|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  114 115 116 117 [118]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
12.7.2010 11:51:55   
bebbe RR
Evo da se nakratko javim na mojoj omiljennoj temi!
Danima sam imala kvar na RR strani, ali, srećom, danas je otklonjen i evo, mogu ponovo da se družim s vama. Nedostajala mi je naša raja. nadam se da ste mi svi dobro, a čim uhvatim vremena i isčitaću.
Mi smo super, hB. Rastemo i svaki dan smo sve zabavniji.
Veliki pozdrav i pusa svima od Eme i njene mame.


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2926
   RE: Bebe 2008
13.7.2010 12:48:16   
mamabb
Pozdrav raji iz našeg paklenog gradića user posted image  od Leile i mene! Hladimo se u bazenčićuuser posted image
Mi smo super,hB, na raspustu smo do 15.8. pa se družimo nas dvije i uživamo.

Ljubimo vas sve :*

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 2927
   RE: Bebe 2008
13.7.2010 15:35:51   
bebbe RR
Kod nas je danas tako vruće da temperatura u stanu, uprkos klimi koja je uključena od devet sati kjutros, ne pada ispod 29 stepeni. kuhamo se. Emica je upravo sišla sa komšinicom dole u hlad. Ja se trudim da se što manje pomjeram:)
Pozdrav svima!


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 2928
   RE: Bebe 2008
14.7.2010 13:07:34   
emma.L
Vrućina je počela ići na živce već user posted image , a jesam kukala zbog kiše i što nema ljeta.
U stanu klima se ne gasi, vani se izlazi baš ako se mora. Ona sparina sinoć nakon kiše me je ubila.
Inače smo ok. MM odbolovao neku virozu, ali izgleda da je Emu i mene zaobišlo.
Emily je jako jako jako tvrdoglava. user posted image  (mislim, ima na koga biti, ali frustrira) Stalno joj pričamo da mora dati rukicu kad je vani i čim netko uđe kod nas, ona počne objašnjavati da se mami mora dati ruka. Ali vani je totalno druga priča. Već sam spominjala da smo se dva puta vratile prije nego smo stigle iza zgrade zbog tog trzanja ruke i da nije ni stigla do ljulja. To je imalo nekog efekta kratkotrajnog. Jučer popodne ja je pokupim od svekrve, dođemo kući i već na parkingu počinje ubjeđivanje i objašnjavanje da se tri auta mimoilaze, da ću je pustiti čim dođemo blizu zgrade, da je može auto udariti pa da idemo kod doktora. Bez efekta user posted image . Ona trza li se trza, bježi i trči okolo. I ja fino kažem ok, sad ću te nositi kući ali poslije ja sama idem na ljulje, a ti ostaješ jer ne slušaš. I ona se počne svađati sa mnom "susam, ide Ema vani". I  poslije sam je zaista ostavila i sama otišla u trgovinu, ostala je plaćući, a ja samo što nisam počela i sama plakati u haustoru. Žene, pomagajte: kako se postaviti? MM kaže da je jednom treba fino istući u trenutku kad se to dešava. Meni je baš bez veze kad djecu odgajaju na cesti ili na javnim mjestima i uvijek sam bila za ono "idi kući pa rješavaj probleme". Izgleda da moje ne pali, jer je još mala. Ima li itko rješenje mimo ova dva ponuđena, koja mi očito i ne rješavaju problem? Inače, pokušavamo je naučiti da ništa ne dira sa stola bez pitanja, ali ona uzme recimo nož, gleda nas i govori "ne smije beba dijati noz". Pa stvarno user posted image .
Nadam se da su vaši bolje slušalice od ove moje šmizle. Ma super je ona u masi drugih stvari, ali te neke baš važne i opasne joj se ne daju utuviti u glavu ni batinama ni pričom a ni kaznama.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 2929
   RE: Bebe 2008
14.7.2010 13:51:51   
mamabb
Uhhh emma.l gdje me nađe, ni u nas situacija nije ništa drugačija. Istog sam mišljenja kao i ti, ne volim scene vani ali njoj je merak da mi napravi a ja se svojih živaca nagutam. Kazne ne pale, toliko smo se puta vratile kući isto zbog ruke, mi još u kolicima šetamo jer tako mogu kontroliosati ponašanje, i jedino je u parku smijem pustiti, muka pa gotovo.
Baš se trudim da prikupim informacija, savjeta mama,literature da mogu reagovati ali meni ništa ne pali ili ja to ne radim kako trebauser posted image  stvarno se nadam da će se ovo ubrzo zvati juče i da će od svega ovog što ja trubim ostati u toj njenoj glavici.
Evo jutros smo bile na terasi, hladovina, ja sam čistila mahune a ona se bacila u histeriju samo zato što joj nisam dozvolila da mahune uzima baca s balkona a mi na 4tom spratuuser posted image  a sve drage joj igračke sam joj iznijela da se igra.
Nisam više pametna pa gotov...


_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2930
   RE: Bebe 2008
14.7.2010 15:51:14   
Anushka
utjesno je sto je izgleda vecina generacije takva - rastu nam djeca mashala!
prvo da se pozalim na tropske noci u skandinavijiuser posted image user posted image user posted image  jos nemamo ni ventilatora a kamoli klime i jugozapad a sunce u 10 uvece zadje... uhhh al dobro je ne damo se.
a sto se ljutnje tice... hmm naravno da se ljutimo cesto, meni vani pali tiho i blago objasnjavanje nakon sto ga utjesim! znaci kad hoce sam na cestu ja prvo kazem "cestu prelazimo samo preko crta (zebre) i mamu za ruku" i onda ga vodim prema crtama govoreci eno ih vidis ih, sad cemo jos malo itd... ako se pocne derati otimati i sl cucnem zagrlim ga, pomazim i tjesim i blagim tonom mu se obracam, vrlo brzo se smiri i zagrli me, i onda ga ili prenesem do mjesta gdje moze slobodno trckarati ili ga povedem opet za ruku i polako uz pricu ide nekako. Cudno mi je ali zaista se ponasa kao da me razumije i vjerujem da je tako - ne dirati tudje auto, ne ulaziti u tudje baste, samo za ruku se smije prelaziti cesta itd a u kuci ... hmmm borba je konstantna ali ne gubim zivce,ako se provuce i uradi nesto sto ne smije, sklonim ga operem i sl i objasnim sta i zasto ne smije i ponudim nekoliko primamljivih opcija - malo vode u kantici na plocicama u kuhinji, crtani film, slikovnicu, aktuelnu igracku, kofer kojekakvih igracaka i predmeta koji ga zanimaju a nisu igracke - ambalaze daljinski kojekakvi bezopasni uredjaji itd
u samoposluzi npr voli da stane ispred frizidera i sve bi tetrapake i sireve i sl premjestao, ja onda prvo uzmem par litara mlijeka u korpu i na pod i on to vadi i prebacuje i ja vracam i tako malo po malo dodjemo i do kase bez ikakve dreke i frke:) ma za svaku situaciju po neki trik nalazim i guramo.. samo ako je gladan, pospan, ako mu je vruce i ako je duze vrijeme "zapostavljen" pravi nered cisto da skrene paznju na sebe, i ja tad sve ostavim i posvetim mu se i onda opet svako svojim poslom:) 

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 2931
   RE: Bebe 2008
14.7.2010 16:39:08   
emma.L
Eh Anushka, ja dozvolim baš dosta kući i nemamo većih problema. Npr. kada kuham, preskačem preko suđa koje ona povadi i muti mi pod nogama. Ako slažemo veš, dobije dio i preslaže nešto, pa to opet završi u pranju, ali ja uspijem složiti veći, važniji dio. U kući uvijek imamo neki dogovor, ali vani je katastrofa. Neki dan u Mostaru sam bila sa prijateljicom koja je trudna i treba svaki dan roditi. Mislila sam da će to biti taj dan nakon što je Ema istrgla ruku i potrčala na ulicu user posted image . Ne spominjem da sam i ja umrla dok je nisam uhvatila na samom ivičnjaku.
Ne znam, neke stvari ne planiram dozvoliti i gotovo, samo moram još pronaći način da to dobijem user posted image  - npr. svaki dan ide priča da hrana nije igračka, da se tehnika ne dira, da velika djeca idu na tutu kao mama i tata, da se zubi moraju prati... ali ovo trzanje rukice i trčanje u prometu moram hitno riješiti. Nemam vremena to puštati njenom shvatanju i vremenu jer me je strah. I kad šeta s nanom me je strah - žena nema baš reflekse i ne može je hvatati okolo kao ja. I sama sebi nekad izgledam kao zlostavljač kad je stisnem za rukicu  i vučem od ulice user posted image .

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 2932
   RE: Bebe 2008
14.7.2010 18:22:48   
Anushka
eh emma ma i ja sebi nekad tako izgledam,bas ga cvrsto drzim da nekad pomislim da ce mu i modrica ostatiuser posted image   a ako se pocne izvlaciti onda ga ponesem ako ga ne ubijedim. Srecom, ne leti previse na cestu, a ovaj gradic je prepun setalista i uglavnom ima dosta pjesackih zona i parkova pa nema ni previse prilike da izlijece tako.. ja cesto cucnem da gledamo auta kako prolaze i onda pricam kako auta idu cestom a djeca trotoarom da se ne sudare i sl, to radim i kad ne leti na cestu.. ne znam, mislim da prihvatljivog a brzoefikasnog rjesenja i nema osim da ste jaako oprezni i uporni. mislim da ti je jedino kratkorocno rjesenje da je zastrasite batinama ili cime mozete ali to se kasnije obije o glavu i bar meni je neprihvatljivo da me bezuslovno slusa iz straha sta cu mu uraditi ako ne poslusa.. mi za sada funkcionisemo bez vecih problema uglavnom jer ga u krajnjoj liniji nosim i zabavljam pa brzo prodjemo kriticne zone..
mamabb zar je mozes natjerati u kolica? uh pa to je super.. a za mahune i sl A se ljuti kad ne moze zatvoriti vrata ili dohvatiti casu u sudoperu a kamoli sta drugo ali mali su oni, uce se kako se nositi sa frustracijom.. i odrasli su cesto nemocni i ne znaju sta da rade kad se osjecaju bijesnim i nemocnim, a ne nase velike bebe.. ljubimo generaciju!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2933
   RE: Bebe 2008
16.7.2010 8:56:09   
Anushka
drustvo gdje ste? ja sam ovih dana malo pala sa raspolozenjem, ali eto lagano idemo ka boljem nadam se. Ovdje je jos uvijek prevruce i prilicno tesko se nosimo stim, alen se osipa od znoja, pa se ja brinem, tusiram ga stalno i mazem kremama, pa prodje, pa se opet preznoji mis, a kako i ne bi kad je preprevruce. Svi smo stalno u gacama u kuci hehehe
juce smo se prvi put ozariliuser posted image  malo smo kmezali, ja ljubila i puhala, alen se malo cesao i vrlo brzo zaboravio, jest da je jos nekih sat vremena bilo ruzno vidjeti na nogici al je proslo. eto sad znamo zasto mama kaze da zara pece i da se ne smije diratiuser posted image  ljubimo generaciju nadam se da bolje podnosite ovo vrijeme!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 2934
   RE: Bebe 2008
21.7.2010 13:38:14   
emma.L
Da malo podignemo temu user posted image . Anushka, nadam se da je nogica prošla, kao i negativno raspoloženje.
Mi smo ok, vikend proveli na planini, na +19, i spavali pod jorganima. Zato je bilo malo nervoze po povratku, aklimatizacija na ove nemoguće gradske uvjete. Stoga, sljedeći vikend opet bježimo, ali na more. Fino u petak s posla, do nedjelje, da se iskupamo.
Ema je ovih dana skroz dobra. Nije bilo incidenata nakon onog tobogana, srećom. Planina joj je baš godila, pogotovo jer smo bili sami, bez društva, pa je imala svu nepodijeljenu pažnju i mame i tate user posted image . Jučer popodne me u šetnji zamoli "mama, moji te, ademo u mekatoj". Kad smo došli tamo, kaže hajdemo u lift, pa se popeli i onda kaže "moze ji se Ema sisat". Ja stala, gledam je, valjda je skontala da spominjem da je ovih dana nekad trebam odvesti, ali čekam da moja frizerka dođe s odmora. Inače sam je uvijek prije vodila u KS. Rekoh, može, i sjednemo i ona se ošiša bez ikakvih problema. I još kaže teti "faja teta, doba ti je cetka" user posted image . Nisam se mogla načuditi je li to moje dijete, kojem treba priča i priprema na sve. Doduše, i dalje imamo trzanje ruke i trčanje na cestu, ponekad i nosanje kad smo u šetnji, ali možda i to prevali nekad, ovako iznenada.
Na tuti je sinoć sjedila i sjedila i samo kaže da ne može ona kakiti u tutu. I nema priče dalje i do daljnjeg user posted image . Uff....
Inače, osula se od znoja i sad to pokušavamo sanirati. Možda malo i more pomogne.
A novost je da smo se počeli raspitivati za vrtiće od jeseni, po 4 sata dnevno prvih par mjeseci, da ni njoj ni nani ne bude velika promjena. Samo se nadam da možemo naći nešto na Dobrinji ili Vojničkom, kako bi mi bilo lako podići je prije spavanja. Budući da MM radi u gradu i ima auto, ali se nikad ne zna kad je pauza, ta opcija grada mi ne odgovara. Elem, sretna sam jako da smo napokon odlučili i objavili namjere, valjda će se nešto naći u blizini.
Nadam se da su sve bebe i mame (i tate) ok. Šaljemo pusu!

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 2935
   RE: Bebe 2008
21.7.2010 15:26:58   
mynxlee
Za sami pocetak da izljubim sve mame i sve bebe dok moj mali spava, pa cu biti brza, a koliko cu biti opsirna zavisi kad ce se Ivan probuditi user posted image

Ovo je moje prvo javljanje iz novog stana user posted image

Preselili smo se, pa mislim da ce uskoro i mjesec dana. Ne moram vam reci koliko nam je lijepo, koliko se svi dobro osjecamo. Konacno Ivan ima svoj ritam i ne samo on, nego svi mi. Dan nam je isplaniran u bobu.

Budimo se oko pola 9 h, dok Ivan pije svoje mlijeko sa bananama, ja pijem kavu. Onda slijedi setnja kraj rijeke koja je u blizini naseg stana... (probudio se svrco user posted image nastavim vam kasnije pisati)

_____________________________

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2936
   RE: Bebe 2008
21.7.2010 15:30:39   
emma.L
Čestitamo na preseljenju, želim ti da baš uživate u slobodi u svom domu user posted image , u kavicama, u šetnjama. Odmori se od svega prije druge bebice. Ajde sad Ivanu, a ostalo kasnije user posted image .


_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 2937
   RE: Bebe 2008
22.7.2010 13:40:47   
aazra
Drage moje...Nadam se da uživate u ovim sunčanim danima mi se spremamo za more a uskoro očekujemo i pasoš za Bilalauser posted image  što znači da ćemo možda i dalje od Neuma...user posted image
Bilal se navikava na vrtić glavni je u rajiuser posted image  kada god dođem po njega uvijek je okružen nekom dječicom pa manjom od njega on im nešto priča oni ga slušajuuser posted image
Anushka, preletih malo kroz tvoje postove ne mogu vjerovati da se i u Skandinaviji osjećaju posljedice globalnog zatopljenjauser posted image
Mynxlee, čestitam ti na useljenju tako mi je drago zbog vas i mogu misliti kakav je osjećaj sjesti za kompjuter u stanu a oko tebe sve novo...Enna, ima li lijepih plaža u Italiji..?Emma L, Mamina princezice, Bebbe, riba78 - šaljem vam veliki pozdrav gdje god da steuser posted image

_____________________________








(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2938
   RE: Bebe 2008
22.7.2010 23:19:23   
Hanady RR
Poštovane mame,

u skladu sa malom reorganizacijom pdf-a bebe a na osnovu iskazane potrebe ( obavještenje o istom na temi Kritike, sugestije, pohvale...) ova tema ide pod ključ.

Poštujući vrijeme koje ste uložile u kreiranju ovih brojnih stranica u kojima su se bebe i mame upoznale ova zaključana tema ostat će trajno dio pdf-a bebe.

Vaše daljenje druženje nastavite na novotvorenoj temi

Bebe od 1-2 godine


u nadi da ćemo nastaviti razmjenjivati dragocjena iskustva

Srdačno vas pozdravljamuser posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 2939
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  114 115 116 117 [118]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  114 115 116 117 [118]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *