|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  567 568 [569] 570 571   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
25.5.2011 7:03:13   
Almaa
jutro :) mi se cijelu noc pokrivamo, moja bebi cijelu noc svlaci deku nogama, tako da sam ja ovakvauser posted image
jelena, dobar ovaj kostim, a imal' kod nas kupiti?

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14201
25.5.2011 8:36:01   
m.i.n.a.
Jutric....
Almaa mi se cijelu noc otkrivamo namjerno,prevruce bilo..A slabo spavao,place u snu pa ga nekad umirim nekad probudim...
Drugu Salki sa malim zakasnjenjem cestitamo rodjendan...Iman cestitamo busenje usiju..nadam se da nije boljelo:))
Juce svratim do apoteke da kupim gel za desne i usput pitam ima li neki sirup na biljnoj bazi da smije piti za imunitet jer kad smo vadili nalaze za sunet eritrociti su bili malo niski a hemoglobin na granici,mada sam mislila ovih dana ga voditi da provjeri sve nalaze krvi..i dala mi je neki i preporucila da mogu preci slobodno na aptamil2 bez obzira sto ide od 6 mjeseci..??

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 14202
25.5.2011 8:43:05   
Almaa
mina, mislim da je bas rano za aptamil 2, jer je 1 najslicnija majcinom mlijeku, a i kad budes prelazila s 1 na 2 treba postepeno...

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 14203
25.5.2011 8:43:11   
bint
jutrooooooo
samo da vam mahnemoooo jer smo i danas u setnjiiiuser posted image
kod nas nista posebnooo,dobro smo,zdravo smo postao sam mamina 'lopuza'ne vise mala vec sada velikauser posted image user posted image user posted image
alma slicna je situacija i kod nas sa tim pokrivanjemuser posted image al napokon moj H samo 1 jede nocuuu...sad mogu da odahnem jer se i aj nasapavam...
cickolini,alma,ladyblue,m.i.n.a,rose,lejla 80,super beba,vjestica,canim,jelena T,sunce....i sve ostale mamice i bebice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
 sretni rođendani i busenje usijuuuuuu malim dusicama

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 14204
25.5.2011 8:45:44   
Almaa
Evo i mi sa zakasnjenjem cestitamo male rodjendancice, a Iman zelimo da nosi samo dijamantske nausniceuser posted image
Meni je rahmetli nana probušila usi sa 5 mjeseci i vazda sam luda za nausnicamauser posted image

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 14205
25.5.2011 8:59:01   
rose
IZVORNA PORUKA: Almaa

jutro :) mi se cijelu noc pokrivamo, moja bebi cijelu noc svlaci deku nogama, tako da sam ja ovakvauser posted image
jelena, dobar ovaj kostim, a imal'' kod nas kupiti?

ja sam to jos davno rijesila spavanjem u vreci...deku sam odbacila jer je navlaci na lice kad se probudi a ne zna je skinuti user posted image

ova se moja najednom probudi u 3 jutros i plac...mora da je sta sanjala..elem stvar je rijesilo malo mazenja i dojenja...a ona se onda opet sama uspavala user posted image

< Poruku je uredio rose -- 25.5.2011 9:00:48 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 14206
25.5.2011 9:09:52   
Almaa
imam vrecu iz TL, ali prerasla je, a ja nisam htjela istu kupovati jer mi je debela, kontam ide ljeto treba mi pamucna vrecica, znate li gdje ima finih pamucnih vrecica, mada najvjerovatnije odem kupiti i ovu iz TL, jer je sad na snizenju...
Rose i moja je tako neki dan plakala kod mojih, probudila se, a u sobi bio mrak, nije navikla da spava u mraku, kod nas ulicna rasvjeta osvjetli sobu, nismo mogli da je smirimo, uh...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 14207
25.5.2011 9:25:50   
rose
IZVORNA PORUKA: Almaa

imam vrecu iz TL, ali prerasla je, a ja nisam htjela istu kupovati jer mi je debela, kontam ide ljeto treba mi pamucna vrecica, znate li gdje ima finih pamucnih vrecica, mada najvjerovatnije odem kupiti i ovu iz TL, jer je sad na snizenju...
Rose i moja je tako neki dan plakala kod mojih, probudila se, a u sobi bio mrak, nije navikla da spava u mraku, kod nas ulicna rasvjeta osvjetli sobu, nismo mogli da je smirimo, uh...

moja jos spava u TL i knap joj je (imas ljetne bez punjenja i zimske s punjenjem...to sam nedavno skontala razliku)...a imamo i tanje pamucne...imas u bingu finih pamucnih vreca...doduse ja kupila u kaknju ali vjerovatno ima i ovdje u okolini

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 14208
25.5.2011 10:07:24   
canim
'jutro

I moja cura se stalno otkriva, hiljadu puta je pokrijem a ona se otkrije. Imam 2 vrece za spavanje ali kad je stavim u to ona se oznoji po ledjima,jer spava samo na ledjima pa je i ne stavljam.

A za navlacenje dekice na lice ne znam sta bih rekla. Ja joj ni siperak vise ne nosim jer ga namjerno stavlja na lice. Ispod glave kad spava stavljala sam joj pelenu,vise ni to ne stavljam jer je pocela da trga i stavlja na lice, bilo sta da nadje pod rukom prinese i stavi sebi na lice, ne znam kako je odvici, valjda prestane to raditi s vremenom user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 14209
   [Obrisana poruka]
25.5.2011 10:11:29   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 14210
25.5.2011 10:12:29   
Cickolini
Juuuutrooo,

hvala nasim drugarima na cestitkama za mali rodjendan, a od nas sa malim zakasnjenjem drugu Saliki sretan mali rodjendan i da je ziv, zdrav i sretan svojim roditeljima  user posted image .

Daania se budila svaka dva sata, a da ne pricam kako je tesko zaspala sinoc. Od danas sam odlucila slijediti strogu rutinu i pri dnevnom spavanju tj poslije svakog jela na spavanje pa makar 15 minuta. Ona je sa mjesec i pol spavala citavu noc bez budjenja i nije bilo problema oko spavanja dok sam ja slijedila da poslije svakog jela ide spavanje, a onda dodje moja nana pa me ona odgovori i sve se poremetilo. Sad se vracam na svoje i dragog Boga molim da uspije.

Iman i Lady hvala vam na podrsci sto se tice AD-a ja se iskreno nadam da ce proci. Kaze doktor da najcesce prodje do godine dana, a nekad prije, a nekad kasnije. Vidjet cemo. Toliko sam user posted image   zbog ovoga. Samo Boga molim da prodje do 3-4 godine makar tj da ne ostane trajno.

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 14211
25.5.2011 10:20:43   
ladyblue RR
najčešće prođe između 3. i 5. godine. poslala sam ti poruku na fb. ma riješti ćemo mi to, ne brini!

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 14212
25.5.2011 10:26:59   
tukica
evo nas tek sada... mala se malo smirila, ali fakat svaki dan neki novi problem, juce je primila bocu i sad mi nikako ne kaki... ne vjerujem da je to povezano, ali svejedno sam zabrinuta sta se desava... sto ne kaki, od juce nije nikako, a hapila je dobro...
i mislim da znam sto popustam na zivcima... to mi je juce fino objasnila prijateljica... rekla mi je da sam stalno sama i zato mi je tesko, a to stvarno jeste tako... mama mi je bolesljiva i ona jadna kuha, ali nista ne moze oko bebe niti da dolazi cesto, a svekar i svekrva su tu samo kao gosti... oni misle ako nazovu i pitaju kako je mala, da su ispunili svoje obaveze... a ja preko dana sve do 1 sama, letim da sve uradim dok je ona mirna, pa izlazimo vani jer ona vani uvijek spava, pa mozak odmorim, pa u 5 dolazi muz sa posla, pa malo s njim, a stalno sam s bebicom, valjda to tako mora biti... dok ojaca malo, gledacu da je ostavljam malu da je cuvaju, da ne bih poludila...

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 14213
25.5.2011 10:31:29   
vjestica
tukice polako, navići ćeš se, svima je tako na početku
jedan savjet - kad beba spava, spavaj i ti, ja sam tako radila
najveća greška je odmah letiti da poradiš po kući, pogotovo tako sveža od poroda
ako beba isključivo doji, ne sekiraj se što ne kaki, za dojene bebe je ok da nemaju stolicu i do 10 dana

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 14214
25.5.2011 10:39:10   
m.i.n.a.
Tukice....ja ti iz licnog iskustva kazem ako tako nastavis poludices...ne pomazes ni sebi ni bebi..ja sam od osmog mjeseca trudnoce sama,vikendom bi dodje sestra ili zaova..muz van bih a ja u drugom gradu od svoje porodice...porodila se,mama i sestra bile 12 dana,opet vikendom samo bi dodji neko...znaci sama potpuno u drugom gradu..reci cu ti isto sto sam rekla i Rimljanki kad je ona imala isti problem jos je ona imala i muza i mamu dva mjeseca kod sebe,poradi na sebi..pokusaj ono osnovno,istusirat se,malo nokte srediti,obrve pocupaj..mislim gluposti neke ali nesto od cega ti je bolje..dok beba spava brini o sebim,pusti kucu..dok jendu turu odspava kuca se moze uraditi ili kad muz dodje,ono osnovno..setaj sto vise...nemoj se opterecivati jel nekoo dosao ili nazvao,organizuj sama sebe,bez ikog drugog..nekad napravi rucka malo vise pa zaledi i imaces uvijek spremno,ja sam gulas napravila,rasporedila u zdjelice i zacas eto rucak pkus tjestenina,krompirici..mama nek jednom slozi dvije pite,jednu zaledi,piletinu uvijek mozes gurnut u rernu..
Vjeruj,bice dana kad beba nece kakiti,kad ce imati zacepljen nosic,kad nece htjeti u kolicima biti..hiljadu stvari koje ti neec biti lahko izdeverat ali proci ce..brzo ce doci vrijeme kad ce se osmjehivat,pa ces vidjeti te srece..
Gdje stanujes?Ako si iz Ze slucajno evo ja t daas castim kaficom gdje hoces:))

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 14215
25.5.2011 10:39:14   
rose
IZVORNA PORUKA: tukica

evo nas tek sada... mala se malo smirila, ali fakat svaki dan neki novi problem, juce je primila bocu i sad mi nikako ne kaki... ne vjerujem da je to povezano, ali svejedno sam zabrinuta sta se desava... sto ne kaki, od juce nije nikako, a hapila je dobro...
i mislim da znam sto popustam na zivcima... to mi je juce fino objasnila prijateljica... rekla mi je da sam stalno sama i zato mi je tesko, a to stvarno jeste tako... mama mi je bolesljiva i ona jadna kuha, ali nista ne moze oko bebe niti da dolazi cesto, a svekar i svekrva su tu samo kao gosti... oni misle ako nazovu i pitaju kako je mala, da su ispunili svoje obaveze... a ja preko dana sve do 1 sama, letim da sve uradim dok je ona mirna, pa izlazimo vani jer ona vani uvijek spava, pa mozak odmorim, pa u 5 dolazi muz sa posla, pa malo s njim, a stalno sam s bebicom, valjda to tako mora biti... dok ojaca malo, gledacu da je ostavljam malu da je cuvaju, da ne bih poludila...

ma neces...kad nismo mi, neces ni ti...i ja sam s malom bila sama po citav dan do njena 3.5 mjeseca (izuzev prvih 15 dan kad mi je sveki bila kod mene i pomagala) kad sam pocela raditi ...a nismo mogle ni izlaziti jer je bila zima, snalazila se kako sam znala (i moja mama nije mogla pomoci oko bebe a sveki ne zivi u sa...niko mi nije kuhao vec sam jela sta stignem i kuhala kad stignem...o kupanju i spremanju kuce da ti ne govorim...znala sam po citav dan biti u pidzami, nepocesljana, jesti tek poslije podne dok se beba nije pocela zabavljati sama i manje traziti moju blizinu) ...muz s posla dolazio oko 18. sati a nekad i na samo 15 min i opet se vracao na posao (tada smo otkrili zvuk FENA i usisivaca user posted image ...u medjuvremenu je beba ojacala, pocela se zanimati za okolinu i recimo sad je mm sa njom do 18 sati ali ne ludi jer se ona uglavnom zabavlja sama i nije previse zahtjevna

namjerno sam podvukla ovo tvoje letim da sve uradim...zasto? malo nereda i neskuhan rucak nece nikome skoditi a ti se umjesto sto letis da sve uradis, malo odmori dok beba spava

< Poruku je uredio rose -- 25.5.2011 10:41:30 >

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 14216
25.5.2011 10:43:28   
Super Beba
Dobro jutro i od mene...
Cickolini - ne daj se! Proći će to aBd, samo čovjeku treba malo strpljenja, al znam, iščekivanje ubi :( Al biće sve to ok! Puno pusa za D.!
Moj mali isto se otkriva, stavlja sve živo preko lica, u usta...ma više ga ne mogu ni u pratiti...ja sam odredila jednu krpicu na kojoj imaju gumene mede za zubiće (baby love) za stavljanje u usta i ta je uvijek pored njega (ali to ga naravno ne sprječava da sve i jednu igračku ubali)...
A u vezi rutine, on ima neku polu-rutinu po danu, a to je da između 10 i 11 odspava turu od pola sata, pa mu je naredna oko 14h, nekad zaspe i u 17h i finalni spavanjac između 19.30 i 20.30...sinoć je odlučio da se ponovo budi na svaka 2h, tako da sam malo slomljena+uštekao me vrat :))) ne mogu se okrenuti na lijevu stranu...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 14217
25.5.2011 10:58:03   
Super Beba
Sad pročitah tukicin post...draga, nemoj se uopće opterećavati oko minornih stvari kao što su kuća i ručak! A meni to jesu bile minorne, jer stvarno, pored malog, koji tek odnedavno ne zahtjeva moju 100%-tnu pažnju, ja nisam stizala ni do wc-a k'o čovjek otići...mi se za ručak snalazimo - nekad jedemo kod mojih, nekad kod njegovih, nekad naručimo, nekad i ja nešto napravim, a nekad budu samo jaja :)) srećom, MM nije zahmetli i ne buni se...a vjeruje, posao majke (po meni) je zahtjevniji i teži od kancelarijskog, jer ovaj drugi završava u 17h, a biti majka je 24h dostupnosti! I upravo zbog toga ne smiješ sebi dozvoliti da ti živci odu...podredi sve bebi i sebi...izjadaj se nama što više možeš, prijateljicama - nemoj to držati u sebi, nađi neki izduvni ventil...hodaj sa bebom što više možeš...Imaš li kakvu prijateljicu da ti malo pomogne? Da ti pričuva malog a da se ti naspavaš? Kod mene lično nije palilo ono - spavaj dok on spava...njegov maximum je pola sata, a dok ja zaspem, on se već probudio :((( Al zato sada ga ujutro stavim na podlogu za igru, on mlatara nogicama, a ja otkunjam još pola sata :)
Šta god ti treba, mi smo tu da ti pomognemo
(govorimo u množini, jer vjerujem da smo svi mi ovdje da uzajamno se pomažemo)!

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 14218
25.5.2011 10:58:32   
vjestica
cura mi je sad preslatka bila, igrala se sa mojim mobitelom (omiljena igračka , pored daljinskog i laptopa user posted image user posted image ) i upalila je pjesmu, za koju nisam ni znala da je imama na mobitelu user posted image user posted image i počela kao plesati sjedeći user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 14219
25.5.2011 10:59:35   
Almaa
Tukice, procice to vjeruj mi i ja sam sama sa bebom, prvih 10 dana mi mama bila, porodila sam se na CR, a kad je bebi bilo mjesec upalili mi se zubi, gangrene, pulpe, osmice, ne znam ni ja sta i to sam morala hirurski rjesavati, beba mi sad vise spava nego kad se rodila, uglavnom hocu da ti kazem da ce sve to proci brze nego sto ti mislis i dobro su ti cure rekle okani se kuce i poslova, posveti se bebi i sebi...

P.S. beba koju muce grcevi (citaj place cijeli dan) i zub koji pulsira i boli do nesvjesti, vjeruj mi nimalo laka kombinacijauser posted image

Neposredna veza do poruke: 14220
25.5.2011 11:18:09   
Almaa
vjestice, pusica za bebacu veliku, nasla ona sama sebi muzikuuser posted image

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 14221
25.5.2011 11:20:26   
Medi_87
Evo da se malo javnemo :-D M spava pa da ugrabim :-)
mi u petak aBd trebamo na vakcinu i to drugu po redu je li se od ove ima tura, onda moramo otici i da ga narucimo za sunecenje
Tukice mila pusti kucu kad bebara zaspi lezi odmori malo nista nece pobjeci iz kuce ni posao ni snista vjeruj da sam ja milion puta znala naruciti jelo jednostavno ne stignema  nisam htjela ni da letim previse, poslusaj me cim beba utvrdi san istusiraj se kupka neka ili bilo sta to je meni strasno pomoglo opustim se totalno ni nasta ne mislim, kad ugrije malo izadji haman sve beb eus mirne u voznji, vijdeces super ce ti biti, smo opusteno

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 14222
25.5.2011 11:21:47   
vila_7
prvo da vas pitam pa odoh iscitavati! Kad kupate bebe (ja svoju jos uvijek u njenoj kadici),da li koristite samo onu kupku za kosu i tijelo ili i sampon???

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 14223
25.5.2011 11:22:19   
vila_7
IZVORNA PORUKA: vjestica

cura mi je sad preslatka bila, igrala se sa mojim mobitelom (omiljena igračka , pored daljinskog i laptopa user posted image user posted image ) i upalila je pjesmu, za koju nisam ni znala da je imama na mobitelu user posted image user posted image i počela kao plesati sjedeći user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 14224
25.5.2011 11:26:33   
vila_7
IZVORNA PORUKA: canim

'jutro

I moja cura se stalno otkriva, hiljadu puta je pokrijem a ona se otkrije. Imam 2 vrece za spavanje ali kad je stavim u to ona se oznoji po ledjima,jer spava samo na ledjima pa je i ne stavljam.

A za navlacenje dekice na lice ne znam sta bih rekla. Ja joj ni siperak vise ne nosim jer ga namjerno stavlja na lice. Ispod glave kad spava stavljala sam joj pelenu,vise ni to ne stavljam jer je pocela da trga i stavlja na lice, bilo sta da nadje pod rukom prinese i stavi sebi na lice, ne znam kako je odvici, valjda prestane to raditi s vremenom user posted image

moja se nikad nije odvikla, i sad najljepše zaspe ako joj dam majicu i ona je navuce na glavu ili zaburi se u nju!
Al mislim da tvojoj od lagane pelene nece nista biti ako je navlaci!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 14225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  567 568 [569] 570 571   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  567 568 [569] 570 571   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

dio dana
veeseelaa

koji možete nazvati vašim je

jutro (31%)

popodne (4%)

veče (37%)

kasna noć (29%)

Broj svih glasova: 52

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *