Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: tukica IZVORNA PORUKA: stefania sta ima novo ..ja evo totalčno neispavana malac ima grceve ( a sve znate sta to znaci) jos od sinoc i evo danas cijeli da...sad je zaspao tj vise je pao u nesvjest jadnicak mamin od umora i iscrpljenosti..citam kako vi idete u setnje, kafice i slicno s vasim bebama i mastam da cemo i mi uskoro izaci na svjez vazduh...ali polako, sabur, tako mi svi govore...nego imam jedno pitanjce ako neko od vas ima kakav savjet, naime, ja dojim i hvala Bogu za sada je to dosta uspjesno ali cini mi se da sto beba vise jede to su joj i grcevi jaci...ne znam sta bih mogla jos da mu dam za te grceve, patronazna mi rece da je kamilica sad out, ma haman da je zabranjena...ipak mene ovdje komsinica i mama savjetuju da mu napravim kamilicu s nekoliko zrna kima i to procjedim i dam bebi na flasicu...pa sad ne znam da li ne neka od vas to radila ili bilo sta slicno...ne znam ja bih dala gu ce da mu nekako olaksam jer se jadnicak stvarno muc...ne znam fakat sta da radim...sta ste vi radile i ima li ko kakvo pozitivno iskustvo ili savjet...sori sto peglam znam da je ovo za vas isfurana tema, ali sta cu, znam i da me razumijete.... btw jos jednom hvala na dobrodoslici na temu puno znaci u ovim danima ljubite bebache eh, jako mi je zao i bebice i tebe sto se mucite... moja malena je imala grceve vec od 15-tog dana i sve zivo sam probala, i kamilicu i kim, i komorac i sirupe, pa termofor i na kraju nista od toga nije pomoglo dok nisam dobila sab simplex kapi... one su nam bas bas pomogle i sad se moja bebica ne muci kao prije, uhvati je nervoza izmedju 19 i 21 sati, ali mi tad pobjegnemo vani, pa ona to prespava... pokusaj doci nekako do tih kapi, mislim da ih nema ovdje u sarajevu kupiti, ja sam ih dobila iz mostara... i by the way, ja uzasno pazim sta jedem jer znam da joj i moja hrana izaziva grceve... jednom u toku sedmice se najedem malo vise, a ostalih dana jedem samo supe, piletinu, krompir, nista zacinjeno, gazirano, imas tacno na internetu sta ne smijes jesti - sto je nazalost haman sve od toga sam i smrsala... bas mi je zao za grceve nazalost svaka beba ima to neka vise neka manje. Kod mene se prijetljica skoro porodila tj ima vise od 15 dana daje komorac caj i sab simplex kapi.A i ona doji .. I ja sam A. davala sab simplex i masiranje .Ja nisam dojila ja sam u hapu davala kapi , 15 kapi haman . Proce samo strpljenja .
|