|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  913 914 [915] 916 917   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
30.8.2011 0:26:58   
canim
IZVORNA PORUKA: mala_sa

Rose- ma i ja sam se odlucila to da probam, otici cu sutra aBd da iznajmim pumpicu, pa se nadam da ce mozda to da funkcionise... a probacu i u to mlijeko da mu dodam one "zitarice za mirnu noc", pa da mu to bude kao hapa pred spavanje user posted image user posted image

Ja nesto nevjerujem da ce ti ta flasica upaliti, jedino sto tebi mozda moze biti lakse da mu samo das flasicu i da on pije ali to pod uslovom da zna drzati flasicu a ako ne zna onda ces morati ti drzati i cekati da popije.Tako da si tu na istom, jedino da mu uvedes taj neki obrok koji ce ga zasititi ali ako je puniji onda kao sto je rose rekla i ja bih razmislila o tome.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 22851
30.8.2011 0:43:34   
mala_sa
Ma ne znam ni sama sta mu bi odjednom...prije je on bas fino spavao po 5 - 6 sati u komadu (po noci) i to je meni bilo sasvim dovoljno da se naspavam; a sad je odjednom poceo bas cesto da se budi (ima nekih 10ak dana), pa nesto kao kenjka i kad mu stavim pipu nastavi da spava, al se opet jako brzo probudi bas da jede...
Vjestice- ja sam bas htjela da izbjegnem dohranu ovako rano, i prije sam bila sigurna da mu je moje mlijeko dovoljno (spavao je lijepo i napredovao super - sa 3 i po mjeseca imao 8kg)... a sad je odjednom poceo stalno da se budi gladan, a za skok u razvoju mi nekako previse da traje 10dana user posted image user posted image
P.S. Hvala na objasnjenju za kinezitarapeuta, ja zivim u Fr, i ovdije ima samo to kao zanimanje koje je meni najslicnije fiziotarapeutu, tako da sad konacno i ja znam sta je user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 22852
30.8.2011 0:49:27   
vjestica
mala sa promjeniće on ritam i navike još hiljadu pta user posted image
evo moja cura sa 13 mjeseci se zna nekad buditi svaka 2 sata da jede, a nekad odspava u komadu duže
češće se budi kad su vrućine ili kad se previše umori (one bapske priče umori bebu da bolje spava, kod nas je to kontra, što se više umori, gore spava)
sve dok dojiš na zahtjev, ne brini se za mlijeko

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 22853
30.8.2011 1:03:54   
canim
mala_sa sad je ljeto, mozda mu je vruce pa doji da bi se osvjezio, moja evo zadnjih 10tak dana isto ritam promijenila, inace doji svaka 2-3 h a sad ma cini mi se svakih sat vremena, cak i manje, samo sto je stavim eto ti nje, ali valjda je zubi muce pa nervozna.
Mi cemo ovih dana ako Bog da 8 mjeseci napuniti a jos uvijek nemamo 8 kg tako da ti se ne sekiraj puno jeli tvoj mali gladan, dok god on napreduje nije gladan.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 22854
30.8.2011 6:40:25   
ladyblue RR
mala_sa, i ja vjerujem da su to zubi i da zato lošije spava. ni ja be bih uvodila dohranu jer beba doji. ja sam uvela ranije ali sam sa 4 mjeseca prestala dojiti.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 22855
30.8.2011 6:42:44   
ladyblue RR
mene jutros u 6 probudili, ne beba, nego moji muškarci. ustali da idu na Bajram namaz a tako mi se spava....tamam sam napravila Nađi vodu za hapu jer sam sinoć zaboravila.

svima koje slave BAJRAM MUBAREK OSLUN!

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 22856
30.8.2011 7:01:50   
canim
eh nek si vala lady i ti jednom rano ustala user posted image

Bajram mubarek olsun i od nas user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 22857
30.8.2011 7:10:26   
ladyblue RR
eh eto ti moja canim, beba spava a ja morala ustatiuser posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 22858
30.8.2011 7:12:22   
HAHA
Evo i ja se pridružujem ranoraniocima.Harun mi priredio divan poklon za bajram,prespavao do 3:30,dojio i nastavio dok mu babo i brat nisu krenuli u dzamijuuser posted image .Ovo se mjesecima nije desilo.Ja sam malo tužna što nisam sa svojima,ali za sljedeći aBd biću.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 22859
30.8.2011 7:32:10   
canim
user posted image za Haruna, pa hoce on da mu se mamica odmori, da bude svjeza za Bajram user posted image

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 22860
30.8.2011 7:44:37   
Amam
Drage moje ,vi koje,slavite Bajram mubarek olsun! Da ovaj praznik provedete okruzeni svojim najmilijima u zdravlju i bereketu,amin.

Puno pussaa i od mene i mojih bebauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (nema baklave :))user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 22861
30.8.2011 7:51:15   
tukica
Drage moje, Bajram Serif Mubarek Olsun user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 22862
30.8.2011 8:03:10   
Cickolini
Drage moje od srca Vam zelim Bajram Serif Mubarek Olsun i da lijepo u sreci i ljubavi proslavite Bajram sa svojom porodicom. Ovo je nasim bebicama prvi Bajram ... zavidim svima koji su u Sarajevu. Ovdje se ne osjeti Bajramska atmosfera, ali mi cemo je napraviti.

Jos jednom sve najljepse bebicama, mamicama i taticama za ove Mubarek dane.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Harune svaka cas_t user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dan pravis Bajramsku atmosferu ... mozda ce bolje spavati hehe

< Poruku je uredio Cickolini -- 30.8.2011 8:07:03 >

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 22863
30.8.2011 8:12:14   
vila_7
Dobro jutro zenice, najprije da vam poželim

Bajram Serif Mubarek Olsun uz najiskrenije zelje, da ga provedete u zdravlju i veselju !  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 22864
30.8.2011 8:20:25   
tukica
I da, tek sad procitah situaciju sa budjenjem, i mi se prikljucujemo klubu beba nespavalica... moja mala zadnjih dana je grozna, stalno se budi, i to u placu... toliko mi je dojadilo da je stalno uzimam iz krevetica, odose mi ledja, da je sinoc sa mnom spavala, i naravno svako malo se budila, u 3 se cak i igrala do pola 4, i kad je vidjela da svi spavamo, i ona se okrenula i zaspala... ima dana tj. noci kad je divna, zaspe u pola 9 i ne budi se do 12, samo 2 budjenja i super, a sad haman svakih sat, sat i po...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 22865
30.8.2011 8:23:43   
ladyblue RR
evo moja N se tek sada probudila i piškila u tutuuser posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 22866
30.8.2011 8:34:21   
vila_7
Lady user posted image za tutu. Moja sad nece u dnevnoj,samo ako i ja sa njom u WC-u jer joj tuta tamo stoji,i onda regularno sa mnom ode i piski/kaki, a i kod sveki nije par dana htjela uopce i skontaju da i tamo hoce samo ako je tuta u wc-u user posted image -zna dijete sta je kultura! user posted image
Jos ne zna sama traziti.

Neposredna veza do poruke: 22867
30.8.2011 8:35:52   
vila_7
A za ova buđenja...nista novo - i dalje najcesce dojimo svaka 2-3 sata-nocas naravno svaka 2, i spava sa mnom jer se ja tako bolje naspavam! Naje.ali smo kad htjednemo je vratiti u krevetic,al sta bi!
I da...i dalje zaovi lijepo sama zaspe u kreveticu,a ja moram biti s njom dok skrooooz ne ucvrsti i tek je onda prenijeti.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 22868
30.8.2011 8:45:42   
mersiha 77
Bajram serif mubarek olsun.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 22869
30.8.2011 8:49:57   
rose
Bajram Serif Mubarek Olsun mojim drugaricama s RR user posted image

Moja S jos spava, spavalica mala, cekamo da se budi pa da idemo kodmalog komsije na bajram i nani i dedi na rucak...ovo joj je drugi Bajram...prvi je bio kad je imala samo 3 dana a sad moze i na bajramski rucak user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 22870
30.8.2011 8:53:56   
Super Beba
dobro jutro svima!
I od mene, za drage mame i bebice koje slave: Bajram Šerif Mubarek Olsun! Od srca vam želim sve najljepše i da uživate u ovim trenucima sa vašim najmilijim! Puno pusa svima!
HAHA - user posted image za Haruna! Zna kad treba pripaziti mamu. I da sljedeći bajram provedeš sa svojima aBd..

Nama se mali probudio da isprati tatu na bajram namaz user posted image i bio budan još nekih sahatak, sam se igrao u krevetu, nešto pričao, ja ga onda nahranila i on nastavio spavat...taman me pustio da se fino okupam, isfeniram :) Onda sam ga posjela u neka doba (kad je ustao) u kupatilo ispred veš mašine - to mu nešto plaho interesantno gledati dok radi user posted image Sad evo puže po kući, istražuje ćoškove :) i stavlja sveeee živo u usta...u njegovom želucu ima više dlaka i prašine nego na mojoj glavi...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 22871
30.8.2011 9:03:58   
sweet insanity
Hey zenice :) Nas nije bilo dugo online, komp nam otiso' pa smo uzeli laptop a tu nisavm imala rr zapamcen a password sam zaboravila no evo nadosao je.....

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 22872
30.8.2011 9:04:57   
sweet insanity
Zaboravih, svi koji slave Bajram, Bajram Serif Mubarek Olsun!

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 22873
30.8.2011 9:09:05   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Hey zenice :) Nas nije bilo dugo online, komp nam otiso' pa smo uzeli laptop a tu nisavm imala rr zapamcen a password sam zaboravila no evo nadosao je.....

ja jučer mislim na tebe i pitam se gdje siuser posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 22874
30.8.2011 9:28:16   
dzeni_nl
Bajram Serif Mubarek Olsun svima koji slave.

I moja se jos uvijek cesto budi da doji. Zadnjih dana sam preumorna da bih sjedila kraj nje i cekala po 1 1.5 da sama ponovo zaspe u svom kreveticu pa je opet samo prebacim kod nas. ustvari od umora ni ne sjecam se kad sam i kako sam je prebacila. Poslije rodjendana cemo ponovo na odvikavanje. Valjda ce mama biti malo odmornija.

I mi cemo kod sveki na rucak. Mojoj M je ovo treci bajram. Prvi je bio kad je imala 5 dana. Sad ce moci i ona da rucka sa nama bajramskog ruckauser posted image

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

Neposredna veza do poruke: 22875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  913 914 [915] 916 917   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  913 914 [915] 916 917   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Protesti
teacher75

Idete li na proteste?

Da, redovno, konacno da se nesto desava (17%)

Ponekad naletim malo da se tuspasim (12%)

Ne, imam pametnija posla (24%)

Isla bih ali sam sprijecena (48%)

Broj svih glasova: 42

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *