|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  470 471 [472] 473 474   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
21.4.2011 23:36:41   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: amiboj

Extra Rimljanka, to ce ti super doci.... ja sam posadila malo blitvice u saksiju na balkonu za njega user posted image

Vjeruj mi da ce mi bas znaciti.A i sad se trudim d ajedem neprskano jer dojim,bar ono sto mogu i sto imam..Ma te mi baste zlata vrijede

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu amiboj)
Neposredna veza do poruke: 11776
21.4.2011 23:37:05   
rose
sad kad budemo isli kod nane i dede (mm roditelji) ima da im pobrstim bastu...sve sto je do sada prispjelo jer znam da nije prskano...i krecemo pomalo s kasikom user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 11777
21.4.2011 23:37:30   
ladyblue RR
kod nas su poze u kojima se spava-upiš. da ja onako spavam, vrat bih slomila. sad kako se naučila okretati, svugdje je ima...i ruku i nogu i glave zabijene u one šipke. ali ja se ne srkletim oko toga. da joj šta fali, dozivala bi u pomoć.

što se kašica tiče...ja tu ne pravim nikakvu dramu. ove gotove su pravili veći stručnjaci od mene pa se ne brinem. naravno, svi smo različiti. evo vještica ih ne daje nikako, ja ih dajem stalno. meni je važno da mala dobro jede, da joj se sviđa i da nema nikakvih problema. ovih dana ću pokušati sa supicom ( e to ću napraviti samauser posted image ) pa da vidim kako će ići.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu amiboj)
Neposredna veza do poruke: 11778
21.4.2011 23:37:58   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: vjestica

ma prskano je voće i povrće u kupovnim
a ja kad pripremim bar sam sigurna da nema soli, šećera, i ko zna kakvog konzervansa

Ma jasta je nego prskano. Samo ovo kad ti ili neko tvoj posadi,pa da znas i da si siguran da niej prskano. A na pijaci isl,. ja nikome nevjerujem

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 11779
   [Obrisana poruka]
21.4.2011 23:40:57   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Rimljankaa)
  Neposredna veza do poruke: 11780
21.4.2011 23:42:41   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: Iman83

Ma naravno Lady, svako radi onako kako misli da je najbolje.
Kažem, ja ako nisam doma odmah sa sobom nosim kupovnu kašicu, jer je nemam gdje praviti. Ne možemo ni od njih pobjeći,al eto ja svojoj baš volim izmiksati sama, nekako sam mirnija.

I ja sam za ovu varijantu. Kad sma kuci i tamo gdje mogu napraviti rado cu joj sama praviti (kad pocne sa hranom),a super je da ima i kasica,za nuzdu dobro dodju. Ovako sam planirala aBd pa cemo vidjeti

Ja sam najbogat

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 11781
21.4.2011 23:42:42   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: rose

sad kad budemo isli kod nane i dede (mm roditelji) ima da im pobrstim bastu...sve sto je do sada prispjelo jer znam da nije prskano...i krecemo pomalo s kasikom user posted image

ih, mi ćemo uskoro treći obrok uvesti...iako ne znam kako to da izvedem jer ona spava 12 sati u komadu a moram ostaviti barem 3 hape. jedino da je hranim svaka 2 sata u šta čisto sumnjam da će htjeti. sada jede svaka 3 sata i to joj je mjera.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 11782
21.4.2011 23:45:09   
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue

ih, mi ćemo uskoro treći obrok uvesti...iako ne znam kako to da izvedem jer ona spava 12 sati u komadu a moram ostaviti barem 3 hape. jedino da je hranim svaka 2 sata u šta čisto sumnjam da će htjeti. sada jede svaka 3 sata i to joj je mjera.

a sto zuris s trecim obrokom ako ona ne pokazuje potrebu za tim? pa nema jos ni 6 mjeseci...polako user posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 11783
21.4.2011 23:46:15   
ladyblue RR
mm je po profesiji tehnolog (iako se bavi nečim sasvim drugim) tako da je on meni sve to lijepo objasnio (način pripreme, uzgoja, itd.) kada sam ja krenula da uvodim dohranu i ja sam mirna. dijete jede šta god joj dam, što je meni najvažnije.

Neposredna veza do poruke: 11784
21.4.2011 23:47:45   
ladyblue RR

a sto zuris s trecim obrokom ako ona ne pokazuje potrebu za tim? pa nema jos ni 6 mjeseci...polako user posted image

neću prije 6 mjeseci, a to je sljedeći vikenduser posted image
naravno da ću pratiti njene portebe ali sam primjetila da već više jede pa sam zato mislila uvesti još jedan obrok.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 11785
21.4.2011 23:56:50   
rose

neću prije 6 mjeseci, a to je sljedeći vikenduser posted image
naravno da ću pratiti njene portebe ali sam primjetila da već više jede pa sam zato mislila uvesti još jedan obrok.

a da probas da joj das manju hapu pa je dopunis nekom kasicom? cini mi se da sam na onom letku iz vrazove vidjela tako nesto...posto je mlijeko primarni obrok..prvo ide dojenje/hapa pa kasica a kad malo porastu obratno

Neposredna veza do poruke: 11786
22.4.2011 0:01:02   
ladyblue RR
ma naravno. ne pada mi na pamet hapu izbijati iz obroka. hapa mora ostati primarna dok ne napuni godinu. imam i ja neku knjižicu pa ću je potražiti i vidjeti šta piše...nešto baš o dohrani i uvođenju guste hrane.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 11787
22.4.2011 0:04:17   
vjestica
nisam ni ja totalno protiv gotovih kašica, naravno da su super kad si negdje vani
mi doduše kad smo vani, dojimo, ne mogu se peglati sa tim kašicama , umaže se dozavrat kad jede user posted image user posted image
naravno da svako radi onako kako misli da je najbolje
ja ne mogu doći do provjerenog ne prskanog voća, ali se bar mogu potruditi da bebe jede bez konzervansa, soli, šećera i raznih dodataka
takođe smatram da je u prvoj godini dojenje glavna hrana , pa ne žurim sa dohranom
mi imamo 2 obroka dohrane, i to ne uvijek, nekad samo jedan, drugi neće, samo ispljune user posted image
meni je bitrno da ona doji, tako dobije sve to treba
treći obrok će sačekati, mojoj curi je sika glavna

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 11788
22.4.2011 0:23:02   
elmaca
mi smo sa malenim praktikovali sezonsko voce i povrce tj.domace kasice od istih i naravno supice a u nedostatku odredene namirnice(tj.ako joj nije sezona) smo kupovali gotove kasice kako bi mu ishrana bila sto raznovrsnija

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 11789
22.4.2011 1:13:11   
delfin
Samo da čestitam rođendan Esmi i imranu, suser posted image user posted image user posted image   sve najljepše vam želimo....user posted image user posted image user posted image

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu elmaca)
Neposredna veza do poruke: 11790
22.4.2011 6:54:53   
Medi_87
Jutro evo d ai ja stignem makar sad se javiti
Cestitam Esmici i Imranu rodjendan s malenim zakasnjenjem
M je super masAllah ne urekao se, fino pajki mama ustane smao jednom u nociuser posted image user posted image user posted image a po danu se druzimo pricamo smijemo malo smo jucer hodali, ali po avliji, ona stara kolica su nam neupotrebljiva pa ne mozemo nigdje dalje u setnju,dok babo ne bude slobodan da idemo kupiti nova moramo se zadovoljiti avlijomuser posted image
Helem nemam nikako sad vremena zavrsavam prijavu pa ne znam kud udaram,psihicki sam pukla svi mi smetaju,jucer sam po spisku par ljudi koji su mi  poceli dosadljivati
Vidim pricate o dohrani, mi cemo aBd u 6 poceti, nista ranije, hB imamo svoju bastu pa znam sve je ok, nije prskano, ni povrce ni voce
Ljubim vas punoooooooooo
Gagach mila kako mi napreduje mEddddddddddddddddd
Ostale ljubim puno

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 11791
22.4.2011 6:57:36   
bint
evo ga po jutru se dan poznaje mislim da ce danas vaziti touser posted image
bas ste bile vrijedne sinoc..
sunnet i dalje napreduj masallah,noc prosla kao i svaka druga  s tim sto smo sinoc zaspali oko pola 9 i mama i sinuser posted image user posted image
jos jednom hvala svima na podrsci i na cestitkamaaaa
ljubim vas

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 11792
22.4.2011 7:35:44   
Sulty
Cao svima,
Visoka temperatura je definitivno bila zbog zubica.  Izbio gornji zubic user posted image .  Smijesna je, sad samo skrguce zubicima.  Valjda i njoj sega da ga ima.  Ja kazem muzu, jos da joj izbije i drugi gornji i moze nam dijete komotno cevape jest user posted image .

Bint, nek ste se vi naspavali.  I ja cesto s Vegom zaspem, moj muz se nekad smije, kaze da nam zna raja u koja doba idemo u krevet.  Ma bas nas briga, bitno je da smo mi odmorni.

Medi87, blago tebi pa imate bastu sa povrcem.  To je najbolje.  A ni mi sa dohranom nismo poceli ranije.  Prvi put je probala rizolino sa 5 mjeseci i 3 sedmice.  Ne treba s tim zuriti.  Polako, sve ce doci u pravi vakat.

Rose i Ladyblue, vidjecete vi na svojoj djeci kako cete ih hraniti.  Recimo, to da joj prvo das mliijeko pa onda gustu hranu kod nas nije nikad uspjevalo, jer moja Vegica nije bas neka izjelica i ona onda nije htjela nista gusto.  Tako da sam ja njoj kad sam joj uvela jedan obrok guste hrane izbacial jedan obrok mlijka.

Iman83, ono hipovo je organska proizvodnja.  Tako da je pitanje sta je sad bolje djetetu dat: Hipp ili da mi pravimo sa pijace.  Ja isto pravim, jer mi nekako ono Hippovo smrdi, ali kad smo vani ponesem i ja ono Hippovo, mada joj rijetko dajem. Radje joj dam bananu kad smo vani.  Voce mi je u redu, ali ono povrce s mesom Hippovo mi bas nesto smrdi.  Mada, ko sto rekoh, mozda je to bolje nego sto im mi pravimo s pijace, ko ce mu ga vise znati.

Odoh ljudi pa se javim kasnije ako mognem.

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 11793
22.4.2011 7:44:39   
Sulty
Iman, uzivaj danas u skoli, a sve hocu da te pitam, jesi li ti to nastavnica?  Sta predajes?  Iskreno, rodjena si mi za nastavnice.  Bas bih voljela da moja Vega ima ucetiljicu ili nastavnicu kao sto si ti user posted image .  Meni je to tako plemenito zanimanje.  Ja sam najvise uzivala kad sam predavala na fakultetu (asistent) i sad opet pokusavam da se zaposlim na faxu, mada bih nekad da zavrsim pedagogiju i bas da budem uciteljica.  To mi je tako super, raditi sa malom djecom.

I sve hocu zene da vam kazem da sam sama sebi pravo smijesna, ali kad god sam vani i vidim neku djevojku sa kolicima, ja odmah kontam boze je li ovo neka nasa forumasica?user posted image   Sve bih da pridjem, pa pitam.

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 11794
22.4.2011 7:50:21   
HAHA
Evo i nas u klub "ranolijegača"mi u 9 u krevet,ljeti produžimo do 22 čak user posted image .Iman evo Harun kao tvoja princeza na sredini kreveta se raširio,mene izgurao u 6,a on još uvijek spava.Nešto mi u zadnje vrijeme svu noć doji,juče sam nakon prvog podoja ujutro morala izdojiti 200ml koliko je navukao,izgleda ga desni muče sve gura,čak kapicu i traku s glave skine i u usta gura,ma sve što mu pod ruku dođe.Juče žena komentariše kako je seljački pocrniouser posted image kad smo puno vaniuser posted image .

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 11795
22.4.2011 8:06:16   
bint
sulty joj ista sam takva za trudnice,mame s kolicima odmah kontam 'ma ova je s foruma'user posted image user posted image
a sto se tice te dohrane bas jucer dok smo cekali sunecenje muz citao u nemam pojma u kom casopisu jer od nervoze me nije zanimalo sta citauser posted image al kaze ona meni 'eto jos malo i uvodis dohranu,pise sa 4 mjeseca se uvodi dohrana mrkva i ostalo povrce'
al sviđa mi se to sto si ti rekla za dohranu da ce se ustavri prepoznati kad ej dijete za dohranu...ne zanm ja bih ako ikakao mognem sacekala makar do 6mjeseci..pa et vrijeme ce pokazati opet...

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 11796
22.4.2011 8:20:47   
HAHA
bint user posted image za sunet i što je sve tako fino prošlo.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 11797
22.4.2011 9:03:32   
Super Beba
Dobrooo jutrooo!
Eno moj mali se igra u krevetiću, ja laganini kafenišem, pa ću ga prenijeti na podnu igraonu da trese igračke nogicama :))
Nama sinoć bilo sijelo, pa nisam pratila zbivanja na RR hehe
Amniboj - dobrodošla! I ja sam ti ovdje faktički nova, tek došla prije 2 mjeseca i uživam na ovom temi :)) Vidjećeš i ti, društvo je super :)
Sulty - user posted image za novi zubić! Nek je prošla temperatura!
Vidim pričali ste o tjemenjači. Mi s tim (još uvijek) hB nemamo problema. Mi kad kupamo namažemo glavicu uljem (koristimo samo Nivea preparate, Jonhson ni pod razno, barem ne ovaj za istočno tržište! I ja mu četkam glavicu svaki dan..
A malome je nosić začepljen, pa jedva jadničak diše..usprejala sam mu jutros onaj Nisita sprej, pa k''o malo je bolje...možda je od suhog zraka (iako stavljam mokre peškire po radijatorima)...
Puse svima!
I što će danas biti beba sa kolicima na vilsonovu i u gradu hehehhe...uh, jedva čekam da izađem iz kuće user posted image

< Poruku je uredio Super Beba -- 22.4.2011 9:05:28 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 11798
22.4.2011 9:04:32   
idacha
ljubice nase drage i najdraze,

od sveeeeeeeeg srca vam hvala svima na cestitkama za nas prvi veliki rodjos...
ja sam, naravo, presretna i presretna i presretna i na prvom mjestu zahvalna dragom Bogu sto nam je podario ovakvo zdravi, lijepo i pametno dijete :)

svima vama takodje zelimo da i vi sa vasim bebaricama docekate mnooooooogo rodjendana u zdravlju, sreci i veselju...

puno vas ljubimo moj djecak Imran i ja..
hvala vaaaaaaaaaam

nama tek slijedi slavlje.. sutra aBd porodica, a u nedjelju djecica... tako bih voljela da svi mozete doci i veseliti se sa nama...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 11799
22.4.2011 9:05:40   
idacha
Draga Leena, i na vas smo juce mnogo mislili...

Zelimo vam mnogo zdravlja, srece, veselja, rahatluka i svega i samo lijepog...
ljubni nam Esmicu i neka vam je sretan rodjendanuser posted image user posted image user posted image user posted image

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 11800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  470 471 [472] 473 474   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  470 471 [472] 473 474   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

proliv kod djetete
malalopuza

brzinski savjet za proliv kod djeteta ima 4 godine , ma nije bas klasicni proliv da bi je trebala voditi kod doktora ali je porijetka stolica 3-4 puta dnevno

ipak dr (68%)

nesto drugo (32%)

Broj svih glasova: 38

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *