|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  647 648 [649] 650 651   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
10.5.2011 15:37:08   
bebac2
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: bebacha

Ajla je s 2,5 dobila 5-ice.i to su jedini zubi koje je bas odbolovalauser posted image user posted image user posted image
Lady-razmisljas o vrticu.ja ti,iz iskustva,savjetujem vrtic.Ajla ide od 1,5 godine.i dosli smo dotle da se ona jutros placuci budi i trazi da ide u vrtic(nije isla 4 dana).a skroz druga prica je sta je sve ona postigla zbog vrtica i sta sve zna.ja ostanem u cudu

Da, sve vise razmisljam o tome....mm isto se slaze, cak govori da smo trebali od pocetka ali meni bilo zao jer je imala samo godinu dana....sad je vec "velika", zna dosta toga a aBd do jeseni ce znati i vise....
Meni je samo problem taj period adaptacije...drugo nista....kad ostane nekad kod tete placuci za mnom (nije to cesto ali opet...) boli me dusa al ostaje na poznatom terenu, teta je odvede da gleda crtic, Khalu da vidi (psa naseg) i sl i brzo to prodje...a ovako...

mog starijeg sina je nana cuvala od 6. mjeseca i opet je znao sa dvije godine plakati ponekad kad ga ostavim, a znam da mu je kod nane i dede bilo bolje nego kod mene user posted image user posted image

dva djecaka,.2006. i 2009.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 16201
10.5.2011 15:42:28   
teacher75
lana mjesecima place kad odlazimo negdje i ja i mm, a pogotovo ja kad izlazim, cim obucem jaknu pocne. jutros me vukla za kaput kad sam krenulauser posted image nekad place i za tetom kad ide kuci, to je valjda faza, hoce i ona s nama da ide vani. ja nisam planirala vrtic prije 3-4 godine zbog raznih bolesti. bolje da bude bolesna kad bude veca. izvodim je svaki dan kad je ok vrijeme, igra se u parku s drugom djecom ili nekad odem kod neke drugarice koja ima dijete njenih godina tako da ima prilike za druzenje. ja sam isla u vrtic samo mjesec dana (cuvala me majka), pa mi nista ne fali, cak sam i previse drustvena osobauser posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 10.5.2011 15:44:09 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebac2)
Neposredna veza do poruke: 16202
10.5.2011 15:44:20   
Anoniman
eej teacherko ja od svog nemogu ni pobjec cim vidi da se oblaci on prije mene obuce kapu na glavu samo,i stoji pred vratima i vice hamoo (hajmo)user posted image user posted image .....
Juce me citav dan vuce , i vice "uka" ruka daj hamo ica (kolica) apoe(napolje)

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 16203
10.5.2011 15:44:56   
škorpija
lana mjesecima place kad odlazimo negdje i ja i mm, a pogotovo ja kad izlazim, cim obucem jaknu pocne. jutros me vukla za kaput kad sam krenula nekad place i za tetom kad ide kuci, to je valjda faza, hoce i ona s nama da ide vani

ajdin bogami za tetom ne plače, nego još zalupi vrata za njom kad krene user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 16204
10.5.2011 15:46:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

lana mjesecima place kad odlazimo negdje i ja i mm, a pogotovo ja kad izlazim, cim obucem jaknu pocne. jutros me vukla za kaput kad sam krenulauser posted image nekad place i za tetom kad ide kuci, to je valjda faza, hoce i ona s nama da ide vani. ja nisam planirala vrtic prije 3-4 godine zbog raznih bolesti. bolje da bude bolesna kad bude veca. izvodim je svaki dan kad je ok vrijeme, igra se u parku s drugom djecom ili nekad odem kod neke drugarice koja ima dijete njenih godina tako da ima prilike za druzenje. ja sam isla u vrtic samo mjesec dana (cuvala me majka), pa mi nista ne fali, cak sam i previse drustvena osobauser posted image
i mene isto .
I a. VOLI  djecu kad vani setamo cim ih ugleda smije im se prilazi a niko mu nista ne govori nije stidecan nimalouser posted image

Neposredna veza do poruke: 16205
10.5.2011 15:46:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

lana mjesecima place kad odlazimo negdje i ja i mm, a pogotovo ja kad izlazim, cim obucem jaknu pocne. jutros me vukla za kaput kad sam krenula nekad place i za tetom kad ide kuci, to je valjda faza, hoce i ona s nama da ide vani

ajdin bogami za tetom ne plače, nego još zalupi vrata za njom kad krene user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image A. je legenda user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 16206
10.5.2011 15:49:13   
teacher75
smjesno mi je to kad spomenu vrtic i socijalizaciju, mislim da je to sve do karaktera, kako se ko rodi i kakav je tip- neko se rodi stidan a neko drustven. ima djece koja su od malena u vrticu pa opet nisu ddrustvena i obrnuto

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16207
10.5.2011 15:50:03   
Anoniman

smjesno mi je to kad spomenu vrtic i socijalizaciju, mislim da je to sve do karaktera, kako se ko rodi i kakav je tip- neko se rodi stidan a neko drustven. ima djece koja su od malena u vrticu pa opet nisu ddrustvena i obrnuto
user posted image dobro si rekla .
Slazem se sa tobom potpuno :))

Neposredna veza do poruke: 16208
10.5.2011 15:52:41   
škorpija

to je tačno,  recimo nedavno na jednom rođendanu jedino dijete koje ide u vrtić je divljalo i nije nikako htjelo sa drugom djecom, nisam baš primjetila da ga je to nešto aman socijaliziralo. ali vjerujem da jdeca u vrtiiću nauče crtati, pjevati, razne igre, itd, što tete nisu baš poletne da ih nauče

Neposredna veza do poruke: 16209
10.5.2011 15:55:21   
teacher75

to je tačno,  recimo nedavno na jednom rođendanu jedino dijete koje ide u vrtić je divljalo i nije nikako htjelo sa drugom djecom, nisam baš primjetila da ga je to nešto aman socijaliziralo. ali vjerujem da jdeca u vrtiiću nauče crtati, pjevati, razne igre, itd, što tete nisu baš poletne da ih nauče

moja je poletna, ja sam bas zadovoljna nasom tetomuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 16210
10.5.2011 15:55:34   
Anoniman

bas tako kod nas ima jedan mali ima 4 god aman kad to djete dodje boze sacuvaj sta radiuser posted image user posted image user posted image svekar je znao rec a i sama majka njegova da njega ne vaspita 100 vrticauser posted image (a ide u vrtic od 2 god.)
Sve zavisi od djeta do djeta

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 16211
10.5.2011 15:55:45   
Lady26

Moja odmah mase, papa teta user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 16212
10.5.2011 15:56:15   
škorpija

moja je poletna, ja sam bas zadovoljna nasom tetomuser posted image

ma zadovoljan sma i ja mojom, ali od kud znam šta rade dok mene nema, a nisam primjetila da je nešto novo naučio

Neposredna veza do poruke: 16213
10.5.2011 16:00:12   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

Moja odmah mase, papa teta user posted image user posted image user posted image

mase i moja ali nekad krene za njom, hoce i ona vani pa place

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 16214
10.5.2011 16:08:30   
Anoniman
Ja nisam isla nikad u vrtic a ne da sam komunikativna i socijalizovana vec i previse mislim. Ja anu dajem u vrtic iz razloga sto zelim da dijete provede vrijeme sa djecom, sa svojim vrsnjacima, da nesto novo nauci, a ne da bude uz moju suknju ili suknju neke tete. Da se navikne da dijeli, da prima da se druzi jer ona je strasno ljubomorna i posesivna. Dok se ne porodim ici ce na 4 sata, a posle cemo vidjeti.

Neposredna veza do poruke: 16215
10.5.2011 16:15:23   
Lady26
Jos malo i kuci....hm....kako se zabaviti do 21h....prijedlozi? user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16216
10.5.2011 16:24:43   
Anoniman
setnja ako nema kise. Posle sjedi i gledaj tv.ili se mazi sa muzekom user posted image .

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 16217
10.5.2011 16:25:14   
Lady26
Niko nista.... user posted image
Hajd, snaci cu se vec...user posted image user posted image
Pusa svima user posted image

Muzek radi...Lana i ja same...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 16218
10.5.2011 18:42:55   
Anoniman
lady...pa uz rruser posted image

A je sad smazao dvije porcije jagoda...tj. dvije zdjelice jagodauser posted image ...i to iz prve...ko da ih jede svaki dan...a nije ih jeo od prosle godine...i sad vi meni objasnite kako on zna da je povrce, povrce...a voce voceuser posted image user posted image user posted image mislim, bez da proba...naravno

meni fakat to nikako nije jasnouser posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 16219
10.5.2011 18:50:03   
sheri
evo i N puca po jagodama! i ja joj poneku ukradem i sve me dusa boli sto joj kradem, ali sta cu kad ih mlogo volemuser posted image user posted image user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16220
10.5.2011 19:04:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sheri

evo i N puca po jagodama! i ja joj poneku ukradem i sve me dusa boli sto joj kradem, ali sta cu kad ih mlogo volemuser posted image user posted image user posted image
ccc...mama...mamam....sram te bilouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 16221
10.5.2011 20:17:45   
mala86

sheri kad si tu -pravila sam danas onaj tvoj monte kolac,sve je ok,al sad cekamo da se ohladi i ona gore krema stisne user posted image user posted image user posted image user posted image ko ce docekat user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 16222
10.5.2011 20:18:38   
sheri
IZVORNA PORUKA: mala86

sheri kad si tu -pravila sam danas onaj tvoj monte kolac,sve je ok,al sad cekamo da se ohladi i ona gore krema stisne user posted image user posted image user posted image user posted image ko ce docekat user posted image

ma huri ga bona u zamrzivac user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 16223
10.5.2011 20:24:08   
mala86

ma huri ga bona u zamrzivac user posted image user posted image user posted image user posted image

jest pa da bude ledova njofra a ne monte user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 16224
10.5.2011 20:49:41   
sheri

jest pa da bude ledova njofra a ne monte user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

e onda pati baby , patiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 16225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  647 648 [649] 650 651   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  647 648 [649] 650 651   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *