|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1021 1022 [1023] 1024 1025   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
5.7.2011 10:12:12   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: MALA1994

lady popila je dvije tab. i rekla da se do jutra Mora smanjiti a ono isto pa isto odvela ju pa vidjece . uh boze 

felix duso a sta je dobila od terapije, bas mi je zao ona je pravo mlada user posted image

tab za zaustavljanje haman nesto sa agrumenan tako nesto zaboravila sam tablete .
Pa ako nebude o.k dace joj hormonske neke tab da pije god dana dok se hormoni ne ustabile .
Kaze da je moguce tako kod neki djevojcica koje dobiju a  eto nju zadesilo a ona je meni jos djete sta ja znam .
I da neke curice kaze znaju tako iskrvariti pa se mama prepala . Ide joj cita krv djete se bas isprepadalo .
Al bt ce dobro abd nadam se ....
Evo ko na iglama cekam da mi se mama javi

dusica draga nadam se da ce joj brzo to proci, nemoj se sekirati ako dobije pilule.to sada nije vise s velikom konc.hormona.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25551
5.7.2011 10:16:40   
emi7908
felix i kod mene su prve menstruacije bile nenormalne kasnije hB sve došlo na svoje.... Znam da brineš.
Lady kako mi je mrzak taj osjećaj, duša malena nadam se da se brzo smirila i zaboravila... meni su jednom suze na oći kad je Emi tako vrsnuo i počeo plakati u životu ga nisam vidjela tako uplašenog i dan danas nisam sigurna čega se prepao jer taj dan smo bili na Ilidži i koliko se sjećam tad je prvi put vidio konje (fijakeri).. Prizor njegovog uplašenog lica je bio strašan... Dušice malene šta sve prolaze dok odrastaju, nama je sada bolno a i sami smo to prolazili a roditelji se brinuli.... Životni ciklus  ... Šaljemo joj jednu veliku pusu user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 25552
5.7.2011 10:19:48   
marinčii
pozz ženice ,ja se nešto ulijenila ovi dana valjda zbopg vremenauser posted image a i mm na odmoru pa stalno u hodnji pa se nikako javiti,M je dobro samo zeza s jelom ,jedan dan super jede onda sutra neće skoro pa ništa ,u nedelju samo 2 pudinga pojeo i 100ml mlijeka ja se baš isplakala dobro od muke al evo jučer je baš dobro jeo
mala kako ti pođe za rukom da L odjednom pije toliko mlijeka ,još prošli tjedan si govorila da neće nikako?ja sam sretan kad ovaj moj u tjedan dana popije 800ml,jer bude dana da ga i ne okusi a još neće ni jogurta ni sira niti išta mliječnouser posted image
dadada sretan put i uživajte
felix bit će seka dobro,čim dobije odgovarajuću terapiju, i ja sm na početku imala problema al se sve stabiliziralo ,user posted image
jelena  bravo za Anušku user posted image user posted image user posted image
ostale ženice user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 25553
5.7.2011 10:31:22   
Mya_81 RR
Heloooouuuu...

Mala, super za mlijeko user posted image Mi pijemo mozda pola L dnevno...

Felix, mila, ja sam dva puta imala taj odljev. Bukvalno kao iz česme! Znam da zaista strašno izgleda koliko curi, meni se tada i ljuštila maternica i to su bili ogromni komadi, ali nemoj se brinuti. Terapija je meni pomogla kroz par dana! Samo se ne mogu sjetiti sto sam pila. Uglavnom, neki hormonalne tablete čini mi se. Ali nema mjesta velikoj panici, jer to nije toliko strašno koliko izgleda user posted image

Mi danas ne idemo na bazen. Vrijeme user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 25554
5.7.2011 10:33:25   
Mya_81 RR
Felix, koliko godina ima tvoja seka?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 25555
5.7.2011 10:33:56   
Lady26

IZVORNA PORUKA: emi7908

Lady kako mi je mrzak taj osjećaj, duša malena nadam se da se brzo smirila i zaboravila... meni su jednom suze na oći kad je Emi tako vrsnuo i počeo plakati u životu ga nisam vidjela tako uplašenog i dan danas nisam sigurna čega se prepao jer taj dan smo bili na Ilidži i koliko se sjećam tad je prvi put vidio konje (fijakeri).. Prizor njegovog uplašenog lica je bio strašan... Dušice malene šta sve prolaze dok odrastaju, nama je sada bolno a i sami smo to prolazili a roditelji se brinuli.... Životni ciklus  ... Šaljemo joj jednu veliku pusu user posted image

Ma nije dugo trajalo, par minuta ali su meni bili kao sati....ona se sva preznojila, kosica komplet mokra...jutros ustala ok, i relativno je fino spavala do jutros...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 25556
5.7.2011 10:34:09   
Lady26

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

13 user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 25557
5.7.2011 10:35:55   
mala86
jutro i od nas user posted image

marinci ja sam mu neku vece slucajno pokusala po ne znam koji put dat prije spavanja,stavila ga u krevetic i dala mu bocu!prvo nije htio,e onda uzeo i poceo pit user posted image ! ja vjeruj mi da sam oplakala od srece,jer je bas bilo odjednom!mislila sam da je samo privremeno,ali pije ga user posted image ! nece po danu,ali uspava se s njim i budi 2 puta u toku noci i ujutro user posted image po punu bocu!

pokusat cu veceras da mu ne secerim,al stvarno stavim skroz malo

i jede ko i prije,nije nista smanjio obroke.samo sam mu dorucak malo pomjerila!prije je doruckovo dok otvori oci,sad za sat-sat i pol

a meni su rekli da bi on u ovoj fazi razvoja trebo bar litar mlijeka unjet u sebe

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 25558
5.7.2011 10:40:57   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Lady26

13 user posted image

Bas je mlada.

Ja sam izljeve imala negdje sa 17,18 godina...

I meni su od samog početka M bile neredovite. Kao malo se s vremenom ustabililo, ali tek nakon poroda je kao sve doslo na svoje mjesto. Nisam nikad pila nista da budu redovne. Osim te terapije za zaustavljanje krvarenja.

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 5.7.2011 10:41:43 >

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 25559
5.7.2011 10:41:07   
Anoniman
zvala sam mamu dobila je dabraston tab da pije godinu dana dok se hormonu ne ustabileuser posted image u petak ce nal. sve vaditi i uzv  raditi .
Eto hvala vam   na brizi svima user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 25560
5.7.2011 10:43:04   
Mya_81 RR

zvala sam mamu dobila je dabraston tab da pije godinu dana dok se hormonu ne ustabileuser posted image u petak ce nal. sve vaditi i uzv  raditi .
Eto hvala vam   na brizi svima user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma, bit ce to sve ok user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25561
5.7.2011 10:43:06   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lady26

13 user posted image

Bas je mlada.

Ja sam izljeve imala negdje sa 17,18 godina...

I meni su od samog početka M bile neredovite. Kao malo se s vremenom ustabililo, ali tek nakon poroda je kao sve doslo na svoje mjesto. Nisam nikad pila nista da budu redovne. Osim te terapije za zaustavljanje krvarenja.
ma tek pocela dobijevati a nije bas razvijena mrsavica je sitna mala .
Pa nadam se da ce joj ove terapije pomoci .
Kaze dokt da ima tako slucajeva kod curica  se znalo desiti jer valjda ti ludi neki hormoni dok svi ne sazriju tako ce biti .
Al bit ce dobro abd nadam se..

Neposredna veza do poruke: 25562
5.7.2011 10:46:08   
Mya_81 RR
Ma, zasad je bitno da joj krvarenje stane, a poslije ce dabroston regulirati hormone.

Ja sad cijelo vrijeme dumam koje sam ja tablete pila, ali fakat se ne mogu sjetiti... Znam da su bile kao tri vrste, po jacini i oznacavale su se s nekim slovom user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25563
5.7.2011 11:03:07   
marinčii

i ja sam pila dabroston tablete isto,samo mjesec dana ne cijelu godinu,ali pomogle su mi ,s tim da su meni bile neredovne dolazile bi savko 3 mjeseca ,posle su seupriliku ustabilile al ne baš školski s tim da se posle poroda stanje popravilo bilo al evo opet se izgleda i kod mene hormoni pobrkali ,jer ovaj mjesec mi kasnila 12 dana ,bit će to ok samo polakouser posted image
Mala kod nas je problem što ovaj nikad nije koristio bocu i neće je ,jeo je kašikom čokolino i evo jutors nije pojeo ni pola zdjelice ,ma ni 50 ml user posted image a to je sve za danas što će unijeti od mlijeka

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25564
5.7.2011 11:18:50   
tekja
felix, za sekuuser posted image  i za tebeuser posted image ...nadam se da ce ova terapija djelovatiuser posted image ...

Moji momci otisli do MUP-a, a meni zao sto nisam i ja...evo sad kontam da se brzo obucem i odem za njima, iznenadili bi se...user posted image

Lady, joj i nama se par puta desio taj siloviti plac, bas se covjek grozno osjeca, ma vristi, a ne da prici i kad konacno uspijem da ga uzmem u ruke, moram stajati na jednom mjestu i ne pomjerati, jer ako se samo sekund pomjerim, on nastavi vristati gdje je stao...ma strasno bude basuser posted image ...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 25565
5.7.2011 11:23:49   
Anoniman
moj anel se igra doneo mu drug plasticnu motorku sto zuji pa je ne ispustauser posted image user posted image iz ruku .
On hb jede .Jutros me budi vice peka neznam koliko je bilo sati  ja onak izasna reko sad ce peko kontala sam ustat okrenem se na stranu i zaspim a anel ostane ceka peka trznem se za mozda pola sata trznem se djete spava user posted image
A nisam mislila zaspat ,jednostavno me oborilo jos kad sam se budila kontam nemogu doc sebi jesam mu dala peko ili nisamuser posted image

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 25566
5.7.2011 11:24:12   
Honey3
pozdravcic jedan od nasuser posted image moja cura jutros ima prolivuser posted image ,sve joj kroz pelenu prodje,nesto kontam da nije od lubenice jer je sinoc bas puno pojelauser posted image
odoh sad da vas citam da vidim kako nam je i sta radi generacijauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 25567
5.7.2011 11:30:32   
Hanady RR
Dančić.....

evo i nas...F je bolensica mala...ali dobra je od jutros nadams e biće OK.

ja nisma nikakao spavala i neka nisma...nije lako mamam bitiuser posted image elem i ona moja draga 2-3 sata poklonila sma dežuri kraj bebe..

Dadada sretno...lijepo s eprovediteuser posted image

ostale nisma baš čiatal sve...felix boće sve ok sa sekom...user posted image user posted image
Lady to zaplakivanje je često dešavanje kod djece toga uzrasta...smao polako...ako se ti upsnaičiš ona to ojeti pa je još teže...zato smao polako...a znam kakav ej to osjećaj...uh tuga me uhavti kad se sjetimuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 25568
5.7.2011 11:34:40   
teacher75
sta je sa farah, jel imala temperaturu? lana i dalje pomalo kaslje, tj. bude satima dobro i onda se zakaslje. nos je uglavnom prestao curiti, malo jos ima. hvala bogu, nije imala nikako temperaturu. mm je sada uhvatila hunjavica a mene i dalje grlo boli

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 25569
5.7.2011 11:37:46   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

sta je sa farah, jel imala temperaturu? lana i dalje pomalo kaslje, tj. bude satima dobro i onda se zakaslje. nos je uglavnom prestao curiti, malo jos ima. hvala bogu, nije imala nikako temperaturu. mm je sada uhvatila hunjavica a mene i dalje grlo boli

a pisala sam na temo beba povraća...vjerujemo viroza pa je povraćala sada se liječimo....

sve je krneulo iznenada sinoćuser posted image

a i mene grlo steže...a u nosu imama herpes...al to je do strsa sinoć...baš me povraćžanje prepalo...kad to krene u mlazovima čovjek s epogubi totalnouser posted image

a od lanice je virusno sigurno ako nema ture...samo je malo pripazi i taj kašalj tetiraj ga ako ona hoće piti šljezomuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 25570
5.7.2011 11:42:57   
teacher75
nisam pratila tu temu, a samo sto ovo gore napisah, lana se u snu zakaslja i bljucnu malo voca sto je jela prije spavanja i malo slajmauser posted image sad sam je presvlacila. mozes li mi poslati na pp kako se pravi sljez, zaboravila sam, pravila sam joj prosle godine

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 25571
5.7.2011 11:43:25   
Amani12
A joj,pa sta je slatkim curicama...user posted image
Zaha vrlo moguce da je od lubenice.
Moj Amancek je prije par sedmica povracao,devet puta u toku noci,nama je bilo od kukuruza,ali doktorica nas je prvo pitala je li jeo lubenicu.
Nadamo se da ce Esmica i Farah cim prije ozdraviti,
mnogo ih ljubimo user posted image

Mi odosmo,ceka nas mnogo obavezica,a djecak jako pospan,pa odoh cim prije,njega cu kod mame ostaviti,neka paja...
Ostajte nam dobro i zdravo... user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

Neposredna veza do poruke: 25572
5.7.2011 11:48:32   
Honey3
samo da ljubnemo jednom Amanceka dok nam niste otisliuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 25573
5.7.2011 11:50:10   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

nisam pratila tu temu, a samo sto ovo gore napisah, lana se u snu zakaslja i bljucnu malo voca sto je jela prije spavanja i malo slajmauser posted image sad sam je presvlacila. mozes li mi poslati na pp kako se pravi sljez, zaboravila sam, pravila sam joj prosle godine

draga ako je izbacila malo šlajma to više nije suhi kašanja...znači produktivan je i ona šlajm izbaciti mora....
zato u tom slučaju ne bih ti šljez preporučila jer on će suzbiti kašalj a samim tim i šlajm će ostati u djetetu...što kansije može da s eupali i eto belaja...

u ovom slučaju ja dajem sirup od lovora...

ili čaj od luka i jabuke

a provjereno je dobar i sirup od luka ukuhanog....

pa ako želiš nešto od ovga da porbaš daću ti recept nije problem

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 25574
5.7.2011 11:53:01   
teacher75
bojim se da ona nece nista od toga htjeti, jer nece da pije nista osim vodeuser posted image ima li kakav sirup da joj kupim, najlakse mi je da je natjeram da popije kasiku sirupa. ona i med odmah pljujeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 25575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1021 1022 [1023] 1024 1025   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1021 1022 [1023] 1024 1025   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *