|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  564 565 [566] 567 568   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
24.5.2011 8:56:13   
rose
IZVORNA PORUKA: tukica

uh evo vam se javljam nakon uzaaaasnog dana... kako prethodno napisah, moja beba je juce bla nemoguca... po danu manje-vise, stalno je bila budna, kenjkava, sve joj je zanimljivo pola sata, pa opet nakon toga plakanje... i stalno je jela... kako je padala noc, ona je pocela da place neprekidno i to onaj plac do vristanja, haman se zacenula, mi se prepali da joj nije sta, pa po onoj kisi na jezero, gore place opet, sve dok nije pocela da doji ( a po danu je jela mil.puta i valjda joj se stomak zacepio, jer cim sam joj dala malo kamilice, ona se odmah ukakila) i opet kad smo dosli kuci, plac, nervoza, i ja sam plakala sa njom jer sam vise bila otisla na zivcima... tek nekad oko 11 kad je opet jela, zaspala je i spavala sve do pola 5 ujutro... mene probudila oko 6 i evo opet spava... a mene lijepo strah dana, a i noci... jos danas moramo na bocu jer je primila samo bcg, pa me i toga strah kako  ce ona reagovati, hoce li opet proplakati i sta ako mi jos dobije temperaturu???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

plakat ce mozda, a ova boca koju treba dobiti je Hep B i od nema temperature...moja je recimo na toj malo plakala...a na slijedecoj diteper je urlala...e na onoj poslije te je plakala svega 10-ak sekundi...ono sto je vazno je da si tu da je utjesis i da nisi nervozna... Nadja od ladyblue recimo uopste ne place kad prima bocu...ni glas ne pusti...tako da ne znas sta ce biti ali je bitno da si ti smirena...beba ti je jos mala pa joj ne mozes drzati paznju ali kasnije ces i to moci

< Poruku je uredio rose -- 24.5.2011 9:04:42 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 14126
24.5.2011 8:59:10   
vila_7
Blago Lady, moja pocne vristati kad je spustimo na stol da je skinemo za vaganje!user posted image
Al iskreno mislim da sam ja kriva jer ja mrzim dr.i uvijek se bojim-prije sam mami isla po recepte i odmah me pukne tremauser posted image user posted image .

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 14127
   [Obrisana poruka]
24.5.2011 8:59:58   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 14128
   [Obrisana poruka]
24.5.2011 9:01:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 14129
24.5.2011 9:02:19   
NejraS

IZVORNA PORUKA: helena_7

tukice...samo se ti pokusaj molim te malo smiriit-znam da je sve novo i najgore je kad su tako male pa im covjek nista ne zna,al vjeruj mi sve ce biti bolje i bolje. Probaj se ti malo domoriti ako mozes dati nekom da je pricuva par sati,pa ces joj moci  stvoriti mirniju atmosferu,jer ovako mozda osjeca vasu nervozu pa bude jos gore-ovo je samo moje iskustvo jer sam gotovo svaku nervozu i plač bebe rjesavala mirnom atmosferom i kad je nosim ponavljala smirenim glasom-neda mama svoju bebu! I dan danas odmah prestaje plakati kad joj to ponovim par puta!
A za to sto ti stalno rucka,nema veze samo je ti stalno stavljaj na grudi,jer naidje njima period smao bi jele-moja je znana najesti se i nakon pola sata plače hoce opet. Eto nadam se da sam ti bar malo pomogla

i ja svojoj bebici stalno govorim neda mam svoju bebu pogotovo kad place onda je milujem po glavici i to joj govorim i gledam je u oci i brzo se smiri...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 14130
24.5.2011 9:03:16   
rose
IZVORNA PORUKA: Cickolini

Juuuuutrooo, evo mi ustali i slavimo nas 4-ti po redu mali rodjendan  user posted image user posted image user posted image .

Sratan mali rodjendankoooo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 14131
24.5.2011 9:05:08   
NejraS
sretan i od mene, sve najbolje vam zelimo, uzivajte user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 14132
   [Obrisana poruka]
24.5.2011 9:05:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 14133
24.5.2011 9:15:58   
vila_7
IZVORNA PORUKA: Iman83

Ja se sjećam da sam kad je I bila skroz mala i stalno plakala, zezala se s mm: možda ona nama sad priča kako joj je bilo u rodilištuuser posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A za rutinu si u pravu-i ja sam sve kao i ti! Nisam vjerovala koliko ih moze smiriti valjda sam taj osjecaj da i one znaju sta slijedi. I sto kazes sve utisamo i ugasimo svjetlo-i zadrzim je u dnevnoj dok joj se ne pocne spavati,al valjda je ta smirena atmosfera uljulja u neku sigurnost. A sad pred spavanje zna skakati po krevetu i bjezati od mene cekajuci da je uhvatim,al onda odjednom samo zaspe

Neposredna veza do poruke: 14134
24.5.2011 9:16:31   
vila_7

Sretni rođendančići našim malim drugarima...user posted image user posted image

i od nas.....

Neposredna veza do poruke: 14135
24.5.2011 9:18:14   
vila_7
Iman sad citam tamo,ti dojis samo na jednu? Jel uopce jednu ne "koristis"?

Neposredna veza do poruke: 14136
   [Obrisana poruka]
24.5.2011 9:22:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 14137
24.5.2011 9:36:13   
vila_7
user posted image user posted image user posted image ma ja jadna dojim na obje a opet sam asimetricna! Valjda sad kako su narasle jos se vise vidi! Trebala sam mozda ovu manju forsiratiuser posted image .
Ma hajde super nek samo doji,nego onako pitam,reko da ja nisam pogresno sta skontala

Neposredna veza do poruke: 14138
24.5.2011 9:52:58   
rose
i kod men slicna stvar...u pocetku je preferirala desnu jer joj je veca bradavica (znaci i prije postojala manja asimetrija) a lijevu nije htjela nikako ...u vrisku svaki put...a onda kad sam naucila dojiti lezeci, onda joj ja na foru ubacim i lijevu...jes da se uvrnem ko peskir kad ga cijedis rucno ali eto...odrzala sam mlijeko i na lijevoj...mada ona sada doji samo ujutro...i nekad u podne kad dodjem na pauzu...i dalje je desna glavna a pmalo i lijeva i ja sam asimetricna user posted image  

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 14139
   [Obrisana poruka]
24.5.2011 9:55:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 14140
24.5.2011 10:00:01   
vila_7
znaci vecina nas je asimetricnauser posted image . Nego ja kontam kako cu na more u bikiniju,bas ce se primejtiti user posted image ,a one spuzvaste ne volim jer se sporo suse a meni mrsko presvlaciti kostime!

Neposredna veza do poruke: 14141
   [Obrisana poruka]
24.5.2011 10:02:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 14142
24.5.2011 10:05:32   
rose

A ostatak dana Rose? Doji li navečer, mislim tokom noći?

tokom noci spava user posted image  ostatak dana pije AD i jede kasice...ne zeli da doji osim ujutro kad se probudi..kad bi se budila u noci, dojila bi kao i prije ...mada se meni sada smanjila produkcija i kako radim pa je ne mogu dojiti na zahtjev...pa ujutro doji i nekad joj odmah poslije dam flasicu ako je kenjkava i vidim da bi mogla jos...onda joj tajo da kasicu (nekad odmah poslije ide AD jer joj bude malo) , pa ja dodjem na pauzu da je dojim (nekad joj bude dovoljno, nekad ne, nekad drami i ne zeli siku), onda kasicapa ja dodjem oko 6 s posla e tad vec drami kad hocu da je dojim...odbija siku i vristi iz petnih zila...i onda joj dam flasicu oko 7 navece i ona spava cijelu noc

elem kako nam se ovo dojenje ocito blizi kraju....ja sam joj juce uslikala pogled dok doji...preslatka je user posted image

Neposredna veza do poruke: 14143
   [Obrisana poruka]
24.5.2011 10:09:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 14144
24.5.2011 10:12:55   
rose
meni je preslatka...kada pravi pauzu pa me gleda...drzi siku u ustima i gleda me svojim velikim okama...pa se nasmijesi...e vec kad krene da me grize, puse u siku i da se igra znam da joj je dosta user posted image

Neposredna veza do poruke: 14145
24.5.2011 10:15:04   
lejla80
Jutro i od nas ..mi se maloprije probudili heheheh, mali je definitivno na mene po tom pitanju user posted image

Vise već raspisale u šesnaest hehheh. Vidim riječ je o dojenju. Moj Ahmed od rođenja doji po jednu (.) Rijetko kada pređe na drugu. U prosjeku doji oko 20 minuta,nekad manje nekad više. Između dva dojenja imamo pauze odprilike od 2,5 -3 sata a ako se uspava nekad i duže. Navečer se rijetko budi a najčešće prespava noć user posted image
E sad prvi put čujem da se dijete može prejesti od dojenja..al fakat..hajd da i to znam. Dosta stvari i jesam ovdje naučila..Mada sam baš skeptična po tom pitanju. Što se tiče bljucanja tvrdim da svaki put kad dijete bljucne ne znači da se prejelo. POstoje bebe koje jednostavno bljucaju zbog načina na koji jedu. Mi spadamo u tu skupinu "gutača zraka" user posted image user posted image

Tukice samo strpljivo, sve će to doći na svoje, vidjećeš! Čitam tvoje postove i vidim da si umorna i na rubu živaca al sve će se to jednom zvati jučer ...

Iman zavidim vam na Francuskoj...povedite i meneuser posted image user posted image

iCickolin sretan mali rođendanko maloj princezi i sve najbolje joj želimo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

2011.
2016.

Neposredna veza do poruke: 14146
24.5.2011 10:21:40   
dubravka01
Jutro svima,

Ma pokušala pročitati šta ste pisale dok me nije bilo, nema šanse...ja vas ostavila kod Tanovića vrtića i tu mi se gubi svaki trag a i mom čitanju i pisanju user posted image

Pa evo da mahnemo svima, kažemo da smo dobro hBogu i poželimo sretne sve male velike rođuse i zubiće i puzalice i stojalice i hodalice i et.

user posted image svima

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 14147
24.5.2011 10:43:10   
ladyblue RR
esmina, sa danom zakašnjenja, sretan rođendako drugu Salki!

cickolini, sretan rođendanko i našoj drugarici Daanii.

N se jutros probudila u 5:45h plače. udarila se u glavu od krevetić. odglavim je i ostavim da se malo igra i zaspala je. spavale smo skoro do 8h, jela, i opet malo kunjala. ustale smo skoro u 9h. dobrica moja.

tukice, već su ti napisale, rutina je veoma važna. kod mene je mala od početka "utjerana u šišu" i nema problema. čak i kada je dojila, znalo se kada doji. sada je sasvim druga priča kako je na AD i čvrstoj hrani. tačno u minutu se zna kada jede, kada spava,kada se kupa i vjeruj, to je zakon. možeš dan planirati prema tome. pokušaj da daš bebi malo čaja, pokušaj da izdojiš mlijeko pa joj daj na flašicu da više popije. vjerovatno je beba izmorena i ne jede dovoljno pa je često gladna i ne može da spava od gladi i umora. ti se moraš smiriti, prije svega. beba je mala i vidjet ćeš, kako bude veća sve će biti lakše.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 14148
24.5.2011 11:28:41   
neda 30
Pozdrav i od mene drage mame i male bebače!!!!

Evo da vam se priključimo na ovoj temi, moja curica i ja, danas nam je 47-dan, spavamo, ručkamo, bljuckamo, plačemo i tako u kruguser posted image

Treba mi vaš savjet šta da radim sa sitnim osipom na bebinom licu i gornjem dijelu tijelauser posted image Mislim da je od znojenja i smiri se dok beba spava, čim je budna i plače osip se zacrveniuser posted image , čime da joj to mažemuser posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 14149
24.5.2011 11:31:04   
rose
IZVORNA PORUKA: neda 30

Pozdrav i od mene drage mame i male bebače!!!!

Evo da vam se priključimo na ovoj temi, moja curica i ja, danas nam je 47-dan, spavamo, ručkamo, bljuckamo, plačemo i tako u kruguser posted image

Treba mi vaš savjet šta da radim sa sitnim osipom na bebinom licu i gornjem dijelu tijelauser posted image Mislim da je od znojenja i smiri se dok beba spava, čim je budna i plače osip se zacrveniuser posted image , čime da joj to mažemuser posted image

probaj svojim mlijekom

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 14150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  564 565 [566] 567 568   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  564 565 [566] 567 568   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

dijeta
Medić*

Da li ste na nekoj dijeti i kojoj?

da (33%)

ne (67%)

Broj svih glasova: 63

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *