Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
namazala sam joj desni nekim gelom iz amerike, sad se na momenat smirila, pa cemo vidjeti do kad ce izdrzati mislim da njoj najvise kasalj smeta, jer je probudi kasalj i onda pocne da cvili, ne place glasno nego bas cvili
Da ti kazem sta da joj das za kasalj povracat ce ti a i kasno je.... Sutra ili onaj caj od luka i jabuka, ili korijen sljeza (imas u trznim centrima ili apoteci)...spremi se na to da ce povracati slajm ako ga ima...a sad place jer joj smeta, iritira je a pospana, a ne znaju izbaciti to iz sebe...
mada je sutra nedelja al ako bude imala losu noc ja bi ju odvela kod dokt . jer i kaslje .... I sutra kupi parac . sirup sto lady rece jer umiri i za bolove je isto parac . Zao mi je dusa draga
i dalje spava, nece ona nikakve cajeve, pije samo vodu, nije nikad htjela. a pravila sam joj sljez prosli put kad je imala upalu grla i nista nije pomogao. ako i sutra bude kasljala i ako se nedajboze pogorsa situacija vodim je u pon. kod dr.
vece a misa mu,sta nam je to Lanci bas se dobro prehladila ticerko ako joj bude tura iznad 38,5 stavi joj cepic lupocet mislim da smijes citav a nemoj joj voltaren,daj joj malo meda i kao sto ti je tekja rekla stavi joj glavicu luka prepolovljenu iznad glave lakse ce disati,ne bi bilo lose ako imas onu kremu sa mentolom za bebe da joj prsa malo namasiras nadam se da ce vam noc biti mirna bez ture
Dobra vam noc... tiki jel to i Lanica se bori sa turom... a misha mu gdje se tako nahladi... da ne ponavljam zaha ti fino rece... lupocet ti je u stvari paracetamol, slobodno... al ja se nadam da nece biti ture i da nece trebati nista... Evo moji indijanci tek zaspali... Progonili se i smijali cijelo vrijeme... Moram da se pohvalim malo i ja... Danas mi Nane rekao "aja" kao hvala i "bavo" kao bravo... Osjecala sam se kao Kolumbo kad je otkrio Ameriku A sinoc smo malo sjedili sa mojom sestricnom koju od milja zovemo Meli i krenula ona nesto da dohvati a on za njom "neniiiiiii, neniiiiiiiiiiii" Ma propricat ce Nane, al ja nestrpljiva... A moram i ovaj skec da vam napisem... Jucer ja otisla s njim kod mojih i sjedimo na tarasi pijemo kafu... Nismo ni primjetili kad je on otisao u kuhinju, samo lupise vrata... Zatvori nas troje na tarasu... Hajd ne bi to bilo strasno da nas pravo nije i zakljucao... Babo odmah poce udarati u vrata kao da ih izvali, a Nane jadnicak stoji na sred kuhinje i gleda sta mu to dedo radi... Mama vec pocinje paniciti i plakati... Hvala Bogu pa sam bila pribrana i sigurna u svoje dijete, pridjem babu i kazem mu da se pomakne malo, prislonim lice na staklo i lagano zovnem Ermina... Pokazem mu rukom da povuce rucku kojom se zakljucava tarasa... A on kao da me pita nesto promrmlja na svom mandarinskom i pokazuje rukicom na rucku... Ja njemu kao velikom jeste sine to povuci otvori mami vrata... Kao u filmovima dijete povuce rucku i otvori tarasu... U isto vrijeme sam bila i preplasena sta je sve moglo da se desi ali i presretna jer je shvatio sta treba da uradi...
Vecer... Vidim Lanica bolesna...Lupocet i paracetamol su vam jedno te isto,ne razumi teacher je li imas cepice ili sirup,kako god isti su mg i cepica i sirupa pa slobodno joj daj ako su prosla 4 sata od prosle doze,ako i nema temp,nek joj ublazi ako je sta boli i muci... Ja sam vam isto grozna,po grlu mi par aftica,krajnik jedan natekao i krj njega zlijezdica ,pa oko 2 mjeseca me bisu zezale poslije imunoglukana i sad opet i onakosam ko slomljena,izgleda da mi je imunitet opet otoisao u klinac,a i pms me drma,nerovoza...eto da se izalim nisam odavno u ovolikoj mjeri Kad mi je jos radna subota uf...ko nesto sam i pospremala,peglala ali nista previse,ne da mi se ..okupali se ja i Antonio on u krevet ja na rr... Bit ce sad koja slikica Felix je li sve spremono za veliki dan...
Hajd da se pohvalim i ja , dosli smo do recenica sa 3 rijeci , nekad 4 ako je u nju ukljucen tata-tajo, kako zove mm Fino mi kaze npr, maaaaaama (otegne mama koliko god moze ) daj koka (ili bilo sta), maaaaaama puti Doju, maaaama dodji mamo, maaaaaaama de tata-tajo.... Da, da...svaka pocinje sa maaaaaaaama , osim jedne danasnje kad sam bila na BB, tajo de mama? - zove me mm dokle si, hajde kuci Lana ustala, pa dobro u cemu je problem brzo cu, kaze evo me voda za ruku po kuci trazi te A sinoc je ja spustila u krevet i izasla, za koju minutu zove, maaaaaaaama jati se ...
Teaherko bas mi je zao Lane, luk pored glave kao sto ti rekose i posalji tm u apoteku nek ti kupi onu mast od eukaliptusa, dr Thais (valjda se tako pise) i namazi joj jer ona pomaze kod kaslja, a maze se kad dijete nema temperature. Ostalo su ti vec sve rekli... Zelimo brzo ozdravljenje
Apotekarko i tebi brzo ozdravljenje, bas ti se neda... nego draga idi vadi krajnike vadila sam i ja sa 20 i neku godinu... i od tada nikad me grlo nije zaboljelo.