Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja radim na takvom poslu, gdje znam sve od cega se sastoji ovo navedeno ali dzaba....ja ih opet volim jesti, nazalost Upravo zato ih ne zelim Lani davati, probala jeste komadic salame ali nista vise od toga...
Moja curica se jutros probudila 6,45 cila i vesela, raspolozena, a ja....nisam mogla ustati do 7,20 (blago meni za vikend )...dobila sam prstic u oko , htjela je da me pomazi, provukla rucicu kroz reset_ke i.....
moj je opet budio ja vise neznam sta da radim vristi okrece se uvija se ubi sve oko sebe!
salmy mi smo imali fazu koja je trajala mjesec dana po dva puta tjedno bi se tako po noći probudio i vrišto i plako da sam baš bila uplašena,još neznamo šta je bilo razlog al evo prestalo je ,nadam se da se neće ponavljat
ma nista joj nece biti od malih kolicina...treba samo izbjegavati da to bude sastavni dio jelovnika...ko u vrticima...i naravno gledati da nije najjeftinije
Kod nas u kući inače se ne jede ni salama ni viršle...ni paštete...tačnije ja i suprug nemamo naviku za kupovinom ovih prerađevina i onda se i ne jedu. Odnedavno sma počela kupovati viršle i praviti im u kiflicama ili linatom tjestu.... nedavno se i argeta počela uzimati ali ništa posebno.
Međutim moj razlog zašto sam odlučila kupiti ponekda ove prerađševine je dljedeći: Moja starija curica se pred drugom djecom ponaša kao ''''čudak'''' kada vidi viršlu jer smatra da je to hamana nešto posebno pošto ona to često ne jde I meni je to postalo bezeveze jer sam svjesna da je ne mogu cjeli život ''''čuvati'''' od ove vrste hrane.
I samo mi je ovo razlog što joj sada u rjetkim trenuticma ponudim viršlu To što im ponudim domaća jaja u vidu kajgane, pileće jetrece sa ddomaćim kajmakom ili peksimete sa domaćim sirom one mstaraju ''''normalnim'''' a kda vide viršlu il salaamu misle da je rpaznik pa ispadaju čudaci djeca a mene to fakat počelo nervirat
Kad smo nedavno išli u zenicu napravila sma kiflice sa hrenovkama....kad sma joj vdijela facu radosti i oduševljena i pitanje tipa '''' jao mama jel ovo viršla'''' kao da sma joj ne znam ti šta dala tačno sma skontala one mojom greškom tu hranu smatraju nečim posebnim što će očito izazavtai i kotraefekat od onoga što sam mislila da sma postigla.
< Poruku je uredio Hanady RR -- 26.1.2011 10:05:16 >
Ja radim na takvom poslu, gdje znam sve od cega se sastoji ovo navedeno ali dzaba....ja ih opet volim jesti, nazalost Upravo zato ih ne zelim Lani davati, probala jeste komadic salame ali nista vise od toga...
pa i nema potrebe da joj dajes, ako voli zdravu hranu a hvala bogu ima toliko izbora zdrave hrane ne vidim razlog da joj dajes virsle i salame, bolje da ne zna ni kakvog su ukusa, jer ako joj se svide onda ce mozda traziti a ovako ako ne zna i nece. kasnije kad odraste vec to ne mozes kontrolisati ali bar sada dok imamo uticaja da pazimo sta jedu
Matej 10.7.2009. Andrej 9.12.2014. Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!
Hanady, meni su savjetovali da Lani dajem dzigericu (pilecu) ali ja joj ni miris ne mogu podnijeti a kamoli da je pojedem, pa ne znam kako da joj je spremim ili da teti "uvalim", kakvog je ukusa ?
Ja izbjegavam kupovinu tih proizvoda, ali nazalost nisam dosljedna. Navrati me onaj moj "coek"...
Mladja jos nije jela ni salamu ni hrenovke, ali starija jeste, nazalost.
ma nista joj nece biti od malih kolicina...treba samo izbjegavati da to bude sastavni dio jelovnika...ko u vrticima...i naravno gledati da nije najjeftinije
Kod nas u kući inače se ne jede ni salama ni viršle...ni paštete...tačnije ja i suprug nemamo naviku za kupovinom ovih prerađevina i onda se i ne jedu. Odnedavno sma počela kupovati viršle i praviti im u kiflicama ili linatom tjestu.... nedavno se i argeta počela uzimati ali ništa posebno.
Međutim moj razlog zašto sam odlučila kupiti ponekda ove prerađševine je dljedeći: Moja starija curica se pred drugom djecom ponaša kao ''''čudak'''' kada vidi viršlu jer smatra da je to hamana nešto posebno pošto ona to često ne jde I meni je to postalo bezeveze jer sam svjesna da je ne mogu cjeli život ''''čuvati'''' od ove vrste hrane.
I samo mi je ovo razlog što joj sada u rjetkim trenuticma ponudim viršlu To što im ponudim domaća jaja u vidu kajgane, pileće jetrece sa ddomaćim kajmakom ili peksimete sa domaćim sirom one mstaraju ''''normalnim'''' a kda vide viršlu il salaamu misle da je rpaznik pa ispadaju čudaci djeca a mene to fakat počelo nervirat
Kad smo nedavno išli u zenicu napravila sma kiflice sa hrenovkama....kad sma joj vdijela facu radosti i oduševljena i pitanje tipa '''' jao mama jel ovo viršla'''' kao da sma joj ne znam ti šta dala tačno sma skontala one mojom greškom tu hranu smatraju nečim posebnim što će očito izazavtai i kotraefekat od onoga što sam mislila da sma postigla.
hanady, evo ja sam jedno od djece koje je odraslo bez virsli, salame, coca cole, itd... moji roditelji jednostavno nikada to nisu kupovali. kad sam bila malo veca naravno da mi se to jelo vidjevsi drugu djecu, pa bih ponekad pojela ali i dalje to se nije nalazilo u frizideru kod kuce... kad sam odrasla voljela sam coca colu i kupovala je vani, kada sam se udala nisam kupovala coca colu i drzala je u frizideru jer sam ovisna- kad pocnem piti, popijem citavu flasu jedino kad gosti dodju, ocejfim sto se tice virsli, kupim nekad u pekari onu u kifli ali ne cesto...
Hanady, meni su isto savjetovali da Lani dajem dzigericu (pilecu) ali ja joj ni miris ne mogu podnijeti a kamoli da je pojedem, pa ne znam kako da joj je spremim ili da teti "uvalim", kakvog je ukusa ?
pa super....
ja uzimam svježu džigericu pileću...iznutrice srca i džigericu... stavim crvenog luka na ravi narežem sitno i onda propržim pa dodam malo vode da se izdinsta i posolim malo malo i malo bibera i jedu ...jedemo svi ...inače volimo i teleću i pileću džigericu. kad im serviram odozgo stavim kajmak ili pavlaku.
sa telećom se inale pravi tzv, pritjan a ja nekada njima napravim i sa pilećom... stavim u sve ovako nabrojano malo više vode pa dodam fildžan riže..bude super i vole to jesti...
Tajra bas vas krenulo, ali bolje dok su manji, ja sam u srednjoj skoli "fasovala" krzamak, zamisli na sta je to licilo, ne dao Bog nikome....uh... Nadamo se da ne curicu puno muciti Ti mene na ignore ali ja tebe necu
Ja izbjegavam kupovinu tih proizvoda, ali nazalost nisam dosljedna. Navrati me onaj moj "coek"...
Mladja jos nije jela ni salamu ni hrenovke, ali starija jeste, nazalost.
hanady, evo ja sam jedno od djece koje je odraslo bez virsli, salame, coca cole, itd... moji roditelji jednostavno nikada to nisu kupovali. kad sam bila malo veca naravno da mi se to jelo vidjevsi drugu djecu, pa bih ponekad pojela ali i dalje to se nije nalazilo u frizideru kod kuce... kad sam odrasla voljela sam coca colu i kupovala je vani, kada sam se udala nisam kupovala coca colu i drzala je u frizideru jer sam ovisna- kad pocnem piti, popijem citavu flasu jedino kad gosti dodju, ocejfim sto se tice virsli, kupim nekad u pekari onu u kifli ali ne cesto...
e pa da i moja prema coca coli ima odnos nečega posebnog
taj dan u zenici, jela je kifle sa viršlom, vozila se vozom, pa smo za ručak jeli ćevape i zamisli pita smije li i ona kolu...ja kažem smiješ danas...jao i sada prepričava o tom poesbnom danu kada je isti dan jela viršle, ćevape i kolu...al to samo tako može lkad se ide vozom u zenicu
ma ...čuvam ih koliko mogu al neću da budu ''čudne'' kada sa sa drugom djecom...aamo me to plaši... jedini rzalog zbog koga ima kupim štapiće, smoki, bombone je da se ne osjete ugroženim u neko doba naprem druge djece... zato kažem ne treba pretjerivati ali ne možemo biti totalno spremni da ih zaštitimo od svega toga jer kako vrijeme diu i oni rastu eto kupit će mimo mene a i neću da drugi kontaju da se ja nešto ''pravim pametna'' nije da brinem šta drugi kažu...al ne volim mučne situacije kad sam u drušvu zaovine djece ili sa prijetljicama koje imaju djecu moga uzrasta...baš ono kao ja naka pametna a one ispadnu beze...a nije tako...u trenutku pomsilim da sma stavrno pretjerala sa pažnjom
Tajra bas vas krenulo, ali bolje dok su manji, ja sam u srednjoj skoli "fasovala" krzamak, zamisli na sta je to licilo, ne dao Bog nikome....uh... Nadamo se da ne curicu puno muciti Ti mene na ignore ali ja tebe necu
I ja mislim da je bolje ranije... moja sestra jos nije imala, pa sad strahuje
A necu te vise na ignore, vjerujem ti na rijec da frizura nije nularica
I , opet ja ne mogu veceras s vama... Propada mi kostim navijacice
Ja joj pipnem celo, a ona:"Nisam turu...", i nema, hvala Bogu.
ma hajde nek predeveraju u duetu.. žao mi je la šta je tu je....
samo sma čekala kad ćeš javiti
ma biće ona dobra...podnijeće fino...ne brini
jutro nisam se naspavala anel se budio u 4.dam caja ko fol popije zaspi budi se u 5.dam flasu popije samo 60ml i vise nije htjeo da spava ,naspavao se kud se sova cula ja vidim u polu mraku anel sjedi i vice hu,hu,hu ko sova Bezbroj puta sam rekla lezi lezi...... I tako me mucio do pola 7 posle malo zaspo u 9 je bio vec na nonama
I Lana ovih dana prije 7 ustane ali je ne dizem iz kreveta prije pola 8...ma prerano joooooooj... ne znam kako cu za vikend bice veselo, ovako ustanem jer moram na posao ali za vikenddddddd jaoooooo
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Hanady, i ja sam bila pripravna... Ako bude kao i sestra joj, ja presretna.
Samo, ostadoh ja jos u kuhinji Mogla mi je dati barem sedmicu druzenja sa odraslim
hajd sedmica još jedna sitnica...jaka si ti žena...pregurat ćeš.... taman do 12 sve će biti kako treba
ma najcudnije mi zaspo je oko pola 12. sinoc i da ustane u 5 horan da nemoze biti horniji dok sam mlijeko grijala on uzeo autic i voza po hodniku,pa meni pokazuje na lapt.da upalim i cupka u mjestu(to znaci pusti mi moje pjesme medo brundo) Ja gledam onako polu otvoreni ociju i mislim si djete kao da si od struje napravljen ..
I Lana ovih dana prije 7 ustane ali je ne dizem iz kreveta prije pola 8...ma prerano joooooooj... ne znam kako cu za vikend bice veselo, ovako ustanem jer moram na posao ali za vikenddddddd jaoooooo
joooooooooj, i meni je to muka pozeljela sam jednom odspavati bar do 11, nisam od kako sam rodila nijednom
i nećeš ne brini... sad dok u ljeto dođemo...kako sunce izađe oni poustaju bolje nemoj se ni nadat...smao opušteno pa dok veća bude ''uliva'' je nekome a ti spavaj
ja 5 godina nisma ostala duže od 8 i 20...to mi je plafon ... nije d anisma poželjela al već sada imama neki blesavi ččip u glavi koji mi ne odzvoljava duže...biće navika organizma na presiju i stalno prisustvo misli da imama dkeu, kuću, veš, suđe, doručak, ručak, posao, sjednice, prozore, nabavku, prijatelje, mamu, muža, seku itd.......a da dan ima samo 24 sata
ma najcudnije mi zaspo je oko pola 12. sinoc i da ustane u 5 horan da nemoze biti horniji dok sam mlijeko grijala on uzeo autic i voza po hodniku,pa meni pokazuje na lapt.da upalim i cupka u mjestu(to znaci pusti mi moje pjesme medo brundo) Ja gledam onako polu otvoreni ociju i mislim si djete kao da si od struje napravljen ..
uh, jadna ti, a ja kukam sto me nadigla u pola 8
i nećeš ne brini... sad dok u ljeto dođemo...kako sunce izađe oni poustaju bolje nemoj se ni nadat...smao opušteno pa dok veća bude ''uliva'' je nekome a ti spavaj
ja 5 godina nisma ostala duže od 8 i 20...to mi je plafon ... nije d anisma poželjela al već sada imama neki blesavi ččip u glavi koji mi ne odzvoljava duže...biće navika organizma na presiju i stalno prisustvo misli da imama dkeu, kuću, veš, suđe, doručak, ručak, posao, sjednice, prozore, nabavku, prijatelje, mamu, muža, seku itd.......a da dan ima samo 24 sata
zavidim mm kad moze nekada spavati i do 1-2-3 popodne!!! doduse umori se prethodnih dana, ali opet. da mi je tako sastaviti u komadu nekih 14 sati
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''