|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali odbijaci hrane
21.12.2012 10:50:14   
rose

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

A. najvise voli meso, snicloe i jaje. To uvjek moze. Pa to sad forsiram sta cu´.
Ma ona ako nema problema za zubima nebudi se. Ali sto kazes sad me to polomi. Ako dodje nama ja onda i nikako nespavam.
Ja sad sve sto bi onda mogla probirati i peljati ( kao corbu gdje vadi komadic po komadic) ispasiram kao gustu supu i pojede onda bez problema. Znam nije idealno ali nek jede.



i ova to voli al recimo juce je gnjavila s cuftetima od fasiranog mesa...i birkala zrno po zrno graska

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 876
   RE: Mali odbijaci hrane
21.12.2012 15:56:20   
mila81

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Mila - Osim sezamova ulja, drugi najpoznatiji sezamov dar čovječanstvu je tahin. On se dobiva mljevenjem odnosno drobljenjem sjemenki sezama i miješanjem s uljem u gustu pastu. Sjemenke mogu biti oljuštene ili neoljuštene, svježe ili prepržene, ovisno o dijelovima svijeta gdje ga pripremaju, a naravno o tome ovisi i boja i okus.
Kažu da je jako jako zdrav. Progooglaj. :) Ima da se kupi u Bingo marketima vidjela sam.

Hvala draga user posted image


_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 877
   RE: Mali odbijaci hrane
22.12.2012 10:00:05   
bumbica
hvala vam na odgovoru...nastavit ću nudit vodu svaki put poslije obroka,al davat ću i čaj,kad ga već toliko voli piti...

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 878
   RE: Mali odbijaci hrane
22.12.2012 11:02:05   
mishkica
Dan zene, dugo se nisam javljala, bila sam bez interneta, a i sifru izgubila, pa nikako sve pohvatati ponovo..Eh da vam javim da se kod nas stanje popravilo sa jelom, ja sam ovdje kukala stalno, bas sam bila izludila od njenog odbijanja hrane, al sad i pojede svasta, uglavnom voli skoro sve kuhano, voce slabo i dalje, boca samo ponekad,pije mi domaci sok od sipka koji je sveki pravila, pa sam prilicno zadovoljna..ali ipak stoji na istoj kilazi vec 3 mjeseca, ali to pripisujem njenoj zivosti i razigranosti, jer ona ziva mira nema nikad..Eto drage zene, sabura samo stanje ce se popraviti..ja sam bez nade bila, ali eto ide nabolje...user posted image user posted image

_____________________________

M&M

Sreću čine male stvari...

(odgovor članu bumbica)
Neposredna veza do poruke: 879
   RE: Mali odbijaci hrane
22.12.2012 11:46:30   
Hannica
Pozzic user posted image
Ja ,takodjer,imam problema sa hranom,jedna beba nece nista,ali bas nista da jede od cvrste hrane,samo bi dojio. Na pocetku uvodjena cvrste hrane jeo je sve,bas sve,voce,povrce,meso,zitarice....i taman kad smo sve uveli on vise ne zeli nista.Ponekad dodje period pa hoce samo jednu vrstu hrane,neku corbicu ili nesto slicnopa opet nece nista.user posted image Ne znam sta da radim? Je li rano da mu uvedem med da mu otvori apetit? Sad mu je 14-i mjesec.

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 880
   RE: Mali odbijaci hrane
22.12.2012 14:35:52   
reallove
Hi drage..Ja evo izvela dijete vani da pojede sendvic..Igramo fudbal,trcimo i jedemo,eto,tolikouser posted image

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 881
   RE: Mali odbijaci hrane
23.1.2013 19:12:57   
mamin_djecak
drage mame,
mom djecaku je 9 mjeseci i do sad je sve lijepo papao, znaci i povrce, voce, meso, zitarice... u poslijednjih 7-10 dana pravo me zeza, uzme samo 3-4 kasike i fol se najeo, nece vise. onda ja izavodim svakakve predstave ne bil on pojeo jos malo i to je to! bas sam vise luda, ne znam sta da radim. inace je razigran i raspolozen, zubice imamo vec odavno tako da sumnjam da je od zubica. i da, mlijeko pije, znaci odbija samo krutu hranu.
Molim vas za savjet, da li se nekom ovo isto desilo...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 882
   RE: Mali odbijaci hrane
23.1.2013 19:17:15   
reallove
Kod mene je bilo isto ovako..Jeo je sve tamo negdje do 8,9 mjeseca i onda odjednom poceo da zeza...Ne znam sta bih ti rekla,varaj ga nekako,pokusavaj,moguce da je samo faza i da ce proci..Ja sa svojim do danas se mucim,nekad jede nekad ne jede,3,5 mu je godine..Ja sam pravila cirkuse,pjevala pjesmice,vodila ga napolje,pa onako u igri ga nahranim,pa dok gleda crtani,na frku pojede sta i tako..Sretno

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu mamin_djecak)
Neposredna veza do poruke: 883
   RE: Mali odbijaci hrane
24.1.2013 10:57:43   
mamin_djecak
nadam se da je samo faza. do sad je otvarao usta sta god da mu prinesem, a sad cim vidi kasiku mase glavom i nema sanse da otvori usta. jedva nekako mu dam da proba, pa kad vidi sta je uzme par kasika. a sa crticima jos gore, onda zalogaj drzi u ustima po 5 min nikako da ga proguta user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 884
   RE: Mali odbijaci hrane
3.2.2013 12:23:00   
samedi
Moja N. ima 2 godine i 9 mjeseci i 12.5 kg i 92 cm je visokauser posted image Uvijek je slabo jela ali ovo me zaprepastilo neki dan. Čak sumnjam i na gliste pa stalno provjeravam stolicu. Prošle sedmice je radila nalaz krvi i urina, i krv joj je odlična hvala Bogu, urin je malo sumnjiv ali sutra i prekosutra ćemo raditi urinokulturu pa ćemo i to vidjeti, i to mi je dr. dala uputnice za UK na moje inzistiranje a ona kaže da nema potrebe.
Curica je hB zdrava, nema nekih zdravstvenih problema ali apetit je 0 bodova, ne mogu ni reći da je loš, apetit kod nje ne postoji. Samo traži vodu da pije, čim ustane vodu traži, po noći isto tako zna se nekada probuditi i tražiti vode. Ima dana kad "dobro" jede, ali to "dobro" je za plakat kolipacno je to količinski. Hljeba neće da jede, ma ništa, od svega uzme par zalogajčića i to s mukom kad je natjeram. Jedino što banane voli i njih uvijek može pojesti 1 ili dvije. Kad je presvlačim ili kad se kupa prosto se prepadnem kako izgleda user posted image . PReparate za apetit sam skoro sve isprobala, bez uspjeha i med sam joj davala i još dajem kad hoće pojesti. Šta još da radim, kakve nalaze da tražim?

_____________________________

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu mamin_djecak)
Neposredna veza do poruke: 885
   RE: Mali odbijaci hrane
3.2.2013 12:28:28   
felix
samedi jesil joj zeljezo vadila , znam kad je A slabo jeo imao je lošu kr.sl. tj zeljezo bilo samo 2. tad nam dala feroglobin il ferum jer ak je slabo eljezo isto djeca slabo jedu bar kod nas je to bilo ......
Nadam se da ce uskoro projest neznam šta bi ti rekla , ja sam se stim prije mucila sad hb jede prilicno jest da nece voce povrce nak al zato uzmem neki multivitaminski sirup da et fol namjeri bar time ak ima fajde voca ....

_____________________________

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 886
   RE: Mali odbijaci hrane
3.2.2013 13:10:51   
canim
samedi ni moja ne jede a ima 25 mjeseci.
Otkako je pocela sa dohranom izvoljeva, uglavnom hoce cokolino, ali i to nekad odbija jesti, bananu tek je od prije neki dan prihvatila i to max pola pojede. O supicama, vocem i povrcem mogu samo sanjati, to automatski ispljuje. Mi smo pili feroglobin jedno vrijeme a nedavno smo krvnu sliku provjerili hB uredu je.

Jedan dr. nas je savjetovao da dajemo pekmez od grozdja djetetu, kaze da povecava apetit pa cemo i to uvesti.Neki dan sam nasla proizvod od koske tahin s tim pekmezom bas za djecu pa cu i to probati.

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 887
   RE: Mali odbijaci hrane
3.2.2013 13:13:32   
samedi
Nisam posebno željezo vadila, nije mi dr ni dala za to uputnicu, valjda bi i opšti nalaz krvi pokazao da nema željeza user posted image Kod nje nema nijednog plusa ni minusa na nalazu, sve je u granicama normale, pa mi je to čudno otkud da joj je krv dobra a ništa ne jede, vjeruj mi da sam pomišljala i na dijabetes ali i to nije. Očekivala sam katastrofu od nalaza i pripremala se za to kad ono nalaz dobar i ništa mi nije jasno user posted image

_____________________________

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 888
   RE: Mali odbijaci hrane
3.2.2013 13:17:27   
samedi
Doduše skoro, možda prije nekih 15-ak dana je ispila zadnju kašiku sirupa Sanostol+željezo pa možda je i zato krvna slika dobra.

Canim, moja kad jede supicu, samo onu vodu hoće da pojede/popije, a rezance neće, nego kašikom samo vode uzme i to pojede user posted image nekad hoće 1-3 krompirića pečena ili kuhana, kupus čorbicu neće ni da okusi, ni rižu. meso tako-tako, al kad odemo negdje u goste onda me sramoti i sama traži da jede i govori hoću meeeeeesa ko da ga nikad nije vidjela user posted image

Čokolino i ostala lina nije htjela ni kao beba, pa joj sad to ni ne nudim, monte nekad pojede i to ne čitavo uvijek ostavi pola user posted image

< Poruku je uredio samedi -- 3.2.2013 13:18:40 >


_____________________________

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 889
   RE: Mali odbijaci hrane
3.2.2013 13:41:23   
reallove
I kod malog je uvijek krvna slika dobra,a on stvarno slabo jede..Evo opet nam je dosla ta faza,danima bi jeo samo pomfrit,pavlaku i nutelluuser posted image

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 890
   RE: Mali odbijaci hrane
3.2.2013 13:50:20   
canim
Uh draga da moja hoce mesa u gostima, ja bih uvijek nosila sa sobom meso i hodala po mahali user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 891
   RE: Mali odbijaci hrane
3.2.2013 14:00:14   
felix
reallove šta bi ko ja A je svaki dan na meniju ručak makaroni djete bi zivjelo na tome meni se više gade , praviti a njemu nikad dosaditi
supe nece to rijetskostt kad pojede
a kolone kak on veli to bi jeo dan noc. I pojede pun tanjir .....vecera pretezno šta i mi ne bira al zato rucku sam kolone
bananu ponekad pojede , cjedjene sokove nece pokušavala sam koji je to, levatuser posted image nemozeš ga nikako premuntat

samedi, tvoja je baš nejelica mala ima i takve djece ja sam baš tako mucila dok je manji bio ...... sad hb šta god pojede super ....jesi pokušala nprm van kad ste dok su lepi dani pa vani izadjete pa se umori izigra ocel tad jest A bi van medjeda pojo dok smo van , izmori se jede
Znam ljeti odemo na vikendicu ma taj mašala jede ko da je iz gladni došo šta ti je van zrak i umor ....

_____________________________

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 892
   RE: Mali odbijaci hrane
3.2.2013 14:15:18   
reallove

IZVORNA PORUKA: canim

Uh draga da moja hoce mesa u gostima, ja bih uvijek nosila sa sobom meso i hodala po mahali user posted image

user posted image user posted image

Anelko jos uvijek na makaronama,moj eto mijenja,nekad jede samo rizu,danima,nekad sireve,pavlaku,nekad ne jede nistauser posted image smijesno i tuzno..imao je fazu kad je jeo samo teletinu,sada je nece nikako...

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 893
   RE: Mali odbijaci hrane
3.2.2013 17:56:19   
stoic

IZVORNA PORUKA: mamin_djecak

drage mame,
mom djecaku je 9 mjeseci i do sad je sve lijepo papao, znaci i povrce, voce, meso, zitarice... u poslijednjih 7-10 dana pravo me zeza, uzme samo 3-4 kasike i fol se najeo, nece vise. onda ja izavodim svakakve predstave ne bil on pojeo jos malo i to je to! bas sam vise luda, ne znam sta da radim. inace je razigran i raspolozen, zubice imamo vec odavno tako da sumnjam da je od zubica. i da, mlijeko pije, znaci odbija samo krutu hranu.
Molim vas za savjet, da li se nekom ovo isto desilo...



Moj je uglavnom takav sa svim što mu se kao ne sviđa. I onda ga ja varam da pojede količinu koju sama smatram normalnom. Kada nešto voli, onda jede puno veću količinu, ne moram ga varati uopšte.

Nego, koliko vaše bebe piju? Moj ima 7.5 mjeseci i jedva nekoliko gutljaja dnevno popije. Uglavnom mu dajem kompot od šljiva, krušaka, grožđica, ponekad vodu ili domaći sok od jabuke/mrkve (bez šećera, podrazumijeva se). Sa flašicama se samo igra, pije iz čaše.

(odgovor članu mamin_djecak)
Neposredna veza do poruke: 894
   RE: Mali odbijaci hrane
24.2.2013 22:16:57   
mamin_djecak
mi smo opet u fazonu da svasta papamo hB, ALI ipak nekad ga moram malo varati i to sa hljebom! bas voli hljeb i kad vidi da hocu da mu da hljeb on zine a ja na brzinu kasiku hrane :).. nije bas za pohvaliti ali tako nam nekad funkcionise... i ne buni se mangup mali
sto se tice tecnosti i to nije neki ljubitelj, na flasicu i iz case sa kljunom nece, jedino na kasiku ili on sam da pije iz case :). veliki mamin djecak :)

(odgovor članu stoic)
Neposredna veza do poruke: 895
   RE: Mali odbijaci hrane
11.3.2013 17:26:58   
bebana27
ja sam svom Ademu davala pikovit i poboljso mu se apetiti

_____________________________

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 896
   RE: Mali odbijaci hrane
12.3.2013 20:18:42   
sprinter
moja beba ima 13 i pol mjeseci i zadnjih par dana neće jesti.dosad je uglavnom jela sve ali zadnjih dana ne da neće jesti nego ako je uspijem prevariti i ubaciti joj nešto u usta ona pokazuje gađenje,kao da će povratiti.a kad je u pitanju smoki ili plazma ili tako neka glupost od hrane to prihvaća.neme još nijednog zubića ali ih je krenulo milion izbiti,sve se bijeli.da li da je pustim da dobro izgladni ili....
uglavnom mlijeko uvijek hoće.pavlaka mi je uvijek bila joker kad ništa drugo neće.sad i nju odbija.moželi biti zubića?

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 897
   RE: Mali odbijaci hrane
12.3.2013 20:24:09   
chuci
možda neće kašastu hranu. i mom se povraća ako mu je kašastija hrana. on više voli kad su komadići.
voli da ga rukom hranim, pa mu ja dajem cvjetić brokule, pa komad mrkve. njemu je tek nikao jedan zub. može biti da odbija zbog zuba.

blendaš li?

_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu sprinter)
Neposredna veza do poruke: 898
   RE: Mali odbijaci hrane
12.3.2013 20:56:43   
sprinter
blendam,nudim komadiće....ništa neće.danas samjoj otvorila teglicu s voćnom kašicom i kao pogleda je pa konte ovo bi moglo proći.i pojela je pola.ali nije mi to to.ništa konkretno,slano nije pojela.dođe mi da joj nazor uguram u usta ali kakva korist kad će povratiti.baš sam razočarana,a dosad je tako lijepo sve jela.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 899
   RE: Mali odbijaci hrane
12.3.2013 21:03:11   
mayra
Zenice, moram Vam napisati svoje iskustvo. Imam djecaka od 15 mjeseci koji do prije petnaestak dana nije ama bas nista nije jeo. Naravno od tog nejela je bio blijed katastrofa, dobijao na tezini, al bio blijed. Na moj zahtjev uradimo krvnu sliku, zeljezo mu 8,9. Dr. Bajrović mu prepisao sirup Legofer, dijete nakon 5 dana koristenja jede apsolutno sve, ali bas sve. Nema hrane koju on odbija. Ja Vas razumijem kako Vam je i koje frustracije izaziva kad dijete odbija hranu i nemate pojma koji mi je kamen pao sa srca.

_____________________________

Ja sam vasar.Eto sta !
Ja sam tristo cuda.
Muzika sam. Guzva. Smeh.
Vrteska. I luda.

(odgovor članu sprinter)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *