|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko često vaše bebe doje?
24.8.2009 21:00:11   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: ivanak

Pa nije to sebičnost, ako ima namjeru prestati ili smanjiti. Jeli mama sebična ako treba početi raditi i nije tu svaki put kad treba dati djetetu siku????
Vjerujem da bi većina majki htjela da im djete sisa siku nego adaptiranu hranu, ali ne mogućnost da doji ili neki drugi problem ih zaustavlja.
Kad meni bude imalo skoro pa 4 mjeseca, najvjerojatnije ću trebati ići raditi i to u Zagreb, a u Dubrovniku živimo. Moram prestati dojiti - jeli to sebično????

TI doji, i tko te čudno gleda, neka gleda! Što ti imaš njima objašnjavati, ti dojiš svoje djete ne tuđe. I mene neke stvari diraju, ali ne treba razbijati glavu sa time.



ej  da  te  upozorim i  ja  dojim  evo  4,5 mjeseci  i  imam  sličan  problem ..trebat  će  početi  raditi,  ali  mali  neće  ništa  da  jede  osim  sike..nikakvu  ad hranu...sve  probala i nema  šanse  , čisto  na  vrijeme  da znaš  da  neke  bebe  nakon  sike  ne  žele   ništa  mliječno...sad  se  borim  za duži  porodiljni...milsim  da  će  mi  ga  produžiti!!!  sretno


_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 151
   RE: koliko često vaše bebe doje?
25.8.2009 10:36:25   
Suzana
Vi koje se morate vratiti na posao nakon 6 mjeseci porodiljskog, procitajte moje postove na temi "I sika i flašica". Nadam se da će moje iskustvo pomoći. Bilo bi mi drago.
I ja sam se morala vratiti na posao nakon 6 mjeseci, a dječake sam dojila 13,5.




_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 152
   RE: koliko često vaše bebe doje?
25.8.2009 10:44:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

moja bebica stalno doji, doji i doji. Uopšte ne gledam na sat niti pratim vrijeme. Kad god želi ja mu dam da doji. I hvala Bogu super napreduje, čak i više nego bi trebao user posted image


i kod mene je ovako. Sad mu je 7,5 mj. i jede čvrstu hranu al sika opet glavna, kad bi me ko vidio rekao bi "ma daj ova doji, nema ona ni 1ml mlijeka" ali eto uspješno dojim 7,5 mj. i nadam se da ću još dugo...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 153
   RE: koliko često vaše bebe doje?
20.9.2009 23:00:19   
Rabi
I mi se ''glocamo'' jos uvijekuser posted image  Imamo 12 mjeseci i 15 dana:)
Ali, moj Adnan stalno hoce sisu, pa ne bitno da li mu se spava ili ne....Ponekad bih i uspjela skrenuti njegovu paznju na nesto drugo, ali kad mu se spava...bez sise nema ni s od spavanja! On bi po nekom ''pravilu'' trebao da doji samo pred spavanje i eventualno ujutru, a kod nas je dojenje i ujutru i navece- redovno, a redovnije je ono nocu po 2, 3 ili 4 puta cak sto mene slomi, toliko sam ne naspavana i iscrpljena, a narvno i po danu kad je vrijeme spavanja sisa je glavna.
Svi mi govore da prestanem dojiti, da je sasvim dovoljno godinu dana, da sebe samo mucim, pa da ce mi bolje spavati, jesti itd.
Eh, mene interesuje koliko vase bebe koje su tu negdje sa mojim bebacom i koje imate iskustvo, doje ili su dojile u toku dana? I da li je moguce ikako da ja sad izbacim sve te podoje u toku dana, a posebno noci?
Adnan ne voli cucu, pa mu sisa sluzi kao zamjena- izgleda!
Sta mi savjetujete, da li da se mucim oko izbacivanja ovih podoja- dakle hocu li uspjeti i da li je to izvodljivo sa bebom od godinu ili da jednostavno prestanem dojiti??? Nesto moram raditi jer sam jaaaako iscrpljena i umorna od ne spavanja, stalno imam osjecaj da cu se negdje srusiti.... 

_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 154
   RE: koliko često vaše bebe doje?
21.9.2009 10:04:24   
juni
Emil jos uvijek doji, i bas kao tvoj bebac po noci cesce nego po danu, a po danu ujutro i popodne. Ja sam nekako navikla na taj ritam pa mi se cini da mi je svejedno ustala po noci 5 puta (kao nocas) ili jednom.
Ako zelis da ga odviknes nocnog dojenja tu ti muz igra veliku ulogu jer kad maleni ustane, ne ustajes ti nego tvoj MM i on ga nastoji uspavati bez tebe, naravno. Sretno!


_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 155
   RE: koliko često vaše bebe doje?
22.9.2009 16:33:48   
Suzana
Rabi, iščitaj moja iskustva na temi Prestanak dojenja nakon 1. rođendana.
Ja sam svoje dječake dojila 13 mjeseci i 10-ak dana user posted image . U periodu oko 12. mjeseca su imali samo podoj pred spavanje i u noći kad bi se probudili.
Kada su prestali sa dojenjem, spavaju po cijelu noć, s tim da se probude i pređu kod nas. To im je sada postala navika, a ja pretpostavljam zamjena za siku.
Bilo kako bilo, ja sada ipak bolje spavam. user posted image Čak mogu naveče i posjediti a ne gledati na sat da legnem što ranije jer mi valja po noći ustajati a sutra na posao.



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 156
   RE: koliko često vaše bebe doje?
23.9.2009 18:20:12   
Rabi
Znaci nisam sama, hehehehe.....Juni, kako si se navikla na takav ritam? Ja sam slomljena!!! Ne znam spavali tvoj bebac s tobomuser posted image  Adnan spava samnom, i budi se i vrti se po cijelu noc, bas k'o krokodil kad uhvati plijen pa se ono vrti i okreceuser posted image user posted image user posted image  Rastu mu cetvorke, pa je mozda zbog tih zubica tako nemiran. da li je i kod vas tako?
Suzana, bas cu iscitati tvoje postove, hvala ti... I to sto kazes da ti po cijelu noc spavajuuser posted image  Blago tebi, meni to zvuci nemoguce. i Kad mi zaspi navece, i ja trcim da legnem, jer valja se buditi. Zbog njegovog stalnog budjenja prebacila sam ga kod sebe u krevet, jer sam po noci bila pocela petljati nogama. Nekoliko puta sam posla pasti, tako da sad spava samnom. Valja mi ga i od sebe odvojitiuser posted image  
Evo kanim se ovih dana da prestanem dojiti, a tako mi je user posted image  

< Poruku je uredio Rabi -- 23.9.2009 18:24:01 >


_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 157
   RE: koliko često vaše bebe doje?
23.9.2009 20:11:59   
juni
I u nas je faza zuba pa bude nemiran po nekoliko noci i onda se smiri jedan period. Emil spava s nama u sobi, on ne mora ni zaplakati, samo stoji u svom kreveticu a ja sam nekim cudom vec budna, osjetim svaki njegov pokret. Tako da ga uzmem, stavim kraj sebe u krevet, podojim i odma nazad u krevetac. Samo ponekad ne zeli u krevetac nego se probudi, kao igrao bi se usred noci, medjutim MM i ja ne obracamo paznju nego se pravimo da spavamo i on opet zaspe.
Valjda se ne umorim zato sto nije svaku noc tako kao kod tebe pa znam da ce ta faza proci za 2-3 dana.


_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 158
   RE: koliko često vaše bebe doje?
24.9.2009 9:23:11   
jupajdi
Moja Esma još uvijek doji i to po ko zna koliko puta i danju i noću. Kada dodjem sa posla prvo mi padne u zagrljaj i razvlači mi majcu da papa user posted image user posted image . Po noci je jos uvijek podnosljivo i ne znam vise kako je to ne buditi se user posted image .

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 159
   RE: koliko često vaše bebe doje?
24.9.2009 21:25:47   
boogy woogy
Kao sto znate mi smo prestali sa dojenjem nakon punih 20 mj. Nisam odavno dolazila na ovaj pdf ali evo da dam i ja svoj komentar.

Dojenje je definitivno nacin roditeljstva. To je puno, puno vise od ishrane. Ja smatram da kod vecine beba i mama, nema cijelonocnog spavanja sve dok ne niknu SVI zubi, bilo da beba doji ili ne. U svakom slucaju, mislim da je puno lakse prebroditi zubice, prehladice itd. itd. kad beba doji. Takodjer, ako se opredjelite za opciju metoda bliskog odgoja (attachment parenting) koje ukljucuje spavanje bebe sa majkom, onda to uveliko olaksava produzeno dojenje. Mislim da je puno lakse biti mama koja radi i koja doji svoje dijete (jer sam i sama to bila 8 mj.) ako vase dijete spava sa vama.

I kao sto smo ranije pisale, novopecene mame dojilje moj vam je savjet da gledate u svoje dijete dok doji a ne na sat. Nije vazno kad i koliko vase dijete doji, vec je vazno da doji.

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 160
   RE: koliko često vaše bebe doje?
27.9.2009 16:35:28   
Crazy little thing
Ma kod nas evo prošlo skoro šest punih mjeseci, a ja još ne znam koliko moja malena puta dnevno doji. Istini za volju, ponekad bude jošp uvijek po pola dana prikopčana. A nekad joj ja ponudim ako vidim da nije dulje vrijeme. Zanimljivo, jutri nikad ne doji i ne traži, jer po cijelu noć cica.

_____________________________

Malena, 31.03.2009.

you don't make up for your sins in church. You do it in the streets.

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 161
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 0:49:03   
mama2009
nama je na zdravlje danas 14 dana mlijeko sam dobila hvala Bogu bilo je problema na samom pocetku....
al situacija je slijedeca moja princeza jede flasicu svaka dva sata po 75ml....ja jos uvijek zbog komplikacija rane ne mogu sjesti niti lezati na desnom boku i samim tim  niti dojiti normalno....izmuzam mlijeko al kad ga izmuzam u toku cijelog dana dobijem jedan ili niti jedan kompletan obrok.....pomoc od iskusnijih mama kako da izbacim dohranu ili sta da radim

hvala


_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 162
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 11:18:30   
Anoniman
moje Nane popije flasicu pred spavanje oko 21 sat, zatim doji svakih 2-3 sata... onda ujutro opet popije flasicu od 150 ml i opet doji cijeli dan... uhvatili smo tempo i bas smo zadovoljni...

mama bas mi je zao sto nemozes da se namjestis, ali jesi li probala u polusjedecem polozaju? meni je taj polozaj bio najzgodniji i najmanje me boljelo dok nije rana zarasla... tako mi je taj polozaj ostao i dan danas najbolji, s tim da danas savijem noge u koljenima tako da Nane u stvari naslanjam na noge, ne stvaram opterecenje u rukama, a mogu priznati da se osjeti napredak masallah kad se uzme u ruke...

(odgovor članu mama2009)
  Neposredna veza do poruke: 163
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 11:28:27   
mama2009
Bambina draga najveci problem je sto ja ne znam koliko ona pojede, dal joj je dosta i kad da je skinem sa sike jer cesto zaspe sa sikom u ustima....

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 164
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 11:32:11   
Anoniman
nedaj joj da spava... carkaj je i dirkaj dok doji... ja diram Nane po usima i kosi, jer se najezi od toga, ne da da se dira kosa i usi... a kad sama izbaci siku iz usta to joj je dovoljno... nekad to potraje i po sat vremena ali izdrzi... nemoj da se vremenski ogranicavas... ljubi nam cezu

(odgovor članu mama2009)
  Neposredna veza do poruke: 165
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 11:37:12   
nanika
mama budi uporna i stalno stavljaj malenu da doji da bi mlijeko vise nadolazilo. Ne daj joj da spava, stalno je dirkaj. Ja svoga bebaca diram za nosić i budim ga.
Zelim vam puno srece i da sto vise dojite user posted image , znam da je tesko ali uspjecete aBduser posted image


_____________________________

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 166
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 11:40:04   
lekica83
mama samo budi uporna, ponekad ce ti se ciniti da samo doji i da je samo na siki ali neka nema veze, jos ako ima neko da ti pomogne sve onda prebaci na tu osobu a ti se samo posveti dojenju i svom odmoru, i ja sam tako i imala sam bas bolne prve dane dojenja, obje bradavice ispucale, krvarile izdajala mlijeko i jecala kolko je bolilo ali ne odustaj i sto cesce je doji i imaces sve vise i vise mlijeka a vidjeces i po kakici je li gladna , ako je kakica zuta sve je ok a ako je zelenkasta onda je to znak da je bebi gladna, naravno ako je pet puta kaka zuta a jednom zelena znaci da samo jedan podoj nije bio dovoljan a ostalo je ok

_____________________________

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 167
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 11:45:57   
Lady26
Mama i moja je Lana  uvijek spavala na siki, oni su mali i to im je veliki napor pa se brzo umore ali ja sam njoj "skontala fazon" ako joj mogu izvuci siku (jer je trzam tako da se probudi) onda je sita i spava ali ako je cvrsto drzi u ustima znaci da samo odmara...ja sam znala s njom sjediti i po sat-sat i po...Upornost draga....sretno, ljubim vas

_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 168
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 11:49:02   
mama2009
ja sam kako kazu prosla onaj najgori dio mm je masirao "ploce" koje su se bile stvorile i hB mlijeko sad curka kad se izmuzam al ne znam dal joj je to dovoljno, bradavice vise ne bole i sve je ok....samo da uspijemo izbaciti dohranu

poslusat cu vase savjete hvala vam mnogo


_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 169
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 11:54:28   
Lady26
Samo je sto cesce na siku je stavljaj...a za dohranu ne brini kad je pocnes fino dojiti nece ti trebati samo da se uspostavi dovoljna kolicina mlijeka, pa moja je Lana 10 dana bila na dohrani, ja nisam imala mlijeko nikako pa kad je nadoslo hB dojila je bez problema i nije navikla na flasicu...a sad evo i doji i pije ad....uopste ne pravi problem i prihvata sve.
A ti samo imaj strpljenja bit ce sve ok user posted image


_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 170
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 11:55:50   
Lady26
Jos nesto, pokvasi pelenu ili platnenu krpu vrelom vodom, sto vrelija to bolje i stavi na sike kao oblogu, vidjet ces kako curi mlijeko user posted image

_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 171
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 11:59:27   
mama2009
hvala draga moja zahvalna sam ti do groba jer ti si mi pomogla kad mi je bilo najteze ljubimo Lanicu i tebe  Deni i ja 

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 172
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 12:01:38   
teacher75
moja lana u periodu od 7-8 ujutro do 7 navecer doji otprilike svaka 2 sata. onda zaspi do ponoci pa onda se budi da rucka mozda svaka 3-4 sata

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 173
   RE: koliko često vaše bebe doje?
19.2.2010 12:08:38   
chuci
mama nemoj se sikirati sve će to doći na svoje mjesto.
ja sam puna 2 mjeseca imala rane na bradavicama, 3 mastitisa pa evo i to se izdržalo.
već su ti ostale ženice rekle doji i samo doji i mlijeko će nadoći.

ja sam se morala javiti radi sljedeće stvari. zelena stolica ne znači da je beba gladna i nemoj da te niko u to bijedi. zelena stolica kod isključivo dojene bebe znači da je beba popila ono vodenasto mlijeko na početku podoja i da nije došla do onog masnog na kraju, što znači samo je pusti da duže doji.
većina nas je u nekom trenutku satima dojila bebice.
isto tako ako daješ bebi i ad mlijeko zelena stolica može biti od željeza u ad.
čak se zna desiti da je isključivo dojenoj bebi zelena stolica jer je majka konzumirala veliku količinu željeza u hrani.

evo link oko bebine stolice, aki nemojte gledati odmah nakon jela user posted image user posted image
http://similac.com/feeding-nutrition/diaper-decoder


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 174
   RE: koliko često vaše bebe doje?
20.2.2010 0:57:36   
scarlett
IZVORNA PORUKA: chuci


ja sam se morala javiti radi sljedeće stvari. zelena stolica ne znači da je beba gladna i nemoj da te niko u to bijedi. zelena stolica kod isključivo dojene bebe znači da je beba popila ono vodenasto mlijeko na početku podoja i da nije došla do onog masnog na kraju, što znači samo je pusti da duže doji.
većina nas je u nekom trenutku satima dojila bebice.
isto tako ako daješ bebi i ad mlijeko zelena stolica može biti od željeza u ad.
čak se zna desiti da je isključivo dojenoj bebi zelena stolica jer je majka konzumirala veliku količinu željeza u hrani.




Samo da dodam - meni je patronažna rekla da stolica može biti zelena, ako je majka pila puno sokova i jela dosta voća.

_____________________________

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Dojenje.
пеперутка16

Koliko dugo ste dojili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *