Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja kao i Lady pijem drugu kafu al nikako sebi da dodjem uh ko ce izdrzati danasnji dan
Bambi sinoc sam mislila na vas kako vas nema reko da vam sibnem mail da vidim kako ste, Nane prava momcina i mi smo sa visinom tu negdje ali sa kilama jok, al se ne brinemo, dobro smo i zdravo hb a ako su cipele 30 Km i mi se prijavljujemo ipak smo mi prva nanetova drugarica sa RR koja je maksuz dosla do Gorazda i zvale vas da se vidimo
Teacher eto vidis garant su zubi, a sto neke napisa mozda im i dosadi jesno te isto i Adna ima dana kad jednostavno supu nece ni da primirise i ja je ne tjeram prodje je nekad juce smo rucali rizu i meso, a ona kao i R kad godj je pitas sta ce jesti mesaaa
nego zene dajete li vi djeci kakve bombone mene sve nesto strah
dam kiki...zna nekad i mentos pocuclati...ja sam nakon logopedice skontala koliko su te sve stvari bitne...jer jezikom vrtis i prevrces a i zena me uvjeri da se zubi od toga ne kvare...kvare se od ne zvakanja...bilo slane hrane ili slatke...naravno da ne treba pretjerivati, kao ni sa cim...al mu od jednog bombona dnevno nista nece biti...najgore su nocne flasice...tj. sokovi, mlijeko etc. od toga zubi propadaju
ja i dalje smatram da nema koristi od bombona... moze prebirati po ustima i nesto zdravije, kao npr. komade voca...
komad voca se zvace, pa guta..znas i sama po sebi...bombonu cuclas pa je jezikom hvatas...ide ti iz obraza u obraz...i ima logike...svako nek radi sta i kako hoce...of korz...samo ljudi za bombone znaju vec vijekovima i nemam stav da sve ono sto je nekad bilo normalno danas je boze me sacuvaj...djeca su uvijek cuclala bombone i volila...i sta sad treba od njih parviti "cudo generaciju"...gdje je maltene sve zivo zabranjeno...sve sto priredjuje one obicne radosti...najmanje...a djetetu je bombona upravo to...pa pitaj svoju mamu sta je znacila njoj bombona...kazem opet...ne treba pretjerivati...da se dijete krka time...al isto tako se slazem sa N_N, nakon nekog vremena cete samo dobiti kontraefekat...ne treabs od djeteta praviti makrobioticara...i sta je uopste vise zdravo? ko meni daje garanciju da je ova mrkva sto kupujem, zdrava...vjerovatno je pua teskih metala i kojekakvih pesticida...pa tako ti bombona dodje ko manje zlo..ne treba pretjerivati niucemu...pustimo da djeca budu djeca...a ne da je sa 30 god. zeljan bombona
ja gledam po sebi, nikad nisam jela bombone, ni dan danas ih nesto ne volim a rano propricala i ne zatvaram usta, zube imam prilicno dobre itd... sve je stvar navike. naravno ne kazem da cu zabranjivati djetetu da proba i jede bombone ali ja joj necu kupovati...
Teacher mislim a pretjerujes ali zaista....Ne jedes zdravo a hoces da ti Lana to jede, kako ce kad ne vidi od tebe da i ti uzivas u tome?! To mozes sad dok je mala, ali kad postane svjesna svega nece ti htjeti jesti posebno... Neces joj ti kupovati bombone? A ko ce? Boga mi ako ce moja to jesti ja cu joj kupiti i ja cu odrediti koje ce jesti...ni baka, ni nana, ni komsije a ni gosti...
pozz zenice hej u mene je slatka moja Naida pojela cijelo jaje na maslinovom ulju sa sirom riccotom i jos i hljeba malo nemogu da vjerujem masala i nijednom nije ispljuvala al sam skontala ne letim za njom ponudim joj ako nece ne insistiram i mala izgleda ogladnila i bogami pojede sve,,,,
Masallah Moja curica isto voli jaje, ali bas bas...kad je jaje za dorucak sama se montira kod hranilice i vice ajde ajde
ma belaj je ba kad nece da jedu majke mi neznam eto sta bih joj vise ponudila ali eto od juce masala jede neureklo se u petak ce biti gotovi nalazi urina da vidimo imali infekcije ali cisto sumnjam jer nema ni osip po guzi urin je fine boje nije neraspolozena to je samo od zubi hoce joj trice a ovih 6 sto ima svi za mjesec dana narasli pa je vjerovatno to muci,,,
Teacher mislim a pretjerujes ali zaista....Ne jedes zdravo a hoces da ti Lana to jede, kako ce kad ne vidi od tebe da i ti uzivas u tome?! To mozes sad dok je mala, ali kad postane svjesna svega nece ti htjeti jesti posebno... Neces joj ti kupovati bombone? A ko ce? Boga mi ako ce moja to jesti ja cu joj kupiti i ja cu odrediti koje ce jesti...ni baka, ni nana, ni komsije a ni gosti...
ja necu, ne pada mi napamet da kupujem ili cu joj kupiti jednom mjesecno, kao sto joj kupujem i smoki i grisini moja mama joj takodjer to nista ne kupuje, kao sto nije ni meni kupovala, tako nek izgustira kad ode kod sveki ili na neki rodjendan. a od nas to ne moze vidjeti jer mi to ne jedemo ni salame, ni pastete ni druge stvari...a kad bude s nama jela nek jede sto i mi (ako bude htjela) krompir i meso voce a povrce malo rijedje, al ima supa
Moj jede sve al pod mojim nadzorom...Al nije me sramota i kad u gostima potamani svo slatko što mu se iznese, šta ću takav je, meni više žao što poslije imamo problema sa stolicom pa jadan plače Poslije godine dana ja više ne biram šta će jesti jede sve što i mi ali se trudim da ipak on ima supice, čorbice i kao što dadada kaže ko će nam garantovat šta je zdravo .
A za urin, evo ti moj primjer, prosle godine (Lana imala 6mj), jedno vece dobila temp i odmah skocila na 39...ja zovem DZ kazu dovedite je, dr je pregleda, sve ok, kaze hitno mi radite nalaze...odnijeli dr nalaze - upala mokracnih kanala (znaci apsolutno nista, nikakvih simptoma), odmah nas je poslao na Jezero, lezale smo 5 dana Necu da te prepadam ali ne iskljucuj nista...ja sad kad nekom djetetu "nie nista" a ima temp odmah savjetujem - urin....ko se na mlijeko opece i u jogurt puse...nazalost
IZVORNA PORUKA: Breskva Al nije me sramota i kad u gostima potamani svo slatko što mu se iznese, šta ću takav je,
mene zbog mog jeste sramota, al baš njega briga što se ja crvenim
islažem se s anekim ko reče da s ediejete ne može natjerati da jede drugačije od roditelja, ajidin fakat najviše voli ono što i ja volim, ja neću d amijenjam svoj način ishrane pa i njega ne tjeram, amlo pripazim na slatko jer je bebeli, ali opet pojede dosta toga onako usput
IZVORNA PORUKA: Breskva Al nije me sramota i kad u gostima potamani svo slatko što mu se iznese, šta ću takav je,
mene zbog mog jeste sramota, al baš njega briga što se ja crvenim
islažem se s anekim ko reče da s ediejete ne može natjerati da jede drugačije od roditelja, ajidin fakat najviše voli ono što i ja volim, ja neću d amijenjam svoj način ishrane pa i njega ne tjeram, amlo pripazim na slatko jer je bebeli, ali opet pojede dosta toga onako usput
meni ne bi smetalo da jede ko ja al samo da hoce malo vise povrca i malo manje cokolade... ja nisam nikad htjela povrce ali sam zato supu morala jesti, i hvala bogu uvijek bila zdrava, nikad vecih zdravstvenih problema, krvna slika i ostalo uvijek super...
< Poruku je uredio teacher75 -- 17.5.2011 12:33:28 >
A za urin, evo ti moj primjer, prosle godine (Lana imala 6mj), jedno vece dobila temp i odmah skocila na 39...ja zovem DZ kazu dovedite je, dr je pregleda, sve ok, kaze hitno mi radite nalaze...odnijeli dr nalaze - upala mokracnih kanala (znaci apsolutno nista, nikakvih simptoma), odmah nas je poslao na Jezero, lezale smo 5 dana Necu da te prepadam ali ne iskljucuj nista...ja sad kad nekom djetetu "nie nista" a ima temp odmah savjetujem - urin....ko se na mlijeko opece i u jogurt puse...nazalost
ma znam ja to u mene je sestra(mladja od mene 7 godina) sa 9 mjeseci imala upalu bubrega lijecenje je trajalo godinu dana skoro dok se nije iskorijenilo isto tako plac i temperatura,,al ova moja nije imala temperaturu nikako samo jednu noc eto za ovih godinu dana jednu noc je bila 39,5 i ja joj kapi dala spusti se odmah imala upalu grla,,ma joj ja sam panicar mene je sve nesto strah pa jedva cekam petak da vidim te nalaze,,,,a valjda ce biti uredu,,ali nebi me ni cudilo carape neda na noge pape skida e jedino stramplice nemoze skinuri pa dzaba evo sto je napolju 31 stepen ona je u stramplicama jer sve nam plocice po stanu ebemti italijane i gradnju njihovu
ja necu, ne pada mi napamet da kupujem ili cu joj kupiti jednom mjesecno, kao sto joj kupujem i smoki i grisini moja mama joj takodjer to nista ne kupuje, kao sto nije ni meni kupovala, tako nek izgustira kad ode kod sveki ili na neki rodjendan. a od nas to ne moze vidjeti jer mi to ne jedemo ni salame, ni pastete ni druge stvari...a kad bude s nama jela nek jede sto i mi (ako bude htjela) krompir i meso voce a povrce malo rijedje, al ima supa
Ja jedem i salamu, i pastetu, (virsle vise ne), nareske, hase obozavam... Lana od ovoga pojede salame koji kolut, i male virsle...ne branim djetetu nista....sve sto zeli proba....necu da bude kao da je pala sa marsa kad vidi nesto sto nije jela.... Ja isto zelim da jede zdravo, koja majka ne zeli, glupost, ali ako nece nista drugo - pojest ce koji kolut salame (i to pileca prsa, ne poli i gluposti) i hljeba, zaliti mlijekom...ili 3-4 male virsle sa abc sirom...zasto da ne....i ja sam forsirala povrce, meso...i zgadilo joj se....sto ce mi to.... I dalje joj se kuha ali ako bas nakon niza pokusaja ne zeli, dobit ce nesto sto znam da ce pojesti....
sumnjam da bi voljela virsle sve i da joj napravim, davala sam joj jednom da proba pureca prsa i odmah je pljunula. voli samo zuti sir. suho meso sam isto davala da proba i pljunula je.a ako bude pala s marsa niej nikakva steta, bolje nego da bude ovisnik o junk food. po tome vecina tinejdzera pusi i treba onda hrabriti i svoje dijete da pusi da ne bi bilo ko palo s marsa
< Poruku je uredio teacher75 -- 17.5.2011 12:38:21 >
Ja njemu dajem sto mu se jede,pa bio to smoki,kokice,ili salama to mu dam.Jutros recimo pojeo tanjiric pure(sir i pavlaka)i kad je sve pojeo pitam ga hoces salamu? ode do frizider i pokazuje prstom.Ja mu uzmem par kolutova proprzim i isjecem na komadice i dam.Sve je prsticima pojeo.I sto da ja njemu to uskratim kad voli Kad smo u trznom centru,vristi hoce neki slatkis.Ja fino otvorim i dam mu da pojede.Necu da ga maltretiram( kao sto su mene ganjali sa " supicom i zdravom hranom)Sve bude i prođe....ne moze nista pojesti u tolikim kolicinama da mu bude stetno?
Ja njemu dajem sto mu se jede,pa bio to smoki,kokice,ili salama to mu dam.Jutros recimo pojeo tanjiric pure(sir i pavlaka)i kad je sve pojeo pitam ga hoces salamu? ode do frizider i pokazuje prstom.Ja mu uzmem par kolutova proprzim i isjecem na komadice i dam.Sve je prsticima pojeo.I sto da ja njemu to uskratim kad voli Kad smo u trznom centru,vristi hoce neki slatkis.Ja fino otvorim i dam mu da pojede.Necu da ga maltretiram( kao sto su mene ganjali sa " supicom i zdravom hranom)Sve bude i prođe....ne moze nista pojesti u tolikim kolicinama da mu bude stetno?
pa kad bi vristala i trazila da joj kupim naravno da bih popustila, ali ne moze mi ni traziti trenutno bombone kad ih nikad nije ni probala, kao ni salamu itd...
bogami kad nece nista sto joj nudim zadovoljna sam da mi pojede bar nesto,,pa neka je to i kolut salame,,
Pa da...slazem se 100%.... Ne zelim praviti robota od djeteta....sve moze i sve proba.... Jedino jos nisam dala jagode a to cu kad ja i mm budemo kuci oboje...neki dan joj sveki htjela dati ja nisam dala jer nismo ni mm ni ja bili tu... Ne mora znaciti da ce sta biti ali volim da sam tu kad proba nesto novo a pretezno joj ja i dam nove namirnice
Pa da...slazem se 100%.... Ne zelim praviti robota od djeteta....sve moze i sve proba.... Jedino jos nisam dala jagode a to cu kad ja i mm budemo kuci oboje...neki dan joj sveki htjela dati ja nisam dala jer nismo ni mm ni ja bili tu... Ne mora znaciti da ce sta biti ali volim da sam tu kad proba nesto novo a pretezno joj ja i dam nove namirnice
nisam ni ja jos jagodu strah me nesto ma rekoh nece joj nista bit ako jos ne proba,,,,nece joj skodit
jedno pitanjce Skoro sam kod anela vidjela vani ga malo izvela nosala da ga zelja mine on zino od dragosti kad slucajno ugleda na joj kako da objasnim . Na desni ne dje bude zub vec na mesu ustima unutra sa strane desne jednu bjelu tackicu kao ognojena tacka da nije afta .....sTA Ja znam sta je od cega Pokusala sam opet vidjet neda da ga diram jer moram rukom kraj usta pomaci da bi vidjela .
Ja sam Anu vodila kod djecijeg nutricionistejos kao beba jer nije dojila, a nije htjela ni jedno AD i tada sam dobila dosta dobrih savjeta o ishrani. Rekla mi je zena da treba da shvatimo da i nama koliko god voljeli neku hranu nekad se ne jede ta hrana pa je ne jedemo, tako ni dijete. Nikad ne treba odustajati posle prvog pokusaja, ali ne treba ni siliti dijete. Vec pokusati dati ako dijete nece napraviti par dana pauzu pa opet pokusati, djeca treba da se naviknu na ukuse, a treba da budemo svjesni da i njima se nekad nesto jede, nesto ne. Teacher ne znam jesi li procitala pisala sam ti, nije ni zdrava pura svaki dan, jer sastruze djetetu normalnu crijevnu floru.
potpisujem te ....
bogami kad nece nista sto joj nudim zadovoljna sam da mi pojede bar nesto,,pa neka je to i kolut salame,,
jedno pitanjce Skoro sam kod anela vidjela vani ga malo izvela nosala da ga zelja mine on zino od dragosti kad slucajno ugleda na joj kako da objasnim . Na desni ne dje bude zub vec na mesu ustima unutra sa strane desne jednu bjelu tackicu kao ognojena tacka da nije afta .....sTA Ja znam sta je od cega Pokusala sam opet vidjet neda da ga diram jer moram rukom kraj usta pomaci da bi vidjela .
Po meni to je fistula, ja je trenutno imam i bas mi smeta kad jede i kad se smijem...hoce kao znak prehlade ili pred prehlade...bar meni...