Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
ej, a kad ste vi prestale peglat stvari bebama. Ja od 2. mjeseca ne pegla,a stavlja od tada i omeksivac Silan sensitive. Ispeglam mislim ako je poguuzvano...nadam se da ne grijesim
Dan i od nas. E spava na meni ja tipkam,seka isla na izlet mi po nju pa se umorio . Mersiha Anes je medic.I mene vala ledja bole,moj je guzonja pravi s 4 mj. je imao 8,5 kg,skoro me pitaju cime ga prihranjujem . Sweet ma i ja sam tako mozda do 2 mj i odustala,ma neka se navikava,samo ja ne koristim omeksivac a pocela sam koristiti obicni deterdzent mozda prije 20-tak dana. Lady,znam da N nema jos godiu ali skoro ce,probaj joj davati propolis kapi,odlicne su za imunitet a i za sluznicu usta,naravno koristi i tu gencianu,a dobro to ona podnosi dusa slatka,afte bole.U apoteci imaju apipol baby bezalkoholne su.
Iman bebo velika,sretan ti prvi rodjendan,da budes uvijek zdrava i vesela i ponos svojim roditeljima na oba svijeta! .
hej zene malo vas iscitah...lady blue nadam se da je malenoj bolje...mersiha djecak ti je predivan...i ovaj moj je prilican "klipan" za svoj uzrast, ima tri mjeseca i 17 dana i 7kg...uh znam kako ti je nosati ga...ali mashallah nista nije tesko samo nek su zivi i zdravi....zaboravih ko ono ne pegla stvari za bebu, i ja sam prestala, ne mogu vise majke mi nista drugo ne radim nego peglam i perem ( to kad ne dojim, ne pravim flasicu ili uspavljujem) pa reko makar da se peglanja kutarisem...jedino i dalje sve njegovo ispiram po dva puta u masini... eh, da jos da priupitam ako neko zna..jel treba davati one d3 kapi i dalje svaki an ako sam malom uvela i aptamil? to jest on sad i doji i jede flasicu a kako vidim tamo na kutiji aptamila pise da sadrzi vec d3..ne znam malo mi frka da ne dajem previse toga...mislim i kapi i joj ima u hrani...paranoja me hvata kad na to mislim a zaboravih pitati pedijatricu prosle sedmice... eto pusa vam evo mi se dijete budi
Sweet- ja sam isto A par puta obukla neispeglan bodi i vidim da mu ne smeta, tako da cu i ja prestati da ih peglam A i vec par puta sam mu oprala ves sa obicnim detardzentom i isto mu ne smeta, stavim i malo omeksivaca, tako da cu odsad da mu sve perem kao i nama...
stefania - D3 se daje do godine dana bez obzira na prehranu , a moze i poslije-bar prvu zimu. Tako cu eto bar ja. Ja nisam peglala bebine stvari ali nisam koristila omeksivac nego samo tecni det. (kao i sad) i imam susilicu pa ona ubije te bakterije ako ih ima. Al u zadnje vrijeme kako su joj vece stvarcice moram peglati bar po pola masine jer se zguzvaju ne znam ni ja kako.
Dan i od nas. E spava na meni ja tipkam,seka isla na izlet mi po nju pa se umorio . Mersiha Anes je medic.I mene vala ledja bole,moj je guzonja pravi s 4 mj. je imao 8,5 kg,skoro me pitaju cime ga prihranjujem . Sweet ma i ja sam tako mozda do 2 mj i odustala,ma neka se navikava,samo ja ne koristim omeksivac a pocela sam koristiti obicni deterdzent mozda prije 20-tak dana. Lady,znam da N nema jos godiu ali skoro ce,probaj joj davati propolis kapi,odlicne su za imunitet a i za sluznicu usta,naravno koristi i tu gencianu,a dobro to ona podnosi dusa slatka,afte bole.U apoteci imaju apipol baby bezalkoholne su.
Iman bebo velika,sretan ti prvi rodjendan,da budes uvijek zdrava i vesela i ponos svojim roditeljima na oba svijeta! .
a zasto se u biti ne koristi omeksivac?jel da se ne osipa ili.....?mojoj je hb OK , a sa 2 mj smo presli sa persil sensitive na merix sa jorgovanom i takodjer ne vidim promjene...duplo sve isperem i to je to.
< Poruku je uredio sweet insanity -- 16.9.2011 13:14:16 >
ej, a kad ste vi prestale peglat stvari bebama. Ja od 2. mjeseca ne pegla,a stavlja od tada i omeksivac Silan sensitive. Ispeglam mislim ako je poguuzvano...nadam se da ne grijesim
bilo koji omeksivac nije zdrav z akozu jer se zapravo ne ispire iz odjece kao deterđent-jedino ako ukljucic dodatno ispiranje. Ja koristim samo tecni det. i ves lijepo i mirise a i mekan je kao da ima omeksivac
hej zene malo vas iscitah...lady blue nadam se da je malenoj bolje...mersiha djecak ti je predivan...i ovaj moj je prilican "klipan" za svoj uzrast, ima tri mjeseca i 17 dana i 7kg...uh znam kako ti je nosati ga...ali mashallah nista nije tesko samo nek su zivi i zdravi....zaboravih ko ono ne pegla stvari za bebu, i ja sam prestala, ne mogu vise majke mi nista drugo ne radim nego peglam i perem ( to kad ne dojim, ne pravim flasicu ili uspavljujem) pa reko makar da se peglanja kutarisem...jedino i dalje sve njegovo ispiram po dva puta u masini... eh, da jos da priupitam ako neko zna..jel treba davati one d3 kapi i dalje svaki an ako sam malom uvela i aptamil? to jest on sad i doji i jede flasicu a kako vidim tamo na kutiji aptamila pise da sadrzi vec d3..ne znam malo mi frka da ne dajem previse toga...mislim i kapi i joj ima u hrani...paranoja me hvata kad na to mislim a zaboravih pitati pedijatricu prosle sedmice... eto pusa vam evo mi se dijete budi
Ja ti za D3 ne znam precizno reci, ali koliko sam upratila, da mame cije su bebe na Ad takodjer daju i D kapi...
helena, hvala na odgovoru..i ja cu tako..ma meni je neko rekao ili sam negdje procitala, vise ne znam ni sama da se ako je previse D3 fontanela moze ranije poceti zatvarati..pa me frka opalila ..al eto ako nije kod tebe bilo problema necemo valjda ni mi :)
bilo koji omeksivac nije zdrav z akozu jer se zapravo ne ispire iz odjece kao deterđent-jedino ako ukljucic dodatno ispiranje. Ja koristim samo tecni det. i ves lijepo i mirise a i mekan je kao da ima omeksivac
Evo helence devojce je vec rekla ,meni je pedijatar rekao da je omeksivac totalno nezdrav i da ga on u svojoj kuci ne koristi,a nema bebu .Eh kako je E imao neke osipe,stafilodermiju i to ja sam koristila onaj det.iz DM-a bez mirisa i boja,ali eto hB sad je dobro pa koristim obicni,ovaj sto i nama koristim. D3 do godinu idu bez obzira sta beba jede.
stefania, ja sam davala AD i po 4 kapi D3. i sada joj dajem, kada se sjetim
zaboravila sam vam napisati da su joj vadili krv. jadnica toliko je plakala a ja se preznojila u hiljadu voda. 3 epruvete su joj izvadili...jedva joj je krv stala kada su izvukli iglu. a o iglama da ne pričam...kao da su one igle za pletenje. dijete ima ogromnu rupu na ruci
Pozdrav za mame i bebe!!! Jedno brzinsko pitanje da li je moguće da moje bebe sa 9 dana već imaju skok u razvoju??? Večeras ih nikako nisam mogla skinuti sa dojki,i pošteno su m izmuzle
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim
ja iskreno, mrzim miris jorgovana pa ne bih nikada ni kupila taj deterdžent ali ako dijete nema nikakvih osipa po tijelu, nema razloga za brigu. ja sam dugo koristila Tide ali se pokvario i sada koristim one DM-ove i za bijeli i za šareni veš i zadovoljna sam. Persil ima jak miris a mm-u smetaju fosfati iz deterdženta tako da ga ne koristim a on mi je najdraži.
ja iskreno, mrzim miris jorgovana pa ne bih nikada ni kupila taj deterdžent ali ako dijete nema nikakvih osipa po tijelu, nema razloga za brigu. ja sam dugo koristila Tide ali se pokvario i sada koristim one DM-ove i za bijeli i za šareni veš i zadovoljna sam. Persil ima jak miris a mm-u smetaju fosfati iz deterdženta tako da ga ne koristim a on mi je najdraži.
znaci nisu lose dm-ovi ? ja ne znam jel pametno da joj opet mijenjam
Hvala helena_7,ma jutros me patronažna ubila u pojam da neću imati dovoljno za dojiti obje pa im uz konsultaciju pedijatra dala dohranu,ali meni nešto naumpade da bi mogao biti i taj prvi skok.