|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  454 455 [456] 457 458   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
18.4.2011 13:03:55   
Almaa
IZVORNA PORUKA: selmoni

Ma ja poislila da je zub kad ono nesto bjelo izađe kako sam dotakla valjda ce izbiti zubić. Moja malena slabo jede od juče dans još manje stolica vodenasta ali ne četsta obrazi vreli aličelo nije nema temperaturu mjerila sam. I zadnjih 15 dana jako loše spava netraži flašicu nego plače isto da je neko udari pa se porobudi i plače zato što je nešto boli.

i kod moje su crveni obrazi, a nema temp. i par puta je vrisnula kao da je ujelo nesto, vrisne i zakoceni se, bas me prepala u subotu kad je to prvi put uradilauser posted image
ledy, a kakav gel si kupovala, kako se zove?

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 11376
18.4.2011 13:05:06   
Anoniman
samedi, kako je nasa mala ljubica ?? Jestel uspjeli urin uhvatiti .
Pusa velika za vas.

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 11377
18.4.2011 13:06:27   
Sulty
Eh, samo da prijavim da sam i ja oficijelno pocela traziti poslove. Pripremila prvu aplikaciju, cekam da mi je muzic isprinta i saljem je. I mogu vam reci da me bas ovaj posao interesuje, za UNDP, nesto vezano za klimatske promjene. Ali sad se moram baciti na ucenje, jer malo sta znam o tome. A fakat je jako interesantno. Pa, eto, bismiletom, mozda i dobijem posao. Ko ce se odvojit od ovog mog meda????

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 11378
18.4.2011 13:07:27   
Lady26
Ja sam kupovala CALGEL mojoj curici je super ublazavo bolove, ima mentola pa utrnu desni i tako smiri bol, neke forumasice su kupovali DENTINOX kapi ali meni nisu imale efekta, doduse sad je Lana "velika" pa ne da dirati, tako da su mi kapi user posted image ...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11379
18.4.2011 13:11:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

Ja sam kupovala CALGEL mojoj curici je super ublazavo bolove, ima mentola pa utrnu desni i tako smiri bol, neke forumasice su kupovali DENTINOX kapi ali meni nisu imale efekta, doduse sad je Lana "velika" pa ne da dirati, tako da su mi kapi user posted image ...

lady, ja koristim Detinox A. odkako su poceli prvi zubi tj kad su ga poceli muciti od 4mjes.user posted image ja mogu nmazati .Jest da me malo ujede user posted image user posted image user posted image al nama su super i djeluju.
Cak mi je i sama ped. savjetovala kapi kao one su bolje od svih ostali sto imaju za zube kao i same farmaceutke u apoteci.
Nemenjam druge niti mislim.
Al eto vama ne valjaju jer ne mozes namazat malenoj user posted image user posted image
Nama djeluju.Cak znam i na cucu staviti kap...

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 11380
18.4.2011 13:17:34   
Lady26
Ma ne da felix prici ustima, ja kad vidim zubic sokiram se user posted image user posted image - otkud joj....user posted image
Pa njihove bebice su male jos one daju sve user posted image user posted image
A svako ima drugacije iskustvo....nekome je godilo jedno, nekome nesto drugo...
Mi damo savjet a one ce odluciti ili pitati za savjet u apoteci...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11381
18.4.2011 13:21:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

Ma ne da felix prici ustima, ja kad vidim zubic sokiram se user posted image user posted image - otkud joj....user posted image
Pa njihove bebice su male jos one daju sve user posted image user posted image
A svako ima drugacije iskustvo....nekome je godilo jedno, nekome nesto drugo...
Mi damo savjet a one ce odluciti ili pitati za savjet u apoteci.
..

bas tako user posted image
Mene A. isto ujede user posted image user posted image user posted image al namazem...

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 11382
18.4.2011 13:24:04   
Anoniman
Nama isto calgel bolje pomaze za zubice, nego kapi, ali ni jedno ni drugo nesto specijalno, ali zato homeopatske granule i kapi je smire u sekundi.
Sulty srecno sa poslo, ja sam radile jedno vrijeme za UNDP i tada je bila pravo ok ekipa i fer su i korektni sto se tice placanja, a svaki mjesec imas sansu da napredujes... Samo sto sam ja radila u skroz drugom aspektu njihovog djelovanja user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 11383
18.4.2011 13:29:37   
samedi
IZVORNA PORUKA: Sulty

Hej, da pitam ove mame sa starijom djecom, koliko vam djeca spavaju po danu. Moja Vega izgleda prebacila na jednom dnevno i to sat i po maksimum. Ma nece da zaspe i gotovo. Evo sad je tek zaspala, a 12 sati (a probudila se prije 7). Zato sad padne u 8. Bolje mi je bilo prije kad bi legla u 9 navece, jer bi onda duze spavala, ali ne moze da izdrzi, pa zaspe oko 8 i prije 7 je svako jutro na nogama. Naravno ne racunam budjenje da jede navece i ko zna koliko puta budjenje nako. Sad spava sa nama u krevetu, pa vise i ne znamo koliko se puta budi. Samo je umirimo i ona nastavi spavat. Bas me interesuje koliko vase bebice spavaju, jer kazu da bi bebe trebale spavati 2x dnevno do godine i po. MOja nece i gotovo...user posted image

Hej sve hocu da ti napisem pa zaboravim,moja spava 2x po 1.5-2h otprilike,a nekad se zalomi i da samo jednom odspava,kad je bas nervozna ili kad joj dodju tetke koje su je pozelile pa se ona pomami user posted image ali jutarnji spavanjac je obavezan i to oko pola 10 user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 11384
18.4.2011 13:33:42   
samedi
Felix draga,nisam uspjela joj uhvatiti urin,jutros sam ustala u 4,nalijepila kesicu,vratila pelenu i nju na spavanje opet,kad sam opet u 7 nju probudila da vidim,ono nema nista,samo par kapljica user posted image

Sultyy,sretno s pronalazenjem posla,ako sta nadjes i za mene,javi user posted image salim se user posted image user posted image

Ja imam i Dentinox i Calgel ali slabo to njoj ista pomaze,eno sad vidim gornja desna dvojka samo sto nije probila,jos nista ne grebe ali se fino vidi,a i dole,ma haos je u ustima jest mi zao user posted image user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11385
18.4.2011 13:40:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: samedi

Felix draga,nisam uspjela joj uhvatiti urin,jutros sam ustala u 4,nalijepila kesicu,vratila pelenu i nju na spavanje opet,kad sam opet u 7 nju probudila da vidim,ono nema nista,samo par kapljica user posted image

ma znam i sama sam se patila stim jos je teze zenskim uloviti pisu nego djecacima al eto.... ja sam ovako: stavim kesicu ujutro tj u boln. nama stave jer sam ga svaki dan na kontrole neke vodila , oni tam i ociste cunu sterilisu  zalijepe.Dodjem kuci , sve sam ga nosala ako hoda sjedi, vrti se ode pisauser posted image .Nego sam ga nosala davala caja dosta da pije zavirivala skoro svaki 5min. to je bila mu muka user posted image nije dao jer je bio vise istraumiran tome..
Nekako zavirim nema, nista ja nastavim nosat ...
Pa opet zavirim ako ima imalo nemora biiti puna kesica ni pola ....
Skinem kesicu staim u sterilnu casicu i odma iste sek.odnesem u lab.
Ma znam mila kako vam je , i meni je bezbroj puta desilo da prospe se sve u sek.
ili neznam kako ju zalijepim...
bit ce dobro abd.
ljubim vas da pisu ulovite abd.
user posted image

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 11386
18.4.2011 13:42:32   
Sulty
Samedi, hvala na infu, ali moja Vega je izgleda definitivno promjenila spavanje i spava samo jednom. Danas se probudila u 6 i 30, a zaspala tek u 11 i 30 i eno je jos spava. U sustini nije lose kad onda fino zaspi i odvali dva i po sata. Ali zna nekad spavat i sat i po i nece vise nema sanse. Ma, ja vazda kazem, jedna stvar je kod beba konstanta, a to je da nema konstante user posted image . Taman nesto skontas, a one ti nesto promjene. A to budjenje Nejrino u sred noci i plakanje mene pravo podsjeca na vegicu kad su joj rasli zubici. Proci ce, mila, samo ti nama izdrzi i pokusaj da se smiris.

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 11387
18.4.2011 14:01:32   
lilix
samedi user posted image , a šta je to Nejri nisam u toku user posted image , što ganjate taj urin??
Sulty Beri ustaje ujutu oko 8, prvi put spava oko 10-11 i to dva-dva i po sata, a drugi put oko 3-4 po podne i isto tako oko 2-2,5 sata, i naveče zaspe oko 10-10.30
selmoni nadam se da će to sa desnima, šta god da je, brzo da prođe user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 11388
18.4.2011 14:20:44   
selmoni
Hvala vam puno nadam se da e brzo izbiti radi nje ne radi mene. Da je vidite duša moja kada jede ona pravo žvaće ko da ia zube. A imam jednu drugu brigu moja curica na glavi ima hemangiom i to dva jedan sa strane iznad uha a drugi na potilju i što je starija sve je više se češe po glavi pa me strah da nerashrvari da li je neko od vas imao lično iskustvo.

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 11389
18.4.2011 14:24:57   
Cickolini
Ah sto ste se ispisale pa ne mogu da vjerujem haha Jedva pohvatah ...
D jos se nije vratila na staro spavanje, ali imam osjecaj da polako napredujemo. I ja imam cukicu shi-tzu i iako mu je duga glaka nimalo se ne linja. D ne sljivi nimalo, kad place on bjezi boji se haha Ja mislim da je najbolji Labrador ... oni su zaista tako pazljivi, ali ja nemam problema ni sa shi tzu, mislim da ce se bas lijepo igrati jer je on prava maza.
Jedno pitanje ... sta koristite za osip po licu. Meni se D osipa po licu bas cesto, evo sad traje par dana. Tu je kozica i suha, a i osuta i crvena. Ne znam sta joj je i bas bih voljela da prodje. Mazala sam i bepanthenom ali nije puno pomoglo. Stavljala sam i jekoderm, ali to nije nimalo pomoglo. Ne znam sta da uzmem?!

Vidim blizi se puuuuno velikih rodjendana ... mame su u pripremama. Nek je sretno hehe Ljuuuubimo mi nasu malu raju Iman, Rime, Medi, Lady, Rose, Mina, Sulty, Esmina, Super beba, Bint, gegach, Sunce, Idacha, Felix, Alma, Helena, Jelena, Samedi, Dzenana, bebina maa, leena, bebacha, felix, vjestica, Lejla80, Lelaa, Haha, Nejra, Selmoni  .... UH STO NEKO RECE STO NAS IMA MASALA!!!

< Poruku je uredio Cickolini -- 18.4.2011 14:25:21 >

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 11390
18.4.2011 14:37:32   
Almaa
cickolini, probaj sa Mustelinom kremom za lice, meni je super i Weleda, ja sam svoju bebicu kad se tek rodila sa Weledinom kremom mazala i super se pokazala...

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 11391
18.4.2011 14:57:54   
rose
IZVORNA PORUKA: babina beba

Jutro dame, ako sam na pogresnom mjestu sorry. Moja beba danas nazdravlje ima 19 dana i nos joj je zacepljen. Iz bolnice je donijela kihanje i jos uvjek kise. Savjet za nos, please. Hvala

nista, zivo dijete kise...oni tako ciste nosice...moja je kihala od prvog dana a kise i dan danas user posted image user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 11392
18.4.2011 15:03:59   
lilix
selmoni moj sin je imao hemangiom na desnoj potkoljenici, prvo se pojavio kao tačkica, pa je onda narastao na veličinu kao jednog zrnca maline, on je nekad kad je imao oko godinu dana to zgulio slikovnicom, pravo je puno to krvarilo, na kraju je moralo operacijom to da mu se otkloni, operacija nije strašna, za dan-dva smo izašli iz bolnice; meni su dr.rekli da se to u većini slučajeva povuče tj. nestane samo od sebe, al pošto smo ga mi zgulili morali smo na ovu drugu opciju user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 11393
18.4.2011 15:10:04   
Rimljankaa
Evo i nas iz setnje... MI smo se bas fino izhodale..Vjetar jeste,ali kapica i nema frke. Popile kaficu u Pravdi s prijateljicom,setale,Adna super slusala. Evo nas kuci..Da je nahranim,malo odmorim i moram kod zubara...

Lady,i ona bali,ali joj ja rijetko stavljam siprcice. Brisem je,ili majcicu promjenim. Je rje zuljaju,koliko god da su pamucni i mekani.Okrece glavu,kao d ahoce da skine siperak,bas joj smeta.

Cickolini,i A je imala taj osip. Ja sma pokusavala raznim kremama,kupial sma ih 5-6,vec sam pisala o tome ovdje i piotala za savjete,ni meni nista pomoglo nije,osim mog mlijeka i Palvoderma.

Ne znam d ali gore imas kupiti Palvoderm?! Meni je ona najbolja. Ja i guzu i lice,i prepone sve njome mazem,i vidjela si na slikama kako je kod A cisto lice.

Ona je imala strasan osip dole na kokici i po guzi,i jedino sto mi je pomoglo je ta krema. A i za lice isto. Bilo bi cvreno i hrapavo.Ja bi je umila kamilicom i namazala,za koji dan prodje

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 11394
18.4.2011 15:10:58   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: babina beba

Jutro dame, ako sam na pogresnom mjestu sorry. Moja beba danas nazdravlje ima 19 dana i nos joj je zacepljen. Iz bolnice je donijela kihanje i jos uvjek kise. Savjet za nos, please. Hvala

nista, zivo dijete kise...oni tako ciste nosice...moja je kihala od prvog dana a kise i dan danas user posted image user posted image

I moja ksie,ne prestaje..Sto kazes od prvog dana

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 11395
18.4.2011 15:13:26   
sunce27

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Jedno pitanje ... sta koristite za osip po licu. Meni se D osipa po licu bas cesto, evo sad traje par dana. Tu je kozica i suha, a i osuta i crvena. Ne znam sta joj je i bas bih voljela da prodje. Mazala sam i bepanthenom ali nije puno pomoglo. Stavljala sam i jekoderm, ali to nije nimalo pomoglo. Ne znam sta da uzmem?!

Uh imam isti problem draga moja, ja sve mislim proci ce i ja sam mazala jekodermom i bademovom ali nista, sada je umivam kamilicom i Rime mi je rekla da uzmem kremu pavloderm i sada je njom mazem i bolje joj je. Kada sam bila kod pedijatrice ona kaze da se beba cisti, ali koliko to traje, nikako da prodje...

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 11396
18.4.2011 15:34:04   
samedi
IZVORNA PORUKA: lilix

samedi user posted image , a šta je to Nejri nisam u toku user posted image , što ganjate taj urin??
Sulty Beri ustaje ujutu oko 8, prvi put spava oko 10-11 i to dva-dva i po sata, a drugi put oko 3-4 po podne i isto tako oko 2-2,5 sata, i naveče zaspe oko 10-10.30
selmoni nadam se da će to sa desnima, šta god da je, brzo da prođe user posted image

Dok sumnja na upalu mokracnih kanala,pa da provjeri,a osim toga i krv cemo vaditi da vidimo ima li upale,ugl.ja sam katastrofa,ona nece da jede,eto jutros je ko biva nesto malo i pojela al sad nece mlijeka user posted image user posted image user posted image Pocela je malo i kasljucati,malo nosic curi,ma sve se sastalo bas sam fuj bljack user posted image

Sulty,iskreno se nadam da su zubici samo,da nije sta ozbiljnije,ne znam ni sama sta da mislim.Juce sretnem jednu bivsu komsinicu koja ima unuka od 3 godine,i tako kroz pricu ona meni kaze da je mali doskora imao 12kg i da je njegova mama plakala i ludila od brige a on jednostavno nije htio da jede. A sad kaze jede sve i sam trazi da jede user posted image

< Poruku je uredio samedi -- 18.4.2011 15:35:36 >

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 11397
18.4.2011 15:51:23   
Super Beba
I mi maloprije iz šetnje i sa kafe. Sad nahranila malog i on, za divno čudo, zaspao :)) Taman da nešto pripremim za ručak...ako ne odluči da se probudi za 5 min (nadam se da neće!)
Cickolini - probaj sa bepanten kremom. Meni je pravooo pomogla..Mali je imao osip po licu i tim sam mazala svaki dan i fakat je prošlo....ja se sada kunem u tu kremu :)))
Sulty - sretno sa traženjem posla. Držim ti fige da ubodeš to u UNDPu. Koliko znam, tamo su plate extra, ekipa ok (uvijek imaš one manje i one više OK, k'o svugdje hehe).
Ih, što nam slijedi rođendanaaaaaaa user posted image

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 11398
   [Obrisana poruka]
18.4.2011 16:10:32   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu lilix)
  Neposredna veza do poruke: 11399
18.4.2011 16:26:15   
selmoni
Iman83 ja koliko znam za genitalne djelove se preporučuje uklanjanje tako nam je pediatrica rekla. Kod moje djevojčice je veličine malo veče polovice jagode i do 5 mjeseca je bijo dobro nabubren međutim nejodnom je počeo da se spušta i da se suši pomalo a i smanju je se nego je mene strah da ne zakači rukicom ili da se ne udari.

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 11400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  454 455 [456] 457 458   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  454 455 [456] 457 458   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

zivot s svekrvom
mala20

Zanima me kakvo je iskustvo onih zena koje zive sa svekrvom i muzem, ili su zivjele. Da li vam stvara probleme i mijesa se u sve?

super se slazemo (60%)

uzasno je (40%)

Broj svih glasova: 87

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *