011 13:15:42   
Lady26

mislim, majke mi dijete kako pije ovaj redapin sve losije jede, moze biti da je slucajno se poklopilo ali ne znam.
a ima svega u njemu, jesi citala ti, od cvekle preko svih mogucih vitamina, ja kad sam pila sok od cvekle on bi mene zasitio.
a imami one granule b komplksa pa cu i to da mu dam, muzev rodjak se od toga projeo.

Ali redapin pije poslije jela?! Jesam, jao jesam se trznula juce, dala ga ja Lani i odem da osatvim flasicu, a ona me moze do daha, zacrvenila se pa pokusava udahnuti zrak a ja govorim mm baci mi flasicu sa vodom dam joj da popije, jedva dodje do zraka, gust je i presladak...
A to se i nama desava kad nesto jako slatko saspes u grlo pa "zacepi" ne mozes do daha....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 15762
9.5.2011 13:15:46   
Malenaoduvijek

Cao svima,
Eto, pozdrav svima...

dobro dosla,

ako beba pije ad ako mozes finansijski ne mijenjaj joj neka pije i dalje ad.moj Igor ima 15 i pije flasicu ad i dalje,a i Luka je do skoro pune dvije godine i onda nije htio pa smo presli na mlijeko.
a meni je pedijatrica za mlijeko rekla najbolje je ono punomasno iz kese sto se iskuhava ,ali ja dajem ono 2,8 masnoce jer mi se iskreno ne da iskuhavati  jos i to mlijeko.
a kazu do 550 ml mlijeka dnevno sve sto je ispod i preko ne valja.to kako ces ti to podijeliti na tebi je

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 15763
9.5.2011 13:20:57   
Malenaoduvijek

Ali redapin pije poslije jela?! Jesam, jao jesam se trznula juce, dala ga ja Lani i odem da osatvim flasicu, a ona me moze do daha, zacrvenila se pa pokusava udahnuti zrak a ja govorim mm baci mi flasicu sa vodom dam joj da popije, jedva dodje do zraka, gust je i presladak...
A to se i nama desava kad nesto jako slatoko saspes u grlo pa "zacepi" ne mozes do daha....

i Lukiju se to cesto desi da se zakaslje poslije njega, jeste jak i gust i ja njemu obavezno dam vode poslije da popije.
a pije ga isto poslije jela, ali ja mislim opcenito, pije ga posije dorucka pa mislim da zbog toga losije ruca.to je neko moje zapazanje mozda je "nidje veze" ali eto

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 15764
9.5.2011 13:21:29   
Lady26
Cega 550ml.... user posted image user posted image user posted image
Lana pije cca 300-400 ne vise.... 2 flasice po 150 (to ako sve popije) i nekad u drugim obrocima jos pomalo...al pojede abc sira, vocni jogurt nekad, puding....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 15765
9.5.2011 13:22:29   
bebacha
Ajla je tako bila pocela cim sjede gledat crtani hoce zdjelicu budalastina ispred sebe.i onda sam rekla nemoze.onda neces ni gledat i brzo se predomislila,sad ne jede dok gleda crtice.ona je luda za ckoladom,grickalicama i sokom al sam istrenirala.sad zna gleda u cokoladu na stolu i trazi da ruca nesto da bi mogla i cokoladu.zao mi je sto nisam i prije bila ovakva.nesto sam se punoo promjenila kako se porodi drugi putuser posted image

nego da ja vas nesto pitamuser posted image user posted image user posted image Alen ima 10,5 mjeseci.dohranu smo uveli s 5.i sve je prihvati bas super.medutim zadnji 15 dana slano nece nikako.jede samo vocne kasice,vocni jogurt,sokic,i punoooo dojenja.probala sam mu cjeli dan ne davat nista od ovog i nudit slano al on okrece glavu samo.i strasno punoo doji.cak su u momentimo razmisljala sta bi ilo kad bi se odviknuo dojenja.a nece ni mlijeko na flasicu.neznam sta da radim

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 15766
9.5.2011 13:24:29   
Malenaoduvijek
a Lady ovo za naviku si fakat u pravu, moj Igor se jedno vrijeme navukao na keks, samo keks hoce izmedju obroka, ali def. je to do nas.
ja kad hocu da ga se rijesim kad je dosadan dam mu keks i on onda ode, a inace bas bi ga on trazio sam.

Neposredna veza do poruke: 15767
9.5.2011 13:25:38   
Anoniman
ja  ne mjerim koliko pije mlijeka .Popije nekad 180ml nekad 150 a nekad bome i 200ml.Tako da mi se neda vise racunati kao maloj bebi.Ima djece koja nece NIKAKO mlijeka ni da okuse posle godine dana kad prestanu recimo dojiti ili nebitno.
Meni je dobro koliko god popije, al jede i u cokloinu nekad ili dam vocni jogurt(to cesto kupujem) .Pavlaku u jelo ubacim , ....
On abd sir nece kajmak ma nikako samo nece user posted image .Al voli puno bjeli luk  user posted image na mamu to OBAVEZNO ubacim u svako jelo skoro.
Voli i paradajz ja ogulim , stavim malkice kajmaka zrno bozije i on jede tusi se user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 15768
9.5.2011 13:25:42   
R&T@

Ova mi se izjava svidjauser posted image , ali sam je mrzila dok sam bila u pubertetu, a mama mi stalno ponavljalauser posted image user posted image user posted image

O privatnim vrticima necu jer nisam raspolozena za "jezik juhu"user posted image user posted image user posted image
Recimo samo da u porodici imam dvije zene koje rade u tim vrticimauser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 15769
9.5.2011 13:28:04   
Malenaoduvijek
tako kazu, jer sam se ja bojala da moj Luka popije previse.
ali jede i ove druge hapice, lino i co., nije to malo, bitno je da ne pretjera.

to sam Bgm procitala na par mjesta, jer ako dijete pije vise onda nije dobro prvo sto ce se zasititi, a drugo sto mlijeko unistava zeljezo iz druge hrane i ne moze se dobro resorbovati.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 15770
9.5.2011 13:30:04   
Malenaoduvijek
nego da ja vas nesto pitamuser posted image user posted image user posted image Alen ima 10,5 mjeseci.dohranu smo uveli s 5.i sve je prihvati bas super.medutim zadnji 15 dana slano nece nikako.jede samo vocne kasice,vocni jogurt,sokic,i punoooo dojenja.probala sam mu cjeli dan ne davat nista od ovog i nudit slano al on okrece glavu samo.i strasno punoo doji.cak su u momentimo razmisljala sta bi ilo kad bi se odviknuo dojenja.a nece ni mlijeko na flasicu.neznam sta da radim

jesi probala slatkaste namjernice da mu kombinujes, ili npr piletinu sa jabukom i takve stvari da bi poceo, a jede li blendano ili krupno.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 15771
9.5.2011 13:32:21   
bebacha
probala sam pomjesat al opet nece.jede kupovne kasice blendane a ustalo sve usitnjeno.slano hoce kiflu,dam mu u rukicu i bas je pojede fino,naravno ne citavuuser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 15772
9.5.2011 13:32:34   
R&T@
IZVORNA PORUKA: bebacha

Ajla je tako bila pocela cim sjede gledat crtani hoce zdjelicu budalastina ispred sebe.i onda sam rekla nemoze.onda neces ni gledat i brzo se predomislila,sad ne jede dok gleda crtice.ona je luda za ckoladom,grickalicama i sokom al sam istrenirala.sad zna gleda u cokoladu na stolu i trazi da ruca nesto da bi mogla i cokoladu.zao mi je sto nisam i prije bila ovakva.nesto sam se punoo promjenila kako se porodi drugi putuser posted image

Ista sam ti ovakvauser posted image user posted image user posted image

Za to odbijanje slanog ne znamuser posted image , mi smo imali fazu odbijanja slatkog, sto i nije loseuser posted image user posted image user posted image
Pokusaj sa slano-slatkim kombinacijama, tipa piletina sa vocnim prelivomuser posted image

A za flasicu bolje sto nece jer je dovoljno velik za casu sa kljunomuser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 15773
9.5.2011 13:32:57   
Lady26

Ova mi se izjava svidjauser posted image , ali sam je mrzila dok sam bila u pubertetu, a mama mi stalno ponavljalauser posted image user posted image user posted image

O privatnim vrticima necu jer nisam raspolozena za "jezik juhu"user posted image user posted image user posted image
Recimo samo da u porodici imam dvije zene koje rade u tim vrticimauser posted image

Ok postujem, tebe postujem opcenito, tako zracis pozitivnoscu i uvijek raspoloz'na user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 15774
9.5.2011 13:34:23   
Malenaoduvijek
moj Igor na pocetku nije htio nista slano, pa sam mu ja davla prvo samu mrkvu, tikvu, krompir i mijesala sa voccem i polako je poceo.
a sta mislis da pomijesas kupovne sa domacom i da tako das mozda bude htio.

joj ja svakom loncu poklopac, za sve imam primjer, ebi ga zene ako sam dosadna recite.user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 15775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  629 630 [631] 632 633   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  629 630 [631] 632 633   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *