|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1057 1058 [1059] 1060 1061   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
30.9.2011 14:05:49   
animagical
semice, da te utjesim ni mene Ajnur ne popusta od juceuser posted image ali cucu mu ne dam...ako je skok u razvoju onda i treba da sisa da sebi navuce, tako da bolje da sisa sta treba nego cucu uprazno...ja se stacionirala pred tv u horizontalu i samo mijenjam strane a on malo doji malo spava ispred meneuser posted image kad 10 min bolje utvrdi pobjegnem u wcuser posted image ocekujem da se ovo ustabili za par dana...do tada izlezavanje...kuca mi je haos, boli me briga

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26451
30.9.2011 14:11:37   
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: dubravka01

rose ne upratih, kako se završi S dan s dedom i nanom?

ma relativno dobro...ja dosla na pauzi, dedo otisao, nana preuzela i mala je ubrzo i zaspala...evo i danas je nana cuva i maloprije zove kaze mala nece da spava...ne zna sta da joj radi i kako da je uspava...mozda i odem kuci malo ranije user posted image

zar ne radiš petkom nešto kraće? ili sam nešto pobrkala...

radim...srecom za sat sam kuci a do tada ce je nana vec zabaviti...ja nazovem i cujem mala drami a jel cula da se prica (nana na telefon) usuti...koja je to lopuza

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 26452
30.9.2011 14:53:03   
Semica

IZVORNA PORUKA: animagical

semice, da te utjesim ni mene Ajnur ne popusta od juceuser posted image ali cucu mu ne dam...ako je skok u razvoju onda i treba da sisa da sebi navuce, tako da bolje da sisa sta treba nego cucu uprazno...ja se stacionirala pred tv u horizontalu i samo mijenjam strane a on malo doji malo spava ispred meneuser posted image kad 10 min bolje utvrdi pobjegnem u wcuser posted image ocekujem da se ovo ustabili za par dana...do tada izlezavanje...kuca mi je haos, boli me briga

Heheh tako je isto i kod mene...samo sto je i navece tako od kako se rodila...Ali prije nije povracala..sada sve sto pojede povrati pa ponovo hoce da jede...

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 26453
30.9.2011 14:57:56   
sanela.asja
Cao i od mene vidim pricate o nekim skokovimauser posted image user posted image pa eto izgleda da ih i moj Dzeno ima,jutros dva puta povratio pa trazi ponovo da jede,reko djete drago sta ti jeuser posted image .Krevetic mi sav uneredio em povratio ,em kroz pampers sva kakica izaslauser posted image user posted image cistila sam dva satauser posted image user posted image al neka nek je meni okuser posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26454
30.9.2011 15:56:31   
Semica
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Cao i od mene vidim pricate o nekim skokovimauser posted image user posted image pa eto izgleda da ih i moj Dzeno ima,jutros dva puta povratio pa trazi ponovo da jede,reko djete drago sta ti jeuser posted image .Krevetic mi sav uneredio em povratio ,em kroz pampers sva kakica izaslauser posted image user posted image cistila sam dva satauser posted image user posted image al neka nek je meni okuser posted image

Jojjj...sto se tice te kakice...mi kupili pelene violetine br.2....i velike jojj user posted image Svaki put kad je malo tecnija stolica i kad se malo vise nakaki sve joj prodje sa strane i nogica i ta strana guze sva umazana kakicom bude...znala sam je tako u po noci presvlaciti...najgore mi sto joj pohladno bude jer joj sve moram skinuti i drugo obuci...brinem se da se ne prehladi...da hoce vise grijanje poceti...
Je li otpao pupak sanela??

< Poruku je uredio Semica -- 30.9.2011 15:57:50 >

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 26455
30.9.2011 15:59:57   
mala_sa
Amam- tvoj E vec poceo da "bira" user posted image user posted image user posted image , trebas mu uvijek poslije kasice dati da zalije sa sikom (sad dok jos uvodis dohranu), jer jos uvijek kasica ne treba da mu mijenja mlijecni obrok vec samo da mu ga dopuni - ovako je nama pedijatr objasnila

Semice, Sanela.Asja i Animagical - tek ste vi pocele sa skokovima, zato pripremite "debele" zivce user posted image Ljubite male bebice u male nonice

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 26456
30.9.2011 16:17:26   
Semica

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Semice, Sanela.Asja i Animagical - tek ste vi pocele sa skokovima, zato pripremite "debele" zivce user posted image Ljubite male bebice u male nonice

Jelde??? i psihicki a bgm i fizicki se treba pripremiti...sike-idemo na rekreaciju...treba biti u formiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 26457
30.9.2011 16:54:46   
Gia80
Ljubicica 28, kako koju namirnicu uvodis, tako je rasporedjujes na jutarnji odnosno poslijepodnevni obrok, sto bi znacilo da voce ide ujutro, a povrce za 'rucak'...bitno je da kasice dajes otprilike u isto vrijeme, i to i vocne i povrtne svakog dana, pa makar se radilo o jednoj ili dvije kasicice, jer bebi time stvaras naviku, a postepeno ona sama trazi vecu kolicinu. S vocem inace ide puno lakse, moja S. obicno pri susretu s novom vockicom pojede sve, toliko joj se svidja, hB.

''And those who were seen dancing were thought to be insane by those who didn''t hear the music''

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26458
30.9.2011 17:10:06   
sanela.asja

Hahhaha malo prije odpade user posted image a jesam se prepala ko da mi je prva bebauser posted image znoj me oblio svu ja da mu pelenu presvucem i malo zadignu pupak kad ono tup odpade,kad nisam umrla user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26459
30.9.2011 17:18:42   
Semica
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Hahhaha malo prije odpade user posted image a jesam se prepala ko da mi je prva bebauser posted image znoj me oblio svu ja da mu pelenu presvucem i malo zadignu pupak kad ono tup odpade,kad nisam umrla user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image tako sam se ja prepala kad je Sari otpao pupak...isto tako ujutro joj presvlacila pelenu,i sad ocekujem onu stipaljku i gazicu da vidim...ja rasiri pelenu kad nesto se otkotrlja prema nogicama dole...a ni stipaljke ni gaze nema gdje treba da buduuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Semica -- 30.9.2011 17:19:18 >

Neposredna veza do poruke: 26460
30.9.2011 17:30:01   
m.i.n.a.
Oliiii....

jel ovo moram ici na kritike i sugestije da trazim ovu temu pola-pola:))))))nigdje nikod od ovih vecih...al nema veze,uz vas se tako sjetim nasih pocetaka,osjetim i onaj bebasti miris...:)))
iskreno te faze i skokovi...ja to nista ne sljivim,a evo nam 8 mjeseci punih....ja to kontam ovako,beba ima svoja raspolozenja i dane ovakve i onakve jer uvijek je onda u nekoj fazi a ako nije faza jest skok neki...evo sad sam dozivjela skok sa hranjenjem,dovoljno je reci da sam ga jutros okupala i sad sam p[onovo..znaci sad smo u fazi kad je sve zanimljivije od pet minuta sjest i jest...jedino kazem hvala Bogu pa jede sasvim dobro i dosad nije ni na sta alergican:))
Semice,izvini nisam sigurna,jel ti ono mucis muku sa spavanjem u kreveticu...ima li kakvog napretka...

i da mi evo imamo trece spavanje bez cuce...odlucila sam da ga odvikenm jednostavnom metodomda mu je vise nedam...dala sma mu igracku koju moze uzet u ruku...:))

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26461
30.9.2011 18:00:25   
Semica
m.i.n.a-jeste mi imamo prob sa spavanjem...ne samo u kreveticu,nego i uopsteno...S skoro nikako ne spava nocu...ako i odspava malo to je na siki...pokusala sam i u nosiljku da je stavljam jer mi neko rece da bebe vole malen prostor i da im to godi-ali dzabe...najbolje spava na siki,ili u rukama....

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 26462
30.9.2011 18:05:40   
dubravka01
Ma ni moj mali ne spava u kreveticu jedino je 40-nicu proveo u njemu ostalo više u našem krevetu a Bgm od ljetos stalno kod nas, necu i ne mogu vise da se opterecujem s time. Krevetac mi je sada ko neki box za igrače.

Kapa do poda svima cije bebe spavaju u kreveticu a veliki naklon onima koji vec spavaju u odvojenoj sobi.

Semice pa mi smo zemljakinje,sad ti viđoh TZ user posted image

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26463
30.9.2011 18:06:33   
Leena
Ciao, zene...
Muci me glavobolja danas, a i obaveza nekih milion, pa nikako se javiti... Hvala na cestitkama, drage moje, rasplakaste meuser posted image

Mm je jos lose, kazu da je virus, traje 3 dana, pa nadam se da ce sutra biti bolje... Esma nocila kod nane, slomila je, kaze od 12 do 4 bila budnauser posted image , nije takva inace... Ja imala obaveza nekih do kasno, a nisam je mm mogla ostaviti

Lady, tebe sam juce vidjela na bivsem parkingu kod narodnog pozorista. Vidim ja vi nesto jedno drugom šapućete, pa da ne ometamuser posted image . Btw, ti si lafica generacije, i ja sam tobom zadovoljna, samo nam onaj smoto kvari prosjekuser posted image user posted image user posted image

smoto sugava, kako si mi?user posted image Mislim da ti espumisan nema veze sa probavom. Procitaj na beba ne kaki, ima super savjeta, moja esma je kakila jednom u 10-15 dana pa sam iscitala sveuser posted image . Najvise je pomogao HIPP caj za probavu, ali on ide od punog 2. mjeseca ja mislim.

Cickolini, kako dragi? Jesi ga slala danas da pere tepihe?user posted image Vala su muskarci k'o bebe kad su bolesniuser posted image

Rose, kako nam drugarica danas?

Esmina, pa nismo vas zaboraviliuser posted image
user posted image

helena, user posted image user posted image za avatar! i ja sam smrzotko pravi. A sta su "seljaci uveli novo?", reci im da ti uvedu grijanje, da im ja ne dolazimuser posted image

Eto, valjda sam sve upratila sta ste danas pisaleuser posted image , ako sta bitno preskocih, sooorry

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 26464
30.9.2011 18:08:27   
animagical
zaspaouser posted image user posted image user posted image od jutros u 4 je konacno prvi put zaspaouser posted image user posted image user posted image user posted image ako ne pikam spavanje dvije minute pa opet dojenje...

dok ja pisem opet budan....ljuljam ga....joj sta je ovo...hajd dojenje stalno, ok, ali sto nervoza i plac...?

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26465
30.9.2011 18:15:47   
sanela.asja
pa probaj ga okupat,pa ga malo izmasirat da ga opustisuser posted image ,a mozda su mu i grcevi

Neposredna veza do poruke: 26466
30.9.2011 18:19:34   
animagical
a-a nisu grcevi...nogicama ne gura stomak...grcice sam gledala mjesecima kod sekinog malog, nije ovo to...ovo je vise kao dojio bi ali je ljut jer mu se spava...a dala sam mu espumisan, nista... odog ga jos okupati...user posted image ako upali castim teuser posted image

Neposredna veza do poruke: 26467
   [Obrisana poruka]
30.9.2011 18:22:45   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 26468
30.9.2011 18:43:43   
Semica
dubravka01user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
animagical-moja S je takva od rodjenja...ako je budna place...ili doji...uz siku zaspi (uglavnom na par min) i to je to...rijetkost je da zaspi duze od pola sata...primijetila sam da malkice duze pajki kada je okupamo,napapa se i utoplimo...zato cim grijanje pocne,kupat cu je sto kasnije kako bi mm i ja mogli makar satic odkunjat navece!!!user posted image

< Poruku je uredio Semica -- 30.9.2011 18:44:05 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 26469
30.9.2011 18:53:20   
Selminja
I'm sorry sto upadam ovako, Semice zar nece da zaspi ni sat vremena u cugu user posted image  mislim kako izdrzis? Jel to tako treba, bas se zabriga, sta da joj covjek radi tacno? Uh, zelim vam da sto prije uspostavite neki "red" user posted image
Mislim, znam ja da beba nije lutka, ali eto user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26470
30.9.2011 18:56:29   
animagical
ovo moje malo je mirna i zadovoljna beba kuc-kuc, a ovo danas i juce je nadam se skok koji ce brzo prociuser posted image evo ga paja-na siki

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 26471
30.9.2011 19:01:00   
Semica

IZVORNA PORUKA: Selminja

I'm sorry sto upadam ovako, Semice zar nece da zaspi ni sat vremena u cugu user posted image  mislim kako izdrzis? Jel to tako treba, bas se zabriga, sta da joj covjek radi tacno? Uh, zelim vam da sto prije uspostavite neki "red" user posted image
Mislim, znam ja da beba nije lutka, ali eto user posted image

Zaspi ona (ali preko dana) malo duze...par puta je spavala i 2-3h ( ali sve danju )...navece kao da je drugo dijete...na siki zaspi..spustim je kraj sebe ili u krevetic-odmah ili nakon par min se probudi kenjka...trazi sisu i tako ukrug...Ja se jadna smrznem nocu i pred zoru ..malte ne sam gore gola cijelo vrijeme jer nema potrebe da "pakujem" sike kad znam da ce je traziti kroz 10 min...i ja se iskreno nadam da ce se to promijeniti...pocela sam se gubiti nocu kad je dojim glava mi klone...prepadnem se kad mi se tijelo refleksno trzne...

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 26472
30.9.2011 19:02:50   
Semica

IZVORNA PORUKA: animagical

ovo moje malo je mirna i zadovoljna beba kuc-kuc, a ovo danas i juce je nadam se skok koji ce brzo prociuser posted image evo ga paja-na siki

user posted image user posted image user posted image user posted image za naseg mirnog djuga.....posaljite nam kakvih hormona "mirnoce" pa da i ova mala lopuza bude makar malo mirna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 26473
30.9.2011 19:04:23   
palachinken
I Mahdi je jedva zaspao danas, tek maloprije, sad se samo nadam da ce sastaviti do jutra - a od 1 popodne je pospan. Odosmo mi veceras nazad u bracni zivot. Jesam čo'eka pozeljela, cudo jedno. Cak sam mu pocela srca slat' sms-om, covjek se zijanio, konta nije mi dobro.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 26474
30.9.2011 19:08:12   
HAHA
Leenauser posted image čestitam,tek sada pročitah,a inače sve na prekide čitam,Harun mi je sve moguće vrijeme uzeo za sebe.Nadam se da ćemo se sutra vidjeti na bb.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 26475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1057 1058 [1059] 1060 1061   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1057 1058 [1059] 1060 1061   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Cigarete i spavaća soba
veeseelaa

Konzumirate li cigarete u spavaćoj sobi?

Da (23%)

Ne (73%)

Ponekad (3%)

Broj svih glasova: 214

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *