|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  991 992 [993] 994 995   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
16.9.2011 12:47:02   
InLove
Mersiha mali je med medeni..Jesil mu curu nasla bona??user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 24801
16.9.2011 12:48:59   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Malena_A

Iman duso sretan ti prvi rodjendan da nam budes uvijek zdrava i vesela, Ljubimoo te punooooo!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Takodjer!

Helena, ma cesto i ja sama sa sobom pricamuser posted image

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 24802
16.9.2011 12:50:35   
mala_sa
Mersiha, ma sad sve znam sto me zanimalo user posted image user posted image

Lady- misa mu vise i virusi, pa jel mora ostati kuci svih tih 15 dana, il moze opet pomalo u jaslice?

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 24803
16.9.2011 12:52:45   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: mala_sa

Lady- misa mu vise i virusi, pa jel mora ostati kuci svih tih 15 dana, il moze opet pomalo u jaslice?

ja ću nju u jaslice čim prestane temperatura

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 24804
16.9.2011 12:53:33   
sweet insanity
ej, a kad ste vi prestale peglat stvari bebama. Ja od 2. mjeseca ne pegla,a stavlja od tada i omeksivac Silan sensitive. Ispeglam mislim ako je poguuzvano...nadam se da ne grijesimuser posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 24805
16.9.2011 13:01:22   
ladyblue RR
ja sam do nedavno peglala i prestala. omekšivač ne stavljam i nisam ga nikada ni stavljala.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 24806
16.9.2011 13:02:09   
Amam
Dan i od nas.
E spava na meni ja tipkam,seka isla na izlet mi po nju pa se umorio user posted image .
Mersiha Anes je medic.I mene vala ledja bole,moj je guzonja pravi s 4 mj. je imao 8,5 kg,skoro me pitaju cime ga prihranjujem user posted image user posted image .
Sweet ma i ja sam tako mozda do 2 mj i odustala,ma neka se navikava,samo ja ne koristim omeksivac a pocela sam koristiti obicni deterdzent mozda prije 20-tak dana.
Lady,znam da N nema jos godiu ali skoro ce,probaj joj davati propolis kapi,odlicne su za imunitet a i za sluznicu usta,naravno koristi i tu gencianu,a dobro to ona podnosi dusa slatka,afte bole.U apoteci imaju apipol baby bezalkoholne su.

Iman bebo velika,sretan ti prvi rodjendan,da budes uvijek zdrava i vesela i ponos svojim roditeljima na oba svijeta!user posted image user posted image user posted image user posted image .

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 24807
16.9.2011 13:04:08   
stefania
hej zene
malo vas iscitah...lady blue nadam se da je malenoj bolje...mersiha djecak ti je predivan...i ovaj moj je prilican "klipan"user posted image za svoj uzrast, ima tri mjeseca i 17 dana i 7kg...uh znam kako ti je nosati ga...ali mashallah nista nije tesko samo nek su zivi i zdravi....zaboravih ko ono ne pegla stvari za bebu, i ja sam prestala, ne mogu vise majke mi nista drugo ne radim nego peglam i perem ( to kad ne dojim, ne pravim flasicu ili uspavljujem) pa reko makar da se peglanja kutarisem...jedino i dalje sve njegovo ispiram po dva puta u masini...
eh, da jos da priupitam ako neko zna..jel treba davati one d3 kapi i dalje svaki an ako sam malom uvela i aptamil? to jest on sad i doji i jede flasicu a kako vidim tamo na kutiji aptamila pise da sadrzi vec d3..ne znam malo mi frka da ne dajem previse toga...mislim i kapi i joj ima u hrani...paranoja me hvata kad na to mislim a zaboravih pitati pedijatricu prosle sedmice...
eto pusa vam evo mi se dijete budi

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

Neposredna veza do poruke: 24808
16.9.2011 13:07:11   
mala_sa
Sweet- ja sam isto A par puta obukla neispeglan bodi i vidim da mu ne smeta, tako da cu i ja prestati da ih peglam user posted image user posted image A i vec par puta sam mu oprala ves sa obicnim detardzentom i isto mu ne smeta, stavim i malo omeksivaca, tako da cu odsad da mu sve perem kao i nama...

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 24809
16.9.2011 13:07:29   
vila_7
stefania - D3 se daje do godine dana bez obzira na prehranu , a moze i poslije-bar prvu zimu. Tako cu eto bar ja.
Ja nisam peglala bebine stvari ali nisam koristila omeksivac nego samo tecni det. (kao i sad) i imam susilicu pa ona ubije te bakterije ako ih ima. Al u zadnje vrijeme kako su joj vece stvarcice moram peglati bar po pola masine jer se zguzvaju ne znam ni ja kako.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 24810
16.9.2011 13:08:32   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Amam

Dan i od nas.
E spava na meni ja tipkam,seka isla na izlet mi po nju pa se umorio user posted image .
Mersiha Anes je medic.I mene vala ledja bole,moj je guzonja pravi s 4 mj. je imao 8,5 kg,skoro me pitaju cime ga prihranjujem user posted image user posted image .
Sweet ma i ja sam tako mozda do 2 mj i odustala,ma neka se navikava,samo ja ne koristim omeksivac a pocela sam koristiti obicni deterdzent mozda prije 20-tak dana.
Lady,znam da N nema jos godiu ali skoro ce,probaj joj davati propolis kapi,odlicne su za imunitet a i za sluznicu usta,naravno koristi i tu gencianu,a dobro to ona podnosi dusa slatka,afte bole.U apoteci imaju apipol baby bezalkoholne su.

Iman bebo velika,sretan ti prvi rodjendan,da budes uvijek zdrava i vesela i ponos svojim roditeljima na oba svijeta!user posted image user posted image user posted image user posted image .

a zasto se u biti ne koristi omeksivac?jel da se ne osipa ili.....?mojoj je hb OK , a sa 2 mj smo presli sa persil sensitive na merix sa jorgovanom i takodjer ne vidim promjene...duplo sve isperem i to je to.

< Poruku je uredio sweet insanity -- 16.9.2011 13:14:16 >

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 24811
16.9.2011 13:08:51   
vila_7
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

ej, a kad ste vi prestale peglat stvari bebama. Ja od 2. mjeseca ne pegla,a stavlja od tada i omeksivac Silan sensitive. Ispeglam mislim ako je poguuzvano...nadam se da ne grijesimuser posted image

bilo koji omeksivac nije zdrav z akozu jer se zapravo ne ispire iz odjece kao deterđent-jedino ako ukljucic dodatno ispiranje. Ja koristim samo tecni det. i ves lijepo i mirise a i mekan je kao da ima omeksivac

Neposredna veza do poruke: 24812
16.9.2011 13:09:57   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: stefania

hej zene
malo vas iscitah...lady blue nadam se da je malenoj bolje...mersiha djecak ti je predivan...i ovaj moj je prilican "klipan"user posted image za svoj uzrast, ima tri mjeseca i 17 dana i 7kg...uh znam kako ti je nosati ga...ali mashallah nista nije tesko samo nek su zivi i zdravi....zaboravih ko ono ne pegla stvari za bebu, i ja sam prestala, ne mogu vise majke mi nista drugo ne radim nego peglam i perem ( to kad ne dojim, ne pravim flasicu ili uspavljujem) pa reko makar da se peglanja kutarisem...jedino i dalje sve njegovo ispiram po dva puta u masini...
eh, da jos da priupitam ako neko zna..jel treba davati one d3 kapi i dalje svaki an ako sam malom uvela i aptamil? to jest on sad i doji i jede flasicu a kako vidim tamo na kutiji aptamila pise da sadrzi vec d3..ne znam malo mi frka da ne dajem previse toga...mislim i kapi i joj ima u hrani...paranoja me hvata kad na to mislim a zaboravih pitati pedijatricu prosle sedmice...
eto pusa vam evo mi se dijete budi

Ja ti za D3 ne znam precizno reci, ali koliko sam upratila, da mame cije su bebe na Ad takodjer daju i D kapi...

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 24813
16.9.2011 13:11:16   
stefania
helena, hvala na odgovoru..i ja cu tako..ma meni je neko rekao ili sam negdje procitala, vise ne znam ni sama da se ako je previse D3 fontanela moze ranije poceti zatvarati..pa me frka opalila user posted image ..al eto ako nije kod tebe bilo problema necemo valjda ni mi :)

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 24814
16.9.2011 13:11:48   
mala_sa
Helena koji ti je to tecni det., ja probala Persil pa mi se ne svidja???

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 24815
16.9.2011 13:15:24   
Amam
IZVORNA PORUKA: helena_7

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

bilo koji omeksivac nije zdrav z akozu jer se zapravo ne ispire iz odjece kao deterđent-jedino ako ukljucic dodatno ispiranje. Ja koristim samo tecni det. i ves lijepo i mirise a i mekan je kao da ima omeksivac

Evo helence devojce  user posted image je vec rekla ,meni je pedijatar rekao da je omeksivac totalno nezdrav i da ga on u svojoj kuci ne koristi,a nema bebu user posted image .Eh kako je E imao neke osipe,stafilodermiju i to ja sam koristila onaj det.iz DM-a bez mirisa i boja,ali eto hB sad je dobro pa koristim obicni,ovaj sto i nama koristim.
D3 do godinu idu bez obzira sta beba jede.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 24816
16.9.2011 13:15:38   
sweet insanity
da, koji je, da probam i ja!

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 24817
16.9.2011 13:15:44   
ladyblue RR
stefania, ja sam davala AD i po 4 kapi D3. i sada joj dajem, kada se sjetimuser posted image

zaboravila sam vam napisati da su joj vadili krv. jadnica toliko je plakala a ja se preznojila u hiljadu voda. 3 epruvete su joj izvadili...jedva joj je krv stala kada su izvukli iglu. a o iglama da ne pričam...kao da su one igle za pletenje. dijete ima ogromnu rupu na ruciuser posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 24818
16.9.2011 13:22:49   
sweet insanity
joj dusa slatka, izboli je znaciuser posted image ma sad ce to proci,hrabra je ona!

a sta mislite jel grijesim sto joj vise ne perem sa persil sensitive nego sa merix jorgovan. to sam uradila  da se ne bi navikla na sensitive pa da joj kasnije sve smeta.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 24819
16.9.2011 13:29:27   
enči80
Pozdrav za mame i bebe!!!
Jedno brzinsko pitanje da li je moguće da moje bebe sa 9 dana već imaju skok u razvoju???
Večeras ih nikako nisam mogla skinuti sa dojki,i pošteno su m izmuzleuser posted image user posted image user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 24820
16.9.2011 13:30:01   
vila_7
Lady pa bas nisu normalni - pa ovdje kod nas ako su i odraslom slabe vene-koriste one za bebe,a kamoli bebama

sweet
ja koristim zeleni Perwoll i super mirise - bas svjeze-probaj!

Neposredna veza do poruke: 24821
16.9.2011 13:30:36   
ladyblue RR
ja iskreno, mrzim miris jorgovana pa ne bih nikada ni kupila taj deterdžent ali ako dijete nema nikakvih osipa po tijelu, nema razloga za brigu.
ja sam dugo koristila Tide ali se pokvario i sada koristim one DM-ove i za bijeli i za šareni veš i zadovoljna sam.
Persil ima jak miris a mm-u smetaju fosfati iz deterdženta tako da ga ne koristim a on mi je najdraži.

Neposredna veza do poruke: 24822
16.9.2011 13:32:04   
vila_7
enči ....prvo cestitke na dojenju blizanaca! user posted image user posted image user posted image A za skok je moguce samo ti njih pristekavaj kad hoce,uskoro ce se same one uredovati!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 24823
16.9.2011 13:34:45   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: ladyblue

ja iskreno, mrzim miris jorgovana pa ne bih nikada ni kupila taj deterdžent ali ako dijete nema nikakvih osipa po tijelu, nema razloga za brigu.
ja sam dugo koristila Tide ali se pokvario i sada koristim one DM-ove i za bijeli i za šareni veš i zadovoljna sam.
Persil ima jak miris a mm-u smetaju fosfati iz deterdženta tako da ga ne koristim a on mi je najdraži.

znaci nisu lose dm-ovi ? ja ne znam jel pametno da joj opet mijenjam user posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 24824
16.9.2011 13:34:49   
enči80
Hvala helena_7,ma jutros me patronažna ubila u pojam da neću imati dovoljno za dojiti obje pa im uz konsultaciju pedijatra dala dohranu,ali meni nešto naumpade da bi mogao biti i taj prvi skok.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 24825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  991 992 [993] 994 995   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  991 992 [993] 994 995   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brijanje glave
sara123

Jeste li brijale glavu svojim DJEVOJCICAMA, preporucujete li da sada to odradimo? Cura ima 7,5 mjeseci.

obrij sada (46%)

nisam za brijanje nikako (50%)

zakasnili ste (3%)

Broj svih glasova: 202

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *