|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1078 1079 [1080] 1081 1082   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
5.10.2011 11:26:08   
Anoniman
evo upravo gledala, nema nista user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 26976
5.10.2011 11:31:05   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: jelenaT

evo upravo gledala, nema nista user posted image

Jeli kod svakog podoja?
Žvače li rukice, bali li pojačano? Kontam mogli bi ga i svrbiti zubići u pripremi za rast.
Osim dojenja ima li drugih promjena u ponašanju, spavanju, stolici ...?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26977
5.10.2011 11:35:49   
Anoniman
Slabije skroz spava, gotovo i ne spava, spavanje mu se svelo na nekih 10-15 minuta, od nedjelje nije kakio, do juce su bile pune pelene urinom, da bi sinoc bila jedna pelena posle dva sata na njemu skroz suva i posle toga sam mu dala AD jer vise stvarno nisam mogla. Zvace on rukicu od kad se rodio, ali zadnjih par dana bukvalno se izivljava na ( . ). stvorio mi i ragade sinoc, desnu mi i prokrvario. Ne desava se bukvalno kod svakog podoja, ali npr od pet podoja desi se cetiri da tako face pravi i place.

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 26978
5.10.2011 12:04:00   
animagical
jelo moj A kada doji a u istom momentu ima namjeru da podrigne ili kaki se ljuti i vuce bradavicu...ja ga na to malo premjestim, podignem, huknem u stomak...izmasiram... mozda ga  bas muci stomacic jer nije kakio odavno? 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26979
5.10.2011 12:48:05   
Anoniman
Ma on kaki odavno svako 6-7 dan tako da ne vjerujem da je od stomacica, jer niti se grci, niti prducka, niti je tvrd stomak, tako da sam stomacic iskljucila.

(odgovor članu animagical)
  Neposredna veza do poruke: 26980
5.10.2011 12:50:59   
ladyblue RR
Jelena, vodiš li računa o tome da uzima siku pravino? ono kako sam ti pokazala?! ako ne uzima siku pravilno, guta zrak umjesto da jede. izdajaš li mlijeko? da probaš na flašicu dati pa da vidiš koliko će pojesti i koliko će ga držati sitim?

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26981
5.10.2011 12:59:02   
mala_sa
Dan i od nas...
Ovdije pravo zahladnilo, i nekakvo nikakvo vrijeme user posted image pa mi je i dijete odmah nervozno i neraspolozeno; bice nam veselo danas user posted image
Joj ne znam da li da se brinem, ali moj A se bio poceo okretati, i to je radio 2-3 dana, ali evo nekoliko dana nece nikako da se okrece; nemam pojma sta bi moglo biti user posted image

Jelo vrlo je moguce da ces ti uskoro dobiti user posted image , moj A se potpuno isto ponasa nekoliko dana prije moje user posted image , cak zna i da izbacuje i pljuje siku (nama su ti dani uzas)

Nadam se da su nam sve bebice dobro i zdravo, imate velike user posted image user posted image od mene i mog djecaka

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26982
5.10.2011 12:59:05   
Anoniman
On dva tri puta pravilno povuce i onda slozi tu tuznu faci isto kao da se gadi, isto kao kad mu dajem d3user posted image , pa onda pocne plakati, ali bas onaj tuzni plac. Posto mi je ragade stvorio nema sanse da izdojim, bole me bradavice pravo, a sinoc sam mu dala AD posle dojenja pred spavanje i popio je 45ml, a njegov uzrast po onoj tablici bi trebao piti od 90-110ml i spavao je tri sata, posle toga je dojio nekih pola sata bez plakanja, fino i opet dva sata odspavao, e posle toga budjenje i dojenje je bilo katastrofalno. Ja mlijeka imam jer su bas pune dojke, cak i prepunjene, curi na obje pofino, ali on jednostavno nece da jede, samo melja po ustima bradavicu, nema sanse da povuce.

(odgovor članu ladyblue RR)
  Neposredna veza do poruke: 26983
5.10.2011 13:07:58   
ladyblue RR
popio je malo jer je prije doga pokušavao da doji (a vjerovatno je nešto i popio) i to je ok. poslušaj ti mene....znam ja da je "dojenje extra" i blabla ali i ti treba da budeš extra a ne polmljena i da klincu ne valjaš....helem, doji koliko možeš, pusti i te bradavice da se oporave...večeras prije spavanja napravi AD i daj mu. prije toga ga pusti da dobro ogladni (neka malo i plače) a ti pokušaj da nakon 3 sata izdojiš. mlijeko bi trebalo nadoći pa da ne moraš puno da vučeš nego da izađe dosta iz jednog mlaza. e to izdojeno mlijeko da daš kada se probudi. on bi morao da spava 3-4 sata u komadu poslije AD-a i čim se krene buditi, ako mu daš izdojeno, on bi trebao nastaviti sa spavanjem.
ti se moraš odmoriti jer ćeš krepati. Ana ti se vraća i umjesto da si se bar malo odmorila, ti gora nego kada si je poslala. nećeš moći fizički izdržati. meni je to dojenje po svaku cijenu zaista suludo i neka me shvati kako ko hoće ali ja smatram da je odmorna majka bolja djeteu pa makar pilo i AD nego polomljena majka koja doji. a da ne pričam o tome da treba malo i o sebi povesti računa. eto....

< Poruku je uredio ladyblue -- 5.10.2011 13:09:20 >

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26984
5.10.2011 13:09:49   
m.i.n.a.
Jelo,a jel moguce da pregladni,sto bi se reklo..jer ako je poslije flasice fino dojio mozda se unervozi kad zareda siku jednu pa drugu i nece da vuce...opet to bubam jer nisam dojila ali gdledajuci po A on tako nekako slabo jede ako pregladni....

Taurus,hvala na odgovoru...a sta mislis moze li se sta pogorsati ako pricekam novembar da dodjem dole na pregled..ta tackica je stvarno tackica,ne gnoji ni crveni ni nista...pokusala sam ja izvuc za t=u jednu vrsicu ali sam izvukla samo jednu dlacicu kao..ne znam kako bih ti opisala osim kao sa vatom pa od vate ona jedna dlacica...sestra u poliklinici kad sam zvala kaze ako nema nista crvenila i sl.da nije nista opasno..on ne place kad mu diram to....ovdje mi stvarno nema fajde ga voditi jer od tri pregleda svi su zavrsili isto...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26985
5.10.2011 13:38:04   
Cickolini
Evo i ja stigla od fizioterapeuta i doktora. Fysio me malo izlmio, ali mogao je jos hahaha ... doktorica mi dala da izvadim krv i htjela me poslati neurologu. Nisam htjela ... dosta mi je neurologa. Prvo Daania da zavrsi s pregledima pa cu onda ja. Izmejrila mi je pritisak i uredu je.

Evo hocu D da stavim na posljepodnevno spavanje i da dahnem dusom malo.

Jelena slazem se sa Lady ... nervozna mama nije dobra ni sebi ni drugome. Ne odgovaram te od dojenja jer i ja dojim i podrzavam 100% dojenje, ali moras misliti an sebe. Izdoji 100 ml mlijeka i daj mu i vidi kako ce spavati. Ako ne mozes dovoljno izdojiti onda pomjesaj sa AD-om pa vidi. Ja sam zato da izdajas ne da dajes AD, ali najvise sam zato da pazis na sebe. Vjeruj mi mozda sad stizes sve, ali past ces u jednom momentu i neces moci maknuti. Nemoj se zezati. Ne mozes biti ok sa dvoje djece koja ne spavaju vjeruj mi. Pogledaj na sebe i vjeruj mi i dijete ce ti biti zadovoljnije ... ovako ces na zivcima otici.

Neko je pitao kad se moze kupati poslije CR ... ja sam se operisala u Holandiji pa se moje mozda ne pika iako je isto sve, ali ja sam se tusirala sutradan ujutro sama i kvasila ranu. Tufer su mi skinuli ujutro i ja se odmah istusirala bez problema samo nisam koristila u tom predjelu gel za tusiranje.

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 26986
5.10.2011 13:45:06   
taurus
IZVORNA PORUKA: ladyblue

popio je malo jer je prije doga pokušavao da doji (a vjerovatno je nešto i popio) i to je ok. poslušaj ti mene....znam ja da je "dojenje extra" i blabla ali i ti treba da budeš extra a ne polmljena i da klincu ne valjaš....helem, doji koliko možeš, pusti i te bradavice da se oporave...večeras prije spavanja napravi AD i daj mu. prije toga ga pusti da dobro ogladni (neka malo i plače) a ti pokušaj da nakon 3 sata izdojiš. mlijeko bi trebalo nadoći pa da ne moraš puno da vučeš nego da izađe dosta iz jednog mlaza. e to izdojeno mlijeko da daš kada se probudi. on bi morao da spava 3-4 sata u komadu poslije AD-a i čim se krene buditi, ako mu daš izdojeno, on bi trebao nastaviti sa spavanjem.
ti se moraš odmoriti jer ćeš krepati. Ana ti se vraća i umjesto da si se bar malo odmorila, ti gora nego kada si je poslala. nećeš moći fizički izdržati. meni je to dojenje po svaku cijenu zaista suludo i neka me shvati kako ko hoće ali ja smatram da je odmorna majka bolja djeteu pa makar pilo i AD nego polomljena majka koja doji. a da ne pričam o tome da treba malo i o sebi povesti računa. eto....

samo da poDapišem našu ladyuser posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 26987
5.10.2011 13:47:35   
taurus
 mina s obzirom da ti tamo dr neće puno pomoći i da nema upale i crvenila, ja bih sačekala novembar
naravno ako se ne daj Bože nešto pogorša, odmah ćeš reagovati
mada mislim da nije ništa ozbiljno, jer da jeste do sada bi to i primijetila

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 26988
5.10.2011 13:52:24   
Cickolini

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

.ovdje mi stvarno nema fajde ga voditi jer od tri pregleda svi su zavrsili isto...

Znaci upoznala si holandsko medicinsko osoblje ... hahha

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 26989
5.10.2011 14:05:51   
Anoniman
Hvala vam drage moje. Ma naravno Lady i ja sam za dojenje, ali sad ne po cijenu svega...ja se nadam da je ovo neki skok ili sta vec jer ako ovako nastavi stvarno necu biti sposobna ni za sebe, a ne za djecu. Pricala sam i sa doktoricom po pitanju ovoga ona kaze da pokusam da ga uobrocim, kao ona nije za uobrocavanje, a u ovakvom slucaju to je kao najbolje, ali nema sanse, juce je sigurno od 24h bio na ( . ) nekih 15-16h. jutros sam ja uspjela izdojiti 50ml i evo sad sam mu dala, prvo je dojio, dojio, dojio, plakao, i tako smo se varali dobrih sat i po da sto vise podoji, onda kad mi je vise strpljenje popustilo dala sam mu to izdojeno mlijeko, popio 25ml samo i zaspao, sad cu vidjeti koliko ce dugo spavati, nadam se da ce malo duze. Da i vagala sam ga, bez obzira sto on ovako po malo povuce, sto je sinoc bila ta jedna suva pelena on dobija na kilazi, od proslog utorka kad smo ga vagali kod dr do danas je dobio oko 400grama, po mom nekom misljenju to je vise nego odlicno. Meni je generalno sad najveci problem sto on ovoliko vremena na sisi provodi, jer se pocinjem brinuti ako ovako nastavi kako cu kad Ana dodje, jer i ona trazi paznju, i neka minimalna paznja njoj je nemoguca pored ovolikog dojenja. Jer on koristi sisu i kao cuclu i kao hranu, ma sisa mu je sve meni se cini.

(odgovor članu Cickolini)
  Neposredna veza do poruke: 26990
5.10.2011 14:17:02   
Lejla Ka

Slabije skroz spava, gotovo i ne spava, spavanje mu se svelo na nekih 10-15 minuta, od nedjelje nije kakio, do juce su bile pune pelene urinom, da bi sinoc bila jedna pelena posle dva sata na njemu skroz suva i posle toga sam mu dala AD jer vise stvarno nisam mogla. Zvace on rukicu od kad se rodio, ali zadnjih par dana bukvalno se izivljava na ( . ). stvorio mi i ragade sinoc, desnu mi i prokrvario. Ne desava se bukvalno kod svakog podoja, ali npr od pet podoja desi se cetiri da tako face pravi i place.

Ma definitivno ga je spopala neka nervoza. To ne mora biti ništa problematično za rješavanje, ali je promjenilo dnevne navike. Strpi se još malo, možda se pojavi neki konkretan razloga, a proči će sigurno.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26991
5.10.2011 14:20:41   
Lejla Ka
Ako ne mozes dovoljno izdojiti onda pomjesaj sa AD-om

Nikad, ali nikad nemojte mješati svoje mlijeko i AD. Ako će te nadohranjivati, dajite odvojeno, makar majčinog bilo i 10ml.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 26992
5.10.2011 14:24:09   
Anoniman
Ne mijesam, tj nisam mjesala, a nisam ni planirala mjesati. do sad ako sam davala izdojeno moje ili ad to je bilo ako doji bas dug vremenski period a i dalje je nervozan i nece da spava, svadja se sa ( . ) onda ako imam izdojenog dam mu, ako nemam kao sto je sinoc bio slucaj dala mu AD.

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 26993
5.10.2011 14:42:57   
Cickolini

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Nikad, ali nikad nemojte mješati svoje mlijeko i AD. Ako će te nadohranjivati, dajite odvojeno, makar majčinog bilo i 10ml.

U bolnici dok smo lezali i dok beba jos nije dojila jer nisam imala jos dovoljno mijesala joj je doktorica moje mlijeko i AD. Moja D je to pila i nije imala problema nikakvih.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 26994
5.10.2011 14:49:00   
vila_7

On dva tri puta pravilno povuce i onda slozi tu tuznu faci isto kao da se gadi, isto kao kad mu dajem d3user posted image , pa onda pocne plakati, ali bas onaj tuzni plac. Posto mi je ragade stvorio nema sanse da izdojim, bole me bradavice pravo, a sinoc sam mu dala AD posle dojenja pred spavanje i popio je 45ml, a njegov uzrast po onoj tablici bi trebao piti od 90-110ml i spavao je tri sata, posle toga je dojio nekih pola sata bez plakanja, fino i opet dva sata odspavao, e posle toga budjenje i dojenje je bilo katastrofalno. Ja mlijeka imam jer su bas pune dojke, cak i prepunjene, curi na obje pofino, ali on jednostavno nece da jede, samo melja po ustima bradavicu, nema sanse da povuce.

da ne iscitavam sve - ne znam jesu li ti predlagali cuclu?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26995
5.10.2011 14:52:56   
palachinken
Joj da hoce Mahdi cuclu...danima je "svadja" s njim oko dnevnog spavanja. Zaspi 5-10 min, pa se probudi i oci ko fildzani, a spava mu se. I tako 10 puta. Cucu je par puta htio i s njom zaspi u roku od minute. Sad sam ga ostavila samog u sobi, mozda tako zaspi.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 26996
5.10.2011 14:55:19   
vila_7
palachinken i ja sam svoju morala navici na cuclu-nije htjela odmah - mojoj je odgavarala sto manja i od kaucuka jer je valjda najslicnija bradavici-a od silikonskih je htjela povratiti.
I nikad nije pomijesala bradavicu i cuclu-a ja odmorila kad je naucila na cuclu-bas zato sto je htjela visiti na dojci al da ne ide mlijeko.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 26997
5.10.2011 14:59:23   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Cickolini

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

U bolnici dok smo lezali i dok beba jos nije dojila jer nisam imala jos dovoljno mijesala joj je doktorica moje mlijeko i AD. Moja D je to pila i nije imala problema nikakvih.

Mješala je tvoje mlijeko sa AD-om, a ti nisi imala dovoljno da bi dijete dojilo?
Ovo me baš čudi s obzirom da Holandija zajedno sa ostalim sjevernoevropskim zemljama važi da ima najsavremeniju prodojeću praksu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 26998
5.10.2011 15:00:45   
palachinken
Ja sam probala sve koje imaju na trzistu :) Obicno zaspi na siki, ok, nemam ja problem s tim, jer nemam ni drugo dijete ni preceg posla, ali bilo bi dobro da ga tako s cucom mogu ostaviti da zaspi sam. MEdjutim, vec vise od mjesec ga pokusavam naviknuti, pa bi bio red da batalim, jer dijete nece pa nece.

< Poruku je uredio palachinken -- 5.10.2011 15:02:14 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 26999
5.10.2011 15:03:40   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: palachinken

Joj da hoce Mahdi cuclu...danima je "svadja" s njim oko dnevnog spavanja. Zaspi 5-10 min, pa se probudi i oci ko fildzani, a spava mu se. I tako 10 puta. Cucu je par puta htio i s njom zaspi u roku od minute. Sad sam ga ostavila samog u sobi, mozda tako zaspi.

Moj sin nikad nije htio cuclu, i nikad nije naučio da je cucla. Imali smo čini mi se sve vrste i marke cucli koje su se mogle naći u Sarajevu, ni jednu nije htio. Pa smo naučili živjeti bez cucle. Kčer je za razliku od njega bila cuclo-ovisnica, sa apstinencijskom krizom nakon prestanka i mislim da mi je lakše bilo živjeti bez sinove cucle nego deverati sa kčerkinim odvikavanjam.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 27000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1078 1079 [1080] 1081 1082   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1078 1079 [1080] 1081 1082   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Vakcina, da ili ne?
Rabi

Da li nastavljate sa redovnim vaksinisanjem, posle ovih losih ishoda koji su se izdesavali u zadnje vrijeme?

Da, ne razmisljam negativno; (55%)

Ne, ne nastavljamo sa vakcinama; (26%)

Odgadjam, koliko god mogu. (19%)

Broj svih glasova: 147

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *