Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
ne znam gdje cu sada kupiti lovor jer nisam kontala izlaziti s njom, svaki cas moze kisa a mm radi do kasno navecer luka imam, kako se pravi taj sirup od luka? jel crveni luk?
bolesnim bebarama zelim brzo ozdravljenje Teachreko zasto je ne odvedes na pregled , moze se joj nedo bog navuc laringitis .Tako je i nama sve bilo .... Nije ni A. nista htjeo od cajeva tih . Nama je rekla da dajem topao caj da omeksa taj slajm da lakse izbacuje iz sebe znaci toplo joj daji .
jelena super za anu bas mi je drago da se mala curica vise ne muci
teacher a probaj joj napraviti caj pa joj daji spricom po malo, bolje ce joj pomoci nego neki sirup moja je redovno od ovog caja od jabuka i luka povracala slajm
zaha i hanady nadam se da ce cure biti bolje
ostalim nadam se da je sve u redu
Lady to zaplakivanje je često dešavanje kod djece toga uzrasta...smao polako...ako se ti upsnaičiš ona to ojeti pa je još teže...zato smao polako...a znam kakav ej to osjećaj...uh tuga me uhavti kad se sjetim
Bas mi je zao Farah...mogu misliti kako je to muci A nisam ja panicar, mislim ne dam pokazati u tom trenutku....poslije se meni tresu ruke, srce lupa ali kad sve prodje ...samo ne volim taj osjecaj kad ne znam sta joj je i ne dozvoljava mi da je privijem i utjesim jer je ocigledno nesto bas prepalo i nije dosla sebi....
Mi i zvanicno pripadamo ovoj grupi Felix ja sam takode pila dabroston i kao cura i kasnije i menstruacije se uredovale. Hanady zao mi je cure al bice brzo bolje, Teacher nadam se da ce kasalj brzo proci,ja sad imam fobiju od toga. e sad malo o nama Alen mi vec par dana spava jednom,od 13-15.jel mu rano za to ustaje u 8,zaspi u 21 juce je zavrsio a antibiotikom i ventolinom.nekaslje nikako,nos malo curi jos uvjek.mo smo iz bolnice dobili preporoku lupkanje 3 puta po 15 minuta to nismo uspjeli odredit ni 2 minute,jednostavno djete se neda izvrnut u taj polozaj.imao je punoo slajma i sad ga nekad osjetim da hropti.sta da radim.bojim se da ce se uskoro taj slajm opet aktivirat. pocela sam mu palahko uvodit mlijeko,kravlje i konacno je poceo prihvatat,dali mu smijem davat zbog slajma. poceo je povono dobrooo jest,sve mi jede.pije ferum i pikovit,nadam se da cemo popravit krvnu sliku
bebacha , nama je ped rekla da mlijeko smanjim kad je imao u sebi slajma jer mlijeko mu jos vise stvara slajm . Rekla nam topao caj da pije dosta caja toplog da omeksa taj slajm da lakse izbacuje , nije ni anel dao da ga rukama tapakam po ledjima sve nam je isto rekla kao vama potpuno.
evo koja slikica sa rodjedana . Nesto na fb ne mogu uci na svoj profil . dva rodjaka kad smo upalili svjecu ovu na prvi tren se toliko prepo posle je puho .
samo vodi racuna kada mu dajes mlijeko da ako je moguce zeljezo ne pije sat prije i dva poslije radi apsorpcije jer kazu da mlijeko usporava apsorpciju zeljeza.
a za to lupkanje ti nema druge jer jedino tako ce mu se slajm uspjeti odvojiti i izaci, ali ako ne moze proci ce aBd i ovako.trebalo bi...
ne mogu da otvorim prednje str nesto pa ne mogu procititi sta je sa Farah i Lanom od teacher...
a felix med maleni, nista ne valja, samo neka je zdrav i ziv dusa mala.
mi digli nalaz UK Igorov kaze kontaminiran,pa cemo ponoviti, uzela sam sada i one contrice sterilne u apoteci pa da probamo. a on nece da piski dok ga ja gledam nikako, stavljala ga u kadu po pola sata a on nece i nece
Bebacha bas mi je drago da je drug bolje Teacher i Hanady zelim curama brzo ozdravljenje Felix Anel je med, medeni , zao mi je za sestru ti, ali bice to sve ok, pila sam i ja dobrostan i kao djevojka, a i u trudnoci.
Lady i kod nas se cesto desava taj plac u noci, ja sam se bojala usi, kad srecem nisu. Kaze dr ili prozivljava sto se po danu desilo, a kao moguce i od zuba jer cetvorke i ako su joj sve izasle jos sve oko njih oteklo i crveno.
Mi bili na kontroli i hvala Bogu sve ok, bebica se malo spustila, grlic skracen, nije vise pupcanik oko glave...sve za 10 za prirodan porod, ali ja moram na carski... sto kaze dr najgore bi joj bilo da joj dodjem sa 10 prstiju otvorena a mora me u salu. Mene ce najvjerovatnije 30.07. poroditi ali 20.07. cemo znati sigurno... u slucaju da me ne porode tada onda moja dr ode na godisnji pa ce me prepustiti dr Murtezicu (ima li ko iskustva sa njim?). Uglavnom dvije sedmice malo da primirim i posle toga ako krene nije strasno. Bebica je sitna kilazom, ustvari srazmjerna je sedmici u kojoj sam, svi organi i sve fino razvijeno, cak se kao i testisi spustili sto je i rano za ovu sedmicu. Cekacemo sto duze budemo mogli, ali s obzirom na grlic i na to da se malo otvaram vidjecemo kako ce ici.
Farah povraca od juce, pa su isli dr, sad su na dijeti, ali je dosta bolje danas... A Lana od Tiki malo povracala slajm i kaslje
ooo bas mi je zao,
jeli tiki isla dr bice dobro aBd
nismo isli dr, uzela sam joj sirup na bazi meda i propolisa pa joj nekako na silu dala. ona ne voli ni cajeve ni med, pa rekoh lakse mi je natjerati da popije po kasiku sirupa dnevno. samo se jedanput nakasljala danas i to u snu i bljucnula taj slajm, tako da ju je to probudilo nakon nepunih pola sata. evo sad opet spava, sve ok, nije vise nikako kasljala. fino jede, apetit joj super pa mislim da nije upala grla- imala je do sada dva puta i nista nije jela tada. nije ni nervozna, ponasa se sasvim normalno. kad smo isli dr, odmah su joj davali antibiotike pa necu da je vodim ,jer oni odmah preventive radi zacas ukljuce antibiotike, a ne smatram da je nesto ozbiljno
divan je dusa preslatka